MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 15 квітня 2022

349 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 15 квітня.

Чергове загострення: у Путіна назвали нове завдання війни проти України

Кремль оголосив нову мету війни проти народу України. Тепер на перше місце влада РФ ставить нібито “знищення націоналістичних батальйонів".

Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков під час брифінгу 15 квітня, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

При цьому він виразив впевненість, що всі цілі “спеціальної операції" будуть досягнуті.

“Головне – це звільнення все ж таки від цих націоналістичних батальйонів. Операція продовжується і поставлені задачі добре відомі", – коментує представник Кремля.

Депутат Держдуми Росії відкрито закликав бомбардувати Київ і заявив, що в Києві "ні з ким розмовляти"

Депутат Держдуми Російської Федерації Сергій Миронов закликав бомбардувати Київ. Також він заявив про необхідність вбити президента Володимира Зеленського.

На думку рашиста, у Києві "ні з ким розмовляти. Фрагмент інтерв'ю з погрозами з'явився в мережі, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Кремлівський пропагандист Антон Красовський, який раніше обіцяв "спалити Конституцію України на Хрещатику" і називав українців "непотребом", у розмові з рашистом із Держдуми РФ Сергієм Мироновим обговорювали необхідність бомбардувань Києва. 

Зокрема, на думку рашистів, слід розбомбити "ті місця, де справді знаходяться центри прийняття рішень – Зеленський, генералітет, Міністерство оборони".

Арестович дав прогноз, чи може РФ застосувати тактичну ядерну зброю 

Загрозу застосування Володимиром Путіним тактичної ядерної зброї у війні проти України виключати не можна, особливо після серії програшів його армії – зокрема затоплення ракетного крейсера "Москва". Однак якщо РФ зважитися на такий крок, для глави Кремля все закінчиться дуже швидко і його, швидше за все, "приберуть".

Якщо Путін і натисне на червону кнопку, безпрецедентний тиск на країну-агресора чинитиме не лише Захід і США, а й інші країни світу, зокрема й Китай. Роль останнього буде вирішальною, заявив радник голови Офісу президента України Олексій Арестович. Свій прогноз він озвучив в інтерв'ю Марку Фейгіну 14 квітня, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Представник ОП сказав, що в Путіна справи не дуже і "він дуже хоче якоюсь тактичною ядерною зброєю бахнути все-таки". Принаймні є таке побоювання, зазначив військовий експерт.

Він пояснив, що президент Росії вже побачив "привид поразки". За словами Арестовича, у жестикуляції, рухах Путіна він розпізнає людину, яка перебуває у тривожному стані, з великим внутрішнім конфліктом і з невпевненістю у своїх діях.

"Ну бахнуть, і що далі?" – спитав Арестович. Його співрозмовник зізнався, що не знає.

Невзоров розповів про двійників Путіна: вони працюють на відстані 100-150 метрів, коли нікого поряд немає 

Російський журналіст Олександр Невзоров розповів, що диктатор-президент РФ Володимир Путін має двійників. Зі слів опозиціонера, це люди, які можуть замінити воєнного злочинця на офіційних заходах чи там, де його зніматимуть на відстані 100-150 метрів.

Він назвав їх "умовними двійниками", адже зблизька легко можна помітити підміну. Такий коментар пролунав в інтерв'ю Олесі Бацман на YouTube, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Це двійники, які двійниками виглядають на відстані 100-150 метрів, для якихось офіційних заходів, коли нікого поряд не виявиться", – сказав співбесідник журналістки.

Олександр Глібович пояснив, що їх не залучають для серйозних зустрічей зі світовими лідерами, інтерв'ю чи відеозвернень, адже різниця буде надто помітною.

У мережі показали, як у стародавньому мистецтві зображували антихриста, демона та Сатану, і знайшли схожість із Путіним 

У мережі почали активно розповсюджувати зображення антихриста зі старовинної італійської фрески XIV століття, що знаходиться в бенедиктинському монастирі Помпоза. Така увага до твору мистецтва з'явилася неспроста. Справа в тому, що інтернет-користувачі знайшли неймовірну схожості рогатої істоти з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. Незабаром з'явилися й інші картини аналогічних персонажів, до яких подібний кремлівський диктатор.

Фотографіями робіт поділилася на особистій сторінці в Instagram українська актриса Єлизавета Гріненко, пишу Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Вона опублікувала знімки стародавніх картин та скульптур, що зображають диявола, Сатану та демона Баала. "Кого ж ці персонажі нагадують..." – іронічно підписала українка.

Щодо фрески з антихристом, то її автор Вітале да Болонья є яскравим представником болонської художньої школи 14 століття. Поціновувачам мистецтва він відомий насамперед своїм поліптихом у церкві святого Спасителя та фресками собору Санта-Марія деї Серві в Італії.

Зображення рогатого супротивника Ісуса Христа, що видає себе за Месію, у виконанні Вітале да Болонья – є одним з найпопулярніших образів антихриста.

Альфред Кох: Крейсер "Москва" – это конец Путина. Он начал с "она утонула" и кончает этим же 

Подходит к концу пятидесятый день войны. И сегодня затонул крейсер "Москва". Флагман, краса и гордость, непобедимый и непотопляемый, С300 "Форт", крылатые ракеты, гроза НАТО и прочее, прочее прочее...

Если верить в знамения, то это конец Путина. Он начал с "она утонула" и кончает этим же...

Об этом на своей странице в Facebook пишет Альфред Кох, информирует UAINFO.org.

Говорят на крейсере была частица Креста Господня... Наивные православные язычники думали, что этот оберег защитит их... Как же надо не верить в Спасителя нашего, чтобы думать, что он будет их защищать. Наоборот: христианская реликвия притянула ракеты к крейсеру! Это ли не знак, что Бог на стороне Украины?

Потому, что Бог на стороне добра. Какая неожиданность, правда, Путин? Ты думал, что купив Кириллку Гундяя ты и Бога Вечного положил себе в карман. А вот, дудки...

Кириллка-то пастырь ненастоящий. Нет в нем ни грамма святости. Церковь его на водке да на табаке построена, а не на правде и милости. Не получилось у тебя, Вовчик, с Богом добазариться, не принял он твоих даров. Как не принял он их от Каина...

Екстрасенс передбачав якнайшвидшу смерть Путіна: отримає ніж у спину 

Відомий екстрасенс Макс Гордєєв заявив, що президент Росії Володимир Путін помре від ножа в спину. А станеться це протягом декількох років.

У програмі "Ранок з Україною" Гордєєв зізнався, що неодноразово робив ляльки Вуду, за допомогою яких проклинав "фюрера", пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Він помре від ножа в спину від людей, яких сам же годує. Коли це станеться, сказати дуже важко. Іноді мені здається, що це буде сьогодні-завтра, а потім приходить розуміння, що він не завершив своєї місії, тому Всесвіт його не відпускає. Але я впевнений, що це відбудеться найближчим часом - рік, максимум 2 роки", - розповів екстрасенс.

"Кожен українець – ворог": капелан, який побував у полоні в РФ, розповів про знущання

Український капелан Леонід Болгаров, який був у полоні у російських військових, розповів, що його сильно не били через вік, але знущалися. Він молився, щоб все витримати.

Про це повідомляє Суспільне, інформує UAINFO.org.

Священик вирушив у складі пошуково-рятувальної місії на острів Зміїний за українськими прикордонниками, яких вважали загиблими. Коли священики прибули на острів, до них підійшла "оглядова група", їх поставили на коліна, а судно захопили і почали обшукувати.

Болгаров був у полоні до 10 квітня. Спочатку викрадених людей доставили в окупований РФ Севастополь, де священики пробули 11 діб. Російські спецслужби допитували українців. 

За словами капелана, його сильно не били, тому що йому 65 років, але росіяни всіляко знущалися і просто нелюдяно ставилися. Пізніше полонених у складі групи у 200 осіб на десантному літаку відправили в Курськ, де спочатку тримали в хустковому містечку, а потім в СІЗО.

У Росії чоловіка звинуватили у дискредитації армії: він безкоштовно роздавав книги Оруелла "1984" 

Російська влада продовжує активно придушувати спроби протистояти кремлівській пропаганді. Причому це дійшло до абсурду, і в країні-агресорі людей затримують просто за безкоштовну роздачу книг.

Так, активіста Дмитра Силіна звинуватили у дискредитації російської армії за роздачу книги Джорджа Оруелла "1984". Про це повідомляє Telegram-канал NEXTA Live, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Чоловік роздавав книги у місті Іваново. Результатом акції стало складання на нього адміністративної справи щодо дискредитації російської армії.

"Що далі суспільство віддаляється від правди, то більше вона ненавидить тих, хто її говорить", – прокоментували інцидент.

"Моя хата скраю...": що не так із цим та іншими прислів’ями 

Як часто ми жартома, не задумуючись, проговорюємо звичні фрази, що сприймаються як аксіоми та закріплюють наш погляд на себе самих: моя хата скраю; не з’їм, так понадкушую; два українці - три гетьмани. Вчергове, як і у всі інші складні часи я не впізнаю в цих “прислів’ях” ту Україну, яка створює волонтерські ланцюжки, що пронизують судинами всю країну, віддає останнє, згуртовується навколо найважливішого, рятує слабких і немічних, зокрема тварин. І тут позірна раціональність відсутня, адже життя людини нібито неспівмірне з життям собаки чи кішки, а життя молодої людини напевно важить більше, аніж тієї, що топче ряст останні дні чи й години. Але тут інша раціональність: витягаючи покалічених собак чи наших старих, ми рятуємо передусім себе. Бо далі нам із цим усим жити.

То що в такому разі не так із прислів’ями?

Про це на власній сторінці у Facebook пише кандидат історичних наук, науковий співробітник Інституту української археографії та джерелознавства імені М.С. Грушевського НАНУ Наталія Старченко, інформує UAINFO.org.

У мене стійке враження, що вони - викривлене дзеркало для українців, створене тими, хто фатально не розуміє українського характеру, відтак - за зовнішніми ознаками формулює геть інші мотивації та закріплює невідповідні настанови. Скажімо, називає “сутяжнічеством” повагу до права, підміняючи право “панятіями”; перелицьовує український індивідуалізм на байдужість до ближнього і світу; підмінює повагу до власності, своєї й чужої, жадібністю, керуючись геть іншим світоглядним “все твоє - моє”. Відтак, пародіюючи дуже важливі поняття, вихолощує їхній зміст, як це відбувалося в Радянському Союзі зі зведенням українського до бутафорних шароварів, віночків і вареників.

Погляньмо, що не так із “два українці - три гетьмани”.

"Про це думаємо". Юрій Горбунов та Катя Осадча планують усиновити дитину, батьки якої загинули під час війни 

Українські телеведучі Юрій Горбунов та Катя Осадча не виключають того, що після війни усиновлять дитину, яка залишилася без батьків.

Про це телеведучий розповів у ефірі Сніданку з 1+1. Горбунов зазначив, що попереду на Україну чекає відновлення і український народ має бути готовим до усиновлення дітей, батьки яких загинули під час війни, пише НВ, інформує UAINFO.org.

"Потрібно буде усиновлювати та удочеряти дітей, яких залишилося дуже багато. І це буде на плечах усіх українців. І це треба робити. Ми теж про це думаємо", - заявив Горбунов.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter YouTube та Telegram

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини