MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 27 квітня 2022

259 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 27 квітня.

Президента Зеленського запросили на саміт G20 

Голова G20 та президент Індонезії Джоко Відодо запросив президента України Володимира Зеленського взяти участь у саміті "Великої двадцятки".

Про це президент Зеленський розповів у Twitter, інформує UAINFO.org.

"Провів перемовини з президентом Індонезії Джоко Відодо. Подякував за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, зокрема за чітку позицію в ООН. Обговорили проблематику продовольчої безпеки. Вдячний за запрошення взяти участь у саміті G20", - написав Зеленський. 

Путін і Гутерріш не досягли конкретних домовленостей щодо залучення ООН та "Червоного Хреста" до евакуації людей з "Азовсталі", – Пєсков

Президент Росії Володимир Путін та генсек ООН Антоніу Гутерріш не досягли конкретних домовленостей щодо залучення ООН та МКЧХ до евакуації мирних мешканців з "Азовсталі".

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на РИА Новости, інформує UAINFO.org.   

"Ця тема справді була паном Гутеррішем озвучена, і вона далі опрацьовуватиметься, якихось конкретних домовленостей у цій галузі немає", – заявив прессекретар Путіна Дмитро Пєсков, відповідаючи на запитання про те, чи погодився Путін до залучення ООН та МКЧХ до евакуації мирних громадян із "Азовсталі".

Нагадаємо, генсек ООН Антоніу Гутерріш на зустрічі з Володимиром Путіним запропонував створити спільну групу із представників всесвітньої організації, Росії та України для забезпечення функціонування гуманітарних коридорів. 

"Твоє завдання стерти українську націю з лиця землі": РПЦ роздає пам'ятки солдатам, які йдуть на війну  

Російська православна церква роздає пам'ятки солдатам-окупантам, що відправляються на війну до України, в яких закликає до кровопролиття. 

Так звані пам'ятки видають від імені Російської православної церкви Московського патріархату Брянської митрополії. Підписаний листок ієреєм Михайлом Агешиним. 

Фото пам'ятки опублікували на офіційній сторінці "101 ОБ ТрО Закарпаття", пише ТСН, інформує UAINFO.org.

У листі звертаються до "російського воїна". Видана пам'ятка "Відділом зі взаємодії зі Збройними силами і правоохоронними органами Брянської епархії".

Текст звернення має такий вигляд: "Твій обов'язох - захист Вітчизни від українських націоналістів. Твоє завдання - стерти українську націю з лиця землі. Твій ворог - ідеологія, яка завдає гріховних пошкоджень людській душі". 

Лавров заговорив про можливість "референдумів" щодо приєднання до Росії у захоплених регіонах України

У Росії заговорили про проведення на окупованих територіях України "референдумів" щодо приєднання їх до РФ. Керівництво держави, яке вторглося в сусідню країну і грабує, катує і вбиває мирних громадян України, заговорило про те, що їхні жертви "самі визначатимуть свою долю".

Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров. Він також знову розводився про вигадані у Кремлі "нацизм", "тоталітарний гніт" і "зовнішнє управління" в Україні, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Коли у Лаврова запитали, чи Кремль збирається проводити на окупованих українських регіонах "референдуми про приєднання до Росії", той знову взявся брехати, що РФ розв'язала війну в Україні "для захисту цивільних осіб".

"Ми від початку спецоперації оголосили про те, що її метою є захист цивільних осіб, які страждають від мілітаризації, нацифікації своєї країни. Від того, що там правлять бал у силових структурах відверті неонацисти, які навіть не соромляться демонструвати відповідну символіку гітлерівської Німеччини. Від того, що уряд на чолі з президентом ухвалює закони, які послідовно вбивають російську мову, культуру, освіту в Україні", - видав на-гора всю кремлівську методичку Лавров.

Путін, як і його кумир Гітлер страждає на хворобу Паркінсона? 

Путін старанно намагається приховати свої хвороби, але мимовільний тремор у руках та ногах приховувати виходить погано, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

Чи повторить диктатор Путін долю свого кумира Адольфа Гітлера, який пустив собі кулю у скроню 30 квітня 1945 року, прихопивши з собою на той світ подругу Єву Браун, цікавить зараз ледь не кожного українця. І хоча військові експерти переконані, що у боягузливого кремлівського лідера на це просто не вистачить духу, є все ж таки у Путіна і Гілтера ще щось спільне, а саме хвороба Паркінсона.

Це невиліковне захворювання, що характеризується хронічним розладом нервової системи, яке проявляється порушенням рухових функцій, розвитком тремору та тиків. А про те, як руки Путіна "ходять ходуном", уже легенди складають. Особливу увагу звернули на це під час зустрічі диктатора із білоруським президентом Лукашенком. На відео добре видно, що руки та ноги Путіна живуть, якщо можна так висловитися, своїм життям.

"Здали все, що знали": "Азов" відбив атаку росіян біля Гуляйполя і взяли полонених. ФОТО, ВІДЕО

ССО "Азов" на Запоріжжі в районі Гуляйполя відбили атаку РФ та взяли в полон кількох рашистів. Демотивовані полонені одразу здали "азовцям" всю інформацію про розташування військ та техніку окупантів.

Як повідомив Андрій Білецький у Telegram, полонених вдалося взяти під командуванням Дмитра Кухарчука, інформує UAINFO.org.

Полонені окупанти виявилися мобілізованим "м'ясом" з квазіреспубліки "ДНР".

"Мобілізовані як гарматне м’ясо та демотивовані "вояки" з недореспубліки "ДНР" так зраділи, що більше не воюватимуть за рускій мір, здали все, що знали про розташування російських військ та техніки", – заявили в "Азові". 

"Весь мій світ був зруйнований ракетою". Юрій Глодан, батько загиблої в Одесі тримісячної Кіри, розповів історію своєї родини

23 квітня окупанти завдали ракетних ударів по Одесі, внаслідок яких загинуло шестеро людей, серед яких журналістка Валерія Глодан, її мама та тримісячна донька Кіра.

Юрій Глодан, чоловік журналістки, за кілька хвилин до влучання ракети вийшов за покупками, а коли повернувся, застав палаючий будинок. Чоловік розповів журналістам BBC про ті страшні події та сім'ю, яку втратив того дня, пише НВ, інформує UAINFO.org.

Як раніше розповідав колега Юрія, перед Великоднем вони багато працювали, спекли 2500 пасок, а 23 квітня був перший за довгий час вихідний. Юрій вийшов у магазин, коли почув про вибух. Діставшись до палаючого будинку, а потім своєї квартири, він знайшов тіла своєї дружини та її матері, убитих російською ракетою, яка влетіла у нижні поверхи будинку. Пізніше було виявлено тіло тримісячної Кіри. 

У неділю Юрій повернувся до зруйнованого будинку, щоб знайти те, що він міг урятувати з квартири...

"МНС, спиш?". ДСНС потролив російських рятувальників на тлі загрозливої ситуації з пожежами в РФ 

Держслужба з надзвичайних ситуацій іронічно прокоментувала інформацію про те, що в Росії нема кому гасити пожежі, оскільки військові частини, які займалися цим, перекинули на війну в Україну, інформує UAINFO.org.

"МНС Росії, спиш? Ми тут пошукали інформацію у що ж вірять ваші російські вогнеборці, до кого звертаються по допомогу у захисті, кого вважають своїми покровителями і оберегами… Отже, захисниками російського мнс вважаються Николай Угодник, Никита Бесогон, Святая великомученица Варвара Илиопольская и Святой Флориан — стверджує автор якоїсь російської статті. То як вам працюється, нешановні колеги, коли ваші захисники відвернулися від вас? А знаєте чому? Їм соромно дивитися, як ви шикуєтесь у формі літери Z, демонструючи солідарність із вашими вбивцями, злочинцями і ґвалтівниками", — йдеться у повідомленні.

У ДСНС зазначили, що російське МНС "наполегливо не читає знаки, які посилає небо, перетворюючи вашу землю на пекло і продовжуєте шукати слід НАТО у власних гріхах".

"Можливо, у вас є рекомендації на цей випадок? Ні? Ну і грець із ним, горіть", — йдеться у зверненні українських рятувальників.

Можуть бути "сюрпризи": киян просять не поспішати на кладовища в поминальні дні

На тлі повномасштабного військового вторгнення Росії на територію незалежної України міська влада Києва просить жителів міста утриматися від відвідування кладовищ у поминальні дні на період дії воєнного стану.

Таке прохання продиктоване заходами безпеки. Про це заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник, повідомила прес-служба КМДА, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Киян просять не створювати скупчення людей в ці дні в місцях поховань.

Українська акторка перейшла на бік окупантів та взяла на себе обов'язки "мера" Василівки

Українська акторка та власниця одного з модельних агентств для дітей Наталія Романіченко перейшла на бік окупантів та стала самопроголошеним "мером" Василівки Запорізької області.

Романіченко записала відео, у якому з'явилася з георгіївською стрічкою на руці. Вона закликає місцевих мешканців співпрацювати з "братським російським народом". Романіченко заявила, що 2014 року стався "державний переворот" та "кривава бійня, яку розв'язав київський режим", пише ТСН, інформує UAINFO.org.

"Українська армія цілеспрямовано обстрілює нашу Василівку, тим самим намагаючись зірвати налагодження мирного життя", - каже кремлівська пропагандистка у відео.

Гордон жорстко пройшовся по Корольовій і Тарзану 

Український журналіст Дмитро Гордон заявив, що Наташа Корольова зайняла вкрай неправильну позицію, адже вона народилася і виросла в Україні, а під час війни на своїй батьківщині продовжує анонсувати концерти в Росії. 

Свою думку Гордон висловив в інтерв'ю Славі Дьоміну, пише УНІАН, інформує UAINFO.org

"Є такі дивні люди як Наташа Корольова. М'яко кажучи, дивні. Наташа Корольова жила зі мною поруч на Борщагівці в Києві, ми вчилися в одній школі в різний час. Це дівчинка, яка співала з дитинства українські пісні в українському хорі. Краще б вона промовчала... коли наша країна стікає кров'ю, вона постить у себе в Instagram рекламу своїх концертів в Урюпінську в Росії. Мене це підірвало", - заявив журналіст.  

Крім того, Гордон згадав і про слова чоловіка-стриптизера.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини