MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 28 жовтня 2022

239 0

Огляд блогосфери від UAINFO. 28 жовтня 2022Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 28 жовтня.

"Скільки нам терпіти цю нісенітницю?". США та союзники розкритикували РФ за поширення "теорії змов"

США та їхні союзники звинуватили Росію в тому, що вона марно витрачає час Ради Безпеки ООН і поширює "теорії змов", знову висуваючи нісенітниці про те, що на території України діють якісь "військово-біологічні програми".

Про це повідомляє Голос Америки, інформує UAINFO.org.

"Скільки нам ще терпіти цю нісенітницю?", — звернулася до членів Ради Безпеки постпред Великої Британії при ООН Барбара Вудворд.

Росія раніше як мінімум двічі порушувала в Раді безпеки питання про якісь "американські програми з розробки біологічної зброї в Україні" незважаючи на те, що Вашингтон і Київ неодноразово спростовували ці твердження. 

Наразі РФ наполягає на офіційному розслідуванні.

Постпред США при ООН Лінда Томас-Грінфілд назвала звинувачення Росії «чистою вигадкою без доказів».  

Представники ООН, які займаються проблемами озброєнь, вже давно заявляють, що їм нічого не відомо про будь-які програми з розробки біологічної зброї в Україні.

Україна отримає NASAMS: міністр оборони США повідомив про терміни надання ППО 

Системи ППО NASAMS передадуть Україні на початку листопада.

Про це міністр оборони США Ллойд Остін заявив на брифінгу під час презентації Стратегії національної оборони США 27 жовтня, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

"Ми наполегливо працювали над переданням систем NASAMS. Очікуємо, що на початку наступного місяця ми зможемо її отримати й здійснити підготовку українських військових", - сказав Остін. 

Глава Пентагону нагадав, що Іспанія має наміри передати пускові установки системи ППО Hawk. Раніше про це повідомляв генсек НАТО Єнс Столтенберг.

"Такі кроки вітаються. Тепер потрібно навчити військових ними користуватися, і ми працюємо над цим. І продовжуємо наполегливу роботу, щоб гарантувати, що там, де це можливо, країни якнайшвидше передають засоби ППО для підтримки України", - сказав Остін.

Будуть великі події: Піонтковський заінтригував ймовірним союзом Туреччини і Азербайджану проти Ірану

Іран, який наразі підтримує Росію, зокрема і постачанням дронів-камікадзе "Shahed", стикається із непереборними проблемами як на міжнародній арені, так і всередині країни.

Про це заявив російський політолог та публіцист Андрій Піонтковський в ефірі "24 каналу", пише ТСН, інформує UAINFO.org.

На його думку, зараз США зробили два позитивні кроки щодо Ірану:

- припинили розмови про нову ядерну угоду з Тегераном;

- зняли обмеження для Ізраїлю на можливу атаку по іранських ядерних об'єктах.

"Почекайте трохи, нас ждуть цікаві і великі події довкола Ірану", – анонсував експерт.

Піонтковський зазначив, що Україна зараз має претензії до Туреччини та до Ізраїлю щодо постачання допомоги і відносин з РФ. Тим часом між Анкарою і Ізраїлем наразі відбувається стрімке зближення, попри напружені відносини у минулому. 

"Був дуже цікавий візит усього вищого ізраїльського генералітету декілька днів тому в Баку, де вони зустрічалися зі своїми колегами з Туреччини й Азербайджану. Я скажу так дещо загадково – готуються дуже серйозні події довкола Ірану. Тегеран зараз стикається із непереборними проблемами", – каже політолог.

Путін бажає стерти саме поняття українського народу – ISW 

Заява Володимира Путіна про Україну повинна підштовхнути інших до роздумів, чи не є війна актом геноциду.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН

Під час виступу у клубі "Валдай" Путін продовжив заперечувати український суверенітет, що принципово несумісне з серйозними переговорами, пояснюють експерти.

27 жовтня він заявив, що "єдиною реальною гарантією українського суверенітету" може бути тільки Росія, яка "створила" Україну.  

Путін підтвердив, що "історичним фактом" є те, що українці і росіяни по суті є "одним народом", помилково розділеним на "різні держави". 26 жовтня Путін заявив, що Україна "втратила суверенітет" і стала членом НАТО.

"Увічнення Путіним наративу про те, що Україна і Росія - це єдиний народ, розділений на різні держави довільними історичними обставинами, вказує на його постійну мету - знищити Українську державу і стерти саме поняття українського народу", - вважають аналітики. 

"Затишшя не буде": Ілля Пономарьов дав прогноз, як діятимуть окупанти взимку, і оцінив ймовірність "заморозки" війни

У зимовий період війна Росії проти України не зупиниться й не заморозиться. Можливо, бойові дії набудуть дещо іншого характеру, але російські війська, швидше за все, продовжуватимуть спроби наступу в Донецькій області.

Таку думку в інтерв'ю журналістці Наталці Влащенко висловив російський опозиційний політик, ексдепутат Держдуми Ілля Пономарьов. Запис розмови опубліковано на YouTube-каналі "Власть & Влащенко", пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Думаю, що вони будуть далі тиснути по тій лінії фронту, яка йде в районі Донецька. У мене є таке відчуття, що якогось прямого "затишшя-затишшя" у бойових діях на зиму не буде", – сказав політичний діяч.

Він вважає, що за цей період Сили оборони України, ймовірно, "доб'ють ворога у Херсоні". На те, що окупанти допускають це, вказує масові крадіжки з їхнього боку – навіть пам'ятників.

Пономарьов додав, що такими діями армія ЗС РФ повторює мародерство нацистської армії під час Другої світової війни.

Експрезидент Німеччини про Путіна: "Він старий КДБіст, який був соціалізований у повній психів марксистсько-ленінській системі" 

Західні лідери повинні усвідомити, що становлення президента РФ Владіміра Путіна відбувалося в "повній психів марксистсько-ленінській системі" і це минуле змішалося з його неоімперськими замашками, заявив колишній президент Німеччини Йоахім Гаук виданню Badische Zeitung, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

За словами Гаука, це все є небезпечною сумішшю.

«Не можна забувати, наскільки глибоко люди на кшталт Путіна натхненні леніністським мисленням. Якщо маєш владу, ніколи не віддавай її. Нині ми бачимо це вже без комунізму – у його націоналістичних імперських жестах. Друге – хто сильніший, той і правий. Комуністичний принцип, який спостерігаємо сьогодні. Третє – безпорадність суспільства: «не дозволяй свободи думок». Це все народжене у комунізмі, а зараз відроджено. Немає свободи думок, немає суспільства, немає вільних ЗМІ. Четверте – «використовуй репресивний апарат», – перерахував Гаук принципи, які сповідує Путін. 

Експрезидент Німеччини додав, що так навчали у КДБ, вихідцем якого є російський президент. І тепер, за словами Гаука, "це радянське змішалося з неоімперською ідеологією Росії". Він зазначив, що "це небезпечна суміш" і наголосив, що «у нас попереду ворог».

Ілон Маск купив Twitter: попереднє керівництво вже покинуло штаб-квартиру

Американський мільярдер та засновник SpaceX Ілон Маск закрив угоду з купівлі соціальної мережі Twitter. Він прийняв таке рішення, оскільки хотів мати цифрову платформу для обговорення широкого спектру думок

Про це йдеться в листі Маска, оприлюдненому на сторінці в Twitter, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН

За його словами, для майбутньої цивілізації важливо обговорювати різні теми в здоровій манері без агресії та жорстокості. Мільярдер вказав, що хоче допомогти людству в той час, як ЗМІ "підігрівають" розкол суспільства, тому що вважається, що це приносить гроші, але водноча позбавляють людство можливості діалогу. 

Крім того, Маск зазначив, що в Twitter не можна буде публікувати "що-небудь без подальших наслідків". Також він пообіцяв, що соцмережа залишиться "гостинною для всіх".

За даними CNBC, попередній гендиректор Параг Агравал та фінансовий директор Нед Сігал покинули штаб-квартиру компанії.

"Пішов у місто по самогонку". Російського окупанта взяли в полон бойовики "ДНР" і вимагали викуп у його родичів – перехоплення ГУР 

Російський окупант розповів, що іншого окупанта заарештували бойовики терористичної організації "ДНР" і вимагали від його родичів гроші за звільнення, перехоплення розмови опублікувало ГУР у YouTube  інформує UAINFO.org.

"Так…там така історія взагалі…Пішов у місто, коротше, по самогонку… свої ж ці…коменданти по голові довбанули йому…ось…і в підвалі закрили. Матері фотографії відіслали, ну не матері, а тещі та дружині…пов'язали його та вимагали грошей,  типу він у полоні", – розповідає окупант.

За його словами, після цього військового "вибили через начальство".

5-річний син Джорджа Клуні присвятив красномовний малюнок Путіну: "Він має бути тут"

Дружина голлівудського актора Джорджа Клуні, британська юристка Амаль Клуні розповіла, що їхній 5-річний син Александр присвятив російському диктатору Путіну красномовний малюнок.

Днями Амаль Клуні разом з Мішель Обамою та Меліндою Френч Гейтс взяла участь у заході у Нью-Йорку. На цій події юристка й поділилася, що її 5-річні двійнята Александр та Елла надихають її на роботу, пише Page Six, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

За її словами, "діти не зовсім в курсі поточних подій", проте маленький Александр часто робить нотатки про те, чим мама займається на роботі. Зокрема, Амаль наразі "працює над українськими справами". Тож її маленький син знає про те, що Росія напала на Україну і, під враженням, намалював промовистий малюнок, який присвятив Путіну:

"Днями мій син намалював в'язницю і сказав: "Путін повинен бути тут", - розповіла Амаль. 

Клуні також додала, що це питання часу, коли її діти почнуть розуміти, що відбувається в політиці.

"Я думаю, що за декілька років, коли їм виповниться більше 5 років, вони почнуть дізнаватися про деякі з цих проблем, про які ми говоримо, і про те, що відбувається у світі, – зазначила юристка.

Це не Букінгемський палац: де житимуть король Чарльз III та королева Камілла 

Від 8 вересня 2022 року новим королем Великої Британії є старший син Єлизавети II – Чарльз, який, за ідеєю після коронації, повинен переїхати до Букінгемського палацу. Але це навряд чи станеться, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

Зараз Чарльз та його дружина Камілла продовжують жити у Кларенс-Хаусі, своїй лондонській резиденції, де мешкають від 2003 року. 

Але навіть після коронації їхній переїзд до Букінгемського палацу не планується, оскільки там відбуватиметься п'ятирічна реконструкція, а ремонт завершиться не раніше 2027 року.

Однак, Букінгемський палац залишиться місцем, де Чарльз виконуватиме багато своїх королівських обов'язків. Саме тут відбуватимуться і вже відбуваються його щотижневі аудієнції. За короткий термін свого правління Чарльз вже мав два прем'єр-міністри і цього тижня він ухвалив відставку Ліз Трасс і доручив створити уряд новоспеченому прем'єру Ріші Сунаку.

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини