MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 23 січня 2023

211 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 23 січня.

Заступник керівника фракції "Слуги народу" під час війни придбав розкішний маєток у центрі Києва. ФОТО, ВІДЕО

Заступник керівника фракції "Слуги народу" у Верховній Раді Павло Халімон у розпал повномасштабної війни РФ проти України придбав розкішний маєток вартістю мільйони гривень. Великий будинок із земельною ділянкою в центрі Києва офіційно було оформлено на іншу особу, проте журналістам вдалося з'ясувати, що Халімон постійно проживає в цьому маєтку.

Примітно, що сума угоди склала трохи більше 10 млн гривень, у той час, як аналогічні маєтки в тому ж районі коштують 50-60 млн. Про це йдеться у розслідуванні "Української правди", інформує UAINFO.org.

Йдеться про великий маєток, розташований на дорогій землі на Печерських пагорбах біля ботанічного саду імені Гришка. Народний обранець Халімон фактично став власником елітної нерухомості влітку 2022 року.

Унікальність цієї місцини в тому, що тут знаходиться приватна забудова. Тобто тут можна жити в приватному маєтку буквально на відстані 5 хвилин від самого центру столиці. 

"Слуга народу" через скандал звільнить заступника голови фракції Халімона і просить розпочати розслідування

Депутата Верховної Ради Павла Халімона звільнять з посади заступника голови фракції "Слуга народу".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram голови фракції "Слуга Народу" Давида Арахамії, інформує UAINFO.org.

"Якщо ти народний депутат і маєш пару зайвих мільйонів гривень, то ти повинен допомогти своїй країні. Це твій обов’язок. Тому, звичайно, етична складова цього вчинку суперечить нашим цінностям і нашому баченню того, чим під час війни має займатися народний депутат. За це Павло Халімон буде звільнений із посади заступника голови нашої фракції", - написав він. 

Зазначимо, що журналісти провели розслідування, під час якого дізналися, що Халімон під час війни купив розкішний маєток на Печерських пагорбах, що коштував десятки мільйонів гривень, та оформив його на іншу особу.

Агент "0001": заступник генпрокурора Симоненко їздив у відпустку в Іспанію на авто львівського підприємця 

Заступник генпрокурора Олексій Симоненко їздив у відпустку в Іспанію на "Мерседесі" львівського підприємця і депутата Григорія Козловського, а супроводжував Симоненка – охоронець Козловського. 

Про це повідомив журналіст "Української правди" Михайло Ткач у Facebook, інформує UAINFO.org.

"Продовжуємо розповідати про новорічні канікули наших українських еліт.

Заступник генерального прокурора України Олексій Симоненко. Марбелья (Іспанія). Фото опублікувала дружина Симоненка в інстаграм.

За інформацією джерел у правоохоронних органах Симоненко перебував у відпустці за кордоном 10 днів".

За словами джерел Симоненко покинув Україну 30.12.2022 через ПП "Краківець" на автомобілі Мерседес р.н. ВС 0001 ХН, разом з Віктором Деркачем (за кермом).

А повернувся в Україну 08.01.2023 через ПП "Краківець" разом з Романом Серетком (за кермом) на тому ж авто.

Автомобіль, на якому подорожував Симоненко зареєстрований на компанію ТОВ "ХОЛДИНГ "ГРАНД ГОТЕЛЬ"".

Компанія належить дружині дуже відомого львівського підприємця і депутата Григорія Козловського.

Правоохоронці рівня Симоненка не можуть не знати чим саме займається людина, яка має стосунок до ТОВ "Винниківська тютюнова фабрика", почесний президента ФК "Рух" та власник улюбленого з початку повномасштабного вторгнення росії серед нашої еліти готеля у Львівській області "Emily Resort", який гостинно, а іноді навіть безкоштовно, приймає топ-посадовців на ночівлю, тиждень, місяць.

На одному з одеських пляжів знайшли тіло екс-власника ринку "Сьомий кілометр", – ЗМІ

На одному з одеських пляжів знайшли мертвим колишнього власника ринку "Сьомий кілометр" Віктора Добрянського-молодшого. Минулого року його оголосили у розшук.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на місцеве видання "Думська", інформує UAINFO.org.

Тіло чоловіка знайшли у понеділок уранці на Трасі здоров'я. Як розповіло джерело видання в поліції, загиблим виявився онук засновника промтоварного ринку "Сьомий кілометр" Віктор Добрянський-молодший.

За даними правоохоронців, бізнесмен напередодні відпочивав у сауні на пляжі, звідки пішов в одній спідній білизні. Наразі причини його смерті невідомі, зараз правоохоронці працюють над цим.

Зазначається, що Добрянський з літа 2022 року перебуває у розшуку у справі про протиправне заволодіння майном підприємства, легалізацію (відмивання) майна, отриманого злочинним шляхом, та підробку реєстраційних документів (ст. 206-2, 209 та 205-1 КК України).

За даними слідства, він нібито підробив договір купівлі-продажу компанії "Віктор Д", якій належить ринок "Сьомий кілометр". На той момент власником фірми була його мати. Згодом суд визнав цей документ недійсним.

У Росії встановили ППО на Валдаї, щоб "прикрити" резиденцію Путіна: ЗМІ розкрили резонансні деталі

У Росії поставили ще один комплекс протиповітряної оборони, щоб "захистити" від можливого українського удару особисто кремлівського диктатора Володимира Путіна та його близьких. Настанови ЗРПК "Панцир-С1" з'явилися вже й біля резиденції президента РФ на Валдаї.

Про це йдеться у матеріалі Telegram-каналу "Агентство. Новини". Раніше такими комплексами "прикрили" будівлі в центрі Москви і на невеликому віддаленні від підмосковного Рубльовського шосе, де живе російська еліта, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org. 

"До Путіна та його близьких приставили персональну ракетну установку. Такий висновок можна зробити після того, як ППО з'явилася поряд з валдайською резиденцією президента. Інших об'єктів для охорони, крім резиденції, тут просто немає", – пишуть журналісти.

Зазначається, що мешканець міста Валдай у Новгородській області РФ надіслав до редакції знімок, зроблений у селі Ящерове минулого тижня. На ньому – розрахунок комплексу ППО, який, за словами автора фото, був розміщений у поселенні "кілька тижнів тому". Передбачається, що на знімку зображено російський зенітний ракетно-гарматний комплекс "Панцир-С1". Такі ж останні дні були помічені в центрі Москви та Підмосков'ї, росіяни кажуть, що вони "ефективні проти українських БПЛА".

"Той самий сморчок під ковдрою": Піонтковський назвав дві найважчі апаратні поразки Путіна 

Політолог, який перебуває у Вашингтоні, Андрій Піонтковський зазначив, що очільник РФ Володимир Путін вперше за 23 роки у Кремлі зазнав "дві дуже важкі апаратні поразки".

Про це аналітик розповів в ефірі "Еспресо", пише ТСН, інформує UAINFO.org.

"Путін у Пітері мав такий самий вигляд сморчка під ковдрою, як під час травневого параду на Красній площі. Він тоді був в шоці після першої великої поразки російської армії та "жесту доброї волі", коли їх викинули від Києва, Чернігова та Сум. Він інакше не міг виглядати", – сказав Піонтковський.

За словами політолога, Путін вперше за свої 23 роки перебування у владі зазнав дві дуже важкі апаратні поразки.

"Перша – вночі з 10 на 11 січня, коли до нього прийшли Шойгу та Герасимов й зажадали негайно звільнити Суровікіна, аби повернути на посаду Герасимова, і Путін скорився", – висловив думку аналітик. 

За словами Піонтковського, другою помилкою Путіна стало потурання Пригожину.

"Дуже сумно, але так вийшло": пропагандист Грем Філліпс визнав, що війська Путіна стирають з лиця землі міста в Україні 

Проросійський пропагандист із Великобританії Грем Філліпс визнав, що ЗС РФ на війні проти України знищують міста. Однак це не завадило йому назвати тимчасове захоплення українських територій російськими військовими злочинцями "звільненням".

Відповідний пост британський "журналіст" оприлюднив у своєму акаунті в соціальній мережі 20 січня. Підштовхнуло його до таких думок побачене в Соледарі, інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel.

Пособнику Кремля довелося визнати, що від цього населеного пункту нічого не залишилося. Більше того, знищені окупантами Маріуполь, Сєвєродонецьк, Лисичанськ – ще, порівняно з містами Донбасу, "цілі", вважає він.

"Час, коли ми "звільняли" міста й вони були так, пошкоджені, але в принципі на місці – тобто Маріуполь, Сєвєродонецьк, Лисичанськ, – на цей момент цей час пройшов", – написав блогер.

Тобто, в його тексті читається, що населені пункти стирає з лиця землі саме російська армія, порушуючи закони та звичаї війни. Проте першопричину Філліпс спробував перекласти на Україну: мовляв, якби Київ "дав свободу" своїм законним територіям, то "до цього не дійшло б".

"Немає сенсу вдавати, що від Попасної до Соледара і далі є щось, крім повного знищення. Дуже сумно, але так вийшло", – цинічно написав помічник російського режиму.

"Золоте" повернення Беленюка: збірна України виграла Гран-прі Франції з греко-римської боротьби

Збірна України з 15 медалями стала найкращою командою на Гран-прі Франції з греко-римської боротьби.

Змагання проходили у французькій Ніцці, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

Україну представляли 15 спортсменів, серед яких олімпійський чемпіон Жан Беленюк (до 87 кг).

Золоті медалі здобули Беленюк, Сергій Козуб (77 кг), Ярослав Фільчаков (82 кг) та Владлен Козлюк (97 кг).

Срібло виграли В'ячеслав Байрактар (55 кг), Віктор Петрик (60 кг), Олександр Грушин (63 кг), Андрій Кулик (72 кг), Володимир Яковлєв (77 к) та Дмитро Гардубей (82 кг). 

Бронзові медалі в активі Корюна Саградяна (55 кг), Парвіза Насібова (67 кг), Сергія Омеліна (97 кг), Євгена Савета (97 кг) та Михайла Вишнівецького (130 кг).

Варто зазначити, що для Жана Беленюка це були перші міжнародні змагання після завоювання золотої медалі на Олімпіаді в Токіо.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини