MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 7 червня 2022

319 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 7 червня. 

"Він не готовий програвати": експерт заявив, що Путін поки не обговорюватиме політичні поступки 

Російський диктатор Володимир Путін поки не готовий до предметних переговорів щодо миру, але контакт сторін повинен бути для розуміння того, на що готова піти РФ в Україні.

Таку думку в інтерв'ю OBOZREVATEL висловив директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський, інформує UAINFO.org.

На думку експерта, ініціатива президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана щодо тристоронньої телефонної розмови із Зеленським та Путіним досить доречна. 

"У принципі ці переговори могли би бути доречними з позиції, по-перше, виміру температури хворого, тобто визначення, на що готовий піти Путін. По-друге, домовитися про якісь речі, пов'язані з гуманітарними коридорами або з тими самими поставками продовольства. Тобто із поточними питаннями, але не з політичними. Путін не готовий вести переговори про якісь поступки. Він не готовий програвати. І з цього погляду наша дипломатія має проявити сильну позицію, в яку у свій час з нами грала Росія", - зазначив Сингуровський.

Глава МАГАТЕ знову намагається легітимізувати захоплення Росією Запорізької АЕС

Генеральний директор Міжнародного агентства з ядерної енергії МАГАТЕ Рафаель Гроссі знову намагається потрапити на Запорізьку АЕС. В "Енегоатомі" звинувачують його в спробі легітимізувати захоплення Росією станції.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення Гроссії і "Енергоатому",  інформує UAINFO.org.

Зокрема, Гроссі заявив, що має намір відвідати Запорізьку на запрошення України. Він заявив, що уряд України минулого тижня нібито попросив його очолити місію.

"Ми працюємо над відправкою експертної місії на Запорізьку АЕС. В даний час найбільша АЕС в Європі відключена від електромережі. МАГАТЕ забезпечує гарантії систем зв'язку. Україна нас попросила, ми поїдемо туди", - повідомило він у Twitter.

Тетяна Лазарєва назвала найбільшу проблему Росії та порівняла Путіна з поганим директором школи 

Відома російська актриса, гумористка та телеведуча Тетяна Лазарєва, яка виступила проти війни, вважає, що найбільша проблема Росії зараз – це небажання громадян брати на себе відповідальність. Артистка переконана, що у вторгненні РФ до України винні усі: і влада, і звичайні люди. Крім того, комедіантка не виправдовує і тих, хто не підтримує путінський режим уже довгі роки, тому емігрував із країни.

На думку Лазарєвої, такі люди, зокрема й вона сама, замість того, щоб залишитися в Росії і намагатися щось змінити, просто поїхали, поступившись диктатору місцем. Своїми думками вона поділилася в інтерв'ю для YouTube-каналу "А поговорить?", пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Знаменитість згадала, що вона не підтримувала президента Володимира Путіна з 2011 року, за що згодом була звільнена з телебачення. Спочатку вона намагалася протистояти диктаторському режиму, проте незабаром, як і багато однодумців, здалася, вирішивши, що нічого не зможе змінити. Вона порівняла еміграцію з країни з переведенням своєї доньки в іншу школу, бо у старій був поганий директор, а вчителі били дітей. Лазарєва усвідомлює, що можна було залишитися і домагатися справедливості, проте вона обрала найпростіший шлях. За це їй соромно.

Су-57 РФ – останній рашистський новий винищувач, який ще не збили ЗСУ

Су-57, який у РФ відносять до п’ятого покоління, залишається єдиним зразком нових винищувачів, які ще не знищили Збройні Сили України. Навіки в українську землю увійшли різноманітні багатофункціональні Су-30, фронтовий бомбардувальник Су-34 та навіть Су-35, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Більше того, сам Су-57 для РФ виглядає, як остаточний діагноз їх авіаційній промисловості, бо він створювався з 2001 року, а серійне виробництво розпочалось лише через 18 років і йде такими черепашими темпами, що у строю знаходиться лише три машини.  

Довгобуд Су-57

Необхідність створити винищувач наступного покоління була сформована ще у СРСР наприкінці 80-х років. Причина, звісно, бажання наздогнати США, яка вже вела на той час розробку свого F-22 Raptor. Для РФ для того, щоб повернутися до цієї теми знадобилось ще 20 років. Лише у 2001 році оголошуються роботи з розробки так званого ПАК ФА - "перспективного авіаційного комплексу фронтової авіації".

У РФ доволі швидко намалювали концепт, який вже у 2004 році показали Путіну, а також задекларували, що перший політ відбудеться у 2006-2007 роках, а постачання до війська вже у 2014-2015 роках з планом у 52 одиниці до 2020 року. Розробники пообіцяли новий двигун з плоским соплом, проривну радіоелектроніку, а також, звісно, малопомітність.

"Я – українка": пропагандистка Овсяннікова відмовилась від своїх заяв та анонсувала зміну прізвища 

Колишня працівниця пропагандистського Первого канала Марина Овсяннікова заявила, що вважає себе українкою. Ба більше, вона має намір змінити прізвище.

Про це вона написала у Facebook, повідомляє УНІАН, інформує UAINFO.org.

Зокрема, Овсяннікова, яка приїхала в Україну, відповіла на ключові запитання критиків. Так, вона заявила, що не вимагає зняття санкцій з РФ, адже "війна триває".

Росіянка спростувала свою співпрацю з ФСБ: "Якби я співпрацювала з російськими спецслужбами, я була така ж тупа, як Боширов і Петров, які ходили по Солсбері, милувалися Собором і заодно труїли Скрипалів".

Овсяннікова також заявила, що її відпустили (з РФ - УНІАН) завдяки президентам Франції Еммануелю Макрону, України Володимиру Зеленському та американським політикам.

Росіянка також тезово прокоментувала свою роботу на російську пропаганду. 

Відомий велогонщик після переможного фінішу врізався на швидкості у власну дружину. ВІДЕО 

Третій етап престижної велогонки "Вуельта Колумбія", що проходив під зливою, ледь не завершився трагедією.

Як повідомляє The Sun, лідер загального заліку, 25-річний колумбійський гонщик Луїс Карлос Чіа, за підсумками спринтерських перегонів перетнув фінішну межу першим і, переможно піднявши руки, на швидкості врізався у… власну дружину, яка намагалася сфотографувати успіх чоловіка, інформує UAINFO.org з посиланням на Факти.

"Я хотів загальмувати, але велосипед не реагував, — прокоментував те, що сталося, Луїс Карлос Чіа. — Я збив свою дружину, але на її місці могла бути будь-яка інша людина. Слава Богу, вона не знепритомніла і не отримала серйозних травм".

"Земля пласка, а в Антарктиду не пускають": росіянин Юрій Лоза продовжує ганьбитись своїм уявленням про світ

Скандальний російський співак Юрій Лоза знову зганьбився, заявивши, що Земля має пласку форму, а по краях оточена льодяною стіною під назвою Антарктида. Однак, туди нікого не пускають через міжнародну конвенцію.

Про це він цілком серйозно розповідав на ток-шоу "Алёна, блин!" на російському телебаченні, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

За його словами, жодна ракета не піднялась у космос і жодна людина не побувала на Південному полюсі.

"Ви бачили хоча б один політ, який полетів би в космос? От ракети стартують, да? А хоч одна ракета полетіла вгору? Всі ракети піднялись на певну висоту, потім лягли і полетіли паралельно Землі. Я ракетчик, я служив у ракетних частинах", – заявив Юрій Лоза.

При цьому він уточнив, що, на його думку, Земля має форму великого млинця або великого блюда, яке закінчується льодяною стіною. 

"Закінчується все це льодяною стіною – Антарктидою. Туди не пускають. На край Землі неможна прилетіти. Чому? Тому що у всьому світі прийняте всезагальне правило – туди неможливо потрапити, бо туди просто не пустять", – сказав росіянин.

"Маски зняті": Лілія Подкопаєва розповіла, як спілкується з мовчазною кумою Ані Лорак 

Легендарна українська спортсменка, олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики Лілія Подкопаєва, яка живе в США та підтримує Україну в боротьбі з російськими окупантами, взяла участь у масштабному благодійному проекті на Таймс Сквер у Нью-Йорку. На головній площі міста звели велику сцену, на яку зі словами підтримки вийшли українські та світові знаменитості.

Серед них були уродженка Чернівців, голлівудська акторка Міла Куніс із чоловіком Ештоном Кутчером. Також виступили
Брія Блессінг, Міка Ньютон, ALYOSHA, Аріна Домскі, французька джаз-виконавиця Margot Sergent, латвійський гурт Dagamba. Ведучою заходу стала Марічка Падалко, чоловік якої захищає країну в лавах ЗСУ, пишуть Факти, інформує UAINFO.org.

"Велика благодійна акція на Таймс Сквер — це не лише можливість залучити кошти, а й у різний спосіб нагадувати американцям про війну і про те, яких талановитих артистів народжує країна, якій потрібна допомога", — розповіла Марічка.

Підтримала співвітчизників і Лілія Подкопаєва. За лаштунками журналісти поцікавилися у спортсменки, як вона оцінює мовчазну позицію своєї подруги, куми Ані Лорак, яка мовчить від початку російського вторгнення в Україну та словом не промовилася про війну, не підтримала свою Батьківщину.

"Маски знято. Усі показали, хто є хто. Ми не спілкуємось", — коротко прокоментувала Подкопаєва.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини