MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 15 листопада 2022

202 0

Огляд блогосфери від UAINFO. 15 листопада 2022Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 15 листопада.

Росія влаштувала масований ракетний терор

Російські військові влаштували нову ракетну атаку проти України. У Києві пролунали вибухи, у Чернігівській та Полтавській областях спрацювала протиповітряна оборона.

Про це повідомляють голови обласних військово-цивільних адміністрацій і місцеві Telegram-канали. У мережі також публікують фото диму, який здійнявся внаслідок вибухів у Києві, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"На Чернігівщині працюють сили ППО. У жодному випадку не відправляйте фото-відео прильотів, роботу сил ППО, розміщення та переміщення військ! Триває ракетна атака. Залишайтесь в укриттях чи у безпечному місці", – написав голова Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус.

"Ми фіксуємо ракети, які пролітають над Полтавщиною. У Миргородській громаді працює ППО. Повітряна тривога досі триває. Перебувайте в укриттях", – повідомив голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

"Повітряна тривога – працює ППО! Залишайтесь в укриттях до сигналу відбою", – повідомив голова Вінницької ОВА Сергій Борзов.

"Тварі. Можуть лише по житлових містах стріляти. Все відновимо. За всіх помстимось. Наше ППО/ПРО – зе бест! Ще у повітрі є. Криворукі третю хвилю випустили ракет. Залишайтеся в укриттях", – повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

"На Черкащині працює ППО. Жодних фото, відео чи локацій! Будьте в укриттях!" – повідомив голова Черкаської ОВА Ігор Табурець.

"Сумська область. Роменський район, працювало ППО, збито ракету. Перебувайте в укриттях до відміни повітряної тривоги! Є великий ризик повторних пусків", – повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

"Зберігайте спокій! На території Житомирщини працює ППО! Вчергове наголошую про цілковиту заборону на фото- та відеофіксацію роботи протиповітряної оборони та падіння уламків. Бережіть себе та продовжуємо залишатись в укриттях!" – написав голова Житоммирської ОВА Віталій Бунечко.

За даними місцевих пабліків, у Житомирі після вибухів зникло світло та зв'язок.

"Окупанти завдають удари по Харкову! Перебувайте в укриттях", – повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Місцеві пабліки інформують, що у різних районах Харкова зникла електроенергія, призупинений метрополітен.

"У Львові чути вибухи. Всім залишатись в укритті! Частина міста без електроенергії. Більше інформації пізніше", – написав міський голова Львова Андрій Садовий.

"Київщина! В області працює ППО. Є інформація про збиті об'єкти. Не фотографуйте та не знімайте місця прильотів. Перебувайте в укриттях!" – написав голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

Українські військові не приймуть жодних домовленостей чи компромісних рішень – Залужний

Умова для переговорів з РФ одна – її війська мають залишити всі захоплені території.

Українські військові не приймуть жодних перемовин, домовленостей чи компромісних рішень.  

Про це головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний сказав у телефонній розмові з головою Об’єднаного комітету начальників штабів США Марком Міллі, інформує UAINFO.org.

"Запевнив, що ми будемо боротися, доки стане сил. Наша мета - звільнити всю українську землю від російської окупації. Ми не зупинимося на цьому шляху за жодних умов. Українські військові не приймуть ніяких перемовин, домовленостей чи компромісних рішень. Умова для переговорів одна - Росія має залишити всі захоплені території", - наголосив він.

Залужний поінформував свого американського колегу про оперативну обстановку та першочергові потреби Сил оборони, зазначивши, що ситуація на фронті стабільна та контрольована.

Полковник ЗСУ пояснив, чому Україна вступить до НАТО раніше, ніж всі думають

Військовий експерт і пілот, полковник ЗСУ в запасі Роман Світан розповів про співпрацю НАТО і України, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"У нас тренувальні місії вже проходять дев'ятий рік. З 2014 року є потік інструкторів в нашу країну. З 2014 року на полігоні Широкий Лан у нас проходять місії. Це підготовка наших бійців для виконання певних завдань, навчання тактичної діяльності на полі бою. Тому це вже дев'ятий рік - просто збільшується обсяг співпраці. Це якраз говорить про те, що нашу армію бачать вже в НАТО. НАТО повністю бере армію України під свій контроль, під систему навчання", - сказав Світан.

Експерт додав, що Україна вже стала частиною Заходу.

"Армії НАТО - це не тільки підготовлені частини, це ще й система управління. Для того щоб в систему управління, в систему загальної безпеки включитися - для цього треба тісна співпраця практично з усіма структурами НАТО. Натовські генерали і Євросоюз нас бачать частинкою себе. Тобто це дуже хороший посил. Це не говорить про те, що у нас війна закінчиться через два роки - зовсім ні. Це говорить про те, що ми вже стали частиною колективного Заходу. Ми отримаємо членство в НАТО раніше, ніж всі думають", - переконаний Світан.

Кремль викинули з вищої ліги світової політики, – Клімкін

Сьогодні хітом всіх ЗМІ стало обговорення рукостискання Байдена та Сі. Хто, з якої сторони і таке інше - дуже цікаво. А для нас важливо, що ця зустріч стала початком "світу без Путіна". Російський режим ще може накоїти чимало зла, але вищої ліги світової політики Кремля немає. Рішення Путіна не з'являтися на саміті "Двадцятки" (навіть онлайн) тільки підкреслює це.

Про це на влісній сторінці у Facebook  пише керівник програм UIF, ексміністр закордонних справ України Павло Клімківн, інформує UAINFO.org

Очевидно, що Китай не буде "здавати" російський режим - це йому не вигідно, для чого втрачати молодшого партнера, який фактично стає васалом? В товаристві або тераріумі, називайте, як хочете, світових лідерів, Росія втратила свою гру, якою так пишалася, і стала "третім зайвим".

Радіти зарано: Захід боїться неконтрольованого перезавантаження Росії, а незахідний світ хоче і надалі купувати її ресурси та продовольство. Хороша новина у тому, що міжнародний престиж Росії не повернути, її більше не бояться і більше не поважають. Це не робить Росію менш небезпеченою, скоріше навпаки, але робить її набагато слабшою. І цей процес вже не зупинити. На міжнародній арені все менше Росії - і це дуже добре.

"Формула миру" від Зеленського: що пропонує президент

Україна пропонує "формулу миру", аби зупинити руйнівну російську війну. Вона полягає в гарантіях радіаційної, ядерної, продовольчої та енергетичної безпеки, а також виведенні військ РФ з окупованих територій.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на онлайн-виступ президента Володимира Зеленського на саміті G20? інформує UAINFO.org.

Так, глава держави представив лідерам "Великої двадцятки" українські пропозиції з 10 пунктів, які мають зупинити російську агресію та гарантувати Україні безпеку. Наводимо їх нижче.

1. Радіаційна та ядерна безпека

Росія має негайно вивести з території Запорізької АЕС усіх своїх бойовиків, станція має бути негайно передана під контроль МАГАТЕ та українського персоналу. відновлення нормального підключення станції до енергомережі, щоб ніщо не загрожувало стабільності реакторів.

Україна запропонувала МАГАТЕ направити місії на всі українські атомні станції - їх чотири, загалом 15 атомних блоків + ЧАЕС, яка зупинена й законсервована. Такі місії можуть верифікувати, що справді припинена будь-яка ворожа активність проти українських атомних об’єктів.

Необхідно змусити Росію відмовитися від будь-яких погроз ядерною зброєю - підставою для таких зусиль може бути Будапештський меморандум і відповідні можливості держав-підписантів.

Вдарили ракетами, щоб тиснути: у Повітряних силах назвали причину ракетного обстрілу

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат прокоментував для ТСН.ua сьогоднішній масований ракетний обстріл, інформує UAINFO.org

"Вони пускають ракети по стандартній схемі. З літаків. Плюс до того, накопичили "Калібрів", вдарили ними. Можливо, ще є "Іскандери". 

За словами Ігната, не важко було передбачити, що росіяни здійснять обстріл саме сьогодні – через саміт G20, щоб тиснути: "Противник завжди так робить. У ворога бажання знищити нашу інфраструктуру".

Нагадаємо, що увечері, 15 листопада, росіяни завдали нового масового ракетного удару по території України. У Києві окупанти поцілили у житлову багатоповерхівку. Після атаки у столиці та області запроваджують екстрені відключення світла, графіки не діють

Війна РФ проти України не закінчиться капітуляцією однієї зі сторін – Сікорський

Депутат Європарламенту, а в минулому – міністром національної оборони та закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає, що війна РФ проти України не закінчиться капітуляцією однієї зі сторін.

Як він повідомив в інтерв'ю ТСН.ua, більшість воєн закінчуються або договором, або якоюсь домовленістю і Зеленський має вирішувати, що краще для України, інформує UAINFO.org.

"Ви знаєте, що більшість воєн закінчуються або договором, або якоюсь домовленістю. Зрозуміло, що ця війна не закінчиться капітуляцією однієї зі сторін. Тож президент Зеленський має вирішувати, що найкраще для України", - наголосив Сікорський.

Він також прокоментував статті в американських ЗМІ про перемовини з Росією за Путіна при владі, які з'явилися одразу після візиту до Києва радника президента США з нацбезпеки Джейка Саллівана та зазначив, що вирішувати, сідати за стіл переговорів чи ні, буде виключно Україна.

У них особливий зв'язок: що спільного у принцеси Кейт та короля Чарльза III

Іменинник учорашнього дня – король Чарльз III має дуже хороші стосунки зі своєю невісткою – принцесою Уельською, Кетрін. На публіці Кейт та Чарльз завжди люб'язні одне з одним, а експерти вважають, що між ними є особливий зв'язок, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

Експертка з мови тіла Джуді Джеймс сказала Express.co.uk ось що про стосунки короля з його невісткою: "Здається, у Кейт і Чарльза дійсно особливі стосунки, які помітно проявляються на публіці. Мова їхніх тіл каже нам, що вони налаштовані одне на одного, використовуючи лестощі та дзеркальні сигнали, щоб показати деяку однодумність”.

Джуді також порівняла поведінку Кейт на публіці з королевою Каміллою — остання здається менш розслабленою і не так сильно сміється з жартів Чарльза, як принцеса Уельська. Можливо, це частково пов'язано з тим, що Камілла ще не звикла до свого нового статусу королеви-консорту.

"У Чарльза ідеальна аудиторія в особі Кейт, яка завжди дуже спокійно сміється, на відміну від Камілли. Чарльз любить бути веселим, і з Кейт він максимально природний, тому що бачить схвальний сміх. Кетрін так щиро сміється і навіть зморщує ніс, коли жартує король. Камілла при цьому, здається, тримається трохи осторонь. Кейт здається менш близькою до Камілли, натомість вона обходить її, щоб поговорити зі свекром", — додає експертка.

Наталія Орейро погодилася знятися в російському новорічному фільмі

Уругвайська актриса та співачка Наталія Орейро погодилася знятися в російському новорічному кіно. Пропагандисти з РФ стверджують, що про дати знімання стрічки під назвою "Лист Діду Морозу" вже домовлено.

Про це повідомили псевдожурналісти з ТАСС. Режисером картини стане Кирило Кузін, чия робота претендує на фінансування Фонду кіно РФ, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"У нас вже є підтверджені всі наші артисти, це не дрім-каст, всі домовленості дотримані. Наталію Орейро вже забукували, і навіть дати свої вона дала", – сказав Кузін.

Продюсер Ліка Бланк розповіла, що у картині буде і анімація, і художня зйомка. Зніматимуть в у резиденції Діда Мороза у Великому Устюзі. Окрім Наталії Орейро на ролі вже затверджені актори Надія Міхалкова та Дмитро Назаров.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини