MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 21 листопада 2022

190 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 21 листопада.

Зеленський привітав українців з Днем гідності та свободи: "Ми все подолаємо. Пересилимо. Переживемо. Переможемо!"

"Ми все подолаємо. Пересилимо. Переживемо. Переможемо!", - написав у Фейсбуці президент України Володимир Зеленський, інформує UAINFO.org.

"І в День Гідності та Свободи зберемось на Майдані Незалежності. Там, де завжди захищали гідність і свободу. На граніті, на барикадах під час Помаранчевої революції та Революції Гідності. Там, де ми відзначали 30-річчя незалежності України. І там, де ми відзначимо День Перемоги України. У мирному Києві, у мирній Україні я скажу про важливе. Про головне. Те, що лишилося незмінним. І залишиться незмінним. Слава Україні!", - констатував президент.

"Усі побачили, який у нас народ! Готові віддати останнє. Готові стояти до останнього. Не втратили гідності. Мужності. Віри в себе. І об’єдналися. Щоб не втратити волю. Не втратити незалежність. Не втратити Україну. Можемо залишитися без грошей. Без бензину. Без гарячої води. Без світла. Але не без волі. І це залишається незмінним", - сказав президент у зверненні.

"Виїжджати нікуди не треба": в Офісі президента заспокоїли українців щодо блекауту

Заступник голови Офісу президента (ОП) Кирило Тимошенко заявив, що українцям не потрібно виїжджати за кордон через ймовірність блекауту. За його словами, країна готова до будь-яких сценаріїв, і навіть у найгіршому з них перед енергетиками стоятиме завдання відновити електропостачання за кілька днів.

"Ми вже проходили багато різних "найгірших сценаріїв" протягом останнього місяця. Я хотів би одразу всіх заспокоїти – виїжджати з країни точно нікуди не треба. В інформаційному просторі був "вибух" по виїзду. Виїжджати нікуди не треба", – сказав Тимошенко в ефірі національного телемарафону, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Він уточнив, що влада розробляє плани дій на будь-який випадок, у тому числі варіант тотального відключення світла. Однак це не означає, що такий варіант очікується.

"Не буде у нас, сподіваємося, спільного блекауту по всій країні. Так, можливі відключення, так, вони можливі не тільки на годину-дві. Але вже пройдено етапи того, як ми це робимо", – розповів представник ОП.  

У Росії виникли проблеми з постачанням балістичних ракет з Ірану 

У Росії виникли «якісь проблеми» з постачанням балістичних ракет з Ірану, припускають у Повітряних силах.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат, пише НВ,  інформує UAINFO.org.  

"Можливо, є якісь фактори, можливо, ввімкнуто якісь дипломатичні ресурси, можливо, якісь переговорні процеси, можливо, якісь країни на це впливають", - зазначив він. 

Ігнат висловив сподівання, що Росія не отримає ці ракети, проте все одно потрібно готуватися до будь-яких викликів, оскільки Москва не зупинить свій терор.

У Кремлі знову заговорили про ціль війни проти України: Пєсков зізнався, що "надії" покладають на переговори 

У Росії, чиї війська вторглися на територію України без трьох днів дев'ять місяців тому і зазнали за цей час колосальних втрат, заговорили, що їхньою метою не є "зміна влади у Києві". Після того, як окупанти зруйнували українські міста та вбили багато людей, у Кремлі цинічно "сподіваються" на мирні переговори.

Про це заявив прессекретар російського лідера Дмитро Пєсков у коментарях пропагандистським ЗМІ. Він запевнив, що вони досягнуть своїх "цілей", які конкретно так і не озвучив, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Росія шляхом переговорів із Києвом хоче досягнути цілей своєї спеціальної військової операції в Україні", – висловився спікер кремлівського диктатора Володимира Путіна.

Під час спілкування з журналістами представника Кремля попросили прокоментувати слова президента України Володимира Зеленського про те, що Росія не прагне миру з Україною, а домагається переговорів із українською владою, щоб отримати перепочинок для своїх військ на фронті.

Останній з посередників між Україною та Росією. Портников пояснив, у чому полягає роль Ердогана 

18 листопада президенти Туреччини і Росії, Реджеп Таїп Ердоган й Володимир Путін, обговорили перспективи створення так званого "газового хабу" у Туреччині.

Тобто додаткового газогону, за допомогою якого європейські країни мають отримувати російський газ після підриву "Північного потоку", пише журналіст Віталій Портников для Радіо Свобода, інформує UAINFO.org.

Сама ідея викликає у спостерігачів навіть у самій Росії швидше саркастичну реакцію.

По-перше, зараз не зрозуміло, звідки взяти інвесторів на такий амбітний проєкт — принаймні, до того часу, поки Росія буде продовжувати залишатися під західними санкціями.

По-друге, незрозуміло, хто буде купувати російський газ у ситуації, коли країни ЄС докладають зусиль, щоб позбутися енергетичної залежності від Москви.

Однак Реджеп Ердоган не був би Ердоганом, якщо б не відгукнувся на цю пропозицію Володимира Путіна. Адже готовність обговорювати питання "газового хабум дозволяє турецькому президенту презентувати своїм співвітчизникам ідею, що Туреччина скоро "обігріє всю Європу" й стане головною транзитною країною. Ну й до того ж це допомагає утримувати баланс у стосунках з Москвою.

Климовський: Байден бетонує кут для кремлівського "щура"

Путін любить порівнювати себе і РФ зі щуром, загнаним у кут, який опинившись там, перетворюється на тигра. Після цього робить страшні очі, загрожує всією ядерною зброєю та випускає за один раз сто ракет по Україні. Але він не враховує, що китайці, які створили цей образ, вирішують проблему з щуром у кутку одним ударом лопати. Інші люди роблять так само, і навіть не задаються питанням, ким себе уявляє щур у кутку – тигром чи не тигром. Хоч динозавром. Один удар лопатою, нею ж зібрали залишки і прикопали, щоб не смерділо. Стандартний фінал для нахабного щура в кутку. Зрозуміло, якщо немає ідеї спіймати живого щура і навіщось посадити в клітку.

Про це на власній сторінці у Facebook пише історик та блогер Сергій Климовський, інформує  UAINFO.org

Після масованого ракетного удару 15 листопада по Україні, коли дві ракети впали і на Польщу, адміністрація Байдена опинилася в ситуації людини з лопатою, яка стоїть перед злісним і всім набридлим щуром, загнаним у кут, і роздумує, убити або виловити для юридичних дослідів. Багато хто, особливо українці, поляки, литовці, естонці та латиші очікували, що Байден скористається лопатою. Але він вирішив не поспішати з ухваленням рішення, в чому його на Балі відразу підтримав Ердоган. Колись Ердоган був лихим ковбоєм, що збивав літаки РФ, але давно вже віддає перевагу методам Байдена.  

Оскільки Білий дім з початку 2014 р. російсько-української війни уникає публічно пояснювати свої рішення, пов'язані з нею, через що став схожим на "чорну скриньку", як кажуть у таких випадках програмісти, то залишається лише метод моделювання, щоб зрозуміти те, що відбувається. Завдання ускладнюється і тим, що Кремль у цьому аспекті теж "чорна скринька", незважаючи на те, що з нього безперервно й удосталь звучить якась "пурга". 

Причин такої поведінки Білого дому, і не лише її, кілька. Основна – з росіянами небезпечно розмовляти. Вони миттєво вкрадуть і перекрутять усі ваші ідеї та слова, і будуть з них ліпити якусь гидоту, щоб кинути у вас. У цьому багато хто переконувався неодноразово.

Російська ІПСО: Жданов – про ліквідацію окупантів, які обстріляли ЗСУ під час здавання до полону

Військовий експерт Олег Жданов прокоментував ситуацію з ліквідацією російських окупантів, які під час здавання у полон обстріляли ЗСУ. Він вважає, що це може бути інформаційно-психологічна спецоперація Росії, щоб загарбники не здавались до полону. 

Про це він сказав на своєму ютуб-каналі, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

"Це більше схоже на ІПСО. Є відео, яке пояснює Женевську конвенцію, коли військовий вважається полоненим і коли можна відкривати вогонь. Ще один нюанс - там два відео, принаймні я їх бачив. Але на жодному з них немає зафіксовано моменту розстрілу цих полонених. Тож це може бути лише ІПСО Росії через те, що багато росіян здаються до полону. І для російської армії це стає проблемою. І для того, щоб дискредитувати ЗСУ можуть зніматись постановочні відео. Є фото тіл солдатів, але питання, а хто їх вбив. Росія - це монстр у створенні фейків та запуск їх до етеру. РФ не вважає тероризмом масові вбивства українців, про це вони не розповідають з трибуни ООН. На відео немає розстрілу цих полонених. Якщо все так і було - хай опублікують це відео. Але на мій погляд, Росія просто хоче припинити масове здавання своїх військових до українського полону", - сказав Жданов. 

Із Німеччини зі скандалом депортували росіянку, яка ображала українців – ЗМІ 

Росіянка, яка ображала українських біженців, була депортована з Німеччини. Юлія Прохорова "прославилася" своїми відеопровокаціями про війну.

Дівчину депортували з Берліна у неділю, 20 листопада. Про це повідомляє The Insider, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Прохорова публікувала у соцмережах ролики з різними провокаціями українців. Вона голосно включала російську музику та танцювала "Калинку" на 9 травня в Мюнхені під час проукраїнського мітингу, бігала за українськими дівчатами, скандуючи "Росія переможе" і вигукуючи: "Дівчатка! Слава Росії! Росія переможе, Росія переможе! Чий Херсон? Ага, хаха, Україно! Вже референдум проводять! Н***й вашу Україну".

Також пропагандистка радила росіянам, які живуть у ЄС, марнувати енергію, щоб Європа платила більше грошей РФ. А ще показувала на відео, як у вбиральні використовує офіційні листи від поліції замість туалетного паперу.

Раніше поліцейські провели обшук у орендованій нею квартирі у місті Ландсхут (Нижня Баварія). Тоді було вилучено три смартфони та ноутбук. Крім того, з'ясувалося, що Прохорова перебувала у Німеччині нелегально. Після обшуків росіянка перестала виходити на зв'язок.

Зірка Marvel Кріс Гемсворт призупиняє кар'єру у кіно через невтішні прогнози лікарів 

Зірка кіновсесвіту Marvel Кріс Гемсворт повідомив про наміри призупинити свою кар'єру через проблеми зі здоров'ям.

Нещодавно актор дізнався, що має схильність до хвороби Альцгеймера, яка уражає роботу головного мозку. Про це Крім дізнався під час знімань документального серіалу Limitless, у якому він перевіряв на що здатна людина на піку своєї фізичної форми, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

Так, "Тор" дізнався, що має ген одразу дві гену APOE4, який і відповідає за схильність людини до хвороби. Втім, як додав Кріс, виявлені гени ще не означають наявність захворювання, а лише збільшують його ймовірність у майже 10 разів. Про це актор розповів у інтерв'ю Vanity Fair.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини