MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 13 жовтня 2022

126 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 13 жовтня

Енергопостачання України стабілізовано, відключення поки не плануються – "Укренерго"

Протягом сьогоднішнього дня введення графіків аварійних відключень поки не планується, енергопостачання стабілізовано в усіх областях України.

Про це повідомляє голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький у Facebook, інформує UAINFO.org.

Він зазначив, що вчора ввечері в Києві, області та всьому Центральному регіоні не застосовувалися диспетчерські обмеження, з 19:55 були зняті обмеження в північно-східних областях нашої держави.

"Протягом сьогоднішнього дня ні вранці, ні ввечері введення графіків аварійних відключень поки не планується", - написав Кудрицький.

Він пояснив, що це стало можливим, по-перше, завдяки тому, що фахівці "Укренерго" і обленерго стабілізували енергопостачання у всіх областях України. А, по-друге, тому, що українські громадяни, в тому числі й жителі центру України, ввечері економно споживали електроенергію.

"Разом ми вистояли в напевно найбільшій ракетній атаці на енергетичну інфраструктуру в історії. Ми продовжуємо підвищувати надійність наших мереж. Чи будуть обмеження надалі залежить насамперед від того, чи не буде нових обстрілів і руйнувань. Обмеження - завжди крайній і вимушений захід", - додав керівник "Укренерго".

Кудрицький подякував енергетикам за цілодобову віддану працю, а також споживачам, які відгукнулися на заклик і розсудливо підходили до електроспоживання в пікові години.

Однак для всіх залишається рекомендація знизити споживання в періоди пікового навантаження в енергосистемі: вранці з 8 до 11 годин і ввечері з 17-ти до 23-х годин.

У Росії заявили, що прийняття України до НАТО може призвести до Третьої світової війни 

Заступник секретаря Ради безпеки Росії Александр Венедиктов заявив, що вступ України до НАТО може привести світ до Третьої світової війни.

Про це пише РБК, повідомляє "Європейська правда", інформує UAINFO.org.

"Київ прекрасно розуміє, що такий крок означатиме гарантовану ескалацію до Третьої світової війни. Усю самовбивчість цього кроку розуміють самі натовці", - сказав Венедиктов. 

Він також заявив, що членство України в НАТО насамперед підтримують країни Східної Європи, а не старі члени Альянсу.

"Серйозніші держави, та й сам Брюссель, поставилися до цієї ініціативи без захвату й одразу видали стандартний набір контраргументів: невідповідність стандартам блоку, наявність територіальних суперечок тощо", - сказав він.

Жданов розповів, яка ракета може знищити бункер 

У США є спеціальне озброєння, яке ефективне проти бункерів. Що таке протибункерна ракета і бомба, пояснив військовий експерт Олег Жданов.

На своєму YouTube-каналі він пояснив, що за рахунок надшвидкості польоту і за рахунок кінетичної енергії вона врізається у бетон, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.  

"За деякими оцінками, "Томагавк" може пробивати до 6 м бетону. А потім, за рахунок того, що корпус міцний, він якийсь час не руйнується. І коли ця ракета пробиває цей бетон, тоді відбувається детонація самого заряду. За рахунок цього відбувається внутрішній вибух у закритому просторі, і вижити там нереально", - зазначив експерт.

Що стосується артилерійського снаряда, продовжив Жданов, то він може або зі сталевим сердечником бути, і він розбиває поверхневу частину бетону, поглиблюється, і тоді такого вибуху всередині не відбувається, основним фактором ураження будуть осколки самого бетону і сталевого сердечника. У снаряда бетонопробивні можливості - до 1,5 м. у бомби - до 6-8 м.  

"Ось це називається протибункерні ракети", - зазначив військовий експерт.

Летіла до Харкова. Російська ракета впала на житловий будинок у Бєлгороді. ВІДЕО 

Російські війська намагалися завдати удару по Харкову. Однак усі ракети самоліквідувалися, а одна з них ударила по житловому будинку в Бєлгороді.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на СтратКом ЗСУ в Telegram, інформує UAINFO.org.

"Годину тому орки вирішили обстріляти Харків! Але всі 3 ракети самоліквідувалися під час пуску, а одна прилетіла по житловому будинку в Бєлгороді. Оператор С-300, дякую від ЗСУ. Свою нагороду можна забрати за вже відомою вам адресою", - йдеться в повідомленні.

Російські Telegram-канали опублікували відео, на якому зображений момент влучання ракети в будинок.

Уламки пошкодили кілька автомобілів, припаркованих біля багатоповерхівки. Про жертв поки не повідомляється.

Експерт пояснив, чому саме зараз РФ масовано обстрілює Україну: "У Кремлі йде запекла боротьба між двома групами"

Військовий експерт Михайло Самусь вважає, що у Кремлі зараз йде запекла боротьба між двома групами, які хочуть повністю отримати владу.

Про це заступник директора Центру армії, конверсії та роззброєння з міжнародних питань Михайло Самусь розповів в інтерв'ю ТСН.ua, інформує UAINFO.org.

За його версією, за масованими ракетними атаками РФ стоїть друга група - Пригожин, Кадиров, Дугін та Суровікін і ГРУ ГШ РФ (агентурна група Головного управління Генштабу Збройних сил РФ - ред.).

"Я вважаю, що зараз в Росії відбувається якщо неповільний переворот в державі, то точне йде дуже запекла боротьба між двома основними групами, які хочуть отримати абсолютну владу у Кремлі. При чому що Путін може залишатися номінальною фігурою. Насправді, Путін уже втратив владу. Зараз він повністю залежить від тих груп впливу, які можуть на певний час забезпечити його стабільне політичне чи фізичне життя. У цьому плані йде конкуренція між двома групами", - сказав він. 

Самусь зазначає, що саме друга група, яка має на меті ізолювати РФ від усього світу, зараз намагається відтіснити першу, яка хоче співпрацювати із Заходом.

"Умовно я їх розділяють так: це Патрушев - це ФСБ і всі, хто довкола нього збираються. Вона хоче налагодити дипломатичні відносини із Заходом та розвивати бізнес з Європою. А є друга група - це Пригожин, Кадиров, Дугін та Суровікін і ГРУ ГШ РФ. Ця група є уже поборником іншого шляху - ізоляція РФ. Ось ця група зараз намагається відтіснити оту першу групу Патрушева, яка вже давно намагається вибудувати свої підходити до Путіна і якось провести трансфер влади", - додав експерт.

"Йду єб*шить укрів". ЗСУ взяли в полон першу російську жінку-військовослужбовицю

Українські захисники взяли в полон першу російську жінку-військовослужбовицю. Рядова Анна Бабицька родом із Воронежа була у штурмовій групі.

Коли росіянка потрапила в полон, вона вирішила прикинутися медикинею. Про це у Facebook повідомив офіцер ЗСУ Анатолій Штефан, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Каже, що медик, але хлопці чомусь їй не вірять. Останній запис у блокноті "йду єб...ить ук..р..в", – написав він.

В Україні окупантка, за її словами, із 16 серпня. Вона стверджує, що пішла воювати добровільно, коли в РФ почалася мобілізація, аби на війну не забрали її чоловіка. 

Ймовірно, йдеться про приховану мобілізацію на території країни-агресора, адже офіційно її було оголошено лише у вересні.

Як повідомив Штефан, загарбницю обміняють на полонених українських воїнів.

Путін "відзначився" дивною поведінкою на саміті в Астані. ВІДЕО  

Президент Росії Володимир Путін дивно поводився на саміті Наради з взаємодії та заходів довіри в Азії. Під час виступу він почав сильно кашляти і не міг закінчити речення.

Глава Кремля викликав підозри у проблемах зі здоров'ям тим, що кашляв майже після кожного сказаного слова. Відео його виступу опублікували в мережі, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org

У коментарях до відео українці написали, що, ймовірно, "Путіну стала поперек горла Україна", яку він не може захопити.

Крім того, Путін дуже активно поводився при зустрічі з іншими лідерами, намагаючись завоювати якнайбільше їхньої уваги, бігаючи та потискаючи руки.

Періс Гілтон уперше розповіла про пережите сексуальне насильство у школі-інтернаті 

Американська світська левиця, модель та актриса Періс Гілтон вперше поділилася подробицями пережитого у підлітковому віці насильства. Коли зірка жила та навчалася у школі-інтернаті Прово-Каньйон у 90-х роках тамтешній персонал проводив ученицям так званий "медогляд шийки матки". Тільки подорослішавши, знаменитість усвідомила, що це було сексуальне насильство.

Світська левиця не раз скаржилася на жорстокі порядки у школі, куди батьки відправили її через бунтарський характер. Так, наприклад, за словами знаменитості, дівчаток там змушували пити невідомі медикаменти та могли навіть кинути у карцер на добу через "погану поведінку". Однак тепер Гілтон шокувала новими подробицями у матеріалі The New York Times.

"Пізно вночі, було десь 3-4 ночі, вони повели мене та інших дівчат у кімнату для так званого "медичного огляду". Це було навіть не з лікарем. Там було кілька різних працівників, які поклали нас на стіл, змусили лежати смирно і засунули пальці в нас", – поділилася телезірка. 

Спадкоємиця готельної імперії Hilton додала: "Я не розуміла, що вони роблять. Але це точно були не лікарі. Це було страшно і я ці спогади блокувала багато років. Але тепер, оглядаючись на це як доросла людина, розумію, що це було сексуальне насильство". 

Довгі роки Періс Гілтон не розповідала про те, що сталося, проте тепер зважилася заговорити, аби допомогти іншим дівчатам уникнути подібних ситуацій.

Зрадницю Стужук хочуть позбавити громадянства України: мережа обурюється 

Нещодавно українська блогерка-мільйонник Софія Стужук оскандалилася черговою заявою. Вона сказала, що не можна бути за мир і радіти підриву Кримського мосту, після чого Росія вирішила помститися Україні масованою атакою.

Користувачів мережі обурила така позиція Стужук, тому вони запропонували позбавити зрадницю громадянства України. Так, українці пишуть, що Стужук і всій її родині варто забути про Україну, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Що пишуть користувачі мережі:

  • "Вкотре переконуюся, що моя чуйка мене не підводить. Ось завжди для мене вона була бридкою персоною"
  • "Стужук пише, що вона несе "важку ношу - нести любов", поки інші не можуть. Важку ношу несуть волонтери, які не сплять нормально і допомагають, несуть наші військові, які нас захищають. А ти несеш тільки нісенітницю"
  • "Чому у Стужук і її мами досі є громадянство України? Скоро п*здота напише, що її цькують в інтернеті, тому що вона дітей від війни вивозила"
  • "Я хочу, щоб Стужук позбавили громадянства"

Позиція Софії Стужук щодо війни в Україні

Довгий час з початку війни в Україні Софія Стужук мовчала про те, що відбувається на її батьківщині. Свою поведінку вона виправдовувала тим, що не розбирається в політиці. 

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини