MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 31 січня 2023

264 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 31 січня.

США готові застосувати ядерну зброю: в Пентагоні назвали умову

Очільник Пентагону Ллойд Остін заявив, що США готові застосувати ядерну зброю, якщо Північна Корея наважиться на напад.

Як повідомляє DW, про це Остін заявив під час візиту у Південну Корею на тлі зростання ядерної загрози з боку Північної Кореї, пише УНІАН,  інформує UAINFO.org.

Під час цього візиту Остін зустрівся з міністром оборони країни Лі Чон Супом, Сеул домагався більших гарантій від Вашингтона через потенційну загрозу від країни-сусіда.

"Остін пообіцяв, що США "прагнуть використовувати весь спектр звичайних і ядерних засобів стримування для захисту Південної Кореї", - йдеться у повідомленні.

У ЗСУ розповіли, чи розглядають можливість виведення сил із Бахмута 

У Збройних силах України прокоментували можливість виведення українських захисників із Бахмуту Донецької області.

Як заявив в ефірі телемарафону повідомив речник Східного угруповання Збройних сил України Сергій Череватий, рішення про відведення сил ухвалюються в контексті загальної обстановки для збереження особового складу та зайняття найкращих позицій, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

За його словами, проводяться вони у кілька етапів.

"У командування є різні варіанти дій, командування стежить постійно за ворогом і на кожну його дію у нас є протидія", - сказав Череватий. 

В американському Інституті вивчення війни (ISW) вважають, що оборона Бахмута є «стратегічно правильною», незважаючи на втрати українських військ

"Вашингтонські відьми в екстазі": роспропаганда знаньбилася "містикою" про Зеленського. ВІДЕО 

Російська пропаганда не втомлюється штампувати нові фейки про українського президента Володимира Зеленського. Вже кілька місяців про українського лідера говорять крізь призму "містики". Цього разу рупори Кремля показали дивний сюжет про Зеленського та "вашингтонських відьом", пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Фрагмент кринжового сюжету опублікував український активіст та волонтер Сергій Стерненко. Він додав, що роспропаганда продовжує розганяти нісенітниці про "бісів", а тепер ще й про "відьом".

Роспропагандисти, зокрема, звернули увагу на кадри з історичного виступу Зеленського в Конгресі й момент, коли його обіймає спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі під час вручення українського прапора з Бахмута. Втім, замість американської політикині пропагандисти показали літню жінку у лахмітті.

"Ці кадри з Конгресу США журналісти назвали благословенням Люцифера. Вашингтонські відьми в екстазі від ручного бісеняти", - заявили пропагандисти у сюжеті про містичні нісенітниці про "дату судного дня бандерівської України".

"Облажалися": Тищенко звинуватив ЗМІ у дискредитації України перед азійськими партнерами 

Народний депутат Микола Тищенко стверджує, що деякі представники засобів масової інформації дискредитують Україну перед в'єтнамськими та тайськими партнерами, висвітлюючи його поїздку до Таїланду.

Про це Тищенко написав на своїй сторінці у Facebook, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

"Неприємно визнавати, але сьогодні ви реально облажалися", — звернувся нардеп до журналістів.

Тищенко заявив, що у В'єтнамі та Таїланді поширені російські наративи щодо війни в Україні. За його словами, багато жителів цих країн не усвідомлюють, що РФ розпочала повномасштабну війну проти України.

"Тут війна, щоб ви усвідомлювали, сприймається як громадянська. "Междуусобіца" — так тут її називають", — продовжив Тищенко.

Згідно з твердженням народного депутата, "російський вплив у країнах Азії чинить тиск на українців, які там живуть". 

Тищенко також уточнив, що його претензії стосуються журналістів, які опублікували його фото та відео з відпочинку в Азії п'ятирічної давності та приєдналися до "поширення фейків".

У Мелітополі окупаційна адміністрація почала змінювати назви вулиць: перейменування має всі ознаки маразму 

У Мелітополі окупаційна адміністрація почала змінювати назви вулиць. Зрозуміло, що викорінюються усі українські назви, замість них повертають радянські, і це хоча б можна якось пояснити. Але разом з тим перейменовувати вирішили нейтрально названі вулиці, та навіть вулиці названі на честь радянських діячів.

Про це на власній сторінці у Facebook пише блогер Денис Казанский, інфомує UAINFO.org.

Наприклад, провулки академіка Корольова вирішили перейменувати на честь Куйбишева (хто це бл*ть взагалі?). Так, той самий Корольов - вчений світового масштабу, який Гагаріна в космос відправляв, теж чимось не догодив гауляйтерам Мелітополя. Хоча у самій Росії є ціле місто, назване на його честь.

Але далі там ще крутіше. Вулицю радянського льотчика, героя Другої світової Амет-Хана Султана також перейменували. Назвали «Октябрьская». Сука, люди, які нам дорікають, що ми не шануємо пам’ять дідів, приходять в Україну і перейменовують вулицю, названу на честь героя СРСР, який збив 39 німецьких літаків. І ще нас називають нацистами… Це якийсь неможливий маразм.

"Росіяни – олімпійські чемпіони зі злочинів": Володимир Кличко записав звернення до президента МОК

Ексчемпіон світу у надважкій вазі Володимир Кличко записав звернення до президента Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томаса Баха щодо можливого повернення росіян та білорусів у світовий спорт, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

"Шановний Томас Бах, ви президент МОК. Ви є представником всесвітніх цінностей толерантності та миру. Ви пропонуєте знову дозволити російським і білоруським спортсменам брати участь в Іграх у Парижі.

Я вам кажу, що сьогодні росіяни – олімпійські чемпіони у злочинах проти мирного населення. У них золота медаль за депортацію дітей і зґвалтування жінок. Ви не можете помістити свою олімпійську емблему на ці злочини, бо станете співучасником цієї огидної війни.

Не робіть цього, інакше ви зрадите олімпійський дух. Країна, яка порушує основні принципи міжнародного права, не може бути легітимована міжнародним спортивним органом. Не робіть цієї монументальної помилки. Світ спостерігає за вами. Історія вас розсудить. Успіхів у прийнятті рішення", – сказав Кличко у зверненні, яке опублікував у Twitter.

Матері і дружини "мобіків" поскаржилися Путіну, що їх чоловіків на фронті мучать воші і кліщі

Російським окупантам в Україні, що були мобілізовані і відправлені на фронт, дошкуляють воші та короста. Вони воюють на території чужої країни в лахмітті і дуже хочуть додому у відпустку.

Про це заявили дружини російських "мобіків" із Приморського краю, які записали звернення до президента РФ Володимира Путіна, воно з'явилося в мережі. Вони просять російського диктатора "звернути увагу" на їхніх чоловіків та покарати губернатора Приморського краю за те, що у його Telegram-каналі їхні скарги блокують, повідомляє Обозреватель, інформує UAINFO.org.

В улюбленій парадигмі росіян "цар хороший, бояри погані", мешканки Приморського краю записали відеозвернення до Путіна. При цьому, на відміну від інших подібних звернень, записували вони його, не стоячи на колінах, а вишикувавшись у рядочок під стінкою. 

Як заявили росіянки, їхні мобілізовані чоловіки та сини "мужньо виконують обов'язок", воюючи проти українців в Україні. Однак наприкінці четвертого місяця на фронті окупанти з 394 і 143 полків ЗС РФ зіткнулися з "ворогом", що викошує їхні лави. "Друга армія світу" знемагає від вошей та корости.

У РФ на в'їзді до Волгограда поставили дорожні знаки з написом "Сталінград" через візит Путіна 

У російському Волгограді на всіх основних в'їздах дорожні знаки з вказівкою міста замінили на знаки з написом "Сталінград". Так волгоградці підготувалися до приїзду глави РФ Володимира Путіна.

Його анонсували на перші дні лютого. Про це повідомляє російський "Интерфакс", пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Зазначається, що таке перейменування Волгограда (до 1961 року місто біло Сталінградом. – Ред.) відповідно до рішення місцевої влади, робиться 10 днів на рік. Зокрема й 2 лютого, коли росіяни відзначають день завершення Сталінградської битви.

Водночас відомо, що з 30 січня по 5 лютого в місті чекають візиту російського диктатора Путіна.

Перед цим центр Волгограда спішно почали приводити до ладу, написавши: "Сталинград – родина победы". Крім того, до 3 лютого там ввели заборону на транзитний проїзд великовантажного і великогабаритного транспорту, зокрема того, що перевозить небезпечні вантажі.

Напередодні прессекретар лідера Кремля Дмитро Пєсков заявив, що Путін приїде у Волгоград на один день, але не уточнив, чи візьме він участь в урочистостях.

Вчені зафіксували 25 дивних сигналів з космосу: вони постійно повторюються 

Астроном виявили 25 дуже потужних швидких радіосплесків, які продовжують повторюватися.  Про це повідомляє Science Alert, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Як і гравітаційні хвилі та сплески гамма-променів, швидкі радіосплески (FRB) є одним з найпотужніших і найзагадковіших астрономічних явищ на сьогодні. Ці короткочасні події складаються із сплесків, які виділяють більше енергії за мілісекунду, ніж Сонце за три дні.

Хоча більшість сплесків тривають лише мілісекунди, були рідкісні випадки, коли FRB повторювалися. Вченим з 2019 по 2021 рік вдалося зареєструвати 25 таких повторюваних сигналів.

Думки астрономів розходяться щодо природи цих сплесків. Жодна із запропонованих на сьогодні теорій не може повністю пояснити всі властивості сплесків або їх джерел.

Одні вчені припускають, що повторювані сплески викликані нейтронними зірками та чорними дірами. Інші впевнені, що їх випускають пульсари, магнітари або ж це позаземна комунікація.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини