MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 27 вересня 2022

277 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 27 вересня. 

Forbes: Лиман став місцем, де жоден солдат Росії не хотів би зараз опинитися

Річка Оскіл тече з півночі на південь від Росії аж до Дінця на сході України. Вона може слугувати природним оборонним бар’єром. Тому цілком зрозуміло, чому росіяни відступили за цю річку, коли десяток українських бригад прорвали російську лінію оборони в Харківській області в перший тиждень вересня.

Якби армія Росії не була виснажена за сім місяців битв з все більш винахідливим і рішучим ворогом і якби Кремль не відправив підрозділи зі сходу для зміцнення позицій на півдні, де теж триває український наступ, лінія оборони на узбережжі річки Оскіл могла б витримати. Але цього не сталося, - пише Forbes, повідомляє ZN.UA, інформує UAINFO.org.

Тепер російська лінія забезпечення, яка проходить через місто Лиман, теж під загрозою. Перейшовши через Оскіл, українські війська продовжили наступ. Сьогодні вони утримують щонайменше п’ять плацдармів на правому березі річки. Кремль оголосив про початок мобілізації і почав хаотично затягувати на службу в армію чоловіків, намагаючись отримати таким чином 300 тисяч солдатів.

«Ні, ці призовники не прибудуть на фронт вчасно, щоб врятувати російські позиції на схід від Осколу. Або їм не вистачить підготовки для цього, у будь-якому разі», - пише видання. 

Це буде мати сильні наслідки для російських позицій у північній частині Луганської області, яка з 2014 року перебуває під російським контролем і де зараз Москва проводить фальшивий «референдум», щоб проголосити область частиною Росії». Українська армія наступає по всьому сходу. Три осі їхнього наступу готові оточити і відрізати російський гарнізон в Лимані. Місто стало важливим залізничним вузлом, через який проходить значна частина забезпечення російських військ на сході України.

В Росії вже намалювали перші результати "референдумів" про приєднання "нових територій": 97% і більше "за"

Російські пропагандисти ще до завершення "референдуму" на окупованих теренах України почали публікувати "перші результати голосування". Щоправда, поки що лише з "ділянок" на території РФ.

Згідно з намальованими  Кремлем цифрами, понад 97% тих, хто нібито проголосував на території Росії, висловилися за "приєднання" до РФ. Про це пише російський "Інтерфакс", інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel.

Як запевняють пропагандисти, на "російських дільницях для голосування" встигли обробити від 12 до 20% "голосів" - і вже одержали приголомшливу, практично одноголосну "підтримку" окупації Росією частини України.

За "приєднання до РФ" Донецької області нібито проголосували 98,05% голосів ("підрахували" при цьому 16,06% "протоколів" ).

Підтримка анексії Луганщини за версією пропаганди склала 97,79% голосів ("підраховано" 14,07% "протоколів").

"Приєднання до РФ" Запорізької області України нібито отримало підтримку 98% тих, хто "голосував на території Росії ("оброблено" 20% протоколів).

Хамство та брехня експрезидента РФ: Медведєв вибухнув погрозами ядерного удару по Україні та образами на адресу європейських лідерів

Заступник голови Ради безпеки країни-агресора РФ Дмитро Медведєв вибухнув брехливими звинуваченнями на адресу України та Заходу, а також заявив, що "Росія має право застосувати ядерну зброю, якщо це буде необхідно".

"Байден і Трасс, різні вторинні блінкени та салівани, бризкаючи атлантичною слиною, вимагають від Росії прибрати руку зі своєї "ядерної кнопки". Всі разом невпинно погрожують нам "жахливими" наслідками, якщо Росія застосує ядерну зброю", - написав він у Telegram, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

Медведєв обізвав прем'єр-міністра Великої Британії Ліз Трас "молодою розумом лондонською тіткою", яка "готова відразу розпочати обмін ядерними ударами".

Російський політик заявив, що РФ "має право застосувати ядерну зброю, якщо це буде необхідно".

За словами Медведєва, кремлівський режим зробить усе, щоб не допустити появи ядерної зброї в України, яка нібито "прямо керується сьогодні країнами НАТО".

Медведєв заявив, що "на розум і політичну волю" української влади "розраховувати безглуздо", але "на здоровий глузд і почуття самозбереження" країн Заходу "тендітна надія ще залишається".

"Вони розуміють: якщо загроза Росії перевищить встановлену межу небезпеки, нам доведеться відповісти. Ніхто не питає дозволу, без довгих консультацій. І це точно не блеф", - сказав він.

Пилип Духлій: Ми встояли проти професійної російської армії, її кращих підрозділів. Тепер ми сильніші. У нас є досвід, озброєння, мотивація. А що є у росіян? 

В лютому військомати були переповнені. Брали всіх, медична комісія була формальністю. Хлопці в госпіталях називали свої бригади колхозними, бо були сформовани на 99% з мобілізованих які автомат в руках тримали, в кращому випадку, в армії 20-30 років тому, а то взагалі без досвіду. Безпосередні керівники - молодший офіцерский склад - 20-річні хлопці, що випустились з військових вишів за скороченою програмою.

Два тижні навчання - і на фронт, в саме пекло. Ми вчились воювати на фронті. І у цього є ціна - втрати. Вони великі. Після перемоги ми дізнаємось, яку велику ціну ми заплатили.

Про це на власній сторінці у Facebook пише блогер та експерт, один із засновників та директор школи Brobots, де всі охочі можуть пізнавати ази програмування та робототехніки Пилип Духлій, інформує UAINFO.org.

Але ми встояли. Проти професійної російської армії, її кращих підрозділів. Бо ми боронили СВОЮ землю, свої сімʼї, за нами були наші рідні і близькі, вся країна стала волонтерами, нам допомав захід.

У Кремлі істерика через "Північний потік": у Путіна підозрюють саботаж 

У Росії заявили, що причина витоку газу з труб "Північного потоку" не встановлена, проте Кремль "не виключає можливість саботажу".

Про це повідомляє News.sky.com, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Зараз не можна виключати жодного варіанту", - заявив прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков.

Разом з тим, як повідомляє The New York Times, влада Німеччини намагається визначити причину витоків у двох газопроводах "Північного потоку".

Як пише видання, жоден з газопроводів не працював, але обидва були заповнені природним газом, коли відбулося різке падіння тиску, яке, за словами влади, могло бути викликане тільки витоком.

"Мали бути великі діри, інакше тиск не впав би так швидко. Іншого пояснення цьому немає", - заявила представник німецького мережевого агентства Фіете Вульф.

"Володю, ти скільки жити збираєшся?" Лукашенко ошелешив Путіна несподіваним запитанням на зустрічі – ЗМІ

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко приголомшив російського колегу Володимира Путіна несподіваним питанням під час зустрічі в Сочі. Він запитав главу Кремля, скільки той збирається жити.

Про це пише Telegram-канал "Генерал СЗР", який ведуть від імені колишнього генерала російської служби зовнішньої розвідки (СЗР) і який публікує нібито інсайдерську інформацію з Кремля. За даними каналу, основною темою "вмовлянь" Лукашенка було визнання "референдумів" на окупованих територіях України, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"З цього питання, після дискусії, Лукашенко пообіцяв обдумати все вдома, але було зрозуміло, що рішення буде негативним. Основний аргумент Лукашенка звучав як: "Володю, ти ж бачиш, скільки в нас проблем через санкції. Ти хочеш, щоб після визнання (окупованих територій російськими) санкціями задушили не лише тебе, а й мене? Росія велика, ти виберешся, а мені дуже важко", – пише ЗМІ.

Зазначається, що в умовляннях не допомогли навіть обіцянки Путіна виділити 5 мільярдів доларів кредиту на погашення витрат для Білорусі. Лукашенко визнав, що кредит життєво необхідний, але попросив президента РФ не наполягати на визнанні.

На могилі батьків Путіна хтось залишив таємничу записку

В Санкт-Петербурзі на могилі батьків Путіна хтось залишив записку.

Про це повідомляє Євромайдан, інформує UAINFO.org.

В тексті записки сказано: «Шановні батьки! Ваш син потворно поводиться! Прогулює уроки історії, б'ється із сусідами по парті, загрожує підірвати всю школу. Прийміть міри!".

Помер російський співак Борис Мойсеєв 

В 68 років помер російський співак Борис Мойсеєв. Причину смерті артиста наразі не повідомляють.

Про це пропагандистам з РІА-новости заявив його арт-директор, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Нагадаємо, артист багато років не давав концерти У через тяжкий стан здоров'я. 11 років тому Мойсеєв пережив інсульт, після якого тиждень лежав у комі. 

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини