MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 22 червня 2022

253 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 22 червня. 

Арестович розкрив деталі обміну "Тайри" 

Рішення про обмін українського парамедика Юлії Паєвської (Тайри) було прийнято на найвищому рівні, в тому числі в Москві.

Про це заявив радник глави Офісу президента України Олексій Арестович в інтерв'ю російському адвокату і правозахиснику Марку Фейгіну, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

За його словами, українська сторона передала російській "когось знакового". Однак він не став підтверджувати або спростовувати обмін Тайри на "сина друга Кадирова", про що раніше повідомляли Засоби масової інформації.

"Знакових ми набрали достатню кількість і на них вдаються дуже серйозні обміни", - додав Арестович.

Як відомо, українська парамедик Юлія Паєвська потрапила у російський полон орієнтовно в середині березня. Російські пропагандисти називали її "учасницею Азова".

Експерт пояснив, коли можлива деокупація України і контрнаступ ЗСУ. ВІДЕО 

Однією з причин активізації російських окупантів, а саме – збільшення кількості колон противника з Криму у напрямку Мелітополя – є успіхи Збройних сил України в у контр-наступальних діях, зокрема – на Херсонщині.

Таку думку висловив воєнно-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" та блогер Олександр Коваленко в ефірі телеканалу TV5, нформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

За його словами, до початку серпня ЗСУ зможуть безпосередньо блокувати російських окупантів на кордоні міста Херсон.

"Вони (російські окупанти  УНІАН) використовують ресурс, який у них був безпосередньо на плацдармі Запорізької області, тобто, вони перегрупували частину своїх підрозділів, частину особового складу, техніки та інших засобів. Також вони реалізують постачання сил та засобів вже з материкової частини Росії і через тимчасово окупований півострів Крим. (…) Я гадаю, десь приблизно до початку серпня ми побачимо ситуацію, коли Збройні сили України будуть безпосередньо блокувати російських окупантів на кордоні міста Херсон", – каже експерт. 

На думку Коваленка, звільненню Мелітополя передуватиме деокупація інших райцентрів та населених пунктів, які знаходяться фактично на шляху до міста. Також, окупанти накопичують "кількість, але не якість", а для ведення подальших наступальних дій необхідна саме якість.

Полковник, який носив ядерну валізку Путіна, намагався накласти на себе руки: його знайшли в калюжі крові

Полковник Вадим Зімін, який носив ядерну валізку кремлівського диктатора Володимира Путіна, намагався накласти на себе руки. Він був знайдений у калюжі крові у своєму будинку у Підмосков'ї.

Альфред Кох: Пора отбросить все иллюзии про "избежание эскалации конфликта". Путин уже давно находится на максимальном градусе своего зверства  

Вот и закончился сто восемнадцатый день войны. Ситуация пока более-менее стабильная. Если можно так сказать с учетом очень тяжелых боев в Северодонецке и Лисичанске. Но новыми стали регулярные обстрелы Харькова. И все говорит за то, что это надолго.

Собственно чему тут удивляться? Вся российская агрессия вот уже четыре месяца происходит в полосе плюс-минус 100 км от границы. Российские войска могут относительно эффективно действовать только с баз, расположенных на российской территории (и квази-российской типа территории ЛНР-ДНР и Крыма).

Об этом на своей странице в Facebook пишет российский политик Альфред Кох, информирует UAINFO.org.

Как только их коммуникации растягиваются дальше этих ста километров (когда склады и базы снабжения нужно переносить на территорию противника), наступление сразу же прекращается. А все потому, что ВСУ эти склады и базы - расстреливает. И в последнее время, в связи с поставками все большего количества артиллерии, даже эффективнее, чем раньше.

Как мы знаем, союзники запрещают Украине обстреливать территорию России. "Во избежании непредсказуемой эскалации конфликта". Вплоть до прекращения поставок оружия. Но тогда, применительно к Харькову, это игра в одни ворота! Ведь Харьков расположен в 50 км от границы с Россией.

То есть российская дальнобойная реактивная артиллерия (например, "Смерч") легко может добить до центра Харькова даже не пересекая границы, то есть оставаясь в полной безопасности. А российская ствольная артиллерия может оттуда же обстреливать его северо-восточные пригороды.

"Доведеться відповісти на багато питань": у Туреччині розбився російський безпілотник. ФОТО 

Турецькі ЗМІ повідомили про падіння в районі Кюртюн провінції Гюмюшхане російського розвідувального БПЛА.

Згідно з оприлюдненими фото, йдеться про безпілотник Орлан-10, пише НВ, інформує UAINFO.org.  

За наявними даними, його виявили місцеві жителі. 

Водночас, коли саме розбився російський БПЛА, невідомо.

"РФ або інші сусідні країни, яким належать безпілотники російського виробництва, повинні будуть відповісти на багато питань", — зазначають турецькі журналісти.

"Афганістан давно відпочиває": Гіркін визнав великі втрати російської армії в Україні 

Терорист Ігор Гіркін визнав великі втрати окупантів у боях з українською армією.

Про це він розповів у своєму постійному блозі, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Втрати, як на великій серйозній війні... Афганістан вже давно відпочиває. Принаймні, за темпами зазнання втрат вже давно відпочиває. З самого початку", - розповів бойовик.

Відомий астролог передрік Путіну швидку смерть 

Проблема зі здоров'ям російського диктатора Путіна полягає в неконтрольованості кінцівок і артикуляційного апарату.

Про це розповів відомий астролог Влад Росс, передає "Апостроф", інформує UAINFO.org.  

За спостереженнями Росса, Путін часом впадає в стан "ступору" і не в змозі контролювати власні рухи тіла й мовлення. Через це, вважає астролог, була скасована щорічна конференція Путіна з росіянами, яка традиційно триває до шести годин. 

"Дійсно, він не керує своїми ногами, вони у нього постійно рухаються. Так може взагалі несподівано впасти в ступор, взагалі нічого не вимовляти, не говорити, заїкатися. Тому була скасована ця щорічна ситуація, де він відповідає на питання - конференція, розрахована на п'ять або шість годин - тому що Володимир Путін не може керувати власним здоров'ям", - сказав астролог.

Росс також стверджує, що на недавньому економічному форумі в Санкт-Петербурзі був справжній Путін, а не двійник. Але є один нюанс - диктатор, за словами астролога, "був наколотий усіма медикаментами, без яких він не може обходитися".

Даніель Салем зізнався, що втратив слух назавжди  

Український телеведучий Даніель Салем з перших днів війни в Україні перебуває в лавах Збройних сил. Він захищає нашу країну від російських окупантів, які вторглися 24 лютого і влаштували справжній колапс.

Нещодавно Салем зізнався, що отримав контузію на війні. В результаті він втратив слух на ліве вухо. Лікарі кажуть, що, швидше за все, слух не повернеться, але Даніель не впадає у відчай, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.  

"Я потрапив під вибухову хвилю. Я ліг на землю, і вона потрапила мені прямо у вухо. Це був ближній бій", - сказав Даніель у програмі "Ранок з Україною". 

Він додав, що бачив окупантів на власні очі, вони знаходилися від його позиції буквально в декількох метрах. 

Помер виконавець пісні "Шоколадний заєць" П'єр Нарцис  

Російський співак камерунського походження П'єр Нарцис помер у 45 років. Попередньо причиною стала зупинка серця після операції на нирці 21 червня.

Про смерть батька в Instagram повідомила його дочка Кароліна та колишня дружина Валерія Калачова (Monisha), пише УНІАН, інформує UAINFO.org

"Тато – це приклад для мене. Мені дуже шкода, що його поруч зі мною не буде… Але я сподіваюся, що в нього все буде добре і в раю, і в подальших життях. Я відпускаю його з чистою совістю, з чистим серцем, з чистою душею", – написала донька.

"Дуже важко це розуміти та прийняти. Дякую за проведений час разом на цій землі. П'єр, Нарцис, Лоренцо, Па… ти назавжди будеш у наших серцях та молитвах. Дякую тобі за прекрасну дочку. Передаю тебе в руки твого батька Всевишнього з добром, миром та любов'ю. Твій внесок у мільйони людських усмішок, величезний. Нескінченні оплески тобі", - написала екс-дружина.

Причин смерті П'єра Нарциса його близькі не уточнили. За інформацією "Комсомольської правди", співак помер, коли йому "проводили операцію на нирках".

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини