MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 22 квітня 2022

296 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 22 квітня.

РФ назвала мету "другого етапу" війни проти України: повна окупація Донбасу, півдня України та сухопутний коридор у Крим

Росія під час "другої фази" війни проти України планує повністю окупувати Донбас та південь України, а також забезпечити сухопутний коридор до Криму. 

Про це заявив заступник командира військ Центрального військового округу, пише НВ, інформує UAINFO.org.

За його словами, контроль над півднем України дасть Росії ще один вихід у невизнане Придністров'я, де нібито «відзначаються факти утисків російськомовного населення».

"Ну що? Будемо боротися!": Данілов розповів, як Зеленський відреагував на вторгнення РФ

Секретар Ради національної безпеки Олексій Данілов розповів про першу нараду з президентом Володимиром Зеленським після повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого.

Про це йшлося в його інтерв’ю виданню "Українська правда", інформує UAINFO.org.

За його словами, тієї ночі о 3:40 вторгнення почалося на ділянці Мілове в Луганській області, а вже десь о 5 ранку наступ був всюди.

"Вторгнення почалося о 3:40 в Луганській області на ділянці Мілове, але ми думали, що там вони заходять саме по території Донецької і Луганської областей. Ми вважали, що їхня мета після визнання "республік" забрати їх в межах областей. Але потім вже через годину двадцять наступ почався скрізь", - сказав він.

Рано вранці вже відбувалася нарада у президента. 

"Я одразу поїхав до президента, там вже був Денис Монастирський, я приїхав другим. Володимир Олександрович був у білій сорочці, і мені це так, знаєте... запам'яталося... Каже: "Ну що? Будемо боротися!", - розповів Данілов. 

Вже о 5:30 було скликане термінове засідання РНБО, проекти рішень були заготовлені.

Путін перебрав на себе обов’язки головнокомандувача: Грозєв оцінив ризики 

Після невдалого наступу на Київ російський президент Володимир Путін вирішив перебрати на себе обов’язки головнокомандувача. Відтепер глава Кремля особисто віддаватиме накази у війні з Україною.

Про це в інтерв’ю Популярній політиці заявив журналіст Bellingcat Христо Грозєв, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Він розуміє, що це (невдала спроба штурму Києва – ред.) величезна репутаційна ціна для нього самого. Тому йому просто залишитись у старій позиції та вірити цим людям, які обіцяють щось нове зараз – це неможливо", - вважає Грозєв. 

Грозєв додав, що, за даними його джерел, Путін намагається все брати у власні руки і давати інструкції, бо вже нікому не довіряє: "Він реально зараз намагається сам брати участь і бути реальним головнокомандувачем. Це буде дуже цікаво. Нова стадія цієї війни, в якій Путін не вірить нікому і сам наказує".

"Не зламаюся ніколи!" Військовий медик "Азова" показав сильне фото з Маріуполя 

Український медик із заблокованого та практично зруйнованого російськими окупантами Маріуполя опублікував сильне фото. Він заявив, що за майже два місяці боїв за місто побачив багато болю та страждань.

Секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олексій Данілов заявив, що президент РФ Путін не збирається припиняти війну проти України після сакральної для нього дати 9 травня. Глава держави-агресора має інші цілі, заради яких він продовжуватиме воювати.

Данілов зазначив, що головна мета Путіна – знищення нашої держави. Про це секретар РНБО розповів в інтерв'ю "Суспільному", пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

За його словами, агресор прописав план, як, на його думку, має відбуватися "знищення" України. 

"Ми усвідомлюємо, що Путін зупинятися не збирається. Ні 9 травня, ні 10, ні 20. Завдання Путіна, яке він поставив перед своїми військовими, досить просте – знищення нашої держави. Інших завдань у них немає", – сказав Данілов.

Bild: Путін репресує своє оточення через провал у наступі на Україну

Ряд колишніх близьких союзників Путіна зникли з початку війни в Україні, причому деякі з них - за загадкових обставин. У процесі вони втратили свою свободу або життя.

Про це пише Bild, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Йдеться про тривале зникнення міністра оборони Сергія Шойгу. Багато ЗМІ писали, що у глави МО РФ проблеми зі здоров'ям. Чутки ще більше підігрілися, коли його дочка звинуватила Путіна в "маргіналізації" свого батька.

Зараз міністр знову в публічному просторі. Але Bild нагадує, що перші відео з нібито "живим" міністром багато хто вважав сфальсифікованим. 

Інший посіпака Путіна - глава 5-ї Служби ФСБ Сергій Бесєда - зараз перебуває у в'язниці Лефортово в Москві. Раніше він був поміщений під домашній арешт на початку квітня за підозрою в розтраті держкоштів.

Російський гурт "ДДТ" відмовився виступати в залі зі знаком "Z": концерт скасували  

Російський гурт "ДДТ" відмовився від виступу в Тюмені, бо в залі, який забронювали артисти, перед заходом путіністи намалювали знак "Z". Музиканти спробували домовитися про інший майданчик, але їм відмовили, тому виступ довелося скасувати.

Про це соліст колективу Юрій Шевчук розповів в інтерв'ю Олександру Плющову на YouTube, пише OBOZREVATEL, інформує 

Співак запевнив, що гурт не бере участі в Z-концертах, метою яких є прославлення війни в Україні.

"Сьогодні ми повинні були грати в Тюмені, але не судилося. Одна дуже красива дівчина заборонила наш концерт", – розкрив рокер.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини