MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 3 лютого 2023

197 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 3 лютого.

Росія втратила у війні проти України 200 тис. убитими й пораненими, але Путін не змінює планів – NYT

Різке зростання кількості загиблих російських солдатів й офіцерів дає похмуре уявлення про тактику РФ у війні проти України: вона відправляє на передову погано навчених новобранців, зокрема засуджених, щоб прокласти шлях для "досвідченіших" окупантів. Так, щодня сотні військових гинуть і ще невідомо скільки зазнають поранень, але їхній лідер Володимир Путін не відмовляється від своїх диктаторських планів.

За словами американських та інших західних офіційних осіб, кількість російських військовослужбовців, ліквідованих і поранених на українській землі, наближається до 200 000 осіб, що є яскравим свідченням того, наскільки погано пройшло задумане Путіним вторгнення. Про це йдеться у матеріалі New York Times, інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel.

У той час як офіційні особи попереджають, що втрати у війні важко оцінити, особливо тому, що Кремль регулярно занижує кількість загиблих і поранених своїх військових, представники США та країн-союзників кажуть, що останні битви у Бахмут та Соледарі "роздули те, що вже було тяжкою втратою".

"Оскільки Москва відчайдушно потребує великої перемоги на полі бою і розглядає Бахмут як ключ до захоплення всього східного Донбасу, російські військові відправили погано навчених новобранців і колишніх ув'язнених на передову, прямо на шляху українських артилерійських обстрілів і кулеметів. У підсумку, за словами американських офіційних осіб, щодня гинуть або зазнають поранень сотні солдатів із РФ", – зазначає видання.

Путін переоцінив сили: ISW пояснили, чому Росія не зможе захопити Донбас до березня 

Президент РФ Володимир Путін знову переоцінив можливості російських збройних сил. Аналітики не виявили жодних доказів, що окупанти відновили достатню бойову міць.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW), інформує UAINFO.org.

За даними експертів, Росія не має сил, щоб завдати поразки ЗСУ на сході України і захопити понад 11 300 квадратних кілометрів неокупованої Донецької області до березня, як наказав Путін.

Великий російський наступ до квітня 2023 року, ймовірно, передчасно завершиться під час квітневого сезону весняних дощів (якщо не раніше), перш ніж буде досягнуто суттєвого оперативного впливу, вважають аналітики. 

"Кульмінація російських сил може потім створити сприятливі умови для українських сил, щоб використовувати їх у контрнаступі наприкінці весни або влітку 2023 року після включення західних танкових постачань", - йдеться у звіті.

Водночас в ISW не вбачають ознак того, що зусилля щодо прихованої мобілізації в останні місяці призвели до залучення додаткових 200 тисяч людей, хоча це можливо.

Путін привіз "ядерну валізку" на святкування Сталінградської битви – Mirror 

Президент РФ Володимир Путін відвідав Волгоград, де відзначалася 80-та річниця Сталінградської битви і, судячи з усього, взяв із собою "ядерну валізку". У помічників глави Кремля, які перебували поряд із ним, помітили дві чорні валізи, одна з яких, на думку оглядачів, була складним щитом для захисту від можливого замаху. 

Про це пише The Mirror, повідомляє ТСН, інформує UAINFO.org

Путін прибув до меморіалу загиблим радянським солдатам у Другій світовій на броньованому лімузині Aurus у супроводі кортежу з 25 транспортних засобів, зокрема машини "швидкої допомоги". 

На території розосередилися снайпери, а губернатор Волгоградської області Андрій Бочаров мав перед зустріччю з Путіним відбути дев'ятиденний карантин.

Жителі міста отримали вихідні, щоб не з'являтися на вулицях поряд із місцем, до якого мав приїхати російський президент.

Повідомляється, що на вулицях відловлювали бродячих собак, а будинки, що  майже розвалилися, знесли, щоб Путін не бачив, у якій бідності живе його народ.

Голова МОК відреагував на можливий бойкот Україною Олімпіади-2024 у разі допуску росіян і білорусів

Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах прокоментував можливий бойкот Україною Олімпіади-2024 в разі допуску російських і білоруських атлетів.

У своєму листі до Національного олімпійського комітету (НОК) України, опублікованому на сайті останнього, він наголосив на одностайній підтримці олімпійського руху українських спортсменів, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua

«Ми всі хочемо бачити сильну команду від НОК України на Олімпійських іграх у Парижі 2024 та на Зимових Олімпійських іграх у Мілані та Кортині 2026 року.

Як ваші спортсмени і ви самі могли відчути останні 12 місяців, ця солідарність з українськими спортсменами та українською олімпійською спільнотою була безпрецедентною, це внесок усіх зацікавлених сторін олімпійського руху. Усі ми відчуваємо біль та страждання українського народу у цій жорстокій війні", — йдеться в листі.

Бах додав, що всі учасники всіх консультацій одноголосно підтвердили санкції, які вже діють проти держав та урядів Росії та Білорусі, і закликали до їх посилення, що зокрема стосується того факту, що жодна національна символіка Росії чи Білорусі не повинна демонструватися на будь-якому спортивному заході або зустрічі.

У скандалі зі зґвалтуваннями дівчат на алковечірках "засвітився" український футболіст. ФОТО 

2 лютого в ЗМІ з'явилася інформація, що одним з учасників алковечірок з дівчатами "у відключці" і знущаннями з них став український футболіст - колишній нападник тернопільської "Ниви" Магомед Мемешев.

Про це повідомляє Fanday.net, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

За інформацією ЗМІ, він зіграв за "Ниву" всього два матчі у 2021 році, вийшовши на заміну, провівши в цілому п'ять хвилин. В інших іграх він був в запасі або не потрапляв в заявку.  

"Нічого про нього як про людину сказати не можу. У колективі він поводився нормально, нічим не виділявся, але був хлопцем з характером, тому що має східну кров", - розповів Fanday.net директор "Ниви" Андрій Тихий.

Журналістам вдалося вирахувати футболіста за поширеним у мережі фото, на якому він красувався з повісткою.

Одного з найнебезпечніших мафіозі Італії після 20 років пошуків знайшли в сусідній країні за несподіваним заняттям

Жорстокий убивця, який під час "війни мафії" розчинив своїх конкурентів у кислоті, спокійно готував піцу, замаскувавшись бородою та окулярами.

Італійського мафіозі Едгардо Греко, якого заочно засудили за жорстоке подвійне вбивство і розшукували майже 20 років, затримали у французькому місті Сент-Етьєн, де він працював у невеличкому ресторанчику піца-майстром щонайменше останні три роки.

Про це у четвер, 2 лютого, повідомило ВВС, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

Греко був частиною організованої злочинної мафії "Ндрангета", яка походить з регіону Калабрія і на сьогодні вважається найпотужнішою мафією в Італії, щупальця якої простягаються у Європі та Південній Америці. 

63-річний мафіозі перебував у розшуку за вбивство двох братів під час "війни мафії" між двома ворогуючими бандами на початку 1990-х років. Стефано та Джузеппе Бартоломео були забиті до смерті в січні 1991 року. Їхні тіла так і не знайшли, вважається, що вони були розчинені в кислоті. 

Даніель Салем розповів про свій заробіток під час війни: "Я залишив усе" 

Ведучий Даніель Салем до початку повномасштабної війни активно вів програми та займався ресторанним бізнесом.

Однак, коли Росія розпочала повномасштабне вторгнення, знаменитість кинув усе та пішов захищати країну на передову. Як зізнався Даніель в інтерв'ю Славі Дьоміну, на початку війни він повністю припинив займатися бізнесом, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

Натомість Салем отримує зарплату за службу у ЗСУ. Щоправда, суму ведучий не назвав, адже не може розсекречувати, де саме служить.

"У мене вже немає бізнесу. Я залишив усе. У мене є лише зарплата, яку я отримую від держави. Я не можу говорити (суму – прим. ред.), тому що не можу сказати, де я служу зараз. Це єдина зарплата, яка в мене зараз є", - поділився ведучий.

Даніель також додав, коли бере участь у якихось рекламних інтеграціях, зніманнях програм, то грошей за це не бере. Знаменитість переконаний, що бізнес нині треба підтримувати.

"Навіть усі знімання, де мене бачать, усі такі мінірекламні інтеграції – це все безкоштовно. Я взагалі не брав гроші за жодну інтеграцію. Я вважаю, що це неправильно. Наразі треба допомагати", - додав Даніель.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини