MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 27 червня 2022

175 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 27 червня. 

Зеленський звернувся до лідерів G7: війна в Україні має завершитися до зими  

Президент України Володимир Зеленський заявив лідерам" Великої сімки" що хоче, щоб повномасштабна війна Росії проти України завершилася до кінця року до настання зими.

Про це повідомили два європейських дипломати, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters, інформує UAINFO.org.

Глава держави також попросив надати Україні системи протиповітряної оборони, посилити санкції проти Росії і гарантії безпеки. 

Крім того, Зеленський попросив допомоги в експорті зерна з України та у відновленні країни після війни.

Вперше за сто років Росія оголосила дефолт за суверенним боргом – Bloomberg

Росія вперше має дефолт за суверенним боргом в іноземній валюті, що стало кульмінацією жорстких західних санкцій, які закрили шлях для платежів закордонним кредиторам

Про це передає Укрінформ із посиланням на Bloomberg, інформує UAINFO.org.

У неділю сплив термін відстрочки відсоткових платежів у сумі приблизно 100 млн доларів, які мали були бути виплачені ще 27 травня, і це вважається подією дефолту.  

Це похмура позначка у стрімкому перетворенні країни в економічного, фінансового і політичного ізгоя, зазначає інформагентство. Від початку березня єврооблігації країни торгуються на низьких рівнях, золотовалютні резерви центрального банку залишаються замороженими, а найбільші банки відрізані від світової фінансової системи.

росія заперечує проти оголошення дефолту, стверджуючи, що кошти для оплати всіх рахунків у неї є, і вона не може це зробити вимушено. Мільярди доларів на тиждень продовжують надходити в державну скарбницю від експорту енергоносіїв. 

Намагаючись викрутитися, москва оголосила минулого тижня, що перейде на обслуговування свого суверенного боргу в розмірі 40 млрд доларів у рублях.

Офіційна заява про дефолт зазвичай виходить від рейтингових фірм, але через європейські санкції вони не займаються рейтингами російських організацій. Згідно з документами щодо облігацій, їхні власники можуть оголосити дефолт самостійно, якщо з цим погодяться 25% власників. 

У Кремлі не згодні з твердженнями про дефолт у Росії 

У Кремлі не згодні із твердженнями про настання в РФ дефолту щодо валютних боргових зобов'язань.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє "Интерфакс", інформує UAINFO.org.  

На запитання журналістів, чи згодні у Кремлі із заявами про дефолт у РФ, прессекретар президента РФ Дмітрій Пєсков сказав: "Ні, не згодні".

У понеділок минув 30-денний пільговий період, протягом якого РФ мала вирішити питання з виплатою купонних платежів за випусками "Росія-2026" та "Росія-2036".

ЗСУ провели успішну атаку на Зміїному: завдали понад десять влучних уражень по окупантам 

Українські військові продовжують операцію на Зміїному, вночі було завдано понад 10 влучних уражень по острову.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомила начальник об'єднаного координаційного прес-центру сил охорони та оборони півдня України Наталія Гуменюк, інформує UAINFO.org.

"Ми продовжуємо операцію на Зміїному", - зазначила вона.

За словами Гуменюк, цієї ночі українськими силами було завдано понад 10 влучних уражень по острову.

"Ми дорозвідуємо результати уражень, але вже зараз маємо перший звіт про те, що вчергове уражено ще один зенітно-ракетний комплекс "Панцир-С1", - уточнила очільниця прес-центру. 

Вона також нагадала, що під час попередніх ударів по острову було знищено радіолокаційну станцію, що є досить суттєвим ураженням для окупантів на острові, а також два ЗРК "Панцир-С1".

Воєнний історик пояснив доцільність тактичного відступу ЗСУ з Сєвєродонецька 

На тлі все частішого фігурування інформації про відступ ЗСУ з Сєвєродонецька, воєнний історик та публіцист Роман Пономаренко пояснив тактичну сторону цього кроку та його доцільність. В інтерв’ю для “Громадського радіо” він зазначив, що в умовах прориву окупантів на півдні, більш раціонально зосередитися на утримуванні укріплень в Лисичанську, він, на відміну від вищезгаданого міста, розташований на висотах, інформує UAINFO.org

Противник наразі прострілює важливу з точки зору постачань для війська трасу Сіверськ-Лисичанськ. Та утримувати місто в  умовах постійної загрози оточення — проблемне завдання, констатує історик. Однак на цьому напрямку не все втрачено, адже є ще укріплений район Бахмут-Солодар. Його загарбники теж активно штурмують, але наблизитись не можуть.

“Там достатньо укріплені позиції і вони більш зручні для оборони в плані того, що там більше забезпечені тили. Я думаю, ми там зможемо на тривалий час затримати російський наступ”, – зазначає Пономаренко.

Буданов пояснив виведення військ із Сєвєродонецька "тактичним перегрупуванням" 

За словами начальника військової розвідки Кирила Буданова, відступ ЗСУ з Сєвєродонецька після кількох тижнів боїв з російськими військами у місті був "тактичним" кроком, щоб уникнути повторення облоги "Азовсталі" у Маріуполі.

Про це Буданов розповів в інтерв'ю виданню Financial Times, пише Українська правда, інформує UAINFO.org.

Кирило Буданов сказав, що виведення військ було віддано тому, що за кілька тижнів важка артилерія росіян "зрівняла Сєвєродонецьк із землею".

Руйнування повторили долю маріупольського порту, де українські солдати, що ховалися на "Азовсталі", тижнями перебували у пастці, перш ніж вийти. 

Таким чином, українські війська вийшли "на височину" на захід через річку Сіверський Донець у Лисичанськ та його околиці.

За його словами, через цей відступ російським силам, розташованим на східних берегах річки, буде дуже важко переправитися і просунутися, особливо в гору, до Лисичанська.

В Україні ліквідували російського майора, причетного до бомбардувань із Су-34 

Українські захисники знищили чергового російського майора, який причетний до бомбардувань із Су-34. Це пілот винищувача-бомбардувальника ворожих воєнно-космічних сил Равіль Гаттаров. 

Про те, що його офіційно "денацифікували" й "демілітаризували", повідомив офіцер ЗСУ Анатолій Штефан у твітері, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

Про смерть російського пілота заговорили на його батьківщині. Зазначається, що Гаттаров був уродженцем Челябінської області.

Російська служба BBC пише, що Гаттаров загинув ще на початку повномасштабного вторгнення, одна тіло передали рідним лише зараз, аж через 4 місяці. 

За повідомленнями російських телеграм-каналах, окупанта поховали 25 червня у селі Халітове Кунашакського району.

Проводили в останній путь Равіля Гаттарова, який загинув під час "спеціальної воєнної операції" Росії в Україні. Равіль Романович був майором, льотчиком, – йдеться в пості.

"Проявила солідарність із патріархом Кирилом": пропутінська співачка Валерія впала на сцені. ВІДЕО 

Російська співачка Валерія, яка замовчує геноцид українців, ефектно розтягнулася на сцені під час зйомок чергового розважального шоу. Зірка потролила сама себе, наголосивши, що "вирішила проявити солідарність із патріархом Кирилом", чиє падіння в храмі обговорювали кілька днів.

За словами артистки, такий конфуз із нею трапився вперше. Ролик вона опублікувала на сторінці в Instagram, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Виконавиця на високих підборах модельною ходою хотіла спуститися по сходинках, однак не помітила останню і полетіла додолу. 

"Вирішила проявити солідарність з патріархом Кирилом. А якщо серйозно, то зі мною таке вперше, жодного разу не падала на сцені. Підлога була темна, блискуча, сходинки непомітні. Приємного, звісно, мало", – написала росіянка.

Вона також додала, що вдарилася і травмувала коліна під час "приземлення". Валерії не допомогли піднятися. Персонал залишився стояти за сценою, тримаючи руку біля рота, що добре видно на кадрах, знятих із залу.

Окупанти розікрали і підірвали будинок Могилевської в Бучі: співачка вперше розповіла подробиці  

Будинок української співачки Наталії Могилевської в Бучі сильно постраждав після окупації росіян. Зірка вперше розповіла, що вони її обікрали, а наостанок ще й розбомбили нерухомість.

Перед тим, як знищити чуже майно, окупанти встигли там пожити і забрати до Росії чужі особисті речі. Сумною історією зірка поділилася в інтерв'ю "Фактам ICTV" на YouTube, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

За її словами, загарбники забрали з собою взуття, елементи інтер'єру та інші речі з побуту, які їй належали.

"У будинку жили орки. Вони вкрали все – навіть капці, постільну білизну, матраци і навіть решітку з плити. Після цього вони пішли і будинок розбомбили. Тобто будинку тепер просто немає", – поділилася виконавиця. 

Вона порівняла власне помешкання з душею і наголосила, що саме усвідомлення присутності російських солдатів в її будинку – неприємне.

"Наш дім – це наша душа, наша друга шкіра. Це настільки неприємно, коли інші люди торкаються брудними руками твого інтимного. Це настільки боляче, що я не можу передати. Про це навіть говорити неприємно", – зізналася Могилевська.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини