MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 12 жовтня 2022

234 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 12 жовтня. 

У Росії назвали "організатора" вибуху на Кримському мості та свою версію подій

У Росії озвучили результати розслідування підриву Кримського мосту у суботу, 8 жовтня. За даними ФСБ, "організатором" НП на Керченській переправі нібито є голова військової розвідки України Кирило Буданов.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву ФСБ, інформує UAINFO.org.

Також ФСБ встановила "встановила" імена ще 12 осіб, які, як стверджують у спецслужбі, допомагали Буданову, "організувати" підрив мосту. Вісім із них, як стверджують у заяві, затримано. Це п'ять громадян Росії, троє громадян України та Вірменії. РосЗМІ навіть опублікували фото "фігурантів".

"Контроль за пересуванням вантажу по всьому маршруту та контакти з учасниками злочинної схеми здійснював співробітник ГУР українського Міноборони", - запевняють у ФСБ.

Нібито цей співробітник, який представлявся Іваном Івановичем, використав для координації два номери - анонімний віртуальний, куплений в інтернеті і зареєстрований на українця, 34-річного Сергія Володимировича Андрійченка з Кременчука.

У Буданова відреагували на "звинувачення" у підриві Кримського мосту 

У Головному управлінні розвідки України назвали нісенітницею "звинувачення" голови відомства Кирила Буданова в організації вибухів на Кримському мосту у суботу, 8 жовтня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву представника прес-служби Головного управління розвідки Міноборони Андрія Юсова, інформує UAINFO.org

"Нісенітниця вся діяльність ФСБ і Слідчого комітету. Це фейкові структури, які обслуговують путінський режим, тому коментувати їхні чергові заяви ми точно не будемо. Дивно що ще ніякої візитки не знайшли в районі Кримського мосту", - сказав він.

Неспроможність Росії здобути перевагу в повітрі виключає килимові бомбардування України, – ISW

Простір бойових дій в Україні принципово відрізняється від того, який був у Сирії. У зв'язку з цим Росія стикається із зовсім іншими викликами.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням Інститут вивчення війни (ISW), інформує UAINFO.org.

"Росія не зможе "сиріїзувати" війну головним чином через неспроможність здобути перевагу в повітрі, що виключає здатність розпочати масштабні кампанії килимових бомбардувань по Україні, як ті, що вона проводила у Сирії", - зазначили аналітики. 

В ISW оцінили, що російські повітряні операції у Сирії були б помітно іншими, якби проводилися в спірному повітряному просторі або у більш складному середовищі ППО, як це відбувається в Україні.

"Дуже малоймовірно, що роль Сергія Суровікіна (який відомий своїми наказами обстрілів цивільних об'єктів у Сирії - ред), як командувача окупаційними військами спричинить фундаментальну зміну російських повітряних і ракетних операцій в Україні, доки західні союзники продовжуватимуть постачати Києву системи ППО, необхідні для того, щоб не дозволити Москві отримати перевагу в повітрі", - наголосили фахівці.

Головна мета масованого обстрілу 10 жовтня

В Інституті вивчення війни припускають, що головною метою масованого ракетного обстрілу України 10 жовтня було відновлення публічного іміджу Міністерства оборони РФ.

Терорист Губарєв розмріявся про вбивства мільйонів українців. ВІДЕО 

Колишній так званий "народний губернатор ДНР", терорист Павло Губарєв заявив, що метою широкомасштабного російського вторгнення в Україну є перевиховання українців, у яких нібито "вселився біс". За його словами, росіяни мають намір знищувати українців мільйонами або взагалі стерти з лиця землі.

Відповідне відео з'явилося у соціальних мережах, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

За словами Губарєва, росіянам "дуже важливо створити образ ворога".

"Нам дуже важливо створити образ ворога. Це російські люди, в яких вселився біс. Ми йдемо їх не вбивати, ми хочемо їх переконати. Але якщо ви не хочете, щоб ми вас переконували, ми вас уб'ємо. Хоч мільйон, хоч 5 млн, хоч усіх винищимо, поки ви не зрозумієте, що ви біснуваті і вам треба лікуватися", – заявив Губарєв.

"Поназбирали шаромиг-калік без без касок і бронежилетів": окупанти обурені мобілізацією в РФ. Перехоплення ГУР  

Окупаційні війська так званих "Л/ДНР" обурені проведенням мобілізації у Росії. Бойовики скаржаться, що новоприбулі воюють без шоломів та бронежилетів.

Про це повідомляє UAINFO.org з посиланням на ГУР Міноборони України.

За словами окупантів, вони не розуміють, навіщо в Росії запровадили мобілізацію.

"Я не знаю нах*й вони мобілізацію ввели. Треба було взяти армію 1 мільйон 150. 150 там у вас. Взяли б весь мільйон завели, а от цих, ось яких мобілізували виставили на кордонах, якщо так сильно переживають", - каже один з них.

Другий окупант у свою чергу вважає, що Росія не підготувалася до проведення мобілізаційних заходів.

"Та треба було це все заздалегідь робити. Треба було готувати, а не те що вони назбирали шаромиг-калік без нічого блін, без касок, без бронежилетів і погнали блін. Треба було відразу мобілізацію проводити і у нас і в них. А вони деб*ли", - заявив окупант.

Не помре своєю смертю: у МВС спрогнозували майбутнє Путіна 

Президент Росії може сам себе вбити, вважає радник очільника Міністерства внутрішніх справ.

Є кілька варіантів майбутнього, яке очікує на президента РФ Володимира Путіна, - після державного перевороту його може роздерти натовп, можлива фізична ліквідація кимось з близьких, можливе довічне ув'язнення.

Російський лідер також може покінчити життя самогубством, як це зробив лідер нацистської Німеччини Адольф Гітлер, розповів радник очільника Міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко в інтерв'ю головреду видання "Гордон" Олесі Бацман, інформує UAINFO.org.

"Я вам передбачу майбутнє Путіна. Мені малюються такі варіанти. Перше: його роздере натовп після перевороту. Друге: його знищить хтось із його близьких, просто фізично ліквідує… ", - зазначив співбесідник. 

Геращенко додав, що очільник Росії також може опинитися на лаві підсудних міжнародного трибуналу й отримати суворий вирок - довічне ув’язнення.

Росіянка залишила на могилі батьків Путіна записку з побажанням смерті: її затримали у власній квартирі  

У російському Санкт-Петербурзі минулого четверга, 6 жовтня, місцева мешканка Ірина Цибанєва залишила записку на могилі батьків президента РФ Володимира Путіна. 60-річна жінка побажала російському диктатору смерті.

Вже у понеділок, 10 жовтня, до квартири до росіянки прийшов поліцейський, її затримали. Про це повідомляє російське видання "Медиазона", пише Обозреватель,  інформує UAINFO.org

"Вона довго не відчиняла, але в результаті він пообіцяв зламати двері, і вона відчинила. Її відвезли вчора о 15:00 в 35-й відділ [поліції]. Там щось довго мурижили. У результаті до ночі вона зателефонувала і сказала, що буде обшук. Ми відразу поїхали до неї додому, але її там не було. І слідів обшуку ми не помітили", – розповів син Цибанєвої Максим.

У результаті на громадянку РФ завели кримінальну справу за частиною 2 пункту "б" статті 244 КК Росії (наруга над тілами померлих та місцями їх поховання, вчинена за мотивами політичної, ідеологічної, расової, національної чи релігійної ненависті або ворожнечі).

"Що у записці, достеменно не відомо. Але вона сказала, що там побажання здохнути", – сказав син росіянки.

Росіян у Грузії попросили піти в напрямку російського корабля і встановили відповідні дорожні знаки. ФОТО 

На вулицях Тбілісі з'явилися промовисті дорожні знаки, призначені для росіян, котрі приїхали в країну після оголошення часткової мобілізації в РФ. Гостей держави попросили піти в напрямку російського корабля.

Відповідні вказівники з'явилися біля доріг, на банерах та картах. Фотографії в мережі поширили очевидці, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Біля інших дорожніх знаків, підземних переходів тощо невідомі розмістили лаконічне звернення до росіян "До Росії нах*й" без цензури. Щоб "гості" міста не переплутали напрямок, його показали стрілочкою. 

Очевидно, містяни, котрі не раді приїзду росіян, роздрукували великі наліпки, які розмістили в місцях скупчення людей.

Цікаво, що жодних інших банерів чи вказівок російською мовою в місті не видно. Усі знаки та афіші перекладені грузинською та англійською мовами.

У Києві піднявся рівень води у Дніпрі: у КМДА назвали причину 

У Києві зафіксували підвищення рівня води в Дніпрі. Показники не перевищує аварійних значень і це пов’язано з інтенсивною роботою гідроелектростанцій (ГЕС).

Про це повідомили в пресслужбі Київської міської державної адміністрації. Ситуація має стабілізуватись протягом семи днів, інформує UAINFO.org.

"Підвищення рівня води в Дніпрі у межах Києва не перевищує аварійних значень і пов’язано з інтенсивною роботою ГЕС. Це пов'язано з особливостями роботи Київської та Канівської ГЕС, які працюють в інтенсивному режимі для підтримання об’єднаної енергетичної системи України", – йдеться в повідомлені.

У КМДА додали, що міські служби контролюють ситуацію і за даними фахівців, рівень води стабілізується протягом тижня.

"Як інформують в "Укргіденерго", ГЕС і ГАЕС працюють у штатному режимі – компанія продовжує забезпечувати покриття пікових навантажень, регулювання частоти та потужності, а також мобільний аварійний резерв в Об’єднаній енергосистемі України", – уточнили в пресслужбі.

У КМДА вкотре закликали мешканців міста зменшити використання потужних електроприладів, особливо у вечірні пікові години навантажень із 17:00 до 22:00.

У користувачів Facebook масово зникли підписники: в чому причина 

Користувачі соцмережі Facebook скаржаться на масове зникнення підписок на особистих сторінках. Кількість підписників різко скоротилася на сотні і навіть тисячі осіб.  УНІАН розповідає, з чим може бути пов'язана проблема,  інформує UAINFO.org.

Про різке скорочення кількості фоловерів повідомляють звичайні користувачі соцмережі і відомі люди по всьому світу. У багатьох публічних людей з підписок пропали десятки тисяч людей і їх кількість скоротилася приблизно до 10 тисяч.

Так, у засновника компанії Meta Марка Цукерберга число підписників різко скоротилося до 9 994 осіб. А видання Newsweek повідомляло про різке скорочення кількості фоловерів у великих американських компаній. Наприклад, USA Today сумарно втратили понад 20 тисяч підписників.

Зникають підписки і в українських користувачів. Наприклад, у Володимира Зеленського ще на вихідних було 3 мільйони підписників, а 12 жовтня стало лише 9 тисяч. У Олексія Арестовича кількість передплатників теж скоротилася з 880 тисяч до 9 тисяч.  

Компанія Meta поки офіційно не коментувала інформацію.  

"Це найстрашніша тема": Ольга Сумська заговорила про можливу мобілізацію на війну проти України зятя-росіянина  

Народна артистка України Ольга Сумська припустила, що її зятя-росіянина, популярного російського актора Володимира Яглича, можуть мобілізувати на війну проти України. З дочкою – актрисою Антоніною Паперною, яка останніми роками живе в Москві – зірка "Роксолани" намагається на цю "страшну" тему не говорити.

Як зізналася Сумська, її дочка і вона сама нерідко отримували та продовжують отримувати на свою адресу хейт і навіть прокляття. Паперна та Яглич за більш ніж 7 місяців повномасштабної війни так і не озвучили своєї позиції, проте 32-річна актриса, за словами своєї зіркової матері, дуже переживає за рідну країну. Про це знаменитість розповіла у "Гончарова Подкаст", пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Втім, Сумська зараз намагається зі старшою донькою тему війни не обговорювати. Зокрема і ймовірну мобілізацію зятя. 

"Я не впевнена, що його не мобілізують. Це найстрашніша тема. Я боюся навіть її піднімати з Тонею. Вона не говорить на такі теми. Вона одразу трясеться. Вона схудла, як билинка", – прокоментувала народна артистка України.

Сумська вважає неправильним виправдовуватися через те, що її дочка залишається в країні-агресорці. Однак позиція співвітчизників, які звинувачують її в цьому, актрисі також не є близькою.

"Це трагедія двох народів. Звичайно, ми вже не брати, і ніколи ними не будемо. Це вже прірва між нами на кілька поколінь. Як після Другої світової... Родичі там, і це страшна залежність. Розпач і абсолютна нездатність якось підтримати й допомогти... Найстрашніші прокляття отримувала, намагалася абстрагуватися, але не виходить. Це дуже важко. Люди іноді сповнені ненависті", – поділилася зірка.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини