MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 16 вересня 2022

256 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 16 вересня. 

"Є спільні цінності, які треба відстоювати, цінності життя і смерті": 10 цитат Георгія Гонгадзе 

16 вересня виповнюється 22 роки від дня, коли зник відомий журналіст і засновник інтернет-видання "Українська правда" Георгій Гонгадзе.

У листопаді того ж року в лісі у Київській області був виявлений обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. У 2009 році у Київській області знайдені останки черепа, які за заявою Генпрокуратури, належать Гонгадзе, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

Вбивство Гонгадзе на початку 2000-х під час правління президента Леоніда Кучми, якого журналіст активно критикував, викликало широкий резонанс в Україні та за кордоном.

За найпоширенішою версією, до захоплення та вбивства журналіста причетні високопосадовці, наближені безпосередньо до Леоніда Кучми. Слідство досі не дало відповіді на питання, чи віддавав особисто Кучма накази про викрадення Гонгадзе. 

Троє колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС: Валерій Костенко, Микола Протасов та Олександр Попович — були звинувачені у вбивстві Гонгадзе у березні 2005 року, четвертий — Олексій Пукач — у липні 2009 року. У березні 2008 року суд засудив Протасова до 13 років позбавлення волі, а Костенка і Поповича — до 12. Печерський районний суд Києва 29 січня 2013 року визнав Пукача винним у вбивстві Гонгадзе і засудив його до довічного позбавлення волі. 2 липня 2021 року Пукач програв апеляцію — довічний вирок залишився в силі.

10 важливих цитат Георгія Гонгадзе: тут

Деркача оголосили в розшук, його підозрюють в держзраді та незаконному збагаченні

Народного депутата Андрія Деркача оголосили в розшук. НАБУ та САП викрили його на держзраді та незаконному збагаченні, інформує UAINFO.org.

"У 2019 році інформпростір заполонили "сенсаційні" повідомлення про нібито "тиск з боку посольства США на правоохоронні органи в Україні" та "корупцію у корпорації "Бурісма", - нагадує пресслужба НАБУ. - Озвучував їх український нардеп, але поцілити вони мали в тодішнього кандидата в президенти США Джо Байдена". 

Експерти НАБУ та САП встановили, що в даній справі є російський слід. Сам Деркач заробив на цій історії 567 тис. доларів. Та позаяк підозрюваний переховується від слідства, його оголосили в розшук. 

Арестович розповів, навіщо Макрон і Шольц продовжують говорити з Путіним 

У вересні лідери Франції та Німеччини знову телефонували російському диктатору Володимиру Путіну, щоб той вивів свої війська з території України та припинив війну.

Водночас, на думку радника Офісу президента Олексія Арестовича, підтримуючи дипломатичні переговори з Путіним, західні політики намагаються допомогти політично.

Про це радник ОП повідомив у розмові з російським правозахисником, опозиціонером Марком Фейгіним, пише ТСН, інформує UAINFO.org.   

"Це чергова спроба намалювати перспективну дорогу, допомогти політично... Німці та французи повторювали: "Давайте по-іншому" (під час переговорів у "нормандському форматі" - ред.). Те, що вони зараз заговорили по-іншому, не може не тішити. Вони все більше зачіплюються за реальність", - розповів він.

Путіна принизили на неформальних бесідах саміту в Узбекистані 

Під час неформальних бесід Шанхайської організації співробітництва (ШОС) в Узбекистані російського президента Володимира Путіна та його поплічника Олександра Лукашенка помітно оминали увагою.

Як видно на світлинах TRT, відзнятих під час зустрічі в Самарканді, головною дійовою особою був турецький президент Реджеп Тайїп Ердоган, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Поряд з Ердоганом досить розкуто почувався азербайджанський лідер Ільхам Алієв, а ось президенту Таджикистану Емомалі Рахмону було помітно дискомфортно - він відхилився від Путіна і обіперся на підлокітник. 

Біля Путіна сидів його посіпака Олександр Лукашенко. Той уважно слухав Ердогана. 

На відео прогулянки учасників саміту вулицями Самарканду Путіна узагалі немає в полі зору. 

Данілов про пристрасть до алкоголю оточення Путіна: пияцтво та Росія – це як близнюки

Найвище російське військове командування збільшило вживання алкогольних напоїв.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір ток-шоу "Говорить Великий Львів", інформує UAINFO.org.

"Судячи з того, як вони поводяться, що вони пишуть у певних месенджерах - це не тільки віра, це численні підтвердження цих речей", - сказав він, відповідаючи на запитання, чи вірить, що російський диктатор Володимир Путін стурбований пияцтвом близького оточення. 

Данілов підкреслив, що росіяни постійно пиячили.

"Росія та пияцтво - це як близнюки. Вони постійно цим займалися", - заявив секретар РНБО, додавши, що потрібно розрізняти росіян та народи, які вони колонізували.

В Китаї за декілька хвилин згорів 200-метровий хмарочос China-telecom 

В Китаї 16 вересня сталася масштабна пожежа. Менше ніж за годину там згорів хмарочос China-telecom.

В китайському місті Чанша менше ніж за годину згорів 200-метровий хмарочос China-telecom. Попередньо, там зберігалися 35 тонн палива для серверів.

Відповідні відео почали з’являтися в соціальних мережах, пише ТСН, інформує UAINFO.org

Як стало відомо, в місті Чанша сталася масштабна пожежа - там згорів 200-метровий телеком-оператор China-telecom. Попередньо, в будівлі зберігалися 35 тонн палива для серверів. Полум'я охопило десятки поверхів. 

Інформації щодо постраждалих поки що немає.

Чарльз ІІІ успадкує "прокляту корону, яка "приносить нещастя всім чоловікам". Що з нею не так

Новий король Великої Британії Чарльз ІІІ успадкує корону, яку в королівській родині називають "проклятою", оскільки вона нібито приносить нещастя всім чоловікам. Вважається, що небезпечний не так головний убір монарха, як дорогоцінний камінь у ньому – "Кохінур".

Раніше корона належала королеві-матері Єлизаветі, яка померла 30 березня 2002 року. Вона була створена для коронації її чоловіка – короля Георга VI – в 1937 році. А ось історія "проклятого" алмазу простежується ще з 1300 року. Про те, що цей символ влади успадкує Чарльз ІІІ, пише Daily Star, повідомляє Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Як говорить індійське пророцтво, володар цього дорогоцінного каменю вагою 186 каратів може отримати всесвітню владу, але він також пізнає всі його нещастя та біди. Протистояти прокляттю зможе лише Бог чи власниця-жінка.

У 1628 році "Кохінуром" опанував правитель Великих Моголів Шах-Джахан, якого пізніше посадив за ґрати власний син.

Аліна Кабаєва зробила аборт – ЗМІ 

Телеграм-канал Generall SVR повідомляє, що Аліна Кабаєва зараз не з'являється на публіці через те, що змушена була зробити аборт, на якому наполіг Путін, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

"Багатолітня співмешканка президента Росії Володимира Путіна вже давно не показується на публіці і навіть проігнорувала запрошення від своєї "другої мами" Ірини Вінер вшанувати своєю присутністю організований Вінер галаконцерт у Москві, приурочений до Дня міста, в якому взяли участь усі головні зірки вітчизняної гімнастики.

Кабаєва відхилила навіть пропозицію передати вітання учасникам заходу у відеоформаті. Причина відмови Аліни взяти участь у галаконцерті - стан здоров'я колишньої спортсменки", - пише канал.

Україна виграла золото чемпіонату Європи з кульової стрільби

Представники збірної України вибороли дві медалі на чемпіонаті Європи з кульової стрільби, який проходить у польському Вроцлаві.

У швидкісній стрільбі з пістолета на дистанції 25 метрів у міксті золоті медалі вибороли Анастасія Німець та Володимир Пастернак, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

У фіналі спортсмени здолали чеську пару Алжбети Дідової та Матея Рампули з рахунком 17:13.

У цій же дисципліні Павло та Юлія Коростильові стали бронзовими призерами. У битві за бронзу дует переміг у іншої чеської пари – Анни Дідової та Мартіна Підгарського – 16:12. 

Це вже третя нагорода для України на ЧЄ-2022. Раніше Павло Коростильов виграв бронзу у стрільбі на дистанції 25 метрів.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини