MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 14 листопада 2022

218 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 14 листопада.

"Ми рухаємося вперед": Зеленський відвідав деокупований Херсон – Reuters 

Президент України Володимир Зеленський  у понеділок, 14 листопада, відвідав деокупований Херсон. Місто було звільнене від російських окупантів усього кілька днів тому: українські воїни зайшли у Херсон 11 листопада.

Про це повідомляє кореспондент Reuters з місця подій. У Херсоні Зеленський, зокрема, поспілкувався з українськими воїнами та подякував західним партнерам за підтримку та допомогу, повідомляє Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Ми просуваємося вперед. Ми готові до миру, миру для всієї нашої країни", – сказав Зеленський під час зустрічі з українськими воїнами.

Також він подякував НАТО та іншим союзникам України за підтримку у війні проти Росії.

Залужний про звільнення Херсону: Операція тривала від початку вересня і закінчилася нашим успіхом, але він має свою ціну 

В понеділок, 14 листопада головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що операція зі звільнення Херсону тривала від початку вересня і закінчилася нашим успіхом, але він має свою ціну.

"Дякую підрозділам Сил оборони за надзусилля зі звільнення Херсону! Операція тривала від початку вересня і закінчилася нашим успіхом. Однак він має свою ціну. Вічна пам’ять полеглим побратимам і посестрам!", — написав він у Telegram, інформує UAINFO.org

Залужний заявив, що ми знаємо, за кого і за що воюємо.

"Разом до Перемоги!", — написав головнокомандувач.

У Херсоні відбулася офіційна церемонія підняття прапору. ВІДЕО 

У звільненому від російських загарбників Херсоні пройшла офіційна церемонія підняття прапору за участі президента України Володимира Зеленського.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка у Telegram, інформує UAINFO.org.

Журналісти Sky News повідомляють, що за кілька хвилин до того, як Зеленський приїхав вітати мирних жителів звільненого міста, в центрі Херсона було чути обстріли. Після того, як президент закінчив свою промову, почулося ще кілька вибухів артилерії.

Свідки розповіли, що перед від’їздом президент провів у Херсоні близько 30 хвилин.

Українці зібралися на головній площі, щоб побачити президента, одні розмахували державним прапором, інші носили його на плечі.

"Я дуже радий, це видно по реакції людей, їхня реакція не постановочна. Народ чекав на українську армію, на наших воїнів, на нас усіх", - сказав Зеленський.

Путін дозволив Суровікіну вивести війська з правобережжя Херсонщини, поставивши нове завдання: в ISW розкрили деталі

Глава РФ Володимир Путін, ймовірно, навмисно підвищив генерала армії Сергія Суровікіна до командувача окупаційних військ в Україні й дозволив йому вивести їх із правобережжя Херсонщини. Він міг поставити тому завдання "взяти" решту Донецької області, використовуючи "херсонські" сили й новоприбулих мобілізованих військовослужбовців.

Про це йдеться у зведенні Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW) від 13 листопада. Пояснення фахівці знайшли в спостереженнях голови Українського центру оборонних стратегій Андрія Загороднюка, інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel.

За словами аналітиків, було ясно, що росіяни не зможуть захистити укриття на правому березі Дніпра на той час, коли 8 жовтня Суровікін візьме на себе командування російським вторгненням в Україну, створюючи умови для відступу протягом кількох тижнів. 

Водночас незрозуміло, чи уповноважив його Путін повністю покинути правобережжя Херсонської області на той час, або ж Суровікіну довелося продовжувати роботу, щоб переконати диктатора у безнадійності будь-яких спроб утриматися в Херсоні.

"Ніхто не готувався до такої війни, і армія у нас невелика": Скабєєва спробувала виправдати провали військ РФ в Україні

Російські пропагандисти продовжують готувати громадян РФ до тотальної поразки у війні проти України. Невдачі путінської армії намагаються виправдати тим, що до такої війни нібито ніхто не готувався.

При цьому у РФ видали, що російська армія "невелика". Фрагмент істерики пропагандистів опублікував Telegram-канал OBOZREVATEL, інформує UAINFO.org.

Одіозна російська пропагандистка Ольга Скабеєва вирішила виправдати низку поразок армії РФ у війні проти України. За її словами, проти Росії нібито воюють 50 країн.

При цьому вона назвала війну "світовою" і заявила, що Росія просто "не готувалася" до такої війни. 

"Ніхто не готувався до такої війни, ніхто не розраховував на таку велику війну, світову. Ніхто не виходив із того, що всі 50 країн впишуться за Україну. І армія у нас невелика, не розрахована на такі грандіозні війни", – заявила пропагандистка.

Згідно з щорічною оцінкою Інституту військового потенціалу та оборонної економіки 171 країни світу, регулярна армія Росії налічує 900 тисяч осіб, ще 2 млн перебувають у резерві.

Разом із усіма воєнізованими формуваннями ЗС РФ налічують близько 3,4 млн осіб. Примітно, що це п'ятий показник у світі після США, Китаю, Індії та Північної Кореї.

На Херсонщині знайшли тіла подружжя фермерів, вони були закатовані у власному підвалі 

За інформацією Офісу генерального прокурора, у серпні під час окупації селища Архангельське Херсонської області окупанти вбили місцеве подружжя фермерів у їх власному підвалі.

Про це повідомляє пресслужба установи у Facebook, інформує UAINFO.org.

Зазначається, що при поверховому огляді тіл встановлено ушкодження черепів. Наразі їх направлено для проведення судово-медичної експертизи. 

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України), які караються позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічним позбавленням волі. 

Раніше повідомлялося, що на міському кладовищі у Херсоні кореспонденти Радіо Свобода виявили сліди ймовірних масових поховань. Наразі невідома точна кількість людей, які поховані в могилах, а також невідомі причини їхньої смерті.

Воїна вигнали в тамбур, бо "погано пахне": в "УЗ" відреагували на скандал з провідницею, нагадавши про сміливість героїв 

Неприємна ситуація трапилась з українським військовим, який повертався додому потягом "Укрзалізниці". 11 листопада провідниця потягу Інтерсіті "Дніпро – Київ" змусила військовослужбовця ЗСУ їхати в тамбурі, бо від нього "погано пахне".

Про це з посиланням на доньку військового повідомили у благодійному фонді "Країна нескорених". Вони оприлюднили також фото військового і його квиток на потяг, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Сьогодні ми отримали неприємну звістку і впевнені, що про це мають знати всі! 11 листопада один з військовослужбовців, який боронить нашу державу, Якименко Віктор Іванович він служить в військовій частині А7107, їхав у відпустку до родини з Дніпра в Київ, потягом номер 731, взяв квиток на потяг і, замість того, щоб приймати вдячність від людей, яких боронить… дуже "ввічлива" провідниця попросила його вийти в тамбур і спати там, бо від нього "погано пахне". Хочеться запитати в "Укрзалізниці", як вони ставляться до цього?" – йдеться у повідомлені БФ "Країна нескорених".

Волонтери нагадали, що війна не пахне фіалками і люксовим парфумом, а пахне потом, кров'ю і смертю, і що всі військові заслуговують на повагу і шанобливе ставлення.

"Всі військові, які боронять нашу державу роблять все можливе і неможливе, щоб ніхто з нас не знав цього запаху! І це неприпустимо, щоб люди які купили квиток, йшли спати в тамбур, а тим більше ті, які боронять нас з вами! Дуже хочеться почути реакцію "Укрзалізниці", а також всіх перевізників які відмовляли нашим захисникам, бо це не перший такий випадок!" – зауважили в фонді.

В "Укрзалізниці" відреагували на ситуацію наступної доби, розмістивши пояснення на своїй сторінці у мережі Instagram, яка має лише 19,2 тисячі підписників. У той же час на сторінці "Укрзалізниці" у Facebook на 114,5 тисяч підписників пояснення користувачі так і не дочекались, хоч і вимагали його у коментарях під кожним постом.

Вибагливий у їжі та успішний художник. Цікаві факти про британського короля Чарльза III у його день народження 

Чарльз зайняв престол після смерті матері, королеви Єлизавети II. Він був прямим спадкоємцем найдовше в британській історії й протягом 70 років готувався до цієї ролі.

Чарльз також є найстарішим представником королівської родини, який вступив на британський престол. Як відомо, коронація Чарльза III відбудеться 6 травня 2023 року у Вестмінстерському абатстві, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

Цікаві факти про короля Великої Британії у його день народження. 14 листопада Чарльзу виповнилося 74 роки.

Чарльз III може бути останнім правителем Великої Британії, який не народився у лікарні, а у Букінгемському палаці. Обидва його сини принц Вільям і принц Гаррі народилися у крилі Ліндо лікарні Святої Марії в Паддінгтоні, Лондон. Принц Джордж, який зараз є другим у черзі на престол, також народився у лікарні Святої Марії. Чарльз став спадкоємцем престолу лише у три роки.

Чарльз — перший королівський спадкоємець, який здобув освіту за межами палацу. Молодий принц навчався у школі Hill House у Лондоні, де спілкувався з іншими учнями. Пізніше він перейшов до Cheam School у Хемпширі, школи-інтернату, яку відвідував його батько, принц Філіп. Як пише Insider, у школі його дражнили через зовнішність, а саме через відстовбурчені вуха і вагу. Чутливий і не особливо талановитий у спорті, Чарльз часто проводив час на самоті й любив малювати.

Олег Газманов, який підтримав війну, зганьбився через концерт у Херсоні

Російський артист Олег Газманов планував приїхати в окупований Херсон з концертом, проте Збройні сили України йому завадили. Вони звільнили місто від окупантів швидше, ніж туди приїхав путініст.

У своєму Twitter Газманов розповів, що повинен був приїхати в Херсон з концертом "Росія тут назавжди" 13 листопада. Але цього не трапилося нібито через поганий продаж квитків. Він уточнив, що з ним таке вперше, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Насправді за два дні до його концерту ЗСУ звільнили Херсон і підняли там український прапор. 

"Я була закохана у Зеленського": зрадниця Лоліта зробила несподівану заяву на пропагандистському каналі

Естрадна співачка Лоліта Мілявська, яка народилася в Мукачево на Закарпатті, але при цьому повністю підтримала повномасштабне вторгнення РФ в Україну, на пропагандистському каналі НТВ несподівано похвалилася своїм знайомством з українським президентом Володимиром Зеленським. Ба більше, колаборантка заявила, що була закохана в нього, проте лише "як у найкращого продюсера".

Втім, артистка вирішила дотриматися балансу: і Зеленського похвалила, і Росії в коханні зізналася. А про те, що країна-агресорка ось уже майже 9 місяців намагається повністю знищити її Батьківщину, співачка, як і слід було очікувати, не згадала. Слова Лоліти, сказані в ефірі НТВ, процитував пропагандистський ресурс kp.ru, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org

"Я була закохана в Зеленського... Як у найкращого продюсера", – заявила Мілявська. Після цього вона вирішила швидко виправитися, щоб у пропагандистів не виникло зайвих питань: "Він для мене – це ще один доказ того, що я говорила до всіх цих подій. Не треба артистам займатися політикою". 

Тепер у Лоліти, як можна зрозуміти за її відповідями, нове кохання – держава-терористка Росія.

"Мені добре у своїй країні. Поділятиму з нею абсолютно все, тому що я на ній одружена. Так вийшло, що з 1987 року я автоматично вийшла за Росію. Особисто мені ця держава дала, напевно, все", – видала уродженка України.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини