MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 7 лютого 2023

267 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 7 лютого.

Планета збунтувалась: нові землетруси зафіксовано на Тайвані, Алясці, в Туреччині та Аргентині

У понеділок, 6 лютого, в Сирії та Туреччині стався потужний землетрус магнітудою 7,8 бала. Однак на цьому все не скінчилося. Нові землетруси зафіксовано в низці країн. Зокрема, на Тайвані, Алясці та в Аргентині. Схоже, планета збунтувалась не на жарт.

Відповідну інформацію наводить Європейсько-середземноморський сейсмологічний центр. Здебільшого магнітуда підземних поштовхів по всьому світу коливалася в межах 4-5 балів, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org 

Так, на Тайвані було зафіксовано землетрус магнітудою 5.1 бала, в Аргентині – біля вулкана Аракан – 4.2 бала, на Алясці – у затоці Кука – 3.2 бала.

Крім того, кілька поштовхів понад 4 бали були зафіксовані в Чилі біля гірської системи Анди.

Безліч підземних поштовхів відчули жителі Мексики. Землетруси там були понад 4 бали.

Поштовхи у більш ніж 4 бали були зафіксовані і в Тихому океані, в районі острова Фіджі.

У Туреччині до вечора стався ще один землетрус. Він був зафіксований у провінції Кахраманмараш магнітудою 5 балів.

"Є небезпека": експерт пояснив, чи загрожує руйнівний землетрус Києву

Страшний землетрус у Туреччині, який забрав життя тисяч людей та зруйнував величезну кількість будинків, змусив увесь світ здригнутися та задуматися, чому так відбувається. А ще землетрус підняв питання надійності наших будинків.

Сайт ТСН.ua поцікавився, чи загрожують землетруси Києву і як можна вберегти будинки від руйнувань, інформує UAINFO.org.

В Інституті геофізики нас запевнили, що землетруси подібного масштабу Україні не загрожують, але сейсмічна небезпека все ж існує.

«Небезпека для України не така велика як, наприклад, для Туреччини, або інших країн, які охоплені потужним сейсмоактивним поясом нашої планети. Він утворився внаслідок того що Евразія ніби спускається зверху-вниз, а материкові плити Африканська та Індійська рухаються їй назустріч. Очевидно, що при тому як вони зустрілися багато мільйонів років тому, виникли величезні напруження, які продовжують накопичуватися і зараз», – розповідає сайту ТСН.ua Олександр Кендзера, директор Інститут геофізики Національної академії наук України. 

Він додає, що коли межа міцності матеріалу перевищується, то в такому разі виникають землетруси.

«Точно сказати, коли саме буде достатньо накопичено енергії, щоб відбувся землетрус, на даний час неможливо, але можна оцінити, які за величиною блоки беруть участь в формуванні напруженого-деформованого поля. І по розмірах цих плит, на яких накопичується енергія, можна оцінити, який максимальний землетрус може відбутися в тому чи іншому місці. Земля вже давно перебуває у стані динамічного деформування. Ми бачимо, що весь час виникають нові розломи, десь енергія зникає і розсіюється в просторі, а десь виривається і накопичується до того рівня, що можуть виникнути землетруси», – пояснює фахівець.

В Україні подовжили дію воєнного стану та загальної мобілізації 

Верховна Рада України продовжила термін дії воєнного стану та загальної мобілізації ще на 90 днів - від 19 лютого до  18 травня.

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк в Telegram, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

Законопроект про воєнний стан підтримали 348 народних депутатів. 

"Затвердити указ президента України від 6 лютого 2023 року №58 "Про продовження строку дії воєнного стану в Україні"… Затвердити указ президента України від 6 лютого 2023 року №59 "Про продовження строку проведення загальної мобілізації", - йдеться в документах.

Машовець назвав дві ознаки, що вкажуть на новий наступ росіян

Мене тут питали нещодавно... коли можливо очікувати того самого "великого наступу" росіян... Відповідаю...

Я не знаю... бо я не займаюсь оперативним плануванням в одному з російських штабів...

Про це у Facebook написав координатор групи "Інформаційний спротив", військовий аналітик Костянтин Машовець, інформує UAINFO.org.

Але, як на мене, є дві, достатньо визначені речі... які, цілком можливо і ймовірно, пов'язані із термінами цього наступу... або прямо, або опосередковано...

- на 20.02.2023-го заплановане якесь "страшне звернення" бункерного довбня до федеральних зборів... І це явно не про "целевые федеральные программы", бо у встановлений традиційний термін, раніше, він своє звернення... просто відмінив... І сталося це зовсім не від того, що йому "не було що сказати" (бо, цьому придурку завжди є що сказати... й про гумову сраку, й про "органы дедушки у бабушки"...), причина була геть інша - не встигали поміняти "стратегічні підходи" до війни з Україною... й тому, об'явити про це також, не встигли...

Майже 350 танків: Шойгу нафантазував неймовірні втрати ЗСУ за січень 

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу на селекторній нараді озвучив версію РФ про те, як йдуть бойові дії в Україні, повідомляє УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Угруповання російських військ продовжують перемелювати все поставлене Києву озброєння і техніку - як на маршрутах його доставки, так і на бойових позиціях. Попри безпрецедентну військову допомогу з боку західних країн, противник несе значні втрати", - заявив Шойгу.

За його словами українські втрати за січень склали понад 6 500 військовослужбовців, 26 літаків, 7 вертольотів, 208 безпілотних літальних апаратів, 341 танк та інших бойових броньованих машин, 40 бойових машин реактивних систем залпового вогню. 

Про втрати у складі російської армії представник російського Міноборони традиційно не повідомляв.

Кадиров є наркозалежним і 15 років вживає якісь таблетки – прем'єр Ічкерії

Скандальний глава Чечні Рамзан Кадиров став залежним від якихось лікарських препаратів.

Про це заявив очільник Кабінету міністрів Чеченської Республіки Ічкерія за кордоном Ахмед Закаєв, передає FREEДОМ, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

Закаєв прокоментував останнє фото Кадирова, на якому видно, що соратник Путіна розтовстів, а його обличчя наче набрякло.

За словами прем'єра незалежної Ічкерії, Кадиров хворий, він уже став наркозалежним і 15 років вживає якісь таблетки.

"На початку його становлення як лідера, як керівника, увесь уряд 24 години на добу повинен був перебувати напоготові, що будь-якої миті — о 3-й годині ночі, о 2-й годині ночі, о 4-5-й ранку ця людина могла з’явитися на робочому місці або викликати телефоном до себе міністра. І якщо цей міністр за пів години або годину не опиниться там перед ним, то вони його знімали. У нього такий був робочий графік. Він сам себе називав "термінатором", тобто господарник, який працює 24 години на добу", – пригадав Закаєв.

Він стверджує, що така активність Кадирова підтримувалася якимись енергетичними таблетками, "які надалі дають про себе знати".

Ще один "розіп’ятий хлопчик": "шоколадний" фейк російської пропаганди 

Російська пропаганда продовжує роботу з дегуманізації українців за допомогою відвертих фейків. 

Черговим «доказом» кровожерливості стало зображення шоколадної плитки з промовистою назвою «Смерть Алешки». На обгортці кондитерського виробу розміщено портрет хлопчика у шоломофоні з траурною стрічкою. Пропагандисти стверджують, що українці бажають смерті російським дітям.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки пояснює сутність фейку, створеного для російської та іноземної аудиторії, інформує UAINFO.org.

Єдиним «свідченням» існування цієї некроманської шоколадки є фото, вперше викладене у пропагандистському Twitter-акаунті Donbass Devushka 30 січня. Акаунт є каналом розповсюдження антиукраїнської та антиамериканської пропаганди англійською мовою, значна частина публікацій ‒ меми, колажі та інший графічний контент.

Посудомийні та пральні машини там не потрібні: Дмитро Гордон опублікував відео, на якому росіянин миє посуд в унітазі 

Український журналіст та ведучий Дмитро Гордон показав, якими "сучасними технологіями" користуються в Росії.

На своїй сторінці в Instagram він опублікував відеоролик, на якому житель країни-агресорки миє посуд гидким методом. Так, він поклав тарілку до унітазу та натиснув на змив бачка. За словами росіянина, посуд він миє в "посудомийній машині", інформує UAINFO.org 

"Росія – країна науково-технічного прогресу. Посудомийні машини там не потрібні", – підписав ролик журналіст.

У коментарях під відео українці просто вибухнули жартами. Підписники Гордона зазначили, що нарешті розкрита таємниця, навіщо росіянам було красти з України унітази.

Ексдружина Арнольда Шварценеггера пригадала, як ридала в монастирі після розлучення з актором 

Розлучення Арнольда Шварценеггера та його дружини Марії Шрайвер було одним з найгучніших у шоубізнесу, адже тривало протягом 11 років, пише ТСН, інформує UAINFO.org

Нещодавно ексдружина зірки пригадала, як переживала цей період свого життя. Шрайвер розповіла у подкасті Making Space, що навіть зверталася за порадою до настоятельки у монастирі. За словами Марії, тоді слова черниці змусили її буквально ридати. 

"Настоятелька сказала: "Ти не можеш залишитися тут, але ти можеш вийти та стати Марією!". До цього моменту я ніколи не давала собі дозволу відчувати, бути вразливою, слабкою, опуститися навколішки. Коли я виходила з монастиря, я сказала собі: "Гаразд, Господи, підемо", - розповіла Шрайвер. 

Нагадаємо, що про розлучення Шварценеггера та Шрайвер зайшла мова після зради актора з хатньою робітницею, яка народила від нього сина Джозефа. Марія подала на розлучення ще 2011 року, однак офіційно розлучення експодружжя отримали лише 2021. 

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини