MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 13 грудня 2022

221 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 13 грудня.

Арестович розповів, як на обстріли України може вплинути розміщення Patriot в Польщі

Армія Російської Федерації може перестати випускати ракети в бік заходу України, коли недалеко від кордону з Польщею встановлять зенітно-ракетні комплекси Patriot.

Таку думку висловив радник Офісу президента України Олексій Арестович в ході розмови з російським правозахисником Марком Фейгіним на YouTube, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

За його словами, в інтереси НАТО не входить розширення війни в Україні на території інших країн, тому Північноатлантичний альянс не відповідатиме на ситуації, в яких немає прямого нападу на країни НАТО.

"Тому їм набагато простіше захищатися, тобто збивати, якщо щось буде летіти. Patriot - це хороша машина. Вони можуть собі це дозволити, дуже високоефективна. Тому летітиме - збиватимуть. Чи будуть збивати над Україною? Невідомо", - сказав Арестович. 

Водночас він не виключив, що польська ППО може збивати частину ракет ще в Україні - не для захисту її території, а щоб не допустити "прильотів" у самій Польщі.

Ціна війни в Україні: в ISW розкрили, що втрачає Путін через свої кровожерливі амбіції 

Президент РФ Путін через свої кровожерні амбіції та бажання продовжувати повномасштабну війну в Україні втрачає можливість проводити геополітичні кампанії по всьому світу. Диктатор планує витратити на агресію проти нашої країни ще більше грошей, що сильно вдарить по бюджету Росії.

Експерти Інституту вивчення війни (ISW) у новому звіті розкрили збитки Кремля і вказали на те, які саме можливості втрачає Путіні, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

У своїй аналітиці вони навели інформацію про те, що диктатор підписав закон про виділення понад 9 трильйонів рублів (приблизно 143 мільярди доларів) на оборону, безпеку і правоохоронну діяльність в бюджеті на 2023 рік.

"За даними Світового банку, ця сума становить близько 8% валового внутрішнього продукту Росії в 2021 році. За оцінкою Міноборони Великобританії, витрати Росії на оборону значно збільшилися і складуть понад 30% всього бюджету Росії на 2023 рік. Таким чином, Путін продовжує виснажувати свій бюджет на війну в Україні, і в процесі цього йому, можливо, доведеться припинити фінансування інших міжнародних або внутрішніх кампаній. ISW вже давно вважає, що російські сили перекидають обладнання і персонал з інших зон конфліктів, таких як Сирія і Нагірний Карабах, і можуть відмовитися від інших бойових дій і операцій м'якої сили на користь продовження затяжної війни в Україні", - вказали експерти.

На думку аналітиків, Путін не розуміє, чим йому загрожує бажання продовжувати війну в Україні. Він не хоче жертвувати своїми геополітичними амбіціями в короткостроковій перспективі, через що диктатору доведеться зіткнутися з фінансовими труднощами. Путін не зможе знайти баланс між своїми кровожерливими цілями в Україні і бажанням проводити глобальні кампанії для підтримки своєї влади.

"Путін, наприклад, продовжував спроби відновити позиції Росії в Центральній Азії, безуспішно запропонувавши створити тристоронній союз між Росією, Казахстаном і Узбекистаном в кінці листопада і під час засідання Вищої Євразійської економічної ради в Бішкеку, Киргизстан, в грудні", - відзначили експерти.  

Путін відмовився від прес-конференції через зростання антивоєнних настроїв у РФ, – британська розвідка 

Кремль уперше за 10 років відмовився від щорічної прес-конференції президента Росії Володимира Путіна. Причина, ймовірно, пов'язана із побоюваннями через зростання антивоєнних настроїв у країні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter, інформує UAINFO.org.

Там зазначають, що прес-конференція стала важливою частиною путінського календаря громадських заходів і часто використовувалася як можливість продемонструвати "чесність" Путіна.

"Хоча питання майже напевно перевіряються заздалегідь, скасування, ймовірно, пов'язане з побоюваннями з приводу поширеності антивоєнних настроїв у Росії", - йдеться в повідомленні. 

Британська розвідка наголошує, що кремлівські чиновники майже напевно вкрай болісно ставляться до можливості того, що будь-який захід, на якому присутній Путін, може вийти з-під контролю через несанкціоновані обговорення "спеціальної військової операції".

Нагадаємо, раніше речник президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що цього року не відбудеться велика щорічна прес-конференція президента Росії Володимира Путіна. Її не буде вперше із 2012 року.

Путін має свою мету, але він не піде на використання ядерної зброї: Піонтковський назвав причини 

Кремлівський диктатор Володимир Путін знову порушив тему можливості ядерного удару, але на такий крок він не піде. На це є кілька причин, одна з яких – очільника РФ особисто попередили про покарання за ядерну ескалацію.

Таку думку висловив російський публіцист із США Андрій Піонтковський. Тему він порушив під час інтерв'ю "24 каналу", пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Причинами, чому російський президент не вдарить по Україні ядерною зброєю, Піонтковський назвав такі:

– Ядерний удар не вирішить завдань війни. Знищення одного українського міста не зупинить опір України й Заходу проти Росії.

– Путін попереджений, що особисто серйозно буде покараний за подібне рішення. А лідер Кремля, за словами публіциста, не самогубець, бо піклується про свою безпеку – наприклад, сидить на відстані 10 метрів від своїх поплічників або зустрічається з фейковими "матерями солдат", які перебувають на карантині перед відвідинами диктатора.

– Путін не має повного доступу до ядерної кнопки. У цьому процесі залучено ще щонайменше 20 офіцерів. І якщо російський лідер збожеволіє, це не означає, що й інші збожеволіють.

"Утім, Путін щоразу повторює це. Навіщо він тоді це робить? У нього є своя мета", – додав Піонтковський.

Він вважає, що позиція західних лідерів щодо необхідності повної деокупації всіх територій України могла спричинити нові ядерні погрози з боку РФ.

Портников: Кремлю потрібні "торговці смертю" – давня радянська традиція

Те, з якою завзятістю Путін усі ці роки намагався звільнити з американської в'язниці Віктора Бута, якого на Заході називали "торговцем смертю", показує, наскільки у Кремлі та на Луб'янці зацікавлені в людях, що несуть дестабілізацію по всьому світу. Адже це давня традиція радянської, а потім і російської держбезпеки – стикати лобами, продавати зброю протиборчим сторонам, наживатися на конфліктах і заробляти на них, пише журналіст Віталій Портников для видання "Збруч", інформує UAINFO.org.

В очах західних інтелектуалів та журналістів Віктор Бут завжди був загадковою та майже романтичною фігурою, не випадково він став прототипом для головного героя фільму "Збройовий барон". Його "подвиги" завжди розписували з захопленням, що погано приховувалося. Молодий лейтенант у зруйнованій країні, який зрозумів, як торгувати радянською зброєю, став своєю людиною у кожній терористичній організації, у кожній державі, яка потребувала його постачання. Але насправді Бут ніколи не був ані бароном, ані героєм – навіть негативним.

Він був гвинтиком у складній машині російських спецслужб і акуратно грав свою роль аж до затримання американськими спецслужбами. Але гвинтиком поінформованим, що добре розуміє хоча би частину схеми дестабілізації. Гвинтиком, який не мав вибору – ділитися інформацією з тими, хто його затримав в обмін на зменшення терміну ув'язнення або ж чекати, поки старші товариші витягнуть з в'язниці.

Тому що вхідний квиток у мафію такого рівня має на увазі, що видача її секретів дорівнює смертному вироку. Втечу може ще собі дозволити якийсь звичайний оперативник, охоронець чи чиновник – хоч і тут ймовірні "новачок", полоній чи загадкова смерть у готелі. Але якщо ти реалізуєш зброю – по суті, дієш як аватар смертоносної держави, то можеш лише чекати.

При цьому і держава смертежерів не залишить тебе у біді. Усі ці роки Путін шукав політичної можливості, яка не залишить адміністрації президента США жодного іншого вибору, окрім як звільнити Віктора Бута. І в результаті досяг свого. Це, звичайно, було не так просто, як з Олександром Цемахом, який у жодному разі не мав з'явитися на судовому процесі в Гаазі. Але і Цемах – не Бут, й Україна – не Сполучені Штати Америки.

Власника криптовалютної біржі арештували на Багамах за махінації з коштами клієнтів – WP 

На Багамських островах у понеділок поліція заарештувала засновника збанкрутілої криптовалютної біржі FTX Сема Бенкмана-Фріда.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Washington Post, інформує UAINFO.org.

Слідство щодо справи Бенкмана-Фріда і FTX триває з листопада, коли він подав заяву про банкрутство після того, як FTX не змогла задовольнити запити клієнтів на виведення коштів.

Компанія заборгувала своїм кредиторам щонайменше 3 млрд доларів, і слідчі шукають відповіді на питання, чи використовував бізнесмен кошти клієнтів для надання позик своєму інвестиційному підрозділу Alameda Research.

У вівторок Комісія з цінних паперів і бірж США мала намір висунути звинувачення Бенкману-Фріду в порушенні законодавства про цінні папери, і він мав дати свідчення перед Комітетом з фінансових послуг Палати представників США. Проте арешт не дасть змоги провести слухання. 

Багамські острови і США мають договір про екстрадицію, але неясно, скільки часу може знадобитися для видачі Бенкмана-Фріда американській владі.

Обрали особливе фото: Чарльз та Камілла представили різдвяну листівку

Король Чарльз та королева Камілла стали першими членами британської королівської родини, хто представив свою різдвяну листівку 2022 року.

Фото було зроблено 5 вересня під час Ігор горян у Бремері, у Шотландії за три дні до смерті королеви Єлизавети II. Тоді на заході разом із королівським подружжям була принцеса Анна, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

Пара вибрала для своєї листівки особливе фото, оскільки це був останній раз, коли Чарльз з'являвся на такому публічному заході, ще носячи титул принца Уельського. Вже 8 вересня його проголосили королем Великої Британії.

Чарльз був одягнений у зелений картатий кілт, а Камілла у зелене пальто з червоною картатою підкладкою, берет до тону, прикрашений пером, і молочно-білу блузку, а взута у високі шкіряні чоботи.

"Бажаємо вам щасливого Різдва та Нового року", — зазначено в підписі на листівці.

У США помер композитор, який написав музику до "Твін Пікса" 

Лауреат "Греммі" композитор Анджело Бадаламенті, відомий своїми музичними творами до кінострічок "Блакитний оксамит", "Твін Пікс" і "Малхолленд Драйв", помер у віці 85 років.

Про це повідомило у понеділок спеціалізоване видання The Hollywood Reporter, передає Укрінформ, інформує UAINFO.org.

«Бадаламенті помер у неділю природною смертю в оточенні родини у своєму будинку в Лінкольн-Парку, Нью-Джерсі»,- йдеться у повідомленні із посиланням на племінницю музиканта Френсіс Бадаламенті. 

Нагадаємо, Анджело Бадаламенті набув найбільшої популярності за музику, написану для фільмів і телесеріалів режисера Девіда Лінча. Крім того, він співпрацював з багатьма співаками практично в усіх жанрах упродовж своєї тривалої музичної кар’єри. 

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини