MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 26 серпня 2022

268 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 26 серпня. 

Указ Путіна про збільшення чисельності ЗС РФ свідчить про підготовку Росії до великої наземної війни, – Бутусов. ВIДЕО  

Путін видав указ про збільшення штатної чисельності збройних сил РФ на 137 тис. осіб. З 1 січня 2023 року армія Росії має збільшитися до 2 млн 40 тис. осіб, з них 1 млн 150 тис. військовослужбовці.

Про це заявив головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов, інформує UAINFO.org.

"Путін був змушений підписати указ про збільшення чисельності військовослужбовців ЗС РФ. Збільшено не кількість загальну, а штатну чисельність. Тобто Росія намагається покрити свої великі втрати, але вони зрозуміли, що сили сухопутних військ, які вони застосовували, недостатньо, щоб вести позиційну боротьбу на фронті. Тому сьогодні Путін своїм указом збільшив чисельність армії на 137 тис. осіб. Тобто кількість російських військовослужбовців перетнула далеко за мільйон", - пояснив він.

За словами Бутусова, все це йтиме на поповнення російських наземних сил.  

"Зараз Путін змушений збільшити чисельний склад армії. Це дуже важлива для нас подія. Вона говорить про те, що Росія буде збільшувати чисельність своїх наземних сил, Росія збирається збільшити масу піхоти, бронетанкових підрозділів, тобто підвищити щільність своїх бойових порядків. Це означає, що вони планують побудувати позиційну оборону, але виділити свої ударні частини, повітряно-десантні війська, окремі танкові з'єднання для того, щоб ці частини були звільнені від необхідності утримувати фронт і створити ударні "кулаки". Це говорить про те, що Росія не просто не збирається відходити, вони будуть створювати ударні угруповання і намагатимуться організувати нові наступи. Це перспектива найближча", - зазначив журналіст.

Арестович оголосив про початок четвертого етапу війни та озвучив його терміни 

У війні Росії проти України настав четвертий етап, заявив радник Офісу президента Олексій Арестович.

Про це він сказав у інтерв'ю Юлії Латиніної, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

За його словами, цьому етапу передували три попередні:

  • початок повномасштабного вторгнення і до вигнання російських військ з півночі України;
  • окупація Лисичанська та Сєвєродонецька;
  • невдалі спроби окупантів наступати на Миколаїв та Кривий Ріг (з 10 липня по 10 серпня).

Четвертий етап війни, за словами Арестовича триватиме до зими - два-три місяці. 

"Характеризуватися він буде тим, що сторони будуть стояти на місці і лупити один одного, як тільки вони можуть. Але у нас шанси на луплення набагато кращі з тієї простої причини, що ми маємо HIMARS, а вони не мають", - пояснив радник ОПУ.

Британська розвідка назвала реальну причину "уповільнення" російського наступу в Україні 

Наступ російських військ в Україні зупинився через погану військову ефективність ЗС РФ та запеклий український опір. Заяви російських офіційних осіб щодо намагання "уникнути жертв серед мирного населення" не відповідають дійсності.

Про це йдеться в щоденному звіті військової розвідки Міністерства оборони Великої Британії, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Як наголошується в повідомленні, Сергій Шойгу заявив на нараді міністрів оборони країн Шанхайської організації співробітництва 24 серпня, що російські війська роблять "все, щоб уникнути жертв серед мирних громадян" в Україні, з цим нібито пов'язані уповільнені темпи "спецоперації". 

За даними британської розвідки, це навмисна дезінформація.  За наказом Шойгу російські війська в Україні неодноразово порушували заплановані оперативні терміни. Зазначається, що російське командування звільнило як мінімум шістьох генералів за те, що вони недостатньо швидко просувалися вперед.

"Ну, вибухне АЕС і вибухне": засновник ПВК "Вагнер" промовився про плани РФ щодо України 

Засновник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин випадково розповів про плани Росії на Україну, вербуючи в'язнів.

Про це пише видання "Важные истории", посилаючись на слова родича одного з ув'язнених у виправній колонії №2 (ВК-2) міста Рибінськ Ярославської області, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

На зустріч з Пригожиним привели усіх засуджених, крім екс-мера Рибінська, який там відбуває покарання.

"На територію табору в'їхав мікроавтобус, з якого вийшли люди у цивільному. За словами мого родича, один із них представився "героєм Росії", він був у футболці з медаллю. На запитання засуджених "Як вас звуть?", сказав, щоб вони " в інтернеті подивилися". Пізніше мій близький зрозумів, що це був Пригожин", – розповів родич одного із засуджених. 

За даними в'язня, близько 300 осіб захотіли приєднатися до ПВК "Вагнера", але після "співбесід" їх залишилося десь 160. До ПВК не беруть засуджених за сексуальне насильство й тих, у кого в особистих справах не було паспорта. Через два тижні вербувальники знову приїхали до колонії та відсіяли кілька десятків в'язнів.

Світ, якого хоче Путін: як одержимість викривленою історією схилила диктатора до війни, – Foreign Affairs

Владімір Путін хоче формувати майбутнє так, щоб воно було схоже на його версію минулого. Він напав Україну не тому, що відчув загрозу розширення НАТО, а тому, що вважає, що це божественне право Росії – правити Україною, знищити національну її ідентичність та інтегрувати її народ у Велику Росію.

Про це йдеться у статті Foreign Affairs, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

Цю мету він описав в опублікованому в липні 2021 року есе "Про історичну єдність росіян та українців". У ньому він стверджує, що білоруси, росіяни та українці є нащадками русів – стародавнього народу, який заселяв землі між Чорним та Балтійським морями, що їх пов'язує спільна територія, мова та православна віра. У його версії історії Україна ніколи не була суверенною, за винятком кількох історичних інтерлюдій, коли вона намагалася – і не змогла – стати незалежною. Путін пише, що "Росію було позбавлено" основної території, коли більшовики створили Радянський Союз у 1922 році та заснували УРСР. Есе Путіна, яке повинен мати при собі кожен солдат, який відправляється в Україну, закінчується твердженням, що Україна може бути суверенною лише у партнерстві з Росією. "Ми – один народ", – заявляє Путін.

Росіяни запасаються йодом на випадок ядерної війни

Починаючи з березня, у РФ різко зросли продажі йодиду калію, який приймають для захисту від радіації. На російських маркетплейсах попит злетів на 103% у квітні по порівнянню з березнем 2022 року, на 40% у травні по порівнянню з квітнем і на 42% в липні по порівнянню з червнем за даними сервісу Moneyplace, який аналізує роботу інтернет-ретейлерів. Про це пишуть росЗМІ, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA

У топі продажів виявилися таблетки «Йод+Селен» бренду «Біакон», таблетки йодиду калію ТМ Consumed, капсули Liquid Iodine від Maxler і капсули органічного йоду бренду GLS. 

Повідомляється, росіяни стали скуповувати прилади для вимірювання рівня радіації. За період з 1 по 22 серпня сукупні продажі дозиметрів на російських маркетпоейсах Ozon і Wildberries зросли на 161% у порівнянні з липнем. 

Гендиректор Moneyplace Дмітрій Єрмолаєв зазначив, що попит на товари, пов'язані з темою радіації, в Росії підігріває інформаційний фон.

Археологи, ймовірно, знайшли будинок, у якому жили апостоли Петро та Андрій

На це вказує мозаїка у руїнах церкви міста Віфсаїда, що згадується у Біблії у зв’язку з іменами двох апостолів, пише НВ, інформує UAINFO.org.

Мозаїка з написом «Главі і вождю небесних вісників», як часто називали Петра, розташована в підлозі церкви. Сама будова була виявлена ще в 2019 році, але розкопки ведуться до цього дня.

Історики вважають, що храм було збудовано на місці будинку братів-апостолів. 

«Візантійська християнська традиція зазвичай ототожнювала будинок Петра та Андрія з Віфсаїдою, — пояснює співавтор дослідження Стівен Нотлі. — Цілком імовірно, що базиліка увічнює пам’ять про їхній будинок. Крім того, подібна церква була описана Віллібальдом, єпископом Ейхштадта, який жив у VIII столітті».

Віллібальд здійснив паломництво до святих місць уздовж північного берега Галілейського моря у 724 р. н.е.

Він писав про свої подорожі так: «І звідти вирушили ми до Віфсаїди, резиденції Петра та Андрія, де розташована церква на місці їхнього будинку. Залишилися там тієї ночі, а вранці вирушили до Хоразіна, де Господь наш зцілив біснуватих, а диявола наслав на стадо свиней».

Мешканка Почаєва віддала ворожці 1,3 млн грн за телефонні консультації: хотіла покращення добробуту і особистого щастя 

Бажаючи покращання родинного добробуту та особистого щастя, жінка винесла з помешкання усе, що впродовж багатьох років економили та відкладали її родичі. Дізнавшись, що донька витратила родинні збереження на телефонні розмови з невідомою особою, яка назвалася екстрасенсом на ім’я Олена, батьки прийшли до поліції.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції України в Тернопільській області, інформує UAINFO.org.

До співробітників Кременецького відділу поліції звернулася і сама жителька Почаєва. З її слів, в одній із соціальних мереж вона побачила оголошення про те, що люди з надзвичайними здібностями допоможуть впоратися з усіма життєвими проблемами. Зателефонувавши за вказаним номером, жінка отримала контакти начебто екстрасенса. З ним розмови, як її уже попередили, були платні.

Упродовж двох місяців жителька Кременеччини чи не щодня телефонувала своїй «рятівниці», яка представилася Оленою, а після розмови бігла до банку, аби розрахуватися за послуги. Роздруківки з оплати рахунків свідчать, що двадцятихвилинні балачки вартували по тридцять – шістдесят тисяч гривень. Тепер жінка не розуміє, як могла витрачати такі гроші.

Зі слів родичів, екстрасенсорні послуги, про які вони не знали, адже донька нічого нікому не говорила, обійшлися іх родині у мільйон триста гривень – це якщо перерахувати у національну валюту витрачені понад двадцять тисяч доларів та 12 тисяч євро.

Микита Міхалков назвав українську мову для Росії катастрофою 

Одіозний російський режисер Микита Міхалков назвав українську мову "катастрофою" для Росії, оскільки саме нею нібито формулюють ненависть до країни-агресорки і поширюють русофобію. Зокрема, путініст закликав повністю виключити викладання рідною мовою у школах Донбасу.

Ба більше, він запевнив, що викладачам у всіх населених пунктах Донецької та Луганської областей необхідно виправдовувати війну перед дітьми. Такий коментар Міхалкова прозвучав на Форумі педагогів Підмосков'я, передає сайт 360, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Якщо предмети викладатимуться українською мовою – це катастрофа. Це закладена міна на всю історію", – видав пропагандист. 

Він вважає, що вчителі мають доводити школярам: "Росія пішла на безпрецедентний крок, дозволивши називати себе агресором". Кривава та злочинна війна в Україні, на думку Міхалкова, дозволила "уникнути великої кількості жертв".

Режисер додав, що останні два покоління українців виховувалися в ненависті до росіян та всього російського, саме тому "конфлікт" між двома країнами був неминучим ще з 1991 року, після розпаду СРСР.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини