MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 26 жовтня 2022

250 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 26 жовтня.

Трагічна ніч у Дніпрі: російська ракета вбила двох людей біля АЗС, поранені – у тяжкому стані. ФОТО

У ніч проти 26 жовтня російська ракета у Дніпрі вбила двох людей біля АЗС – вагітну жінку та оператора автомийки. Ще четверо – поранені, троє з них у тяжкому стані.

Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Валентин Резніченко, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

Він зазначив, що серед поранених двоє жінок та двоє чоловік. Очільник ОВА показав нові фото з місця трагедії в місті.

Резніченко додав, що вночі росіяни знову били по Нікопольщині. Вогнем з "Градів" окупанти накрили Червоногригорівську громаду. Люди не постраждали.   

У результаті атаки є руйнування, понівечена лінія електропередачі. Понад 600 родин залишилися без електроенергії.

Крім того, вчора ввечері українські захисники збили російський безпілотник на Дніпропетровщині. Військові з повітряного командування "Схід" знищили дрон-камікадзе "Shashed-136" у небі над Нікопольщиною. 

Нагадаємо, через російський ракетний удар по Дніпру загинула молода вагітна жінка. Друга жертва атаки окупантів - оператор автомийки біля АЗС. На місці трагедії спалахнула масштабна пожежа.

Український народ і президент Зеленський можуть розраховувати на нашу підтримку, – британський прем’єр Сунак 

Новий прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявляє, що український народ і президент України Володимир Зеленський можуть розраховувати на постійну підтримку Великої Британії.

Про це він написав у вівторок у твіттері, інформує UAINFO.org.

"Мав честь поговорити з президентом України Зеленським цього вечора. І він, і український народ можуть розраховувати на постійну солідарність і підтримку Великої Британії. Ми завжди будемо з Україною", – заявив Сунак. 

Жданов попередив про серйозну загрозу нових кривавих атак Росії: названо дату

До 15 листопада Росія може нанести ще кілька масованих, кривавих ракетних ударів по Україні, як 10 жовтня. Мета – схилити Україну до переговорів.

Такий прогноз зробив військовий експерт Олег Жданов, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Цілком ймовірно, що якийсь запас ракет звозиться з місць зберігання, обслуговується, приводиться до ладу і готується до наступного етапу ракетних ударів", – заявив він. 

Жданов нагадав, що 15 листопада на Балі має відбутися саміт G-20:

"Росії треба буде щось говорити. До 15 листопада Путіну треба щось сказати. А що він може сказати? Що вони розв'язали війну, найкривавішу в Європі після Другої світової війни, наймасштабнішу на європейському континенті, і вони її продовжують? З якою метою? Захоплення України та геноциду українського народу? Путіну потрібен результат. Результат, який він може продати G-20, – це переговори".

Казки кремлівських божевільних. У Раді безпеки РФ заявили про необхідність "десатанізації України через сотню сект"

Помічник секретаря Ради безпеки РФ Олексій Павлов заявив про необхідність провести в Україні "десатанізацію" через велику кількість релігійних сект.

Про це повідомляє пропагандистське РИА Новости, пише НВ, інформує UAINFO.org.

Павлов вважає, що "Україна перетворилася на тоталітарну гіперсекту", а українці "відмовилися від православних цінностей". Він вважає, що рахунок релігійних сект "іде на сотні".

"Використовуючи мережеві маніпуляції та психотехнології, нова влада перетворила Україну з держави на тоталітарну гіперсекту. Причому влада в Києві першою перетворилася на войовничих фанатиків, чиї погляди прямо протилежні поглядам нормальних людей", - заявив Павлов.

Він також наводить приклад соратника диктатора Володимира Путіна з Чечні Рамзана Кадирова, який говорив про "повну дешайтанізацію". 

Путін зганьбився на зустрічі з президентом Ґвінеї-Бісау

Президент Росії Володимир Путін потрапив у незручну ситуацію під час зустрічі з президентом Республіки Гвінея-Бісау. Умару Сісоку Ембало 25 жовтня відвідав Кремль.

Зокрема, Путін осоромився, сказавши, що дипломатичним відносинам РФ та Гвінеї-Бісау 2023 року виповниться 55 років. Насправді ця західноафриканська республіка існує всього 49 років, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Шановний пане президенте, добрий день, дуже радий вас бачити. Наступного року ми відзначаємо п'ятдесяти... п'ятирічний ювілей наших дипломатичних відносин", – сказав Путін, затнувшись при вимові числа. 

При цьому в повідомленні пресслужби президента РФ на сайті Кремля в промові Путіна вказали інші цифри.

Гвінея-Бісау – держава на заході Африки, колишня частина португальської колонії Гвінея та Зелений мис. Проголосила незалежність 1974 року.

Скандальній пропагандистці Симоньян заборонили в'їзд до Вірменії

Вірменія заборонила в'їзд російській пропагандистці та головній редакторці "Росія сьогодні" та телеканалу RT Маргариті Симоньян.

Про це путіністка Симоньян повідомила у своєму Telegram-каналі, пише ТСН,  інформує UAINFO.org.

Крім того, під заборону Єревана потрапив перший заступник комітету Держдуми у справах СНД Костянтин Затулін. 

"Костянтину Затуліну, який багато років люто підтримує Вірменію, нинішній керівник Вірменії заборонив в'їзд до Вірменії. Мені, до речі, теж", - йдеться у повідомленні пропагандистки.

Немічні папуги Кремля втрачають залишки здорового глузду, – філософ

Не знаю, чи ви помітили: росіяни намагаються повторювати за нами. Ми кажемо, що це війна життя проти смерті, біофілії проти некрофілії – і вони це кажуть зі свого задзеркалля, звісно, з іншим знаком. Ми кажемо, що боремося за свою ідентичність і право не бути людьми з вирізаними обличчями – і вони це кажуть. Ми кажемо, що це війна вільних людей проти бездушної колективістської тоталітарної машини – і вони це кажуть

Про це на власній сторінці у Facebook пише філософ та письменник Володимир Єрмоленко, інформує UAINFO.org.

вони, звісно, кажуть, що смерть – це ми; вирізаємо їхні обличчя – ми (і "захід"), тоталітарні – це ми. І це виглядає все по-орвелівськи, "війна – це мир" і тд, але в глибині це означає дуже просту річ: їм нема що сказати. Вони не просто злочинці, боягузи, пасивні, маленькі – вони ще й бездарні імітатори. Вони вже не можуть вигадати хоч якийсь пристойний "наратіфф". 

Бо "рускій мір" – ніяка не "окрема цивілізація"; це просто підробка, імітація. Тінь цивілізації, як каже Vakhtang Kebuladze

кісільов нещодавно показував в ефірі свого "шоу" пісеньку цього "shaman'a" я русскій", де є фраза, мовляв, "я русскій всему міру назло" – і ця пісенька, яка типу має підняти національний дух, починається з кадрів, що шаман цей йде по жовтому пшеничному полю, а верхню половину кадру займає синє-синє небо. Синьо-жовтий кадр, "я русскій", ага. І пісенька – вся повністю здерта з західного поп-року, жодного національного елементу, і "шаман" цей – типовий персонаж євробачення, все це жалкая імітация "всєму міру назло".

У Чехії на пам’ятнику червоноармійцю домалювали крадену пральну машинку. ФОТО 

У місті Літомержиці на півночі Чехії невідомі розмалювали постамент пам’ятника солдатові червоної армії.

Про це повідомляє місцеве видання Novinky, пише НВ, інформує UAINFO.org.

На постаменті пам’ятника намалювали пральну машинку, яка є посиланням на численні випадки мародерства серед російських окупантів в Україні. Також сам пам’ятник облили червоною фарбою.

Мер Літомержице Радек Леві заявив, що комунальні служби міста видалять фарбу.

«Чим розмалювали пам’ятник, з’ясовуватимуть технічні служби міста. Відповідно до цього буде обрано відповідний метод виведення, який також не завдасть шкоди статуї», — заявив мер.

СБУ затримала колаборантку, яка очолювала окупаційну "Роспочту" у Харківській області. ФОТО

Жінка під час захоплення частини регіону вона добровільно приєдналась до лав окупаційної адміністрації, де очолила створену загарбниками місцеву "почту".

Про це повідомляє  пресслужбу СБУ, інформує UAINFO.org.

"Невдовзі після "призначення" колаборантка обікрала одне з міських відділень "Укрпошти" й передала агресорам майже 2 млн грн, сплачених громадянами за послуги держпідприємства. Крім того, зловмисниця виконувала ворожі завдання щодо формування підконтрольної РФ поштової мережі у містах Балаклія та Ізюм", - йдеться в повідомленні. 

Колишня працівниця регіонального підрозділу акціонерного товариства поштового зв’язку добровільно підтримала загарбників, за що отримала від них "посаду" у новостворених окупаційних органах. Жінка намагалася відновити зв’язок зі своїми колишніми колегами, щоб отримати електронні ключі доступу до систем адміністрування і баз даних абонентів. 

Також колаборантка проводила агітаційну роботу серед працівників "Укрпошти", які залишились на окупованій території. Закликала переходити на бік ворога та передавати на баланс РФ державне майно Укрпошти.

Наразі затриманій повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання до 10 років ув’язнення.

У Бєлгородській області застрелили російського військового, сплутавши з українським диверсантом. ФОТО 

У Бєлгородській області РФ застрелили солдата строкової служби Дениса Таскаєва, сплутавши його з "українським диверсантом". За офіційною версією країни-агресора, у солдата товариш по службі вистрілив випадково, проте родичі вбитого не вірять у таку версію.

За словами матері строковика, спочатку їй розповідали іншу версію загибелі сина. Про це повідомляє видання "Сибір.Реалії", інформує UAINFO.org.

Підозрюваного у вбивстві солдата затримали, і він уже нібито визнав свою провину. Органи слідства перевіряють версію, що Таскаєва було застрелено товаришем по службі, який сприйняв постраждалого за "військовослужбовця з боку України".

"Слідчий сказав, що була перестрілка з розвідувальними диверсійними групами, хлопці були "на взводі". Денис спускався в бліндаж, і наляканий товариш по службі сприйняв його за чужого", – переказує слова слідчого мати вбитого Тетяна Кулешова.

Від повістки – до чорного пакета: в InformNapalm вирахували, скільки в середньому встигають повоювати "мобіки" з РФ в Україні

21 вересня у Росії було оголошено "часткову" мобілізацію, у рамках якої новобранців одразу кидають на війну проти України. За перший місяць кампанії на фронті загинуло щонайменше 29 російських "мобіків" – це лише ті, про кого з'явилася інформація в пресі чи в соціальних мережах.

Більшість із них ліквідували на Херсонщині, в середньому всі мобілізовані окупанти встигли провести на фронті в Україні приблизно чотири дні. Про це повідомили розслідувачі спільноти InformNapalm, пише Obozrevatel, інформує UAINFO.org.

Вони вирахували, що середній вік вбитого в Україні "мобіка" – 33 роки. Більшість із них були рядовими чи єфрейторами. Нині зафіксовано також одного знищеного офіцера у чині майора. 

"Багатьом з них не потрібен початковий військовий вишкіл, бо вони нещодавно повернулись з армії або працювали у силових структурах. Хтось був десантником, військовим розвідником, спецпризначенцем чи служив у морській піхоті. Дехто встиг повоювати у Чечні, послужити контрактником у КТО на Кавказі чи мав стосунки до МВС або пенітенціарної системи. Тобто, знищені російські “мобіки" – це доволі мілітарні люди", – сказано в повідомленні.

Ціни на яйця вже досягли максимуму: прогноз аналітика, коли вони почнуть дешевшати

Подорожчання яєць в останні місяці призвело того, що ціни зросли до максимального для України рівня. Але значного здешевлення можна очікувати лише навесні.

Про це в коментарі РБК-Україна сказала Світлана Литвин, аналітик Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ), інформує UAINFO.org.

"Поточну ціну можна вважати максимальною. Далі буде стабілізація та навіть можливе часткове зниження", - сказала Литвин.

За її словами, значне здешевшання продукту очікується у період відновлення сезону несучості курей у домогосподарствах з приходом тепла навесні.

Литвин також повідомила, що в останні періоди не спостерігало зростання експорту яєць з України. "Він залишався на низькому рівні під час війни та не міг вплинути на зростання ціни", - розповіла аналітик УКАБ.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини