MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 29 липня 2022

312 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 29 липня.  

Арестович: Бійка буде славною. Піде козацький драйв знову гуляти степом 

"Ці великі люди з російського політичного керівництва нарешті визначились. Найближчим їх стратегічним завданням є варіант "двох Корей" для України, оформлених тим чи іншим чином. Для цього їм необхідно змусити до переговорів і змусити укласти умовний Мінськ-3. І зерновий шантаж, і нескінченні емісари на Заході та Сході, що обіцяють жахіття цієї зими, мають на меті лише одне - Мінськ-3, Мінськ-3, Мінськ-3", - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише Олексій Арестович, інформує UAINFO.org

"Питання зараз у тому, якими способами його досягати:

- просто стати в оборону і виснажувати наші війська в ході нашого наступу,

- завдати попереджувальних ударів, з метою змусити нас передчасно витратити резерви, зазнати втрат і стати більш зговірливими на переговорах, а також додатково захопити території для анексії або торгівлі;

- Комбінований.

Я ставлю на комбінований – у фіналі якого все одно оборона та утримання своєї частини «Кореї».

Загальна політична та військова культура не дозволила б російському керівництву перейти до оборони прямо, для цього їм би довелося бути розумнішим....

Стратегія Путіна в Україні схожа на прогін його військ через м'ясорубку – Бен Воллес

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що російські війська в Україні знаходяться в "дуже складному становищі", додавши, що стратегія президента Росії Володимира Путіна схожа на прогін його військ через м'ясорубку.

Про це він розповів в ефірі BBC Today, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

На його думку, Росія "безумовно не в змозі окупувати країну. Вони можуть продовжувати вбивати без розбору і руйнувати на ходу, але це не перемога". 

"Путін не змінив свого бажання окупувати всю Україну, взяти Київ і Одесу, але його армія фактично паралізована величезними втратами...", - сказав британський міністр.

Він порівняв нинішню тактику Росії з Першою світовою війною, сказавши: "Коли я кажу про м'ясорубку, що вони і роблять, це те, що вони вдаються до свого роду радянської тактики, коли масивна російська м'ясорубка рухається дуже повільно на кілька метрів (не миль!) на добу, в деяких місцях.

Росії не вдасться за допомогою найманців "Вагнера" змінити хід війни, – британська розвідка

З березня 2022 року російська приватна військова компанія (ПВК) "Вагнера" діє на сході України в координації з російськими військовими. На ПВК була покладена відповідальність за певні ділянки лінії фронту, як і на звичайні армійські підрозділи.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Великобританії в Twitter, інформує UAINFO.org.

"Це значна зміна в порівнянні з попереднім використанням групи з 2015 року, коли вона зазвичай виконувала місії, відмінні від відкритої великомасштабної регулярної військової діяльності Росії", - йдеться у зведенні. 

Як наголошується в повідомленні, цей новий рівень інтеграції ще більше підриває давню політику російської влади щодо заперечення зв'язків між ПВК і Російською державою.

"Роль ПВК "Вагнера", ймовірно, змінилася, тому що російське військове відомство відчуває гостру нестачу бойової піхоти, проте малоймовірно, що сил "Вагнера" буде достатньо, щоб істотно змінити траєкторію війни", - вважають в Міноборони Британії.

ЗСУ висадили у повітря російські склади в Іловайську та Брилівці – СтратКом

Збройні сили влучили у склади боєприпасів окупаційних військ в окупованих Іловайську Донецької області та Брилівці на Херсонщині, повідомили в Управлінні стратегічних комунікацій.

Про це повідомляє СтратКом, пише Українська правда, інформує UAINFO.org.

За даними офіційного відомства Збройних сил, в Іловайську "переважна більшість" росіян загинули, а склад БК згорів ущент.

Перед Іловайськом українські військові, повідомляють в Управлінні стратегічних комунікацій, влучили у склад в Брилівці.

Держдеп оголосив нагороду до $10 мільйонів за інформацію про втручання в американські вибори "кухаря Путіна" Пригожина 

Державний департамент США оголосив нагороду $10 млн за інформацію про втручання російського олігарха Євгена Пригожина, а також інших осіб у вибори президента США 2016 року. Йдеться про ще 12 співробітників "Агентства інтернет-досліджень", відомого як "фабрика тролів".

Про це повідомили на сайті Держдепу у четвер, 28 липня. Там готові заплатити таку винагороду за інформацію, що веде до ідентифікації чи місцезнаходження цих людей, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Винагорода за допомогу правосуддю" (програма Держдепу. – Ред.) зацікавлена в отриманні інформації про ТОВ "Агентство інтернет-досліджень" ("АІД"), Пригожина Євгенія Вікторовича та пов'язаних з ними російських організацій та осіб, враховуючи їхню причетність до втручання в вибори у США, включаючи президентські вибори у США у 2016 році", – йдеться у повідомленні.

Жданов спрогнозував, чи звільнять ЗСУ Луганську область

Луганська область буде звільнена ЗСУ так само як і інші окуповані області.

Про це заявив військовий експерт Олег Жданов на Youtube-каналі, пише УНІАН,  інформує UAINFO.org.

За словами експерта, Луганщину звільнятимуть під час військової контрнаступальної операції на Сході України.

"Особливостей ніяких не буде. Наскільки я розумію, головне завдання буде – пройти лінію оборони, яка була за Мінськими угодами", – зазначив він.

Жданов пояснив, що саме на цій лінії збудовані міцні укріплення російських військ. 

"Цілком можливо, що можемо піти не "в лоб" на цю лінію оборони, а іншими напрямками, з півдня або півночі. Але в будь-якому випадку, якихось особливостей (звільнення. – ред.) Луганської чи Донецької області я не бачу. Особливість може бути лише в угрупуванні російських військ, його здатності, бажанні і можливості оборонятися на тому чи іншому напрямку. І особливість полягатиме, наскільки масштабним буде контрнаступальна операція ЗСУ: або це буде контрнаступ на декількох напрямках, або почергово – спочатку на одному напрямку, потім на іншому. Тому Луганщина буде звільнена так само, як і інші окуповані області", – висловив думку експерт.

Микола Тищенко двічі за день зганьбився в мережі через День Державності України

Заступник голови фракції "Слуга народу" Микола Тищенко знову зганьбився, переплутавши важливі для України свята. 28 липня нардеп привітав українців із Днем Незалежності, який відзначається 24 серпня.

Близько 11 години ранку Тищенко опублікував на своїй сторінці у Facebook допис, у якому привітав державу з Днем Незалежності, а не з Днем Державності. У коментарях йому вказали на помилку, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Сьогодні вже 24 серпня? Чи вже День Незалежності святкуємо 28 липня? Чи може є якась постанова чи новий закон?" – написала одна з користувачок соцмережі.

На фронті загинув ветеран та поет Гліб Бабіч

На війні з російськими окупантами загинув ветеран, музикант, поет та керівник волонтерської ініціативи Res_Publica. Брати по зброї Гліб Бабіч.

Про це повідомив політолог Андрій Смолій в Facebook, інформує UAINFO.org.

"Багато з вас знали Гліба, бачили на ефірах, підписані на його сторінки, знаєте особисто. Відверто, одна з найсумніших звісток. Будьте прокляті окупанти та терористи", - написав він.

Також інформацію про загибель Бабіча підтвердив речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук.

"У бою загинув Гліб Бабіч. Поет, пісняр, військовий, блогер. Будьте прокляті окупанти. Вічна слава!", – написав речник.

Гліб Бабіч народився 2 березня 1969 року у Миколаєві, поет, пісняр, музикант, бард. Учасник АТО/ООС. До 2019 року – прапорщик, командир взводу у 10-й окремій гірсько-штурмовій бригаді ЗСУ. Після звільнення із війська став співзасновником ГО "Брати по зброї". Після повномасштабного вторгнення РФ знову повернувся на фронт.

"Звичайно, Юра подонок". Wellboy розповів, як його підтримала Тіна Кароль та хто його продюсує після припинення співпраці з Бардашем 

Український співак Wellboy розповів, хто підтримав його після припинення співпраці з Юрієм Бардашем, який втік до Москви.

У середині червня Wellboy заявив, що розриває співпрацю з Бардашем, який оскандалився своїми антиукраїнськими висловлюваннями і виступає за «один російський народ», пише НВ, інформує UAINFO.org.

 Співак поділився, хто підтримав його із зіркових колег і розповів про зустріч із Тіною Кароль на благодійному концерті у Мадриді. Нагадаємо, саме Кароль дала гроші на його перший хіт Гуси.

«Ми з нею поспілкувалися, вона мене підтримала, сказала, що це тільки початок і все в мене вийде. Ми ж класно з нею попрацювали на проєкті Молода кров свого часу, записали спільну пісню. Хотілося б мені з нею спільний кліп, увійти з нею в кадр — але вона поки не хоче», — каже Wellboy.

Підтримали артиста й багато інших українських зірок. 

«Усі підтримували, усі знали цю ситуацію. Багато артистів казали мені: звичайно, Юра покидьок, але давай роби, пиши музику, все буде круто!», — згадує він.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини