MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 12 квітня 2022

278 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 12 квітня.

Морпіхи з Маріуполя: Ми не здаємо позицій, ми вірні Україні до кінця, пам'ятайте ціну цього спротиву. ВІДЕО

Морські піхотинці з 36-ї бригади, які захищають Маріуполь від росіян, передали відеозвернення, в якому запевнили, що вони не залишили своїх позицій і залишаються вірними Україні, і попросили пам'ятати про ціну спротиву та відстояти перемогу.  

Про це повідомила кореспондентка "1+1" Наталія Нагорна, яка опублікувала відео від морських піхотинців, інформує UAINFO.org.

Журналістка зазначила, що їй скинули відео морських піхотинців 36 бригади, яке "записане сьогодні близько 5 ранку в Маріуполі". Вона публікує відео, "щоб ніхто не міг сказати "іх просто взламалі". 

Нагорна наголосила, що бійці "досі тримаються, але немає чим триматися" – тож "рахунок (іде) на години".

"Слава Україні! Ми – захисники Маріуполя, 36 бригада морської піхоти, яка до останнього тримала і тримає оборону цього міста. Ми не здавали позицій. Ми тримали кожен клаптик цього міста по нашій можливості. Але реалії такі, що дійсно місто опинилося в блокаді, у кільці – і жодного підвозу боєприпасів, продовольства не відбувалося. 

Тримали до кінця. Ми вдячні кожному українцю, який вірив і продовжує вірити у морську піхоту. На цій вірі ми протрималися так довго. Ми не залишили своїх позицій. Ми залишилися вірними і залишаємося вірними завжди. 

І всі українці мають пам'ятати ціну цього супротиву і довершити справу: відстояти перемогу до кінця. Україна, Європа, світ… З вірою в перемогу, ми вірні завжди, вірні до кінця", – йдеться у заяві морських піхотинців. 

Рашисти хочуть вийти на адмінкордони Донеччини, ймовірні атаки на Маріуполь і Попасну, – Генштаб ЗСУ 

Росіяни намагаються завершити переміщення сил до районів зосередження у Бєлгородській та Воронезькій областях РФ, а також перебазування авіації на аеродроми неподалік східних кордонів України.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у зведенні станом на 6:00 12 квітня, інформує UAINFO.org.

Російські окупанти, нехтуючи нормами Міжнародного гуманітарного права, продовжують використовувати тактику розміщення техніки та живої сили безпосередньо у житловій забудові. Так, на тимчасово зайнятих територіях Запорізької та Херсонської області окупанти використовують приміщення аграрних підприємств, об’єкти енергетичної та соціальної інфраструктури, центральні райони населених пунктів. Відзначено випадки ведення ворогом бойових дій в цивільному одязі.

На Волинському та Поліському напрямках противник активних дій не проводив. Змін в положенні та діях підрозділів ворога на вказаних напрямках не зафіксовано.

"Росіяни вбивали безрозсудно, із відвертим садизмом": New York Times створило карту злочинів РФ у Бучі. ФОТОрепортаж 18+

Журналісти та фотографи американського видання New York Times провели в Бучі більше тижня, документуючи злочини російських військових, та створив карту злочинів загарбників. УВАГА! Новина містить кадри, не рекомендовані до перегляду неповнолітнім, вагітним та людям зі слабкою психікою!

Про це йдеться в матеріалі The New York Times "Місяць терору Бучі", передає UAINFO.orgз посиланням на Укрінформ.

"Буча – це місцевість жахів. З першого дня війни, 24 лютого, мирні жителі несли основний тягар російського нападу на Бучу, що за декілька миль на захід від Києва, столиці України. Російський спецназ, який підходив пішки через ліс, стріляв по автомобілях на дорозі, а колона бронетехніки обстріляла і вбила жінку в її саду… Але ці випадки жорстокості на початку зблідли порівняно з тим, що було потім", - йдеться в статті. 

Репортери та фотографи The New York Times більше тижня провели в Бучі, співпрацюючи з міською владою, слідчими та десятками свідків, та задокументувала смерті майже трьох десятків людей на місцях їхнього вбивства — у їхніх будинках, у лісі, на парковці, дізналися про обставини смерті.

Видання створило карту, на яку нанесло всі розслідувані та описані репортами випадки знищення російськими окупантами мирного населення.

"Росіяни вбивали безрозсудно, часом – із відвертим садизмом, частково – з помсти… ", - йдеться у матеріалі. 

Мер Маріуполя назвав три цинічних плани росіян щодо загиблих мешканців міста 

Російські окупанти планують за сім днів зачистити свої звірства, вчинені в Маріуполі.

Про це заявив міський голова Вадим Бойченко, передає "Сьогодні", пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

За його словами, зараз в місті росіяни збирають убиті тіла маріупольців і зачищають вулиці від них, а також завалів. Трупи відвозять на спеціальні склади-накопичувачі. 

"І там далі у них два цинічних плани, кажуть, вже третій у них з'явився. Перший план - це захоронювати ці тіла в братських могилах. Другий план - вони підігнали мобільний крематорій, вони у вигляді фур стоять, там така труба, в яку вони складати планують і спалювати ці тіла, ховати свої цинічні злочини. І третій план, кажуть, в Харцизьку є великий крематорій, хочуть туди вивозити й там спалювати тіла", - сказав Бойченко. 

За його словами, станом на 21 березня, коли в місті працювали українські комунальники, було поховано близько 5 тисяч тіл. При цьому під завалами й на вулицях знаходилися ще тисячі загиблих городян, які зараз зачистили окупанти.

Російські спецслужби планують серію терактів для нагнітання антиукраїнської істерії – ГУР Міноборони України 

В Росії спецслужби планують влаштувати теракти, щоб посилити антиукраїнські настрої серед населення.

Про це повідомляють у ГУР Міноборони, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

"Російські спецслужби планують серію терактів з мінуванням і підривом житлових будинків, лікарень та шкіл у російських населених пунктах. А також завдання ракетно-бомбових ударів по місту Білгород чи одному з міст Криму", -  заявив начальник ГУР Міноборони України, генерал-майор Кирило Буданов.

За його словами, провальне виконання плану з мобілізації в Росії змушує путінський режим пускати в дію брудні сценарії, щоб емоційно сколихнути російське суспільство і ще більше налаштувати його проти українців. 

"Для цього вони планують вибухи в російських житлових будинках чи ракетні обстріли, щоб звинуватити в цьому Збройні сили України та добровольчі батальйони, щоб створити емоційну картину "звірств українських націоналістів". Цілком можливо, що ці теракти подаватимуться як помста українців за Бучу і Краматорськ і як виправдання жорстокості проти українського мирного населення", підкреслив начальник ГУР.

Оточення Путіна розуміє, що війна була помилкою, але бояться його більше за наслідки війни – російський опозиціонер 

Переважна більшість оточення Путіна розуміє, що напад Росії на Україну був помилкою. Але все-таки президента Росії Владіміра Путіна вони бояться більше, аніж наслідків війни. Про це в етері "24 каналу" повідомив російський опозиціонер Ілля Пономарьов, пише ZN.UA, інформує UAINFO.org 

Також він додав, що з огляду на "любов" президента РФ до символічних дат, він може спробувати до грудня 2022 року (100 років із заснування СРСР - Ред.) завершити війну та утворити "союз славянскіх рєспублік", об'єднавшись з Білоруссю. 

"На думку Пономарьова, російська еліта й досі вважає, що Росія – непереможна держава та велика країна. Тих олігархів, які раніше намагались висловитись проти війни в Україні – не чують", – цитує опозиціонера "24 канал".

Білорусь – це маріонетка: Жданов розповів про те, що Путін може ліквідувати Лукашенка

Україна ймовірно зараз не веде перемовини з білоруською владою. А от російський диктатор ймовірно захоче ліквідувати Лукашенка, щоб керувати Білоруссю. 

Про це у інтерв'ю ТСН сказав військовий експерт Олег Жданов, інформує UAINFO.org

"Я думаю, що ми обрубали ці зв'язки. Немає сенсу вести переговори. Білорусь - по суті, сьогодні є маріонеткою Російської Федерації і фактично вона - вже складова РФ. на мій погляд, одна із причин, чому Лукашенко петляє як заєць, тому що на сьогодні Лукашенку треба лише політичне рішення на віддачу наказу збройних сил Білорусі. Ще починає працювати механізм військового управління єдиної союзної держави, який вони відпрацювали під час навчань "Союзна рішучість", які відбулися перед вторгненням до України. Фактично Лукашенко стає перепоною на шляху того ж самого Путіна щодо управління війська, зокрема і білоруськими. Тож його треба ліквідувати. Ліквідувавши Лукашенка, Білорусь автоматично опиниться в складі союзної держави", - наголосив експерт. 

В Україні встановили особу десантника з Пскова, який зґвалтував немовля – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив про встановлення особи російського десантника з Пскова, який зґвалтував немовля та міг воювати в Україні.

Про це глава держави сказав під час звернення до парламенту Литви, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Президент розповів про звірства окупантів й про жахливий випадок, про який стало відомо нещодавно. Псковський десантник знущався з немовляти, його особу вже встановили.

"Зафіксовані сотні випадків зґвалтувань, у тому числі неповнолітніх дівчат і зовсім маленьких дітей. І навіть немовля. Про це просто страшно зараз говорити, але це правда, це було. Встановлена навіть ця особа, цей російський вояка Бичков зі Пскова. Десантник чи спецпризначенець, який відправляв товаришам це відео, відео того, що він робить з немовлям, як він знущається з немовляти. Ось такий російський військовий, "захисник дітей", ось така спецоперація, яку спланували у Москві, ось така історія боротьби за "руський мір". Ось із таким тепер буде асоціюватися російська армія, російські десантники зі Пскова", - заявив Зеленський.

"Ой, у лузі червона калина...", – німецька співачка Марлейн Маас виконала гімн Січових стрільців чотирма мовами. ВIДЕО  

Німецька вокалістка Марлейн Маас виконала гімн українських січових стрільців пісню "Ой, у лузі червона калина...", щоб підтримати народ України.

Відому на весь світ пісню вона заспівала українською, німецькою, англійською та французькою мовами, пише Аrmyinform, інформує UAINFO.org.

"Мене глибоко зворушила ця пісня. Я захотіла перекласти, щоб більше людей змогли зрозуміти її", – сказала Марлейн Маас.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини