MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 6 січня 2023

272 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 6 січня.

Байден: Війна в Україні перебуває у критичній точці, ми повинні надати Україні максимальну допомогу 

Російська війна в Україні досягла критичної точки. У США вважають, що наша держава потребує максимальної допомоги.

Про це заявив американський президент Джо Байден. Його слова приводить журналістка Дженіфер Якобс. Вона процитувала лідера США на своїй сторінці у Twitter, інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel.

"Зараз війна в Україні перебуває у критичній точці. Ми маємо зробити все можливе, щоб допомогти українцям протистояти російській агресії", – заявив Байден на засіданні кабінету міністрів.

За його словами, країна-агресор продовжує варварські дії.

"Росія не намагається гальмувати. Дії, які вони роблять, такі ж варварські, як і рік тому", – додав президент США.

Нагадаємо: Білий дім розглядає можливість відправки в Україну бойових машин Bradley. Відповідну інформацію раніше підтвердив Байден.

Крім того, раніше Байден підписав бюджет Америки на 2023 рік фінансовий рік. Він передбачає надання $45 млрд допомоги Україні.

США у наступному пакеті допомоги передадуть Україні нові ракети, – Politico

У наступному пакеті військової допомоги Сполучені Штати Америки вперше передадуть Україні зенітні ракети Sea Sparrow із радіолокаційним наведенням.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Politico, інформує UAINFO.org.

"У пакет вперше увійдуть зенітні ракети Sea Sparrow з радіолокаційним наведенням, які можна запускати з моря або з суші для перехоплення літаків чи крилатих ракет", - йдеться у повідомленні. 

Як уточнили два джерела, українським військовим вдалося переобладнати свої пускові установки "Бук" для застосування цих американських ракет.

Наголошується, що досі Тайвань був єдиною країною, яка використовувала наземний варіант цих ракет, тоді як Військово-морські сили США та кількох союзних флотів використовують корабельну версію.

Що відомо про ракети Sea Sparrow?

Ця ракета обладнана напівактивною радіолокаційною головкою самонаведення. Вона була розроблена ще у 60-х роках минулого століття, проте після цього пройшла кілька модифікацій. Остання версія ракети - RIM-7P - має збільшений радіус дії і автопілот, що здійснює зв'язок з бортовим комп'ютером по каналу передачі даних.

ЗСУ потрапили в топ-15 найсильніших армій світу  

Україна на тлі повномасштабного вторгнення країни-агресора Росії піднялася в рейтингу найпотужніших армій світу на 15 місце. Ще рік тому вона посідала 22-гу позицію.

Про це свідчить рейтинг міжнародної компанії Global Firepower. Зазначається, що в 2023 році індекс сили (PowerIndex) нашої держави становить 0,2516 ("ідеальною" вважається оцінка в 0,0000), пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Оскільки Україна продовжує захищатися від РФ, вона підвищила свій індекс за поточний рік завдяки своїй відповіді (на агресію), фінансовій та матеріальній підтримці Заходу та впровадженню нових ключових категорій, які сприяють загальному положенню в списку", – пояснили фахівці.

У Global Firepower вважають, що цей рік може виявитися вирішальним у російсько-українській війні.

"Стреси й вимоги тривалої війни проти більшої сусідньої держави врешті-решт позначаться", – припустили в організації.

"Сусідами" України в цьому рейтингу стали Єгипет (14 місце) та Австралія (16-те). Сусідня Польща посідає в ньому 20-ту сходинку, наші ЗСУ випередили і швецьку армію – вона 37-ма. Білорусь, яка всіляко підтримує РФ у війні проти України, опинилася на 60 сходинці.

Держава-терорист РФ зберегла друге місце в цьому списку зі 145 країн. Хоча, як зауважили його автори, війна проти України "продемонструвала ключові обмеження військового потенціалу Росії, попри її кількісну живу силу та матеріальну перевагу" над нашою країною. У Global Firepower підкреслили, що це "проливає світло" на рівень готовності, командування, навчання та постачання в російській армії.

До першої десятки найпотужніших армій увійшли США, РФ, Китай, Індія, Велика Британія, Південна Корея, Пакистан, Японія, Франція та Італія.

Є висока ймовірність підриву храмів на окупованих територіях під час "різдвяного перемир’я" – InformNapalm 

Декілька православних храмів Донецька та інших населених пунктів на окупованих рашистами територіях можуть бути заміновані та підірвані в час святкової ранкової служби 7 січня під час "перемир’я" від Путіна. 

Про це інформує InformNapalm з посиланням на два джерела, які наближені до бойовиків "ДНР", інформує UAINFO.org.

Провокація буде зроблена для того, щоб зняти пропагандистські сюжети для внутрішньої російської аудиторії й таким чином ініціювати інформаційний привід для нової хвилі мобілізації.

Інформація була отримана 4 та 5 січня.

«Вважаємо, що публічна заява Путіна щодо намірів оголосити "режим припинення вогню", яка з'явилась у другій половині дня, може бути непрямим свідченням інформаційної підготовки до вказаного терористичного акту в дусі вже звичних для РФ операцій "під чужим прапором», - йдеться у повідомленні.

Наразі немає даних про конкретні місця замінування, тому InformNapalm закликає всіх мирних мешканців окупованих територій утриматись від відвідування храмів, щоб не стати жертвою російської кривавої провокації.

«Святкуйте Різдво вдома з рідними і оминайте місця скупчення людей», - резюмують у повідомленні.

Заява Путіна про перемир'я – інформаційна операція. У ISW назвали її цілі 

Заява президента Росії Володимира Путіна про те, що російські війська дотримуватимуться припинення вогню в період з 6 по 7 січня є інформаційною операцією, спрямованою на заподіяння шкоди репутації України.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

На думку аналітиків, Путін міг домагатися паузи для російських військ, щоб дати можливість відпочити, відновити сили і переорієнтуватися для відновлення наступальних операцій на критичних ділянках фронту.

Така пауза непомірно піде на користь російським військам і почне позбавляти ініціативи України. Путін закликав до припинення вогню, щоб представити Україну непоступливою і неохочою робити необхідні кроки для переговорів.

Як повідомляє ISW, це навмисна інформаційна тактика, яку раніше використовувала Росія.

Припинення вогню також потребує часу для організації та здійснення. Офіційний представник Кремля Дмитро Пєсков, зокрема, заявив 14 грудня, що Росія не має планів припинення вогню на православне Різдво, тому несподівана заява Путіна викликала здивування.

Reuters дізналося причину "одержимості" Пригожина Бахмутом 

Влада Росії і російський бізнесмен, власник приватної військової компанії "Вагнера" (ПВК "Ліга") Євген Пригожин, якого називають "кухарем" президента Володимира Путіна, хочуть захопити Бахмут Донецької області для власної наживи.

Є ознаки того, що "одержимістю" РФ і Пригожина Бахмутом рухають грошові мотиви, пише Reuters, посилаючись на слова чиновника з Білого дому, повідомляє УНІАН, інформує UAINFO.org

"Сполучені Штати дотримуються думки, що... Пригожин ...зацікавлений в отриманні контролю над сіллю та гіпсом з шахт, розташованих біля... міста Бахмут", - сказав співрозмовник агентства.

Зірка "Сватів" Тетяна Кравченко безслідно зникла

Російська актриса Тетяна Кравченко не з'явилася на виставу "Цвях сезону, або всі квитки продані", в якому повинна була виконувати одну з ролей, пише УНІАН, інформує UAINFO.org

Її колега, російський артист Станіслав Садальський забив на сполох, адже раніше Кравченко ніколи не пропускала вистави зі своєю участю. Також він назвав її "зривальницею".

"Всі спроби зв'язатися з Тетяною виявилися марними. Від пропозиції зламати двері її квартири відмовилися, ситуацію це вже б не врятувало - літаки з Москви в Пітер не літають так швидко. У залі - аншлаг, 2500 місць продані, глядач чекає. Спокійна і незворушна організатор гастролей Еля, сказала, що готова згадати своє театральне минуле і вийти на сцену сама. Але за дві години до початку вона викликала швидку допомогу в обличчі Зої Буряк", - поділився Садальський в особистому блозі.

Як повідомляє "НеМалахов Зливки", Кравченко пішла в запій, тому і пропустила виступ.

Тарас Цимбалюк відповів, чи буде другий сезон серіалу "Спіймати Кайдаша" 

Український актор Тарас Цимбалюк відповів, чи буде другий сезон серіалу "Спіймати Кайдаша".

Він розповів на своїй сторінці в Instagram, чи є шанс, що популярний український серіал буде продовжено на другий сезон. Цимбалюк зізнався, що запитання щодо продовження серіалу чув найбільшу кількість разів у своєму житті, інформує UAINFO.org.

"Скажу відверто, саме це запитання я чув найбільшу кількість разів у своєму житті! А ще стало доброю традицією: канал СТБ показує "Кайдашів", і у мене завалений директ повідомленнями. Звісно, мені, кажу від імені всієї знімальної групи, безмежно приємно чути від вас всі ці слова… Мене дивують фанати нашого серіалу кількістю переглядів… З 2020 року, коли тільки вийшов серіал, мені траплялися люди, котрі його подивились одразу двічі… Визнаю, мене це тоді вражало! Проходив час… чув, що дехто подивився „Кайдашів“ вже вп’яте, і це не тільки моя Мама) Але нинішній показ на СТБ знову нагадав людям про наше кіно, і деякі фанати мене просто "порвали". Дехто вже 20 раз передивляться, для когось це був 15-ий показ… Ось це народна любов… що тут ще додати! Звісно, це приємно", — поділився він.

Цимбалюк порадував шанувальників серіалу, відповідаючи на найпопулярніше запитання у своєму житті.

"Тепер найголовніше: "Чи буде продовження?" — я реально чую це запитання кілька разів на тиждень…) І знаєте, якщо раніше відповідь зводилась до практично чіткого "НІ", то зараз — усе може бути. Звичайно, хочеться вірити у продовження такого народного, нашого Українського серіалу! Дякуємо за любов до "Кайдашів"!", — додав він.

Дід Панас на матюкався в ефірі ніколи: Сашко Лірник розповів, звідки взялася фраза "Отака ***ня, малята!", яку приписують казкареві

Отака ***ня, малята! Сьогодні  (5 січня) річниця смерті Пінхаса Хаїмовича Вескляра – нашого улюбленого, найкращого на всі часи діда Панаса.

Я мав честь працювати з його знімальною групою. З його операторами, режисерами і звукачами. Продовжив його справу в програмі "Казки Лірника Сашка".

Про це на власній сторінці у Facebook пише Сашко Лірник (Олександр Власюк),, інформує UAINFO.org.

І зараз хочу розвіяти той усталений міф, який поширюють вже багато років.

Дідусь Панас НЕ МАТЮКАВСЯ в ефірі ніколи.

І ця фраза "Отака ***ня, малята!" ніколи ним не була сказана.

Ніколи. Ті люди, які знімали це підтверджують.

Щоб ви зрозуміли, в ті часи,коли виходила програма "Казки дідуся Панаса", на телебаченні прямого ефіру не було. Тобто все виходило із затримкою «для контролю».

І у цієї програми було ДВА редактори. І один слідкував щоб нічого подібного не попало в ефір, а другий контролював ще й першого редактора( а мало що, раптом він змовився з артистом і щось антирадянське сказав?)

Такої фрази в ефірі не було.

І мені завжди смішно слухати і читати "свідків", які божаться і клянуться,що бачили це своїми очима і чули своїми вухами.

Це як більше трьохсот "учасників суботника", які з лєніним колоду носили, і самі в це щиро вірять.)))

А тепер правда.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини