MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 6 вересня 2022

266 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 6 вересня. 

"Нас неможливо зламати". Зеленський відреагував на удари, які Росія завдала по Харкову та Кривому Рогу

Президент України Володимир Зеленський, коментуючи обстріл військами РФ Харкова та Кривого Рогу, заявив, що за кожен удар на окупантів чекатиме відплата і справедливе покарання.

"Чергові ракетні удари країни-агресора по українських містах. Вранці в Харкові зруйновано багатоквартирний будинок у центральній частині міста і пошкоджено адмінбудівлю. У Кривому Розі сталася пожежа на нафтобазі", – написав він у Telegram, інформує UAINFO.org

Глава держави зазначив, що за кожен удар на окупантів чекатиме відплата і справедливе покарання.

"Сховатися не вдасться нікому. А ми й далі крок за кроком звільнятимемо нашу українську землю. Нас неможливо зламати", — написав він. 

Ліз Трасс офіційно призначена прем'єром Британії. ФОТО

У вівторок, 6 вересня, Ліз Трасс офіційно вступила на посаду прем'єр-міністра Великобританії. Для призначення на цей пост вона прибула в маєток Балморал в Шотландії на аудієнцію до королеви Єлизавети II.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Sky News, інфрмує UAINFO.org.

Монарх схвалила кандидатуру лідера консерваторів на посаду прем'єр-міністра країни і доручила сформувати новий уряд.

Після цієї церемонії Трасс відправиться в резиденцію на Даунінг-стріт і виголосить промову, в якій позначить пріоритети на посаді глави уряду.

РФ – ненаситна імперія: у Польщі назвали намір Путіна та зробили заяву щодо України

Росія спробує заморити Україну голодом, оскільки не зможе перемогти на полі бою. План Путіна – це захоплення країн, оскільки Росія є ненаситною та колоніальною імперією.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву прем'єра Польщі Матеуша Моравецького, якого цитує Rzech Pospolita, інформує UAINFO.org.  

"План Росії може бути таким: ми не можемо перемогти Україну на полі бою, тому що вони там дуже хоробро захищаються, і постачання зброї з країн вільного світу їм також допомагають у цьому захисті, тому давайте спробуємо заморити Україну голодом. Це може бути наступний план Путіна. Тому я закликаю і говорив про це з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, щоб наша обіцянка щодо виділення 9 млрд Україні була дотримана якнайшвидше", - зазначив Моравецький. 

Він зазначив, що ЄС має діяти всупереч намірам російського диктатора Путіна і Кремля, які, ймовірно, зараз виробили собі наступну лінію атаки на Україну - лінію дестабілізації Європейської Союзу.

"Путін занадто цинічний". Генерал Ходжес оцінив ймовірність ядерного удару РФ по Україні 

Генерал Бен Годжес вважає, що єдиний спосіб, яким Росія може ескалювати конфлікт з Україною є застосування ядерної зброї. Проте експерт називає це малоймовірним, оскільки російський диктатор Володимир Путін є занадто цинічним і безпринципним, але не божевільним.

Про це генерал сказав в інтерв'ю НВ, інформує UAINFO.org

За його словами, влада РФ розуміє, що такий крок неминуче спричинить кроки у відповідь з боку США або навіть Великобританії, і це точно не те, чого хотіли б росіяни.

"І я також думаю, що олігархи, які допомагають Путіну фіксувати його владу, теж не в захваті від такого рішення, адже дії США і Великобританії у відповідь будуть дуже жорсткими", — додав Ходжес. 

Він припускає, що не можливість Заходу втримати санкційний тиск на Росію, може також погіршити ситуацію. 

Крім цього, генерал не виключає, що підписання будь-яких договірів про зниження бойової активності або про оперативну паузу на фронті дозволить Росії відновити частину свого військового потенціалу, виправити вже допущені помилки, і в результаті все це обернеться довгою і ще тяжчою війною для України та новими атаками.

Розвал імперії: Жданов розповів, як може Україна отримати частину РФ після перемоги

Військовий експерт Олег Жданов відповів, чи може Україна після перемоги над Російською Федерацією та її подальшого розпаду приєднати до себе нові території.

Про це він висловився, відповідаючи на запитання українців, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Жданов вважає неправильною позицію, що у РФ треба відбирати її території.

"Ми повинні визначитися і зупинитися на якійсь даті. Є 1991 рік - розвал Радянського Союзу, є кордони адміністративних республік, які перетворилися на кордони держав. Їх визнав весь світ і ООН, треба на них зупинитися", - упевнений експерт. 

Він нагадав про карти до 1919 року, в яких Україні належали деякі нинішні території РФ і назвав наслідки претензій України на них.

"Тоді буде вічна війна. Єдине, коли це можна прийняти і використовувати, це якщо Росія розвалюється - в результаті нашої перемоги відбувається розпад на суб'єкти РФ. Треба вчинити виключно за міжнародним правом, щоб не було претензій. Для цього потрібно провести два референдуми: на тих землях, які хочуть приєднатися до України і в Україні, чи хочемо ми взяти ці землі до складу своєї держави", - сказав Жданов.

"Обмінюють тільки росіян". Бойовиків "ЛНР" не хочуть повертати з полону, – Гайдай

Росія не хоче обмінювати полонених бойовиків так званої "ЛНР", оскільки мобілізовані жителі Донбасу "нікому не потрібні".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення начальника Луганської ОВА Сергія Гайдая в Telegram, інформує UAINFO.org.

"Як кажуть дружини, Росія кинула їх чоловіків в українському полоні і не хоче обмінювати. Обмінюють тільки полонених росіян, а мобілізовані з Донбасу нікому не потрібні... У чоловіків - жителів так званої "ЛНР" - практично немає вибору. Або ховатися до деокупації, або погодитися піти на смерть", - зазначив він.

Гайдай підкреслив, що під мобілізацію підпадають всі, в тому числі працівники шахт і комбінатів. Дійшло до того, що на металургійному комбінаті зараз працюють чоловіки з Росії.

"(Працівники з РФ - ред.) кажуть, що перебувати в місті буде не постійно. І з часом вахтовиків змінять інші, трохи підзароблять і поїдуть в свої сім'ї. Живі, бо місцеві військові їх також затримують на вулиці для мобілізації, але потім вибачаються і відпускають. Тому що не можна - помирати потрібно місцевим", - додав він.

Російськомовна пасажирка вдарила маленьку українку в літаку. Справу передали поліції 

У літаку Відень-Валенсія російськомовна пасажирка вдарила маленьку українку, яка разом з родиною була в літаку. Історією поділилася мама дівчинки Селени, Роксолана Малий.

Про це вона написала у своєму Facebook, пишуть Букви, інформує UAINFO.org.

Коли дівчинка складала столик, щоб вийти в туалет, жінка з переднього сидіння дала їй ляпаса по спині. Це побачила її мати. Налякана дівчинка пішла в туалет, а її мама Роксолана вирішила з’ясувати причину.

“Не можу второпати, що відбулося, заглядаю на сидіння попереду — дамочка років 50 із заплющеними очима, ніби спить. Поки Селена в туалеті, я вирішила перевірити, що саме відбувається. Розкладаю і складаю столика перед сидінням Селени. Чітко і фокусовано бачу, як з переднього сидіння просовується рука по лікоть і смачно замахується. Ляпас прийшовся в повітря, бо Селени там якраз не було. Я шокована, підіймаюся і звертаюся до дамочки [англійською]: “Ви щойно вдарили мою дитину”, — розповіла жінка. 

Роксолана викликала бортпровідника, але нападниця не реагувала на зауваження мами дівчинки чи бортпровідника. Однак провідник намагався пояснити пасажирці, чому до неї виникли претензії. Зрештою, російськомовна пасажирка обернулася до матері дівчинки та заявила: “Женщіна, ваши дєті нєвоспітаниє!”

Путініст Іван Охлобистін приїхав в окупований Донецьк

Російський актор Іван Охлобистін, який разом з дружиною планував їхати в Україну воювати за Росію, відвідав окупований Донецьк.

На вулицях "ДНР" він засвітився у військовому одязі. Актор, який підтримав війну проти нашої країни, фотографувався з окупантами і навіть проїхався в місцевому тролейбусі, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Іван Іванович приїхав. Охлобистін завжди підтримував нашу боротьбу. З самого початку. Він для Донбасу свій, на відміну від багатьох інших мімікруючих. Він частина нашого відкритого російського космосу", - пишуть пропагандистські Telegram-канали.

Зазначимо, раніше письменник Олександр Ніконов розповів, що Охлобистін подзвонив йому в стані алкогольного сп'яніння і заявив, що буде воювати проти України. Скандальний актор вірить в те, що Росія переможе в цій війні.

Дочка Сніжани Єгорової розповіла, що змінилося після сварки з мамою 

Українська телеведуча Стася Ровінська, яка на початку війни в Україні разом з чоловіком і дітьми переїхала в Америку, розповіла, коли припинила спілкуватися з мамою Сніжаною Єгоровою.

За словами Стасі, вона припинила спілкування з пропутінською мамою ще за рік на повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Вона зазначила, що все це тягнулося все її життя, але вона рада, що нарешті розірвала цей зв'язок. Тепер Ровінська більше не відчуває себе "жертвою", пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Перестала з нею повністю спілкуватися за рік до війни. Просто не говорила про це. Це тягнулося все моє життя. Просто знайшла, нарешті, в собі сили це припинити. Не ставте, будь ласка, тут сумні смайлики. У моєму випадку це супер! Це звільнення і перемога над собою. Вихід зі стану жертви і, нарешті, нормальне життя. Я стала легше дихати після цього", - написала Стася в інста-сторіз.

Нагадаємо, раніше Стася Ровінська розповіла, як можна покарати її маму, яка підтримала війну в Україні. За її словами, найбільшим ударом для Сніжани Єгорової буде - тотальний ігнор.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини