MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 27 грудня 2022

141 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 27 грудня.

В Уряді Австрії підтримали вступ України до Євросоюзу

Україна може стати повноправним членом Європейського союзу, але якщо вона буде виконувати реформи.

Про це завила голова Міністерства у справах Європи уряду Австрії Кароліне Едтштадлер, повідомляє видання APA, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

Вона зазначила, що наразі Україна демонструє неймовірну волю, щоб у майбутньому стати членом Європейського союзу.

"Я була вражена, коли відвідала Київ наприкінці листопада, наскільки сильною є їхня воля показати, що вони займаються реформами — навіть попри те, що ця все ще перебувають у стані війни", - вказала Едтштадле.

ЗСУ можуть розпочати третю операцію: генерал назвав головну умову

Наразі Сили оборони України закінчують другий етап оборонної операції. Третій, наступальний, етап розпочнеться тоді, коли армія країни-агресора Росії втратить будь-яку можливість захоплювати нові території.

Таке вікно можливостей для наступу може з'явитись у період до початку лютого, але для успіху української армії знадобиться суттєва військова допомога. Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю OBOZREVATEL висловив ексзаступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко, інформує UAINFO.org

За його оцінками, сьогодні завдання української армії – завершити другий етап стратегічної оборонної операції та перейти до третього, наступального.

"Перша наступальна операція ворога і, відповідно, перша оборонна операція наших сил оборони була на півночі, коли противник намагався здійснити бліцкриг, друга – на сході та півдні нашої країни", – пояснив генерал.

"Наша операція завершиться як оборонна тоді, коли своїми зусиллями, бойовими діями ми переведемо всю армію ворога в стан припинення ведення наступальних дій, тобто до оборони. Зокрема в районі Бахмута і навколо нього, на півдні та сході", – додав він.

Експерти назвали п’ять сценаріїв продовження війни України з Росією 2023 року

2023 рік стане вирішальним у війні Росії проти України. Про це говорять не лише українські військові та політики, а й російське керівництво та західні фахівці.

Журналісти BBC порівняли версії від різних експертів, як розвиватимуться бойові дії, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

Заступник директора Інституту стратегічних досліджень Великої Британії Майкл Кларк упевнений, що 2023 року ключовим фактором стане доля весняного наступу Росії. На думку експерта, продовження війни не має жодних сценаріїв, поки не зазнає поразки армія мобілізованих росіян, яких наразі готують до наступу.

"Путін дав зрозуміти, що не зупиниться. І Україна ясно дала зрозуміти, що боротиметься за своє життя", — сказав Кларк.

Військовий аналітик Андрій Піонтковський упевнений, що Україна має шанс відновити свою територіальну цілісність наступного року. Однак на це мають працювати як рішучість українців, так і бажання Заходу постачати до України зброю та добивати РФ санкціями.

В МЗС прокоментували призначення посла в Болгарії, якій закидали відсутність освіти й досвіду 

В МЗС прокоментували скандальне призначення на посаду посла у Болгарії Олесі Ілащук, яка не має досвіду у дипломатії та раніше позиціювала себе як "фахівчиня із сексології".

У відомстві заявили, що призначення на посади послів некадрових дипломатів є "звичайною міжнародною практикою", інформує UAINFO.org

"В Україні за останні два роки усі некадрові дипломати, які були призначені на посади Послів, демонструють гідні результати роботи. Лише за ними, а не інтерпретаціями та образами й варто судити про роботу Посла за кордоном", — наголосили в МЗС.

Там також підкреслили, що Олеся Ілащук за наявною в МЗС інформацією отримала диплом з відзнакою за спеціальністю Країнознавство кафедри міжнародних відносин факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Вона має кваліфікацію спеціалістки з міжнародних відносин, перекладачки й вільно володіє англійською мовою.

"Уряд Болгарії після оцінки її кандидатури, як це заведено у міжнародній практиці, без зволікань надав агреман пані Ілащук, не маючи жодних застережень щодо її роботи в Болгарії", — зазначили в МЗС.

"Бавовна" в Енгельсі: експерт назвав наслідки вибухів для Росії та ворожої авіації

На думку експерта, пошкоджені в Енгельсі борти навряд чи будуть відремонтовані.

Військовий експерт Петро Черник заявив в ефірі "Апостроф TV", що нова "бавовна" на російському аеродромі в Енгельсі Саратовської області, де в ніч проти понеділка, 26 грудня, пролунав вибух, свідчить про нездатність Росії відповісти на серйозні виклики у сфері безпеки, інформує UAINFO.org

Як він зазначив, російський військово-промисловий комплекс остаточно став на шлях свого занепаду.

"І те, що їхня ешелонована оборона не може справитись з невідомим літальним апаратом, свідчить про те, що достатнього технічного потенціалу для цього у них немає. Це дуже серйозний сигнал тим країнам, які купували в Росії різну зброю, в тому числі й протиповітряні комплекси як С-300 чи С-400 "Тріумф". Тобто загалом Росія не здатна відповісти на серйозні виклики своїй безпеці",  – пояснив Черник. 

Експерт наголосив, що на озброєнні у РФ досі є понад 60 стратегічних бомбардувальників ТУ-95 МС, приблизно така сама кількість Ту-22 М3 і до півтора десятка Ту-160 "Білий лебідь". Він додав, що для перелому в питанні знищення російської стратегічної авіації ці літаки треба вражати десяткам. Проте знищення навіть кількох одиниць ворожої авіації є важливим. 

Лежав у калюжі крові: в Індії загадково загинув один з найбагатших депутатів Росії

В Індії виявили мертвим 65-річного російського депутата від "Єдиної Росії" Павла Антова. Його тіло лежало у калюжі крові під вікнами готелю, де він святкував свій 65-річний ювілей. Поліція повідомила, що депутат загинув, впавши з вікна готелю Sai International у Раягаді, штат Одіша. В Антова залишилися дружина та донька.

 Про це пише Daily Mail, повідомляє ТСН, інформує UAINFO.org

За кілька днів до смерті Антова, 22 грудня, у цьому ж тризірковому готелі помер його друг і компаньйон Володимир Біденов. Його виявили мертвим у своєму номері на підлозі серед порожніх пляшок з-під вина.

Джерела повідомляють, що Антонов перебував у депресії і тяжко переживав смерть Біденова.

Його знайшли у калюжі крові біля готелю. Гід викликав швидку та бізнесмена доправили до лікарні, де він помер. Зазначається, що він був у готелі у складі групи із чотирьох осіб. Його компаньйон помер, особи ще двох чоловіків не встановлені.

У Генконсульстві РФ заявили, що не бачать зв'язку між двома смертями. І підтвердили смерть олігарха, наголосивши, що його компаньйон помер "від серцевого нападу".

Павло Антов – депутат законодавчих зборів Володимирської області, віце-президент групи компаній "Володимирський стандарт" – великого виробника м'ясної та ковбасної продукції.

"Захоплення Польщею та Угорщиною західних областей України": Медведєв позмагався в абсурдних прогнозах на 2023 рік

Дмитро Медведєв передрікає "створення Четвертого рейху на базі Німеччини та сателітів, що приєдналися до неї (Польща, країни Балтії, Чехії, Словаччини, Румунії, Київської республіки та інших маргіналів)".

Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв вирішив позмагатися в абсурдних футуристичних гіпотезах і зробив свій прогноз  на 2023 рік.

Про це Медведєв написав у Telegram, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

"Перед новим роком усі люблять робити прогнози. Багато хто вправляється у футуристичних гіпотезах, змагаючись у пропозиції найнесподіваніших і навіть абсурдних. Зробимо і ми свій внесок", - пише він.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини