MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 3 січня 2023

270 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 3 січня.

Російський наступ під Бахмутом захлинувся, – британська розвідка  

Російські сили знизили активність у районі Бахмута, оскільки ЗСУ у цьому районі отримали підкріплення. Найближчим часом захопити Бахмут їм не вдасться.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter, інформує UAINFO.org. 

Як зазначається у зведенні, у середині грудня російські військові та проксі-сили "Вагнера" брали участь у своїх піхотних атаках навколо міста Бахмут Донецької області. Однак багато з цих операцій погано підтримувалися. 

За даними британської розвідки, за останні десять днів Україна виділила значні підкріплення для захисту сектору, і частота російських атак знизилася порівняно з піком у середині грудня. Обидві сторони зазнали великих втрат.

Удар ЗСУ по базі росіян в окупованій Макіївці підриває авторитет Путіна, – ISW

Потужний удар українських захисників по базі росіян у тимчасово окупованій Макіївці Донецької області підірвав авторитет керівника Кремля Володимира Путіна.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW), інформує UAINFO.org.

Аналітики зазначають, що Міноборони РФ хоч і визнало втрати, але намагається перекласти відповідальність за них на маріонеток з квазіреспубліки "ДНР". Ті своєю чергою заявляють, що в усьому винні солдати, які користувалися телефонами й тим самим дали змогу ЗСУ відслідувати сигнали та чітко визначити координати для атаки.

"Однак розпливчасте визнання російського МО удару викликало критику військового командування РФ", - мовиться у звіті ISW.

За словами фахівців, мілблогери, пов'язані з ПВК "Вагнер", наголошували, що російське військове командування полегшило українським силам можливість удару, тримаючи кілька сотень солдат в одному місці, а також назвали "брехнею" пояснення "ДНР" щодо використання мобільних телефонів.

Інші мілблогери стверджували, що командування було свідком подібних атак протягом останніх 11 місяців, але проявило "злочинну недбалість" і навіть не спробувало розосередити війська у Макіївці на менші групи в тилу. 

Жданов пояснив, як змусити Росію виплатити репарації 

Військовий експерт Олег Жданов розповів, яким чином вдасться змусити Росію виплатити репарації і відшкодувати збитки, завдані війною.

Про це він сказав у своєму youtube-каналі, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

"Все дуже просто – існують багато механізмів. По-перше, заморожені рахунки і активи – як приватних осіб, так і Російської держави. Щодо цих активів зараз ЄС, США та інші активи розробляють механізм вилучення на користь України. Створюються фонди, які наповнюватимуться за російський рахунок. Конфісковані яхти, літаки, вілли, маєтки, земельні ділянки, заводи – це все буде йти в скарбничку України. І це лише майно, яке за кордоном", – зазначив експерт.

Жданов зауважив, що в Ірану після введення санкцій досі є замороженою величезна сума за експорт корисних копалин, в першу чергу нафти

Екскомандир "Азову" прогнозує новий великий наступ РФ: названо три можливі сценарії 

Колишній командир полку "Азов" Максим Жорін вважає, що країна-агресор Росія задумала новий великий наступ на Україну. На його переконання, російські окупанти можуть спробувати наступати на Харківську, Київську або західні області.

Про це він сказав у ефірі RADIO NV у понеділок, 2 січня. За словами Жоріна, у армію РФ мобілізували набагато більше, ніж 300 тисяч загарбників, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Хоч з них і не вийде створити надпрофесійні підрозділи, але окупантів все одно багато. Це є проблемою для українських Збройних сил, оскільки "мобіків" озброять та посадять на техніку.

"І саме за рахунок цих підрозділів спробують зробити другу хвилю наступу, під час якої, скоріше за все, вони спробують збільшити лінію фронту, обравши один з напрямків, за яким наступати – або Харківська область, або Київська область, або навіть західні області", – вважає він.

Екскомандир "Азову" вважає, що новий наступ росіян все ж буде і саме за рахунок мобілізованих. На думку Жоріна, окупанти ще не обрали, на який саме напрямок наступати. Однак він запевнив, що захисники України готові до будь-якого сценарію.

"Спи, котику милий, працюють Збройні сили". Відео українського військового, який виконує колискову своєму новонародженому синові, підкорює мережу 

Військовий ЗСУ Олег Берестовий записав відео з новонародженим сином, яке набирає популярності у TikTok.

У ролику український захисник співає малюкові колискову, а син дрімає на татовій гітарі, інформує UAINFO.org

"Спи, котику милий, працюють Збройні сили. Небо опалиться дронами, на Росію летять бавовнами", – заспівав військовий.

Відео набрало майже півмільйона переглядів у TikTok.

Раніше на своїй сторінці в Instagram Берестовий повідомив, що став татом. 1 грудня в українського військового народився син Теодор.

"Вища честь для автора": історик Тімоті Снайдер показав фото воїна ЗСУ в окопі за читанням його книги

Американський історик і письменник Тімоті Снайдер поділився фотографією українського військового, який читав його книгу англійською мовою, лежачи в окопі. Відомого автора захопив цей момент.

"Вища честь для автора – читач", – написав професор Єльського університету у своєму Twitter-акаунті. Зазначимо, що текст він оприлюднив українською. Піст зібрав понад 1,4 млн переглядів (на ранок 3 січня), тисячі лайків і ретвітів, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

У коментарях жителі України подякували історику за підтримку. Багато хто поділився своїми фотографіями з книгами Снайдера.

"Україна виграє війну, тому що багато українських солдатів мають вчені ступені. Російські солдати багато років провели у в'язницях", – написав один із фоловерів історика англійською мовою.

Інший коментатор назвав фото захисника України із книгою в окопі історичним.

"Це просто неймовірно! Які неймовірно розумні захисники в нас є! Я так пишаюся! Дякую за вашу службу, сміливість і прагнення розвиватися!" – написав українець під повідомленням Снайдера.

Чемпіонку Олімпійських ігор з РФ висміяли після слів, що Путін "підкорив 99% жінок Росії" 

Триразова олімпійська чемпіонка Олена Вяльбе стала об'єктом тролінгу після того, як заявила про абсолютну підтримку диктатора Володимира Путіна. Президентка Федерації лижних гонок Росії (ФЛГР) додала, що ватажок Кремля "підкорив 99% жінок Росії", чим викликала їдкі нападки з боку вболівальників.

"Думаю, що він взагалі підкорив 99% жінок Росії. Бо коли він каже, багато жінок починають слухати. Мало хто з жінок слухає інших політиків. Мені чомусь здається, що він абсолютно щиро відданий нашій країні і любить своїх людей" – сказала Вяльбе в інтерв'ю пропагандистському інформаційному агентству "Р-Спорт", пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Читачі порталу Sports.ru зі сміхом відреагували на цей прогин колишньої спортсменки перед Путіним. Вони нагадали їй про постійну брехню президента РФ, а також про війну в Україні, де масово гинуть молоді росіяни. 

"Особливо він підкорив їхні серця коли обіцяв їм 8 березня, що їх чоловіків не мобілізуватимуть, а потім кинув", "Невже 99% російських жінок – збоченки?", "Вона правда така дурна чи у неї від'ємний IQ?", "Так, так, так! Підкорив 146% жінок РФ!", "А син її 35-річний на фронті вже? Як істинна прихильниця повинна пожертвувати первістком", "Путінські ордени геть зносять усім горища", – пишуть у коментарях.

У критичному стані: зірка Голлівуду Джеремі Реннер потрапив до лікарні, отримавши травми під час прибирання снігу 

У понеділок, 2 січня, американські ЗМІ повідомили про термінову госпіталізацію зірки Голлівуду Джеремі Реннера. Актор, який двічі номінувався на премію "Оскар", опинився в лікарні в критичному стані, після того, як отримав тяжку травму під час прибирання снігу.

Сталося це 1 січня в штаті Невада, де 51-річний Реннер має велике ранчо біля озера Тахо в горах Сьєрра-Невада, інформує UAINFO.org з посиланням на Факти.

Спочатку ніяких подробиць характер травми відомо не було. Представник актора заявив, що в неділю Джеремі на гелікоптері доставили до лікарні, де він отримує належний догляд. Загрози життю немає.

Тільки 2 січня стало відомо, що сталося з Реннером. Виявляється, Джеремі є великим аматором важкої техніки. На своєму ранчо він зібрав кілька десятків тракторів, бульдозерів, снігоприбиральних машин. У грудні актор став для місцевих мешканців справжнім героєм.

У РФ вимагають позбавити Меладзе громадянства та всіх звань за слова "Героям слава" 

У Росії не залишили без реакції події на вечірці у Дубаї, де співак Валерій Меладзе відповів одному із гостей "Героям слава" на його "Слава Україні!". Артиста запропонували позбавити російського громадянства, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org 

Про це Telegram написала російська сенаторка Олена Афанасьєва. "За таке Меладзе не звань треба позбавляти, а громадянства Російської Федерації", – зазначила вона, назвавши вчинок співака неприпустимою зрадою.

"Якби Меладзе був чесною людиною, у чому я сумніваюся, він сам би вийшов із громадянства Росії. Але вони ж звикли заробляти в Росії бабки великі. І "нажиті непосильною працею" мільйони витрачати на нестримні розваги", – видала чиновниця.

Так вона відреагувала на заяву лідера партії "Справедливая Россия – За правду" Сергія Миронова, який запропонував позбавити Меладзе всіх звань. Той сказав, що поведінка артиста "гідна засудження".

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини