MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 29 червня 2022

266 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 29 червня. 

Ракетний удар по багатоповерхівці в Миколаєві: мер міста розповів жахливі подробиці обстрілу. ВІДЕО

Російські окупанти вранці 29 червня всього випустили по Миколаєву вісім ракет, які потрапили в різні частини міста. З-під завалів зруйнованої п'ятиповерхівки дістали одну живу людину.

Про це розповів міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич в ефірі телемарафону, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.  

"Всього було вісім ракетних ударів. Ракети потрапили в різні місця міста, в тому числі на територію приватного сектора. Одна ракета влучила в п'ятиповерховий житловий будинок. Наразі триває рятувальна інформація. На місці працюють рятувальники. Одну людину дістали з-під завалів живою, медики надають необхідну допомогу. За попередніми даними, серйозних травм не зафіксували", - розповів мер Миколаєва. 

При цьому він вказав, що в постраждалому будинку повністю зруйнований один під'їзд і частково другий. За його словами, невідомо, скільки людей могло перебувати в будинку на момент удару, тому що ніхто не веде облік людей, які залишилися в місті.

"Я з першого дня повномасштабної війни прошу покинути місто. За нашими підрахунками, з міста вже виїхала більш ніж половина жителів. Сподіваємося, що на момент удару в будинку було мінімальне число людей, що вони заздалегідь евакуювалися. Рятувальна операція буде проводитися до кінця розборів завалів", - нагадав Сенкевич.

РФ "анонсувала" нові удари по Бахмуту, Чернігову та інших містах: куди може "прилетіти"

Росія знову "анонсувала" удари по містах України. Міноборони країни-агресора заявило про "вогневі позиції" в лікарнях Бахмута, Чернігова, Сіверська та Високопілля. Вже не вперше РФ спочатку говорить про "провокації" з боку України, а потім сама завдає ударів по об'єктах нашої країни.

Міноборони країни-агресора опублікувало список "вогневих точок", де нібито знаходяться українські військові, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Так, у РФ не втомлюються говорити про "київський режим", який, на думку пропаганди Кремля, "використовує об'єкти медичної інфраструктури у військових цілях". 

У Бахмуті, який країна-агресор вирішила назвати містом так званої самопроголошеної "ДНР", нібито розміщені "вогневі позиції і снайперські точки" на території шкірвендиспансеру і клініки "Медцентр". У Міноборони РФ також стверджують, що там "заміновані" підходи до установ. Подібними фейками країна-агресор може "анонсувати" удари, які сама ж буде завдавати.

Українська оборона Сєвєродонецька завдала окупантам великих втрат – ISW 

Стійка українська оборона Сєвєродонецька принесла окупантам великі втрати. Не допомогла і їхня тактика, спрямована на обмеження російських втрат.

Про це пише американський Інститут дослідження війни (ISW), інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

Зазначається, що українські сили, ймовірно, відходять, що може включати відхід з Лисичанська та Луганської області у найближчому майбутньому та який, ймовірно, спрямований на передчасне завершення російського наступу. 

Київ може продовжувати цей підхід доти, доки російська атака не досягне кульмінації або українські сили не займуть більш захищені позиції вздовж більш прямої лінії, засіяної укріпленими містами та селищами.

Окупантам, що залишилися в Сєвєродонецьку, необхідно буде форсувати річку Сіверський Донець у Лисичанськ з Сєвєродонецька або навколишніх населених пунктів для подальшої участі в наступі. Водночас росіяни зруйнували три основні мости.

У Росії вирішили не обмінювати українських військовополонених 

У Росії прийняли рішення не обмінювати українських військовополонених. Їх планують помістити в ізолятори тимчасового утримання.

Про це заявив глава Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін, передає РБК-Україна з посиланням на "Фонтанку", інформує UAINFO.org

"Вирішили не віддавати їх (українських бійців - ред.), погодили, де належить. А то вони думали: "здамося і до сімей". Ні, в ізолятори тимчасового утримання, в СІЗО", - заявив він. 

За його словами, 2 тисячі українських полонених прибули "вчора".

Також у Москві хочуть змусити українських військових відшкодувати "матеріальні збитки через бойові дії" у містах України.

Зеленський розповів про хворобу Путіна

У президента РФ Володимира Путіна дійсно є велика хвороба. І вона полягає в неповазі до нашого народу та катуванні українців.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на президента Володимира Зеленського в інтерв'ю американському телеканалу NBC, інформує UAINFO.org.  

"Чесно кажучи, я не знаю, що відбувається з Путіним, я вважаю, що є дійсно велика хвороба. В цілому, але вона складніша, ніж та хвороба, про яку говорите ви (рак, - ред.). Це хвороба щодо поваги до нашого народу, хвороба до таких катувань. Це складний момент і це є хвороба, і це питання не тільки однієї людини. Я розумію, що багато людей в оточенні президента РФ вони саме хворі, зайві амбіції, неповага до міжнародного права, до життя людей. Ця хвороба небезпечна для нашої держави, а все інше це балачки і не дуже цікаво", - розповів Зеленський.

Проясняется, почему российское командование решило рассмотреть вопрос о снятии с хранения старых Су-17 и МиГ-27, – Коваленко  

В связи с критическими потерями современной авиации, в особенности среди фронтовых бомбардировщиков Су-34 и постепенным переходом на советские боеприпасы, с их применением из воздушного пространства рф и Беларуси, старые самолёты планируют использовать для сохранения ресурса новых.

Об этом на своей странице в пишет военно-политический обозреватель Александр Коваленко, информирует UAINFO.org.  

То есть, российская армия переходит не только на старые советские ракеты, но и самолёты, которые будут их запускать, ради экономии ресурса тех же Су-34 и Су-35.

Звучит, конечно, смешно, но это действенная тактика экономии. Данный хлам, Су-17, всё равно не будут заходить в воздушное пространство Украины, а будут применять Х-58, Х-29 и прочие ракеты из безопасного российского и беларуского ВП. 

Но всё же… “Вторая” армия в мире… на танках Т-62 и истребителях Су-17… Шёл пятый месяц войны с Украиной.

Вчені знайшли в льодовиках, що тануть, невідомі бактерії: вони можуть викликати нові епідемії  

Вчені з Китайської академії наук з'ясували, як на світ може вплинути глобальне потепління. Виявилося, це принесе нам не тільки кліматичні зміни, але і ряд інших більш серйозних проблем. У льодовиках, які вже почали танути, вчені виявили близько тисячі невідомих бактерій, вони можуть викликати нові хвороби і навіть епідемії.

Про це свідчать результати дослідження, які були опубліковані в журналі Nature biotechnology, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.  

Група вчених зібрала зразки снігу і льоду з тибетських льодовиків. Виявилося, в замерзлій воді знаходиться близько тисячі бактерій, невідомих науці. Дослідники вже припускають, що ці бактерії можуть нести серйозну загрозу для людини. Вони можуть викликати нові хвороби і навіть спровокувати епідемії. 

З 968 видів бактерій, які вчені виявили в танучих тибетських льодовиках, 98% були невідомі науці і їх вже назвали потенційно небезпечними. Дослідники відзначили, що близько 10% поверхні землі покриті крижаними щитами і льодовиками. Якщо всі вони почнуть танути, то людству доведеться "знайомитися" з новими бактеріями, які знаходяться в замерзлій воді. І є вкрай велика ймовірність, що майже всі ці бактерії стануть новим випробуванням для всього світу.

Сергій Жадан: Харківчани ображені на Росію і свідомо переходять на українську мову

Знаменитий український поет, прозаїк та музикант Сергій Жадан, який з перших днів повномасштабної війни знаходиться у Харкові, розповів, як сильно змінилося місто за останні чотири місяці.

За словами письменника, крім візуальних відмінностей, пов'язаних із руйнуваннями внаслідок бомбардувань та обстрілів, у населеному пункті дуже сильно перемінилися настрої місцевих жителів. Літератор стверджує, що значно зросла кількість україномовних та політично усвідомлених харків'ян. Про це митець розповів журналістці Алесі Бацман в інтерв'ю для YouTube-каналу Дмитра Гордона, інформує UAINFO.org.

Наразі місцеві жителі, як зазначив Жадан, намагаються не думати про війну, але й не забувають про неї, оскільки у місті постійно звучать сирени та продовжуються активні бої.

"Дивне таке відчуття: люди про війну менше говорять. Вона присутня, всі це відчувають, тому що спрацьовує сирена щогодини, а ввечері кожні пів години. Зрозуміло, що війна тут є, але це слово не вживають. За замовчуванням, вона присутня, але намагаються зайвий раз це слово не вживати: війна, обстріл і так далі. Всі стараються говорити про якісь прості речі. Це те, що я бачу в магазинах, на вулицях, на зупинках. Люди там намагаються говорити про щось приватне, про щось щоденне. А так всі розуміють, що є ця небезпека, що обстріли постійні, втрати щоденні. От вчора були дуже сильні обстріли: кілька загиблих, кілька поранених. Іноді ця інтенсивність обстрілів зростає, іноді падає... Тут неспокійно. Люди знову стають перед оцим вибором: виїжджати чи сидіти тут. Вибір насправді дуже важкий", – поділився письменник.

Тіна Канделакі заявила, мовляв, пишається тим, що потрапила до санкційного списку США 

Російська ведуча-пропагандистка Тіна Канделакі опинилася в санкційному списку США. Зірка не проігнорувала бойкот своєї персони в цивілізованому світі, заявивши, що ця новина її потішила.

Нібито вона пишається бути включеною в список осіб, яких світ вважає винними в геноциді українців. Такий коментар з'явився в її Telegram-каналі, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.  

"Приємно опинитися серед гідних людей, які не здають своїх. Світ змінився, і ми ніколи не будемо частиною колишнього світу. На нас там не чекали і не чекають. А тим, хто намагається всидіти на двох стільцях чи навпаки, пересів на той, іноземний стілець, я, як і раніше, співчуватиму", – заявила путіністка.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини