MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 30 травня 2022

284 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 30 травня. 

Експерти The New York Times проаналізували контрнаступ ЗСУ в Херсонській області

Учора ЗСУ розпочали контрнаступ в Херсонській області, аби розсіяти там військові сили ворога, позаяк саме в цьому регіоні росіяни будували вже третю лінію оборони та навіть намагалися ввести рубль.

Аналітики The New York Times вважають дії наших захисників успішними, пише ZN.UA, інформує UAINFO.org.

Там підкреслили, що наступальні дії український військових почалися саме й той час, коли на Донбасі ЗСУ стримують окупантів, які там якраз наступають. 

"Відкриття нового фронту показало, що, коли мова йде про територію України, мало що залишається незмінним, оскільки кожна сторона намагається використовувати мінливі стратегічно вразливі місця противника. Ця нестабільність обіцяє тільки зрости, оскільки Україна отримає більш досконалу далекобійну артилерію, а незабаром, можливо, і американські ракети", - пише NYT.

ЗМІ нагадує, що саме Херсон став першим з українських міст, яке потрапило під російську окупацію. 

Також в NYT нагадують, що в регіоні активізувався партизанський рух серед місцевих патріотів. Все ж фахівці видання не мають впевненості в тому, чи були росіяни готові до контрнаступу ЗСУ, навіть попри те, що там було побудовано кілька рівнів укріплень. 

Російські солдати ледь не розстріляли генерала, який примушував їх йти в наступ, – перехоплення СБУ

На Донеччині контрактники рф ледь не розстріляли генерала Валерія Солодчука та його охорону, які приїхали, аби приборкати бунт і змусити «відказників» продовжувати воювати.

Але солдати відмовилися виконувати наказ. Тож російський генерал ганебно втік з передової.

Про це свідчить нова телефонна розмова загарбників, яку перехопила СБУ, інформує UAINFO.org

«У нас батарея практически вся в отказ пошла. Он начал стволом махать, стрелять: «Я, говорит, вас завалю, если вы, нах*й, не поедете туда!...» И все. Тут пацаненок: «Иди, говорит, вали!». Еб*ть, он гранату, чеку выдернул, говорит: «Ну давай, застрели, говорит, меня! Вместе, говорит, подорвемся тут». Всё. Там и спецназовцы на нас тоже стволами тыкать начали, мы на них стволами. Короче, чуть не перестрелялись все нах*й. Он в свой бобик сел, уехал», – розповідає дружині загарбник.

Євген Дикий: Ми дійсно відступаємо на Донбасі. Але катастрофи немає 

Без паніки: промто це справжня війна. Ну шо, мої котики та зайчики, здається пора поговорити по-дорослому про доволі неприємні речі. Бо щось мені зі стрічки трохи повіяло черговим всьопропалом, притому повіяло одночасно зі Сходу та Заходу. На Заході ніби зрада зрадная, на Сході капець капецький, навіть Арестович сумний-невеселий, і ето вот всьо.

Про це на власній сторінці у Facebook пише український науковець, військовик, публіцист Євген Дикий, інформує UAINFO.org.

Веселого направду відбувається мало, і одразу скажу найсумніше – так буде ще досить довго. І це треба правильно сприйняти та пережити, щоб веселе та радісне колись все ж таки настало.

Але катастрофи також не відбулось, ні на Заході ні на Сході. І не намічається – якщо тільки ми її не породимо своєю зажурою та панікою.

Що ж відбувається, котики та зайчики? Ну по-перше нічого несподіваного. Звісно для тих, хто не схильний жити у світі рожевих поні та не піддався на ейфорію від наших перших успіхів, які стали сюрпризом і для ворогів, і для всього світу.

Бліцкриг свинособак накрився нашими мужністю та креативом, вороги офігили та трохи присіли на дупу. Але стан офигіння давно вже минув, і змінився станом впертої лютої ненависті до нас. Ми змусили себе поважати, і тепер з нами воюють як із ворогом, з яким рахуються. При тому головна ціль ворогів – повна ліквідація всього українського – жодним чином не змінилась, змінилась в їхній уяві лише послідовність її досягнення.

Лавров прокоментував чутки про хворобу Путіна

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров прокоментував чутки про невиліковну хворобу російського диктатора Володимира Путіна. 

Лавров стверджує, що Путін не має проблем зі здоров'ям. За його словами, те, що "фюрер" є здоровим - видно з його поведінки.

Про це очільник закордонних справ Росії Сергій Лавров повідомив для французького телеканалу TF1, пише ТСН, інформує UAINFO.org

"Ви знаєте, президент Путін кожен день з'являється на публіці. Ви можете бачити його на екранах, читати його звернення, слухати його виступи. Не думаю, що розсудливі люди зможуть побачити у цієї людини будь-які симптоми хвороби", - зазначив він.

Путін розпорядився засекретити всі дані про Кабаєву  

З відкритих баз даних зникли всі відомості про холдинг "Національна Медіа Група", який раніше очолювала його коханка чи дружина Аліна Кабаєва.

Як повідомляє телеграм-канал "Можемо пояснити", реєстр зачистили після введення проти пані Кабаєвої санкцій, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

Влада видаляє з інтернету фінансову звітність і інших російських компаній.

Повідомляється, що з загальноросійського ресурсу бухгалтерської звітності (ГІР БО) були видалені фінансові документи всіх юридичних осіб. Раніше там можна було знайти пояснення та аудиторські висновки — наприклад про медіахолдинг "Національна Медіа Група", якому належать Перший канал, РЕН ТВ, МІЦ "Известия" та інші ЗМІ.

Зі звіту за 2020 рік випливало, що на зарплати керівництва НМГ було витрачено понад 1,7 млрд рублів. При цьому аудиторська компанія PricewaterhouseCoopers у своїй доповіді повідомляла про відмову медіагрупи розкрити точні цифри, наприклад, доходів голови ради директорів Аліни Кабаєвої та президента Кирила Ковальчука. 

Мартин Брест: Я знаю, Киев, каким ты можешь быть. С Днем Рождения, зверь. Помни про март

Короче чуеш. Я не любил тебя, шоб вот так прям "любить". Мне нравилось жить в столице, меня устраивал ритм, люди, возможности, но это "нравилось" – отэто и все, что я испытывал. В остальном ты оставлял меня равнодушным, честно, говорю как есть. Огромный самодовольный жирный окунь, развалившийся на схилах Днепра.

Об этом в Facebook пишет военный писатель, волонтер, блоггер и публицист Мартин Брест, информирует UAINFO.org.

А потом настал февраль. Я увидел стремительно пустеющие улицы, холодный ветер, растерянность в потухших окнах бесчисленных серых многоэтажек. Я увидел страх, куски вываленных квартир и очереди на трассах. Я, конечно, не полюбил тебя и тогда – но я начал тебя понимать. Начал немного чувствовать. Начал... но не успел – ты дал мне под дых,

Киев, ты, сука, со всего размаху схватил меня за грудки и показал то, каким ты можешь быть.

Потому что в начале марта я, сука, вышел с базы – и восхитился. Тобой, слышишь, тобой.

Ты был зол. Аххх, ты был безумно зол, агрессивен, ты готовился драться на улицах, во дворах, на мостах, эстакадах и в подьездах. Ты, бл*ть, показал мне свое истинное нутро, и за сверкающей скользкой чешуей я увидел старого, умного и очень опасного зверя. Со все еще крепкими мышцами, достаточно острыми когтями и с цельнокованным хребтом, который не умеет ни гнуться, сука, ни ломаться....

Сніжана Єгорова, яка підтримує Путіна, назвала свою проукраїнську доньку "Павликом Морозовим"

Пропутінська телеведуча Сніжана Єгорова прокоментувала слова своєї дочки, що поділилася розмовами з мамою-пропагандисткою. Вона назвала Стасю Ровінську "Павліком Морозовим", порадивши ЗМІ саме так описувати дану ситуацію.

Себе Єгорова ж охрестила бояринею Морозовою, що "вивозила зерно із країни". Такий коментар пролунав в її Telegram-каналі.

Путіністку розлютило, що журналісти поспілкувалися з її дочкою про позицію матері, а та розповіла їм подробиці жорстокої розмови з бомбосховища та припустила, що Єгорова отримує гроші за свої проросійські заклики.

Через це втікачка з України опублікувала скриншот з статтями українських ЗМІ та заявила, що їхні заголовки звучать "нудно". 

"Пропоную писати так: Дочка боярині Морозової – Павлик Морозов розповіла як мати вивозила зерно з країни "завжди сонця, що завжди сходить" і варила на сніданок яйця своїх колишніх чоловіків!" – написала пропагандистка.

Однак стався невеликий конфуз і ведуча обмовилася за Фрейдом (обмовка, здійснена внаслідок втручання несвідомого приглушеного бажання). Замість "так буде більше схоже на правду", вона написала "так буде більше схоже не правду"

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини