MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 4 травня 2022

303 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 4 травня. 

Данілов пояснив, коли закінчиться війна в Україні 

Під час інтерв'ю телеканалу ISLND TV секретар РНБО Олексій Данилов нагадав, що ще колишній президент РФ Борис Єльцин "зазіхав на Крим", пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Ми у війні перебуваємо 30 років. РФ ніколи не мала бажання залишати нас у спокої. Навіть Єльцин вже тоді зазіхав на Крим і говорив, що це не зовсім наша територія", — сказав Данилов.

Данилов вважає, що війна Росії проти України буде "тривалою", а гаряча фаза російської агресії не закінчиться в травні.

За словами секретаря РНБО, закінчення війни залежить від українських військових і наших партнерів.

Патрушев предлагает Путину рассмотреть вариант провокаций с применением химического оружия против мирного населения РФ, – Аваков 

"Предупреждение! Не поверите - гражданам РФ!! БУДЬТЕ внимательны и знайте о готовящейся против вас фсбшной провокации. Из достоверных инсайдерских источников - стало известно, что Путин обсуждает проработанные под руководством Патрушева, планы провокаций, в том числе и с использованием химического оружия против мирного населения РФ в Брянской, Курской, Белгородской, Воронежской и Ростовской областях - с целью обвинить в этих преступлениях Украину", - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет Арсен Аваков, информирует UAINFO.org.

"Расчет на то, что жертвы среди мирного населения способны сплотить Россию и оправдать официальное объявление войны и всеобщую мобилизацию.

Рашисты рассчитывают, что такие жертвы в РФ подстегнут желание воевать у деморализованных российских войск на фронте.

Жалко людей - предупреждаем и жителей областей и негодяев, готовящих эти провокации. Знаем персонально!

Так же нам понятно, что 9 мая это одна из обсуждаемых дат объявления мобилизации и соответственно провокаций перед этим, но на ней Путин не зацикливается.

Пропагандисти РФ вирішили відмовитися від слова "денацифікація": у них виникла проблема 

Російські пропагандисти відмовилися від використання слова "денацифікація" стосовно України. Причина у тому, що громадяни країни-агресора не розуміють значення цього терміна.

Про це повідомляють розслідувачі "Проєкту", пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Видання зазначає, що після початку повномасштабного вторгнення телевізійники визначали мету війни наступною фразою: "Ми будемо прагнути демілітаризації та денацифікації України".

Наприклад, головний пропагандист Кремля Дмитро Кисельов у своїй програмі "Вісті тижня" не менше ніж сім хвилин роз'яснював сенс "денацифікації", яка, за його словами, може бути тільки примусовою. Проте потім риторика журналіста змінилася – у квітневих випусках він або не використовував термін взагалі, або робив це один раз за весь випуск.

Мабуть, причина полягає в тому, що росіяни не розуміють, що таке "денацифікація" — мало хто з опитаних соціологами розшифрував термін.

У Маріуполь прибув топ-чиновник Кремля, щоб підготувати "парад перемоги"

"Куратор" ОРДЛО, перший заступник глави адміністрації Путіна Сергій Кирієнко прибув у зруйнований Маріуполь займатися організацією 9 травня.

Про це повідомляє Головне управління розвідки, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Основне завдання путінського чиновника – підготовка "урочистих заходів" 9 травня", - пише прес-служба ГУР.

Вказується, що на окупованих територіях Донецької і Луганської областей рашисти навпаки відмовляються від "свята", в тому числі імітації "військового параду".

Наразі в ОРДЛО не проводиться підготовчих робіт з цих питань. 

"Тож Маріуполь, за планами рашистів, має стати центром "урочистостей". З цією метою в місті проводиться термінове прибирання центральних вулиць від завалів, тіл вбитих та нерозірваних російських боєприпасів", - повідомляє ГУР.

Коханка Путіна Кабаєва вагітна – політичний експерт 

Політичний експерт Валерій Соловей заявив, що гімнастка Аліна Кабаєва знову може бути вагітною. Ось тільки батько дитини, швидше за все, не президент РФ Володимир Путін.

Про це він повідомив у Telegram-каналі "GeneralSVR(reserv)", пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Соловей не став розкривати своїх джерел, які надали йому цю інформацію, але заявив, що це може бути правдою. Про це нібито свідчить пригнічений стан Путіна, оскільки він засмучений тим, що Кабаєва, судячи з усього, йому зрадила.

Розкішний особняк Галкіна і Пугачової в Росії виставлено на продаж

Російська журналістка Олена Жигалкіна з посиланням на свої джерела повідомила, що Максим Галкін і Алла Пугачова продають свій особняк, який знаходиться в селі Грязь, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

За словами Жигалкіної, вартість особняка стартує від десяти мільйонів доларів, оскільки там 6 поверхів, є басейн, кінотеатр, літній театр і шикарний сад.

Сама зіркова пара поки ніяк не коментує продаж свого будинку. Відомо лише те, що зараз Пугачова і Галкін разом зі своїми дітьми знаходяться в Ізраїлі. 

Шоумен Галкін всіляко засуджує війну в Україні і критикує російську владу. Через це його "заборонили" в Росії. Втім, він не засмутився і анонсував концерти в Ізраїлі, а частину виручених грошей перерахує на допомогу українським біженцям.

Російський режисер Карен Шахназаров пригрозив концтаборами і стерилізацією росіянам, які проти війни 

Російський режисер-путініст, гендиректор кіностудії "Мосфільм" Карен Шахназаров виступив на пропагандистському телеканалі "Росія-1" зі скандальною заявою. Він пригрозив "непатріотичним" співгромадянам, які відкрито засудили кровопролитну війну в Україні, концтаборами та стерилізацією.

Уривок відео, на якому кінодіяч пророкує "противникам літери Z" – символу російської агресії – жорстоке "перевиховання" став вірусним і активно поширився в мережі. Як передає видання "Говорить Москва", Шахназаров спробував виправдатися за свої слова, пише Обозреватель,  інформує UAINFO.org.  

"Противники літери Z повинні розуміти, що якщо вони розраховують, що їх пощадять – ні! Їх не пощадять. Це все серйозно вже: концтабори, перевиховання... Стерилізація! Тут все дуже серйозно", – видав одіозний режисер. 

Після резонансу в соцмережах Шахназаров спробував пояснити свої слова. Вийшло у нього не дуже успішно.

Завдяки їй росіяни не просунулися далі: літня жінка на Київщині ціною власного життя допомогла ЗСУ знищувати ворога. ВІДЕО

У селі Мотижин Макарівської громади Київської області 70-річна жінка упродовж двох тижнів допомагала Збройним силам України знищувати ворога наводячи українську артилерію на техніку окупанта.

Про це розповіли на сторінці Територіальної оборони ЗСУ на Facebook, інформує UAINFO.org.

Жінка жила в одній з крайніх будинків у селі й українські військові дізналися про неї через знайомих. Потім упродовж двох тижнів вона доповідала ЗСУ про пересування ворожої техніки.

"Працювали ми з нею більше двох тижнів. Вона пішки виходила до ворогів та рахувала техніку, приходила додому й пояснювала розташування сину телефоном. Пояснювала, що вона бачить, рахувала. Були такі випадки, коли вона йшла, збивалася, поверталася назад і перераховувала. Приходила, давала приблизні координати та називала точки», — розповідають у Територіальній обороні ЗСУ.

Завдяки жінці вдалося знищити від 50 до 100 одиниць ворожої техніки, серед них два зенітно-ракетні комплекси Бук та радіолокаційна станція, яка глушила мобільний зв’язок.

Онуки путіністки Єгорової перейшли на українську мову, щоб їх не плутали з росіянами 

Стася Ровінська, дочка проросійської телеведучої Сніжани Єгорової, повідомила, що її діти свідомо перейшли на українську мову, щоб в Європі їх не плутали з росіянами, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Мої малі в Києві вдома розмовляли переважно російською, хоча у нас в родині дві мови... Але коли ми виїхали за кордон, вони вирішили розмовляти українською, оскільки бояться, що хтось почує, що вони розмовляють російською і подумають, що вони росіяни. А це сором страшний і не дай Бог"- сказала Стася.

Відзначимо, попри проросійську позицію Сніжани Єгорової, її дочка Стася Ровінська повністю підтримує Україну в розв'язаній РФ війні. З першого дня вторгнення Ровінська закликає зупинити кровопролиття в нашій країні, а також висвітлює правду не тільки на телебаченні, а й у своїх соціальних мережах.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини