MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 28 березня 2023

78 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 28 березня.

Окупанти намагаються оточити Бахмут: Сирський розповів про ситуацію й назвав ключове завдання для ЗСУ. ВІДЕО

У районі Бахмута Донецької області Сили оборони України мужньо протистоять переважаючому за кількістю противнику. Головним завданням цьому етапі є виснаження російських окупаційних сил і завдання ворогові важких втрат.

Це допоможе нашим воїнам у майбутньому перейти в контрнаступ. Командувач Сухопутних військ ЗС України Олександр Сирський розповів про ситуацію на своєму Telegram-каналі у вівторок, 28 березня, інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel.

Окупанти все ще намагаються оточити місто та концентрують на Бахмутському напрямку свої головні зусилля.

"Запорукою успіху кожного командира його постійна робота в підлеглих підрозділах. Це дозволяє ефективно застосовувати їх на полі бою та своєчасно виконувати поставлені бойові завдання. Під час мого перебування у військах спільно з командирами ми погоджуємо плани, які матимуть реальний результат не на карті, а на полі бою", – зазначив Сирський і поділився кадрами свого нещодавнього візиту до району Бахмута. 

Він наголосив: "Коли ворог переважає кількісно, бути пліч-о-пліч зі своїми воїнами – для мене справа честі".

Шоколад – добре, але життя важливіше: охорона Зеленського відібрала у нього смаколик через ризик убивства

Президент України Володимир Зеленський змушений був відмовитися від шоколадки, яку йому запропонував британський телеведучий і мандрівник Едвард Майкл "Беар" Гріллз. І все це - через ризик убивства.

Про це повідомляє видання The Telegraph, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

ЗМІ уточнює, що шматочок шоколаду Гріллз запропонував українському президентові під час особистої зустрічі, щоб налагодити стосунки. До України телеведучий приїжджав для знімань документального фільму в листопаді 2022 року. Однак тоді проти такого жесту виступила охорона президента. Там вирішили, що 48-річний британець може отруїти Володимира Зеленського.

"Служба охорони відібрала шоколад, який запропонував Зеленському Гріллз, через побоювання, що той міг намагатися отруїти українського президента", - зазначається у статті.

За даними The Telegraph, телеведучий поставився до такої обережності з розумінням.

Стало відомо ім'я полковника РФ, який віддав наказ про бомбардування драмтеатру в Маріуполі

Російський полковник Сергій Атрощенко віддавав накази про бомбардування драмтеатру, пологового будинку та дитячої лікарні в Маріуполі. Сам же військовий, як з'ясувалось, народився в місті Овруч Житомирської області.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву радника мера Маріуполя Петра Андрющенка, інформує UAINFO.org.

"Вбивцю Маріупольців номер один встановлено. Того, хто надавав накази та контролював бомбардування драмтеатру, пологового будинку та дитячої лікарні", - написав він.

За його словами, літаки, що бомбардували Маріуполь злітали з аердрому Приморсько-Ахтарськ.

Як пише волонтерська спільнота Inform Napalm, дослідники якої дізнались про полковника, Сергій Атрощенко - командир в/ч 75387, 960-го штурмового авіаційного полку РФ, авіаполк якого дислокується на аеродромі на околицях міста Приморсько-Ахтарськ, Краснодарського краю на березі Азовського моря.

"До слова, народився в м. Овруч, Житомирської області, України. Потім жив у російському м.Липецьк", - пишуть волонтери.

Наразі він живе в елітній квартирі в Приморсько-Ахтарськ, яка розташована в 350 метрах від набережньої.

СБУ: Експрезидент "Мотор Січі" блокував поставку бойового гелікоптера для ГУР МО у квітні 2022 року 

Колишній президент "Мотор Січі" В'ячеслав Богуслаєв блокував постачання гелікоптера для військової розвідки у квітні минулого року. Йому оголосили нову підозру.

Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України, інформує UAINFO.org.

У ході слідчих дій встановлено причетність високопосадовця до перешкоджання законній діяльності Сил оборони на користь країни-агресора.

За даними слідства, у квітні минулого року він отримав замовлення від представників ГУР МО щодо оплатної передачі відомству гелікоптера типу МІ-2 для виконання бойових завдань на фронті.

Втім очільник промислового гіганта навмисно заблокував виконання відповідного державного замовлення.

Для цього надав вказівку своїм підлеглим розібрати повітряне судно на деталі та приховати експлуатаційну документацію на нього.

Виконуючи розпорядження високопосадовця, працівники заводу зняли лопоті та вивели з ладу механізми вертольота, які відповідають за роботу несучого гвинта.

За даним фактом президенту АТ «Мотор Січ» додатково повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань в особливий період, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Митрополита Павла "застукали" за оформленням закордонного паспорта. ВІДЕО

Намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Української православної церкви Московського патріархату митрополит Павло (Петро Лебідь) був помічений під час процедури оформлення закордонного паспорта. Священника Московської церкви зняв на відео читач «Главкома», інформує UAINFO.org.

Митрополит Павло відвідав паспортний сервісний центр на станції метро Харківська. На відео видно, що митрополит розгубився, побачивши, що його знімають. Він намагався швидше закінчити оформлення документів та чимшвидше покинути приміщення.

Ейдман: Путіна здадуть свої

Найважливіше у розмові продюсера Йосипа Пригожина та колишнього члена Ради Федерації, мільярдера Фархада Ахмедова – те, що російська верхівка розколота на панівну меншість (Путін та її найближче оточення) та незадоволена більшість (всі інші). Це було зрозуміло й раніше, але тепер є документ, яким можна реконструювати хід думок багатьох представників російського істеблішменту. Вони ненавидять Путіна та його камарилью, вважають, що російський диктатор їх підставив і прирік на фатальні проблеми.

Таку думку на власній сторінці у Facebook висловив соціолог Ігор Ейдман, інформує UAINFO.org.

Вторгнення 24 лютого сприймається ними як свідомо провальна авантюра, яка знищить Росію та позбавить їхніх дітей майбутнього. У перемогу вони не вірять. 

Вони розуміють, що Росія не має боєздатної армії, що Путін та її наближені - нікчемні, нездатні ні на що люди, що ситуація у економіці йде до краху, у зв'язку з різким скороченням внаслідок санкцій доходів від продажу енергоносіїв; вони чекають на катастрофу і хаос. 

Саме зараз політика диктатора увійшла непримириму суперечність із інтересами правлячого класу, "еліти". У таких ситуаціях верхній шар суспільства зазвичай намагається усунути небезпечного для нього автократа. Врятувати тирана може лише терор проти "еліти" у стилі Івана Грозного чи Сталіна.

Однак Путін у всіх конфліктах підтримує старих номенклатурників проти тих, хто міг би стати його опричниками (наприклад Шойгу, Герасимова, Беглова проти Євгена Пригожина). Путін уже показав, що нездатний на масові репресії проти "своїх". Отже, вони його неминуче з'їдять.

Є кілька деталей, які неможливо підробити: чому злита в мережу розмова Пригожина і Ахмедова реальна

У мережі не вщухають суперечки про те, чи реальна телефонна розмова продюсера Йосипа Пригожина та олігарха-мільярдера Фархада Ахмедова, в якій вони критикували президента РФ Володимира Путіна. Є кілька деталей, які неможливо підробити, – саме вони свідчать про справжність розмови.

Про це в Twitter написала колишня муніципальна депутатка з Москви Люся (Людмила) Штейн. Дівчина в травні 2022-го втекла з-під домашнього арешту і залишила РФ, а нещодавно проти неї порушили кримінальну справу за поширення "фейків" щодо ЗС РФ, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Справжність запису Пригожина-Ахмедова підтверджують найнепомітніші деталі розмови: 1. мандарин 2. пальма 3. самвел 4. галина миколаївна 5. солянка", – пише Штейн. 

Розмова Пригожина та Ахмедова починалася з обговорення "мандарина" та "пальми". Перше слово – це назва готелю в Дубаї, а під пальмою мається на увазі острів Палм-Джумейра в ОАЕ. У "Мандарині", судячи з Instagram Пригожина, він нещодавно відпочивав із дружиною.

"За словами Йосі, вони з дружиною валерією тільки заселяються в готель. перше фото звідти опубліковано 23 січня, тобто розмова відбулася тоді ж чи трохи раніше", – зазначила колишня депутатка.

"Стерти Британію з лиця землі": депутат Держдуми РФ видав "рецепт" перемоги у війні проти України. ВІДЕО 

На російському телебаченні озвучили черговий "рецепт" перемоги держави-агресора у війні. У пропагандистів усе просто: треба стерти з лиця землі Велику Британію як головного "підбурювача" в Європі.

Після цього країни Заходу, мовляв, одразу почнуть дослухатися до Росії та її диктатора Володимира Путіна. Таку версію в ефірі пропагандистської передачі озвучив депутат Державної думи РФ Андрій Гурульов, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Перше, що треба зробити, – це знести Британію, просто стерти з лиця землі. І в принципі, по суті, після цього все закінчиться. Оскільки головне гаденя – це саме Британія", – вважає депутат.

"Завдавши критичного враження Британії, вся війна на цьому закінчиться. І тоді одразу почнуть дослухатися до того, що говорить наш президент, а також очільник КНР, який до нас приїжджав. До цього все йде, і рано чи пізно цим усе закінчиться", – марив Гурульов.

Лікарка розповіла, чому новий штам COVID такий заразний та як можна убезпечитися від зараження 

В Україні коронавірус нікуди не зник, зараз у країні переважає штам Кракен, який відрізняється своєю заразністю. За даними ВООЗ, цей варіант XBB1.5 є найбільш заразним із COVID.

Які його симптоми і чому він так швидко поширюється, розповіла в Instagram педіатр із Харкова Дар'я Власенко, інформує UAINFO.org.

Що відомо про штам Кракен

• Kraken є результатом злиття та мутації двох варіантів Omicron.

• Цей варіант має сильніші сполучні можливості для націлення на рецептор господаря.

• Кракен не більше небезпечний, ніж вихідний варіант Omicron.

• Кракен так швидко поширюється, тому що менше людей носять маски та не дотримуються соціальної дистанції. І порівняно з 2020-2021 роками, набагато більше людей збираються з рідними чи мандрують.

Слава Дьомін пояснив, чому припинив спілкуватися зі своїм кумом "холостяком" Алексом Топольським 

Ведучий Слава Дьомін зізнався, що його дружба з кумом, бізнесменом Алексом Топольським добігла кінця, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

За словами шоумена, вони припинили спілкуватися один з одним після завершення шоу "Холостяк-12", де Алекс був головним героєм. Дьомін зізнався, що у них з Топольським різні погляди на життя, через це дружба й добігла кінця.

"Досить сумна для мене тема. Ви мені в Instagram писали багато запитань з приводу того, чому у мого кума Алекса Топольського на одному з дописів звучить російська музика. Нагадаю, що Алекс зараз на Балі і розповідає про своє особисте життя у себе в Instagram. Так-от. Хочу вас попросити, не писати мені більше про Алескса, адже ми через місяць після завершення шоу "Холостяк" ми з ним припинили спілкування через розбіжності у поглядах на життя та стосунки між людьми. Зараз я не маю жодного відношення до його життя", - поділився Дьомін у проєкті "Слава ПРО". 

Наостанок ведучий побажав Алексу знайти справжнє кохання, яке й змінить його життєві погляди.

Так, ми дружили від самого дитинства, але інколи приходить момент, коли дружба закінчується, коли не хочеться губити гармонію з собою. Це мої погляди, а Алексу бажаю якнайшвидше знайти справжнє кохання, яке змінить його життєві принципи", - додав Слава. 

У Росії хочуть визнати "іноагентом" Ані Лорак: відповідна заява вже в Генпрокуратурі 

Співачка родом із Чернівецької області Ані Лорак, яка з 2014 року активно гастролює Росією, а після повномасштабного вторгнення залишилася в країні-агресорці, ні слова не сказавши про злочинну війну на батьківщині, може бути визнана "іноземним агентом" у Росії. Після непідтверджених чуток про те, що артистка нібито надає фінансову допомогу ЗСУ, що невдовзі сама колаборантка спростувала, російські активісти направили відповідне звернення до Генпрокуратури.

І поки росіяни вимагають визнати зрадницю України "іноагентом", сама Лорак готується до туру Росією. Ось тільки і він на межі зриву. Концерт співачки спочатку скасували у Краснодарі, а потім побоялися кликати до себе потенційно "заборонену" артистку й інші міста. Про це повідомляє Telegram-канал Shot, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org

Так, слідом за Краснодаром скасували шоу виконавиці у Ростові. Під питанням її виступ у Воронежі. Адміністрація міст проти приїзду співачки.

Організатори концертів пообіцяли повернути гроші глядачам. Квитки коштували від 2 до 10 тисяч рублів (950 грн – 4800 грн).

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини