MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 17 лютого 2023

191 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 17 лютого.

"Будемо боротися і вистоїмо": Зеленський відповів на погрози Лукашенка вступити у війну проти України

Глава української держави Володимир Зеленський відповів на погрози самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка вести війну проти України разом із військами країни-агресора Росії. Він сказав, що наша країна буде битися і вистоїть у будь-якому разі.

Про це президент України сказав в інтерв'ю ВВС, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Все ж таки він висловив сподівання, що Мінськ не погодиться на вмовляння Москви.

"Я сподіваюся, що Білорусь не приєднається (до війни. – Ред.). Якщо це станеться, ми боротимемося і виживемо", – сказав він.

Зеленський вважає, що для Білорусі буде величезною помилкою дозволити Кремлю використати країну як плацдарм для нападу на Україну. 

Зазначимо, що російські сили 24 лютого 2022 року розпочали частину свого повномасштабного вторгнення, зокрема з Білорусі. Вони рушили у бік Києва, але отримали відсіч і були змушені відступити протягом кількох тижнів, зазнавши тяжких втрат.

Андрусів: Якщо ви не підтримуєте мобілізацію, то тоді просто чекаєте на Бучу в своєму місті

Я мобілізований військовослужбовець ЗСУ. Ні, я не на передовій, не в окопах. Служу в тилу, деталі розповідати не можу. Але вирішать відправити на фронт – то буду там. Також я нагадаю, що послідовно виступав проти насильницької мобілізації, а також проти свавільної роздачі повісток. ТЦК навіть писали на мене офіційного листа міністру МВС.

Про це у своєму блозі пише Віктор Андрусів, інформує UAINFO.org.

Минулої весни я на цьому ж каналі часто пояснював прості істини: непродумана непідготовлена мобілізація завдає серйозної шкоди. Якщо военкомат (ТЦК) приходить в готель, ресторан, басейн, на будь-яке інше підприємство і починає роздавати повістки – він убиває ці бізнеси, які і так ледве виживають. Насильницька заборона виїзду і мобілізація мають своїм наслідком  - масштабну корупцію. Тоді коли я не підтримував ці методи мобілізації я пропонував кілька інших рішень. Перше - я наполягав, що потрібно вести активну інформаційну кампанію, де розвіювати міфи і фейки про мобілізацію і службу, включати частіше в публічну комунікацію героїв, комбригів тощо. Дуже раджу всім інтерв’ю комбрига 10 бригади Едельвейс. Спокійний впевнений, професійний, до такого з радістю йти служити. 

Далі я наполягав, що мають бути визначені 2-3 млн чоловіків, які будуть мобілізовані в разі необхідності. Тобто чоловіку телефонує ТЦК чи поліція і повідомляє, що він буде мобілізований, час повідомлять. Що це означає? По-перше, такий чоловік починає готуватись до мобілізації: читати, покращувати фізичну форму, вивчати і згадувати навики військової служби, закупляє все, що треба. По - друге, він, його сім’я і його підприємство чи місце, де він працює, починають планувати життя в інших умовах. Тому коли приходить його час - він просто йде, будучи морально і фізично готовим до цього. Мені постійно кажуть, якщо так зробити - то чоловіки почнуть тікати. Я від цього просто звірію. Українські чоловіки не тікають! Це вони тримають фронт і розгромили орду під Києвом, Харковом і Херсоном. Так, є маленький відсоток боягузів, але переносити це на всіх нас - як мінімум не повага до десятків тисяч добровольців. 

"Вагнерівці" скаржаться, що їх "повністю відрізали від поставок", і просять снаряди у Шойгу. ВІДЕО 

Четверо бойовиків кремлівської ПВК "Вагнер" на тлі інформації про конфлікт із міністерством оборони Росії звернулися до відомства країни-агресора і попросили боєприпаси для танків, гаубиць та мінометів.

Відео, на якому "вагнерівці" скаржаться, що "повністю відрізані від постачання боєприпасів", опублікував Telegram-канал Разгрузка Вагнера в четвер, 16 лютого, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

"Ми впевнені, що десь на складах боєприпаси є, і ми їх конче потребуємо. Ми будемо вдячні, якщо ви нам посприяєте, допоможете нам і поставите ці боєприпаси… Ми відпрацюємо за вас, зробимо цю роботу. Допоможіть нам із боєприпасами", — кажуть бойовики на камеру. 

Журналіст Денис Казанський зауважив, що "вагнерівці", які до цього відверто принижували начальника генштабу РФ Валерія Герасимова і називали його "чортом ї***ним", тепер звертаються до міноборони країни-терориста як до "друзів і колег".

Раміну Есхакзай захейтили через інтерв'ю з полоненим "вагнерівцем" 

Популярна українська блогерка Раміна Есхакзай нарвалася на хейт українців через інтерв'ю з колишнім зеком, полоненим бійцем ПВК "Вагнер", у якого, до всього іншого, вади розвитку. Інтерв'юерка розпитувала жорстокого вбивцю про його родину, тяжке дитинство та перебування в колонії, а той, відповідаючи на запитання, тиснув на жалість. В результаті, як підкреслили деякі інтернет-користувачі, вийшла "сумна історія" про російського солдата, якому насправді ж взагалі не має бути місця в інформаційному полі нашої країни.

Частину користувачів обурив той факт, що інтерв'ю справляє враження "гуманізації" ворога. Своїми оцінками від побаченого глядачі ділилися у коментарях під відео на YouTube, а також залишали негативні відгуки у Twitter, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

На думку коментаторів, подібні інтерв'ю розраховані не на українського глядача, оскільки в нашій країні і так кожен знає, хто такі "вагнерівці", чим вони займаються та які покарання мають понести за свою діяльність. Раміну ж звинуватили у гонитві за переглядами. 

"Навіщо воно нам/вам? Мені було б бридко стояти поруч із ним. Не кажучи вже про затягування в наш інформаційний простір убивць", "Брати такі інтерв'ю – це просто дно! Все заради охоплень", "Я так розумію, орієнтація знову не на українського глядача? Ми і без інтерв'ю знаємо, що вони там усі відсталі у розвитку", "Такі інтерв'ю на***й зараз не потрібні в Україні. Нічого нового ніхто не дізнається. Усі нормальні свідомі люди і так знають, що це потвори. Їх судити всіх треба, а не інтерв'ю записувати. Це не ок, Раміна", – залишають глядачі під відео.

Також блогерку через суперечливе інтерв'ю назвали "мисливицею за ексклюзивом".

Завдяки аномальному паводку ГЕС збільшили виробництво електрики

Гідроелектростанціям України вдалося збільшити виробництво електроенергії та поповнити ресурсом енергосистему країни завдяки аномальному тало-дощовому паводку, що спостерігається

Про це повідомили в "Укргідроенерго", інформує UAINFO.org.

У компанії уточнили, що для рівнинних річок таке явище рідкісне і спостерігається раз на десятки років.

Зимовий паводок зафіксований у басейнах Дніпра, Сожа, Прип'яті. У цей список увійшла також Десна, для якої це рекордна повінь. Рівень води піднявся до найвищого рівня за останні 129 років.

Уточнюється, що це пов'язано з нестабільною гідрологічною ситуацією у січні, яка характеризувалася чергуванням періодів потеплінь та похолодання. Також позначилося танення снігового покриву, промерзання та розморожування ґрунту.

Висока припливність Київського водосховища спостерігалася також у січні 1999 та 2018 рр., а Канівського – у січні 1981-го та 2018 року. 

Дружина Макрона виграла суд за наклеп проти двох француженок, які заявили, що вона народилася чоловіком 

Протягом багатьох місяців у мережі ходили чутки про те, що Бріжит Макрон є трансгендерною жінкою на ім'я Жан-Мішель Троньє, тому вона не могла виносити та народити трьох дітей. Проте дружина президента Франції подала до суду на пліткарів та виграла його.

Про це повідомляє видання Ladepeche.fr. Брехуни були засуджені до штрафу у розмірі 7000 євро кожен, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Починаючи з грудня 2021 року в мережі стала поширюватися інформація про те, що першого чоловіка Бріжит Макрон ніколи не існувало, а її документи – підробка. Цей факт повідомили жінки, які представилися як "незалежний журналіст та медіум".

Крім того, в мережі ходили чутки про те, що Бріджіт Макрон, будучи чоловіком, мала стосунки з якоюсь Катрін Озьєр. При цьому стало відомо, що така жінка дійсно існує і проживає в Нормандії, Франція.

Так, Катрін Озьєр та Бріжит Макрон подали цивільні позови після цих звинувачень.

У січні 2023 року суд Лізьє у Кальвадосі завершив розслідування у цій справі. Пліткарок визнали винними та засудили за наклеп. Як покарання суд наказав кожній з них виплатити штраф у розмірі 2000 євро, 3000 євро Катрін Озьєр та її чоловікові та 2000 євро за судові витрати.

"Від серця хочу, щоб Україна була незалежною, живою і цілою": Галкін пояснив, як обрання Зеленського вплинуло на його життя в РФ 

Російський опозиційний пародист та гуморист Максим Галкін на одному зі своїх виступів зізнався, що від серця бажає Україні бути незалежною та цілою, тому виступив проти Кремля. Він також жартома розповів, чому його стали недолюблювати в Росії після того, як Володимир Зеленський став президентом.

Відео з його концерту стало вірусним у Tiktok. Українці вкотре подякували зірці за сміливу позицію та підтримку незалежної держави, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Галкін поділився, що в Росії вважають, нібито за свою проукраїнську позицію артист отримує гроші.

"Вони вважають, що я отримував гроші за свою антивоєнну позицію. Тобто те, що я хочу, щоб Україна була живою, цілою і незалежною – це тільки за гроші можна це хотіти. Тобто те, що я це від серця хочу, їм в голови не приходить. Уявляєте? Ну, така збочена логіка", – сказав комік.

Під час виступу він також пожартував, що в 2019 році в Кремлі почали по-іншому його сприймати, адже один з найвідоміших гумористів України став президентом. 

"Я так само, як і багато хто, виступив проти війни. Це нормальний стан. Чому вони до мене прикопалися? А я вам скажу. Як тільки Зеленський став президентом, вони почали на мене зовсім по-іншому дивитися. Я вам клянуся, я це відчував. "Ти що, с*ка, теж зібрався?" Прямо так. А я нікуди не збирався. І чим більше я казав, що мені цього не потрібно, тим більше вони мене підозрювали", – сказав Галкін.

Артур Смольянинов в образі Лесі Українки прочитав непристойний вірш про Путіна. ВІДЕО 

Популярний російський актор Артур Смольянинов, якого глядачі знають за фільмом "9 рота" та серіалом "Самара", постав перед публікою в образі Лесі Українки. У ньому він прочитав непристойний і навіть принизливий вірш про президента-диктатора Володимира Путіна, а також про його колишню дружину та коханку.

Автор саркастичного твору – російський поет-опозиціонер Дмитро Биков. Відео з декламацією поезії оприлюднили на YouTube, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Вірш отримав назву "С кем кончает В. В. Путин". У ролику, окрім Смольянинова в образі Лесі Українки, а також величезного синьо-жовтого плакату з видатною українською поетесою, на задньому фоні можна зустріти манекен у спортивному жилеті російської збірної з автоматом Калашникова. Ймовірно, це відсилка на гімнастку та коханку кремлівського вождя Аліну Кабаєву. Справа в тому, що напередодні спортсменка, яка є головою ради директорів російської медіагрупи "НМГ", виступаючи на ювілеї холдингу, порівняла діяльність російських пропагандистів із бойовою зброєю.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини