MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 17 серпня 2022

315 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 17 серпня. 

Незабаром на фронті очікуються "дуже гострі події" – ГУР  

Головне управління розвідки Міноборони прогнозує, що найближчим часом на фронті можна очікувати "дуже гострих подій".

Про це повідомив представник пресслужби ГУР Андрій Юсов в ефірі національного марафону новин, пише Українська правда, інформує UAINFO.org.

"Про відступ і про те, що Росія відведе свої війська з території України, наразі вони говорити не готові, але Україна буде звільняти всі свої території, захоплені ворогом. Найближчим часом, звичайно, будуть дуже гострі події на всьому фронті. Мова не лише про прив'язку до якихось дат – зараз багато говорять про День незалежності. Хоча безумовно і цей фактор треба враховувати", - зазначив Юсов

Він нагадав, що розвідка і раніше повідомляла, що "серпень і вересень будуть надзвичайно важливими місяцями для подальшого розвитку бойових дій на всьому фронті".

Російська вже точно не є "другою армією світу" – Резніков

Попри те, що у росіян залишається ще досить багато ресурсів на складах, армія рф вже точно не є "другою армією світу".

Як передає Укрінформ, про це в інтервʼю Голосу Америки сказав міністр оборони України Олексій Резніков, інформує UAINFO.org.

"Це точно вже не "друга армія світу". Так, вони (росіяни – ред.) великі за кількістю. У них багато ресурсу на складах і арсеналах. Але навіть цей ресурс у них вже старий. Вони навіть везуть в Україну танки Т-62", – зазначив він.

Резніков додав, що нині росія накопичила близько 115 боєздатних батальйонно-тактичних груп, з них 105 – реально застосовуються для відновлення боєздатності.

"Сумарно це напевно у військовому вимірі до 135 000 осіб. Але треба ще раз повторити, що це вже коктейль. Там є і найманці, і псевдомобілізовані, мобілізовані студенти з тимчасово окупованих територій в "ОРДЛО", і росгвардія, і кого там тільки немає. Плюс в тому числі професійні військові", – зазначив міністр. 

Наступу не буде? В ЗСУ пояснили, чому командування росіян втекло з Херсону 

Військове командування російських загарбників тікає з окупованого Херсону. Це означає, що наступ ворогу менш важливий, ніж збереження власних життів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на керівника прес-центру сил охорони і оборони ОК "Південь" Наталію Гуменюк в ефірі телемарафону, інформує UAINFO.org.

"Скоріш за все, це (втеча командування РФ - ред.) означає, що комусь треба зберегти своє життя і комусь дуже лячно за свої перспективи. І усвідомлення того, що наш вогневий контроль над транспортними та логістичними артеріями потужній і невідворотній", - пояснює Гуменюк. 

При цьому вона зазначила, що окупанти, намагаючись використовувати мости для перевезення легкою автотехнікою своїх "безцінних" життів, вони все ж таки ризикують.

"Бо розуміють, що ушкодження, які ми завдаємо, достатньо красномовні. Тобто, не витримають ці логістичні маршрути перевезення важкої техніки та підтягування резервів, допомоги військової такої вже не буде", - підкреслила Гуменюк.

Розвідка Британії дала прогноз, які наслідки для окупантів матимуть вибухи в Криму

Вибухи у тимчасово окупованому Криму, які пролунали 16 серпня, можуть порушити постачання російських військ, які незаконно перебувають на півдні України. Командування путінської армії буде дедалі більше стурбоване погіршенням ситуації з безпекою у Криму.

Таких висновків дійшли у свіжому звіті розвідки Великої Британії, який 17 серпня опублікували на сторінці Міністерства оборони країни у Twitter, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Зазначається, що вибухи на складах боєприпасів біля Джанкоя підтвердили як в Україні, так і РФ. 

Крім того, там, ймовірно, було пошкоджено прилеглу залізницю та електричну підстанцію. Російські ЗМІ також повідомляли, що дим піднімався над авіабазою у Гвардійському.

Росіяни "помилково" зібрали гроші на квадрокоптер для ЗСУ

Українські захисники зібрали кошти на купівлю квадрокоптера Mavic DJI Mini в сепаратистських чатах.

Про це повідомляє Telegram "Украина Сейчас" з посиланням на бійців ЗСУ, які наразі ведуть бої з окупантами на Херсонському напрямку, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

В оголошеннях росіян закликали жертвувати гроші на бронежилети, медикаменти та "спеціальні засоби" для російської армії. Але прикріплені рахунки російських банків були насправді "фейковими". Сам збір здійснювався тільки на електронні гаманці.

Жданов розповів, чого катастрофічно боїться командування армії РФ  

Командування російської армії катастрофічно боїться переходу в оборону.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов, пише УНІАН,  інформує UAINFO.org.

"Питання стійкості російської армії – величезне питання... Чи готовий російський солдат сьогодні вмирати за український Херсон? Російське командування катастрофічно боїться переходу в оборону. Вони розуміють, що оборона для них – це смерть. Поки вони наступають, захоплюють і грабують, є стимул, є якась ідея йти вперед... Але як тільки вони сідають в оборону, у російської армії взагалі будь-яка мотивація пропадає", – зазначив він. 

"Якщо вони готові вмирати за нашу землю, значить, вони будуть оборонятися... А якщо вони не готові, то вони можуть просто відступити. Такі приклади ми вже знаємо", – додав Жданов.

Режисер Кончаловський підтримав війну в Україні та назвав Путіна сміливцем: "Він ризикує життям і демонструє абсолютно героїчну відвагу" 

Російський режисер та сценарист Андрій Кончаловський неформально підтримав кровопролитну війну в Україні, яку розв'язав і вже восьмий рік веде президент РФ Володимир Путін. Він назвав диктатора-агресора сміливцем, який не побоявся кинути виклик "головному світовому злу" – Америці.

Як заявив Кончаловський в інтерв'ю "Аргументам та фактам", Володимир Путін є нібито єдиною особистістю у сьогоднішній політиці, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Він порівняв очільника російської держави з колишнім президентом Франції Шарлем Де Голлем, ексканцлером ФРН Гельмутом Колем та експрем'єром Італії Сільвіо Берлусконі.

"Ці люди не боялися висловлюватися некоректно. А ті, хто сьогодні йде в політику, постійно оглядаються. Але якщо постійно оглядатись, то ніколи не станеш самим собою і нічого доброго не зробиш. Він [Путін] не оглядається, він діє дещо інакше", – сказав режисер.

За словами Кончаловського, за останні 60 років знайшлося всього кілька людей, які "наважилися спробувати покласти край пануванню американського долара". 

"Першим це спробував зробити президент США Кеннеді. Його вбили. Потім спробу зробив Де Голль. І отримав повстання студентів у Франції та замахи на нього в Північній Африці. Потім були Саддам Хусейн та Муаммар Каддафі – головні вороги американського диктату у глобальному пейзажі. Сьогодні Путін очолив боротьбу з головним світовим злом. На мій погляд, Путін ризикує життям і демонструє абсолютно героїчну відвагу", – заявив сценарист у дусі пропаганди Кремля.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини