MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 16 грудня 2022

224 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 16 грудня.

Офіційно. Саміт ЄС схвалив виділення Україні 18 млрд євро

Європейський союз узгодив виділення Україні 18 млрд євро макрофіну у 2023 році.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресконференцію глави Європейської ради Шарля Мішеля, інформує UAINFO.org

Сума буде передана Європейським союзом Україні протягом 2023 року, подібно до того, як було виділено кошти у 2022 році - вроздріб та кредитами за пільговими умовами виплати.

"Ми схвалили програму допомоги Україні на суму 18 млрд євро. ЄС дотримується свого слова", - заявив Мішель.

Раніше повідомлялося, що Польща скасувала вето на багаторівневий пакет ЄС, що включає мінімальну ставку корпоративного податку для великих транснаціональних компаній та 18 мільярдів євро допомоги Україні.

Нагадаємо, Рада Європи затвердила план дій для України на 50 млн євро.

Арестович про 200-тисячне російське угруповання: "Проблема є, можуть наступати на 5 напрямках"

Радник Офісу президента оцінив загрозу наступу 200-тисячного угруповання російських мобілізованих. Він вважає, що вона серйозна, проте не настільки, як це було на початку повномасштабної війни.

Про це він сказав 15 грудня в інтерв'ю російському правозахиснику Марку Фейгіну,  інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

"Росія не зменшила апетитів, вона хоче досягти проміжних певних цілей - втримання Криму, захоплення Донецької та Луганської областей. Росія створила 200 тисяч резервів, і це серйозний фактор, бо попередні угруповання становили близько 300 тисяч. З іншого боку - у ЗСУ зараз біля одного мільйона людей. Ми можемо домобілізуватися, хоча Залужний каже, що зараз це не потрібно. 200 тисяч людей - це серйозний фактор, особливо якщо їх зосередити на певному напрямку, вони спричинять багато неприємностей. Бахмут атакує біля 40 тисяч осіб, і якщо таких напрямків буде ще 5, то це - проблема", - пояснив Арестович.

Радник Офісу президента додав, що у мобілізованих техніка буде не настільки хороша, як у тих угруповань, які заходили на початку повномасштабної війни на територію України.

"З іншого боку - це мобілізовані, і вони готують їх непогано. Але все одно це мобілізовані, якість військової техніки не така хороша, як на початку, в артилерії у них проблема - не можна застосовувати стільки снарядів, як це було раніше. Ми стали сильнішими - є західна зброя, є люди з бойовим досвідом. Найближчі 2-3 місяці будуть схожими на те, що було у квітні-червні, коли Росія завалювала нас трупами. Тоді вони взяли три міста - Лисичанськ, Сєвєродонецьк і Попасну. Зараз загроза буде сильнішою. Залужний все оцінює з песимістичного сценарію, але я вважаю, що це угруповання буде обмеженим у боєздатності", - пояснив Олексій Арестович.

Путін використовує два важелі, щоб змусити Україну піти на поступки – ISW 

Російський диктатор Володимир Путін намагається використати одразу два важелі, для отримання від України територіальних поступок.

Про це пишуть аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW), інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

Експерти вважають, що російський диктатор проводить наступальні дії навколо Бахмута та Авдіївки, а також наносить ракетні удари по критичній інфраструктурі для того, щоб примусити Україну піти на переговори на своїх умовах.

Плани Пентагону відправити до України системи протиракетної оборони Patriot свідчать, що США не хочуть чекати на капітуляцію Росії надто довго.

Про це розповів російський публіцист та соціолог Андрій Піонтковський в інтерв'ю на Youtube-каналі ТСН, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

"Буквально вчора на дуже серйозних всіх американських каналах підкреслюється, що прийнято рішення про надання протиповітряної оборони Patriot. Мені це рішення є важливим не тільки в сенсі посилення протиповітряної оборони. Принципово, що американці почали знімати з себе накладені ними самими обмеження. Наприклад, не постачати далекобійні ракети ATACAMS — найкритичніше питання, якого Україна вимагає весь час. Американці почали переходити обмеження, що накладаються на себе, в останні дні", — зазначив соціолог.

За його словами, раніше американці "все-таки якось стримували себе".

"Така думка офіційно не висловлена, але я відчуваю її у Вашингтоні. Так, перемогу України безумовно буде здобуто. Але якщо ми зараз дамо українцям цей набір озброєнь — далекобійні ракети, танки... Вони здобудуть таку нищівну перемогу, що не тільки Путін втратить владу, але вся верхівка. У цьому небезпека, з погляду американців: Україна відновить територіальну цілісність, але з іншого боку кордону залишиться величезна країна, в якій обрушилася влада", — розповів Піонтковський.

Аналітики ISW пояснили, чому Росія не зможе захопити Київ у разі повторного наступу 

Навіть якщо російські війська знову спробують піти на Київ з території Білорусі, вкрай малоймовірно, що вони зможуть захопити місто.

Таку думку висловили аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW), інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

Експерти впевнені, що повторний російський наступ на Київ також не буде успішним для агресорів. 

Олександр Лукашенко насварив міністра спорту та туризму Білорусі Сергія Ковальчука за те, що національна збірна країни була відсутня на чемпіонаті світу з футболу в Катарі. При цьому білоруський президент назвав себе колишнім футболістом, який опікувався цим видом спорту.

Відео зустрічі Лукашенка з чиновником опублікувало 15 грудня агентство "БелТА", інформує UAINFO.org з посиланням на Фокус.

Олександр Лукашенко зустрівся з Ковальчуком, а також заступником глави адміністрації президента Ігорем Луцьким, віцепрем'єром Ігорем Петришенком і президентом Національного олімпійського комітету Віктором Лукашенком. Під час бесіди він обурився станом футболу в Білорусі, назвавши його жахливим і висловив свої претензії на адресу Ковальчука.

"Йде чемпіонат світу. Я щось, Сергію Михайловичу, не помітив там наших футболістів. Чи я просто погано спостерігаю за чемпіонатом світу? Там і близько немає. Ба більше, я порівнюю гру наших футболістів із тим футболом, який сьогодні показують там спортсмени. І як колишній футболіст, який займався багато футболом, мені просто страшно стає. Стан цього виду спорту, як і багатьох інших, у жахливому становищі", – обурився Лукашенко.

Білоруський президент зізнався, що, призначаючи Ковальчука на посаду міністра, він сподівався на покращення результатів. Проте минуло кілька років, а ситуація не виправилася, незважаючи на те, що держава виділяла на це кошти.

"Динамо" Мінськ які медалі взяло? Четверте місце? Тож дерев'яні медалі я вам намалюю і без грошей. А ви відповідаєте за команду. Я вам доручив, і я вам дав гроші. А ви кажете мені про санкції. Тож якщо тебе тиснуть, я в спорті це так розумію, то віддача ще потужніша буде", — додав Лукашенко.

Екс-нардеп від Одеської області Євген Дейдей живий – дружина. ВІДЕО 

Дружина колишнього народного депутата від Одеської області Євгена Дейдея Дарина заявила, що її чоловік живий. За її словами, вона не спілкувалася з ним з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого. Про це жінка розповіла журналістам проєкту BIHUS Info, інформує UAINFO.org з посиланням на Фокус.

Дарина зазначила, що думала, що Євген загинув. Проте сама нещодавно дізналася, що чоловік живий і з ним усе гаразд.

"Мені сказали, що він загинув, але потім я дізналася, що він живий. І в нього все добре, він, швидше за все, за кордоном", — сказала жінка.

Журналісти зазначили, що зараз Дарина подає на розлучення із колишнім народним депутатом. Крім того, раніше "Українські новини" також заявляли про те, що Дарина хоче розлучитися з Дейдеєм та вимагає аліменти на дітей. Повідомляється, що позов було подано до Бориспільського міськрайонного суду Київської області. Документи надійшли до суду 1 вересня. Відповідачем зазначено сам Євген, а третьою особою Служба у справах дітей Бориспільської РДА. Предмет позову – розірвання шлюбу, визначення місця проживання дітей та стягнення аліментів. 

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини