MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 16 березня 2023

386 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 16 березня.

США швидкими темпами готують Україну до контрнаступу – Politico

США швидкими темпами готують українських військових до весняного контрнаступу, пише Politico.

Контрнаступ очікують до кінця травня. Незалежно від стратегії Києва на полі бою США хочуть, щоб в українських солдатів була зброя, необхідна для продовження бойових дій, інформує UAINFO.org з посиланняи на УНІАН

Сотні західних танків і бронемашин, у тому числі вперше вісім бронемашин, здатних наводити мости і дозволяти військам переправлятися через річки, направляються в Україну для наступу.

Американські та європейські партнери також перекидають величезну кількість боєприпасів і 155-мм снарядів, яких Україна потребує найбільше. 

"Пакети допомоги США, отримані чотири або п'ять місяців тому, були спрямовані на те, що потрібно Україні для цього контрнаступу", - сказав один американський чиновник на умовах анонімності.

За словами офіційних осіб США, Київ ще не визначився зі стратегією, але у нього, по суті, є два варіанти: просунутися на південь через Херсон до Криму або рухатися на схід зі своєї північної позиції, а потім на південь, відрізаючи російський сухопутний міст.

У США вважають перший варіант нереалістичним, оскільки Росія зміцнила оборону на східному березі Дніпра, а в України немає живої сили для успішної десантної операції проти такого роду сил. За словами чиновників, другий варіант імовірніший.

Найкращий американський пілот F-16 Ден Гемптон заявив, що готовий захищати українське небо. ВІДЕО

"Найбільш смертоносний пілот F-16" американської авіації, підполковник у відставці Ден Гемптон із позивним Two Dogs заявив про готовність стати на захист українського неба. Він вважає, що Україні потрібно знайти іноземних пілотів, які мають досвід керування винищувачами F-16 – це допоможе наблизити нашу перемогу.

Про це американський військовий розповів в інтерв'ю виданню "Голос Америки". Він наголосив, що партнери передадуть ЗСУ бажані літаки, і найважливіше – знайти людей, здатних керувати тими літаками, які вже мають тисячі годин польотів на тих винищувачах і не потребують навчання передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Це зробити швидше, аніж відправляти українських пілотів до США на навчання. Це буде добре, коли війна закінчиться, але ви повинні спочатку виграти її, і це – один із шляхів це зробити. Знову таки, це мають вирішити уряди та політики. Я вам скажу, що такі типи пілотів доступні, і це цілком здійсненний варіант, тож, сподіваюся, що люди, які займають владні посади у вашій країні почують це і, можливо, задумаються над цим", – зазначив Гемптон.

Він вважає, що є достатньо американських пілотів, готових стати на захист українського неба, якщо уряди країн розв'яжуть свої питання. 

Медведєв за 15 мільйонів євро найняв ПВК Вагнер усунути міністра оборони Італії – ЗМІ

Росія запропонувала ПВК Вагнер нагороду у розмірі 15 млн доларів за усунення міністра оборони Італії Гвідо Крозетто, повідомляє Il Foglio. За погрозами міністру стоїть колишній президент Росії Дмитро Медведєв

Росія має низку відповідних діячів західного політичного світу, до яких вона не має такої симпатії. Серед них – Крозетто, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.  

Згідно з італійською розвідкою, у ланцюжку передачі замовлень, який Москва могла б доставити до Риму, є чітко визначений ланцюжок. Вагнер має принаймні два осередки в Європі: один на Балканах, який переміщається між Сербією та Албанією; інший в Естонії. 

Включення представника уряду країни G7 до заявлених цілей ПВК, вірогідно, є чимось, що знаменує підвищення рівня ризику.

Розвідка зазначає, що Крозетто «замовили» через його нещодавні заяви про значне збільшення прибуття мігрантів морським шляхом з Північної Африки, стверджуючи, що за цим можуть стояти російські найманці ПВК Вагнер.

Того ж дня засновник ПВК Євгеній Пригожин відкинув звинувачення італійського уряду, заявивши, що «ми не в курсі того, що відбувається з міграційною кризою, ми не маємо справу з цим, у нас є купа інших проблем, які потрібно вирішити», і образив Крозетто, назвавши його «придурком і задирою».

"Кохаю тебе. Назавжди": наречена "Да Вінчі" поділилася сокровенним і назвала обітницю, яку дала Дмитру

Кохана загиблого на фронті Героя України, командира батальйону "Вовки Да Вінчі" Дмитра Коцюбайла Аліна Михайлова зворушливо поділилася сокровенним. Дівчина розповіла, що "Да Вінчі" був дійсно великою людиною, а за 6 років стосунків вони пережили більше емоцій та відчуттів, ніж люди іноді проживають протягом подружнього життя у 20-30-40 років.

Яким був коханий, Михайлова розповіла у своєму Twitter. Також вона опублікувала безліч спільних фото, на яких пара переживала моменти простого щастя, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org

"Це були цікаві, наповнені моментами 6 років дійсно дивного життя під час війни", – зазначила Аліна.

"Зі сварками та криками і з мандрами, довгими розмовами про наші великі плани, фразами "ти єдина в батальйоні, хто не підпорядковується моїм наказам! Переводься, куди хочеш!" і фразами "нам головне пережити цю війну й далі будемо з тобою жити нормально, давай просто протримаємося", – зворушливо згадувала дівчина.

Вона зізналася, що вони з Дмитром мали багато недругів, тому вона не порадує їх дописами про біль, який відчуває. Однак запевнила, що лишиться тією самою сильною "Аліною Да Вінчі". 

"Я вже зробила те, щоб ти міг сказати там: "Зай, охрініти, ну ти змогла й це!"" – звернулася вона до коханого.

Вона зізналася, що пише йому щодня, однак у звітах тепер – скільки разів відвідала його могилу. Аліна запевнила, що попри сильний біль, щодня збирає себе по частинках і залишається сильною, як того завжди хотів Дмитро.

"Заради тебе і того, щоб тобі за мене не було соромно. Щоб я ні в кого не викликала жалості", – написала дівчина.

"Хоч сильною була не я. А ми. І тепер частина нашого "ми" назавжди лишилась на Аскольдовій могилі", – із сумом додала Михайлова.

Кадиров розкрив таємницю дивного гаджета, який носить на пальці 

Лідер Чечні Рамзан Кадиров розкрив таємницю загадкового гаджета, який він носить на пальці. Він заявив, що це лічильник, яким він рахує молитви, а ніякий не медичний пристрій, як багато хто вважав.

Таке пояснення лідер Чечні дав на своєму Telegram-каналі. Він зазначив, що пристрій викликав багато обговорень, і багато версій видалися поплічнику російського диктатора Володимира Путіна досить "веселими", передає Обозреватель, інформує UAINFO.org

"І як його не називали: тривожною кнопкою, медичним приладом, загадковим пристроєм. Усі гадають і гадають. Чесно зізнатися, порадували мене ці версії", – зазначив Кадиров. 

"Це у мене електронний лічильник. І він завжди зі мною під час неспання. Я читаю салавати на честь нашого улюбленого пророка Мухаммада. Лічильник дозволяє мені бачити, скільки разів я їх прочитав. Ось і весь секрет", – пояснив він.

Лідер Чечні запевнив, що попри всі чутки про його хворобу, він абсолютно здоровий, а також розмріявся про "перемогу".

В Італії знайшли ще один будинок пропагандиста Соловйова: мама теж облюбувала озеро Комо 

В Італії журналісти виявили ще один будинок російського пропагандиста Володимира Соловйова, який виступає проти Заходу. Ведучий має віллу на озері Комо.

Про це пишуть "Важливі історії". Загалом Соловйов та його близькі мають п'ять об'єктів житлового нерухомого майна. І це лише в Італії, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Щодо цієї вілли, то вона за документами належить матері Соловйова.

"Ніхто з родини Соловйова, включно з літньою мамою, не має доходів для придбання, навіть для утримання такого майна. Мама володіє будинком, купленим на гроші Соловйова. І володіє ним лише в його інтересах. Тому цей будинок теж має бути арештований", – йдеться в журналістському розслідуванні. 

Раніше він відверто відповідав, що не ховає свого багатства. Так, у 2019 році стало відомо про купівлю автомобіля Maybach.

Зазначимо, з 2009 року Соловйов має посвідку на проживання в Італії. Однак після початку війни в Україні влада Італії арештувала нерухоме майно російського пропагандиста. Тому наразі він не може потрапити на територію Євросоюзу.

Кадиров призначив свою 20-річну дочку куратором охорони здоров'я Чечні: в уряді відзначили її "знання і досвід" 

Очільник Чеченської Республіки у складі Росії Рамзан Кадиров призначив свою 20-літню дочку Хутмат Кадирову на посаду куратора у сфері охорони здоров'я республіки. До цього дівчина обіймала посаду заступника керівника секретаріату глави республіки.

Про це повідомив голова уряду Чечні та зять Кадирова Адам Алханов, який є  чоловіком іншої дочки чеченського диктатора. Попри те, що дівчині лише 20 років, він відзначив її "знання та досвід", передає Обозреватель, інформує UAINFO.org

"За дорученням глави ЧР відтепер систему охорони здоров'я Чеченської Республіки куруватиме Хутмат Рамзанівна. Ми бачимо, що реабілітаційна служба під її кураторством вийшла на якісно новий рівень, тепер знання та досвід Хутмат Кадирової сприятимуть розвитку всієї медичної галузі. Впевнений, під кураторством Хутмат Рамзанівни охорону здоров'я Чеченської Республіки чекають на величезні успіхи та нові широкі можливості", – заявив він.

Заявила, що родина важливіша, та мовчить про війну: як зірка "Слуги народу" Безрук зрадила Україну і намагається прославитись у РФ  

Зірка кінопроєктів "Останній москаль" та "Будиночок на щастя" Галина Безрук родом із Краматорська, але доля рідної країни, як зʼясувалося після 24 лютого 22 року, її зовсім не хвилює. Акторка щодуху намагається ігнорувати геноцид українців та будує карʼєру в Росії.

Головна причина її мовчання, за словами самої Безрук, – сімʼя. OBOZREVATEL вирішив нагадати, як нещодавно відома в Україні артистка продала свою батьківщину, інформує UAINFO.org.

У 2015 році Безрук переїхала до Росії, де вийшла заміж за російського актора Артема Алексєєва. У пари є 5-річна дочка на ім'я Василіса – і це нібито головна причина, чому акторка не доносить шанувальникам правду про війну в Україні.

Її колега, українська акторка Віталіна Біблів запевняла, що Безрук "українка до самих кісток", але боїться закону про "фейки про російську армію". Навіть чоловік-росіянин акторки розповідав, що його обраниця "весь час плаче", хоч і уникав слова "війна". 

Можна було б подумати, що обставини на деякий час примусили українку замовчувати тероризм Росії в Україні, але вона й не подумала із сімʼєю переїхати з РФ. Ба більше, в жовтні минулого року Безрук зробила першу гучну заяву щодо своєї позиції.

Уродженка Краматорська видала, що сімʼя їй дорожча за батьківщину. Нібито за акторку все вирішило російське громадянство її чоловіка та дитини.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини