MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 12 грудня 2022

195 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 12 грудня.

Розвідка Британії пояснила, що означає заява Пєскова про цілі війни РФ проти України 

Країна-агресор Росія все ще прагне поширити свій контроль над усією територією Донецькою, Луганською, Запорізькою та Херсонською областями. Планувальники загарбницької війни РФ проти України також прагнуть віддати пріоритет просуванню окупантів вглиб Донеччини.

На це вказує британська військова розвідка у зведенні за 12 грудня, опублікованому в Twitter Міноборони Британії. Фахівці дійшли такого висновку, аналізуючи заяви Кремля про цілі путінської "спецоперації", пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Там нагадали, що 8 грудня 2022 року речник російського лідера Дмитро Пєсков переформулював основні цілі війни.

Зокрема, він сказав, що однією з головних для Росії є "захист" жителів Донбасу та південного сходу України. Водночас стверджував, мовляв, в окупантів "ще багато роботи для звільнення" цих територій.

За словами експертів, коментарі спікера Путіна свідчать про те, що нинішні мінімальні політичні цілі війни Росії проти України щодо "контролю" над усім Донбасом, а також Запоріжжям і Херсонщиною залишаються незмінними.

Кремлівський диктатор тремтить за кожен літак: Жданов назвав проблеми з авіацією окупанта 

Країна-терорист Росія має великі проблеми зі стратегічною авіацією і "трясеться за кожен літак". Так, із 16 бомбардувальників Ту-160 у робочому стані всього чотири.

Після випадків "бавовни" на авіабазах агресора частину бомбардувальників перекинули до Заполяр'я, чим суттєво ускладнили логістику ракетних ударів по Україні. Про це в ексклюзивному інтерв'ю OBOZREVATEL розповів військовий експерт Олег Жданов, інформує UAINFO.org

"Бомбардувальники з Рязані вже в Заполяр'ї, в Мурманській області. Там також є база стратегічної авіації, і Росія вже перекидає їх туди", – повідомив він.

Експерт визнав, що перекидання літаків дуже просте, але з перекиданням углиб Росії необхідною для ракетних ударів по Україні технічної бази можуть виникнути труднощі. "Це не один місяць копіткої роботи і не один рейс транспортної авіації", – зауважив він.

Жданов також наголосив, що атаки на Україну із Заполяр'я будуть пов'язані зі "найскладнішою логістикою". "Яким може бути маршрут бомбардувальників? Наприклад, вони можуть летіти до Енгельса, там заряджатися, потім летіти бомбардувати Україну, потім повертатися до Заполяр'я", – припустив він.

Експерт також повідомив про те, що авіапарк агресора частково застарілий і далеко не всі бомбардувальники, що є на балансі, перебувають у задовільному технічному стані.

Російський посол в Лондоні поскаржився, що королівська родина уникає контактів

Посол Росії у Великобританії Андрій Келін переконаний, що британська королівська родина отримала рекомендації не контактувати з російськими дипломатами.

Саме з цим Келін пов’язує те, що досі контактів з королем Чарльзом III не було, пише російське видання "Известия", пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Ні, [контактів з королем не було] і я знаю, що членам королівської сім’ї рекомендовано не підтримувати і не вступати в контакт з російським посольством", – заявив він.

Він також із погрозою попередив,що більше російський бізнес і російські олігархи не вважають Лондон безпечною гаванню.

"Ніхто зараз не вважатиме Сполучене Королівство безпечною гаванню; воно виявилося піратським притулком", – заявив він.

"До квітня Путіна може не стати": Арестович пояснив відмову прем'єра Індії від зустрічі з диктатором

Радник Офісу президента Олексій Арестович розповів, що прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді відмовився зустрічатись із диктатором Путіним, оскільки вважає його невдахою. Також Арестович вважає, що російського диктатора може не стати вже до квітня 2023. 

Про це він написав на своєму телеграм-каналі, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

"Весь світ давно зрозумів, що Путін програв. Вони не хочуть мати справу з пацюком, який здихає чи зі "збитим льотчиком". Його найкращі друзі - індуси та китайці дали йому оцінку. Вони поставили на ньому хрест. Може провести ще 10 мобілізацій, але по-іншому не буде. Американське видання назвало його "невдахою року". Він - невдаха століття після Гітлера. Його списали, навіщо з ним угоду укладати. Та й підписувати угоду з людиною, якої вже у квітні може фізично не існувати, нікому не потрібно. Ще і потім звинуватять, що ти підписав угоду з вбивцею дітей. Кому це потрібно?", - сказав Арестович. 

Удар по аеродрому Дягілєво: серед загиблих – майор Військово-космічних сил РФ Євген Навлютов 

Внаслідок удару по російському військовому аеродрому Дягілєво під Рязанню загинув майор Військово-космічних сил РФ Євген Навлютов.

Про це повідомляє Нова газета-Рязань, пише НВ, інформує UAINFO.org

Ще один загиблий внаслідок удару — Олександр Шнотін, який приїхав на авіабазу у «відрядження».

Третім загиблих виявився Андрій Столяров. Також, за даними ЗМІ, внаслідок удару п'ятеро людей отримали поранення.

"Це неправильно, чувак": Дантес емоційно звернувся до мера Харкова Терехова через російську мову

Кілька тижнів тому міський голова Харкова Ігор Терехов заявив, що продовжить спілкуватися з харків'янами російською. До нього звернувся Володимир Дантес, який лише у 33 перейшов на українську, і дав слушну пораду в ефірі телеканалу "Дом", пише 24 каналінформує UAINFO.org.

Не так давно Дантес зізнався, що до 24 лютого думав "какая разніца" і розмивав кордони, адже все життя розмовляв російською. Однак зараз він хоче забути мову, якою вбивають дітей і бомблять його дитинство. Ба більше, співак радить меру свого рідного Харкова зробити те ж саме.

Своєю чергою наприкінці листопада міський голова Харкова Ігор Терехов сказав журналістам, що в нього є важливіші справи, ніж переходити на українську з мови окупанта, тож і далі записуватиме звернення до харків'ян російською. Це обурило Дантеса. Він вважає, що мер повинен бути прикладом, а люди підтягнуться.

"Це неправильно, чувак. З тебе все починається. Почни розмовляти українською, не звертай уваги, як розмовляють інші, подавай приклад. І з тобою почнуть розмовляти українською. Не треба свої страхи і свою невмілість закривати тим, що хтось не зрозуміє. Усі все розуміють",– емоційно порадив артист.

Він приїжджав до Харкова на початку листопада й помітив, що лагідна українізація там не працює – харків'яни як були російськомовними, так і залишилися. Однак у Дантеса до них претензій немає.

"Я був у Харкові, і там дійсно багато людей розмовляють російською. І я розумію чому. Це моє рідне місто, я харків'янин, і я 33 роки розмовляв російською. У мене до людей, які в Україні розмовляють російською, у принципі, претензій немає. Дивлячись звідки вони, що в них за ситуація", – наголосив співак.

"Не бачу різниці між народами України та Росії": Тимощук висловився у стилі Скабєєвої

Колишній футболіст перервав своє мовчання та вперше виклав свою думку після 24 лютого. Анатолій Тимощук шокував своєю заявою усіх українців. Схоже, що ексопорник збірної України передивився пропагандистських програм Соловйова та Скабєєвої, повідомляє 24 канал із посиланням на росЗМІ, інформує UAINFO.org.

Тимощук розповів про війну в Україні у їх же стилі, як говорять на Росії. Ексфутболіст запевнив, що Зеніт – це його рідний дім, звідки він не збирається їхати. Анатолій продовжує годувати країну-агресора, а за його кошти буду продовжувати вбивати мирних українців.

Зрадник запевнив, що між українськими та російськими народами немає різниці. Хоча назвати росіян "народом" навіть не повертається язик, це просто велике стадо, яке живе у колонії під владою божевільного Владіміра Путіна.

"Я живу тут багато років, мої діти ходять тут до школи. Не бачу різниці між народами України та Росії. У нас однакові мислення та менталітет. Зеніт – мій дім, не планую нікуди їхати. Люди завжди будуть говорити і погане, і добре", – сказав помічник тренера у російському клубі.

Тимощук відповів людям, які критикують за його життя на Росії. Анатолій запхав своїх п'ять копійок, попросивши пригадати усіх його матчі за збірну України та користь, яку він приніс синьо-жовтій команді.

 

У TikTok припустили, що танець Венздей "вкрали" у Вєрки Сердючки. ВІДЕО 

Користувачі TikTok припустили, що танець Венздей, який став вірусним, з однойменного серіалу Netflix був натхненний українською Вєркою Сердючкою.

У Мережі опублікували відео, де Сердючка демонструє рухи, схожі на танець Венздей, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

"Я знаю, звідки був злизаний танець із серіалу Венздей Аддамс", — пише автор ролика.

У коментарях користувачі TikTok погодились з ним.

"Netflix у цьому серіалі підтримує Україну, ці рухи не є винятком. Наша Сердючка — це вау", "Венздей — це просто нікудишній плагіат, порівняно з оригіналомм, "Клас", "Точно, дуже схоже!", "Дякую! Нарешті зрозуміла, де його бачила раніше", "Ой, а правда", "Один в один", — пишуть у коментарях.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини