MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 15 червня 2022

270 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 15 червня. 

Розв'язана Росією війна може вийти за межі України – Качинський 

Те, що Захід уникає відкритого протистояння Росії та її агресії в Україні, це не що інше, як прояв слабкості, заявив віцепрем'єр Польщі Ярослав Качинський в інтерв'ю Gazeta Polska, пише ZN.UA, інформує UAINFO.org

"Наша зацикленість на уникненні війни робить нас у деякому сенсі слабшими в цьому протистоянні з Росією, яка не поважає жодні цінності", – зазначив Качинський. 

Він вважає, що вихід війни, розв'язаної РФ, за межі України є можливим.

На думку Качинського, причиною такого повороту подій можуть стати ірраціональні рішення Москви, якщо РФ зазнає серйозної поразки на фронті або "почнуться заворушення всередині неї".

Медведєв знову погрожує: "Хто сказав, що через два роки Україна взагалі існуватиме на карті світу?" 

У Росії сумніваються, що Україна існуватиме через два роки. Так у Кремлі відреагували на пропозицію України укласти зі США угоду про постачання газу за ленд-лізом.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву заступника голови Ради безпеки РФ Дмитра Медведєва, інформує UAINFO.org.

"Бачив повідомлення, що Україна по ленд-лізу хоче отримати від своїх заокеанських господарів ЗПГ з оплатою поставки через 2 роки. Інакше цієї зими просто замерзне. Тільки питання. А хто сказав, що через два роки Україна взагалі існуватиме на карті світу?" - написав він у Telegram. 

При цьому, на думку Медведєва, "американцям уже байдуже".

"Вони (США, - ред.) настільки вклалися в проект "анти-Росія", що все інше для них дрібниця ..." - додав він.

Путін витратив військовий потенціал, можлива загальна мобілізація – Bloomberg

За перші 100 днів загарбницької війни в Україні Росія витратила більшу частину свого військового потенціалу, тому через кілька місяців їй доведеться уповільнювати наступ, крім того, в країні-агресорі можлива загальна мобілізація.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на високопоставлені джерела в ЄС, пише Українська правда, інформує UAINFO.org.

 "За словами високопоставлених європейських чиновників, знайомих із ситуацією, Росія прочісує всю країну в пошуках живої сили та озброєння, у тому числі старих танків, що базуються на Далекому Сході, оскільки витратила більшу частину свого військового потенціалу за перші 100 днів вторгнення в Україну.

Внаслідок цього у РФ, можливо, залишається лише кілька місяців до того, як їй доведеться призупинити "операцію" для масштабного перегрупування. Кремль також може бути змушений оголосити масову мобілізацію, чого досі президент РФ Володимир Путін уникав, оскільки це було б рівнозначно публічному визнанню, що війна йде не так, як планувалося", - сказано в повідомленні. 

У РФ виник дефіцит безпілотників

На російському ринку безпілотників з початку війни проти України виник дефіцит. При цьому ціни в окремих сегментах зросли втричі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Комерсант", інформує UAINFO.org.

Директор Центру аналізу стратегій і технологій Руслан Пухов заявив, що дефіциту дронів могли сприяти громадянські ініціативи з купівлі постачання для самопроголошених "ДНР" і "ЛНР", а також з рішенням припинити поставки безпілотників в Росію китайської компанії DJI. 

В середньому з початку повномасштабного вторгнення в Росії безпілотники подорожчали на 30%, проте в сегменті для професійного використання - наприклад, в нафтогазовій галузі, для пошуково-рятувальних робіт - ціни зросли втричі.

Юрий Касьянов: Кремлёвская банда готовится к эскалации военных действий

"Кремлёвская банда готовится к эскалации военных действий. Украинские войска беспрерывно бомбят беззащитный Донецк, - сообщают российские СМИ. В связи с чем "ДНР запрашивает у России дополнительные союзнические силы". И уже "достигнуто понимание"...", - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет Юрий Касьянов, информирует UAINFO.org.

"А ещё подлые националисты обстреливают брянские сёла "Точками-У", что уже является прямым нападением на мирную Российскую Федерацию...

Не смогла остаться в стороне и Государственная Дума - там собираются признать недействительными независимость Литвы, Латвии, Эстонии, и Украины, конечно. Нет независимости - нет проблемы... 

Не удивлюсь, если они вскоре отменят потерю Порт-Артура, продажу Аляски, итоги войны за независимость Соединённых Штатов, и взятие турками Константинополя. Гулять так гулять", - завершает Касьянов.

В Україні ліквідували російського пропагандиста Постнова

Українські бійці ліквідували російського військового пропагандиста Сергія Постнова.

Про це своєму Telegram повідомив речник голови Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук, інформує UAINFO.org.

"В Україні ліквідували військового пропагандиста Сергія Постнова", - написав він.

За інформацією Братчука, полковник Постнов знімав пропагандистський контент в Україні від початку повномасштабного вторгнення. У складі угруповання "V" він проривався до Гостомеля, потім брав участь у захопленні низки міст та населених пунктів Харківської та Луганської областей.

Російські пропагандисти раптово змінили риторику щодо України 

На російському пропагандистському телебаченні несподівано почала змінюватися риторика щодо України.

Так, в ході одного з недавніх прямих ефірів на "Росія 1" відомий пропагандист і режисер Карен Шахназаров натякнув, що захоплення України шляхом може зазнати фіаско, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Не можна тільки військовим шляхом, якщо ми будемо намагатися, вирішити "українське питання", ми його не вирішимо. Це дуже важко. Треба визнати, що український народ - це реальність. І не говорити, що він "австро-угорцями придуманий"... Почитайте класику. У Чехова, Гоголя. Так, це близький нам народ, який склався в якусь свою ідентичність. Подобається нам, не подобається...", - заявив він.

 

Російський продюсер закликав не вірити страшилкам Охлобистіна про війну в Україні: "Вані треба перестати бухати"

Російський продюсер та журналіст Олексій Остудін прокоментував поведінку одіозного актора-українофоба Івана Охлобистіна, який мав намір поїхати воювати в Україну та заявляв, що всіх вбиватиме. На думку опозиціонера, зірці комедійного серіалу "Інтерни" варто припинити захоплюватися алкоголем.

Крім того, продюсер назвав Охлобистіна "вкрай переоціненою фігурою" в російському кінематографі та культурі загалом. Своїми роздумами він поділився в інтерв'ю "Собеседнику",  пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

За час повномасштабної війни Росії проти України Охлобистін встиг зробити низку скандальних заяв, які стосувалися не лише його бажання вбивати українців, а й його колег, які засудили вторгнення та виїхали з РФ. У тому числі актор висловлювався про легендарну естрадну співачку Аллу Пугачову, яка разом із чоловіком-пародистом Максимом Галкіним зараз проживає в Ізраїлі. 

Охлобистін назвав Примадонну головною "перешкодою" на естраді та "вкрай суперечливим символом країни", який завадив з'явитися 1000 іншим символам.

Остудін на це відповів: "Слава Богу, що саме завдяки Аллі не з'явилася ця тисяча. Вані треба перестати бухати. Знаю, що він напивається, дзвонить нашим спільним друзям і каже щось на зразок: "Який кайф, зараз ми скинемо ядерну бомбу і всі помремо, росіяни хочуть померти". Охлобистіна я завжди вважав вкрай переоціненою фігурою. Те, що він каже, не можна вимовляти в пристойному суспільстві".

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини