MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 4 квітня 2023

92 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 4 квітня.

Фінляндія офіційно стала членом НАТО

Фінляндія сьогодні, 4 квітня офіційно стала членом оборонного Північноатлантичного альянсу. Прапор країни буде піднятий біля штаб-квартири НАТО.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву держсекретаря США Ентоні Блінкена на церемонії обміну документів між Фінляндією і Альянсом, інформує UAINFO.org.

Таким чином, країна стала 31-м членом блоку.

Генсек НАТО прокоментував вступ Фінляндії до Альянсу. "Путін хотів закрити двері до НАТО, але у відповідь отримав інше. Наші двері відкриті", - заявив Єнс Столтенберг.

Резніков запевнив, що рішення про надання Україні західних літаків неодмінно буде ухвалене 

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що рішення про надання Україні західних літаків неодмінно буде ухвалене.

"Чергові повітряні атаки російських злочинців на мирні українські міста вкотре підкреслили, що одним з головних пріоритетів для України є посилення системи ППО та ПРО. Це предмет нашого постійного діалогу з партнерами по антикремлівській коаліції", - повідомляє прес-служба Міноборони, інформує UAINFO.org.

Він підкреслив, що важлива компонента нашої оборони – повітряні платформи, які дозволять ефективно відповідати на виклики.

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що рішення про надання Україні західних літаків неодмінно буде ухвалене.

"Чергові повітряні атаки російських злочинців на мирні українські міста вкотре підкреслили, що одним з головних пріоритетів для України є посилення системи ППО та ПРО. Це предмет нашого постійного діалогу з партнерами по антикремлівській коаліції", - повідомляє прес-служба Міноборони. 

Він підкреслив, що важлива компонента нашої оборони – повітряні платформи, які дозволять ефективно відповідати на виклики.

Помахає кулачками в наручниках, але докази міцні, – Піонтковський про перспективи справи Трампа

Дональд Трамп став першим в історії експрезидентом Сполучених Штатів Америки проти якого офіційно відкрито кримінальну справу. Однак і з цього одіозний політик намагається отримати політичну вигоду для себе.

Владімір Путін часто цитує Дональда Трампа. Нещодавно експрезидент США заявив, якби він був на посту президента Америки, тоді б "Путін не вдерся в Україну, однак врешті-решт він захопить всю її".

Піонтковський припустив, коли Трамп приїде до правоохоронців, він попросить надягти йому наручники, аби демонстративно показати їх перед камерою. 

Адже кримінальна справа уже принесла йому певні дивіденди. Якщо раніше Рон Десантіс (кандидат на пост президента США, довгий час займав другу позицію після Джо Байдена – 24 Канал) за опитуваннями був попереду Трампа, в останній час Трамп з невеликим відривом лідирує перед Десантісом.

Я вважаю, що це тимчасовий ефект і ніяких шансів для нього перервати республіканську конвенцію немає. Помахає він кулачками в наручниках, потім почне розвертатися справа, там 30 пунктів фальсифікації документів. Докази уже міцні,
– додав мовець.

Опозиціонер нагадав, що юрист Трампа уже відбув дворічне покарання за фінансові махінації. Оскільки шеф його не витягнув, то він з радістю дасть покази проти нього.

Офіцер ЗСУ спрогнозував, що чекає на Лукашенка і Білорусь: "Його дні полічені". ВІДЕО 

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявами про необхідність досягнення миру в Україні шукає способи врятувати себе і врятувати свій режим. Політолог й офіцер ЗСУ Тарас Березовець у новому випуску програми "Аргумент" заявив, що Лукашенко розуміє, що Путін може в будь-який момент його усунути, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Особливо після рішення розмістити ядерну зброю РФ в Білорусі цінність Лукашенка для Путіна втрачається. Тобто він приймає всі його вимоги, його можна буде замінити кимось іншим", - каже політолог.

Тому Лукашенко шукає можливості бути потрібним Заходу й Україні. Він озвучив власну ідею, пов'язану з розміщенням миротворців на території України, яка не була узгоджена з Кремлем.

Крім того, не треба забувати, що Китай незадоволений рішенням Путіна розмістити тактичну ядерну зброю на території Білорусі. 

"Китай вважає це вторгненням в зону власних інтересів, те, що Путін вирішив розмістити свою ядерну зброю в Білорусі. Це буде проблема і для Лукашенка. Оскільки його залежність від Китаю зростає точно так само, як і від Росії", — говорить Березовець.

За його словами, Лукашенко намагається уникнути вступу у війну будь-якими способами. "Але якщо Путін вважатиме, що йому потрібна участь білоруської армії, і Лукашенко буде проти, він його просто "ліквідує". І на його місце прийде той, хто не буде нічому противитися", — додав офіцер ЗСУ.

Карма? В окупованому Алчевську колаборант намагався увімкнути вкрадений генератор і загинув від удару струмом

На окупованій Росією частині Луганської області чергового зрадника наздогнала карма. Колаборант Дмитро Калюжний, який очолював захоплене окупантами підприємство "Алчевськтепло", загинув від удару струмом.

У момент удару він намагався увімкнути вкрадений із підприємства генератор. Про це пише журналіст Денис Казанський, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Під час відключення світла в окупованому Алчевську місцевий колаборант, начальник підприємства "Алчевськтепло" Дмитро Калюжний спробував увімкнути вкрадений із підприємства генератор, і його вбило струмом", – зазначив журналіст.

На підтвердження своїх слів Казанський навів обговорення того, що сталося з колаборантом, в одному з алчевських пабліків.

"Щось місто мовчить про позавчорашню подію... Коли відключили світло, Калюжний поїхав додому вмикати вкрадений із підприємства генератор, і його вдарило струмом. На смерть", – написав один із містян.

Смерть Калюжного підтвердили також на сайті "Алчевськтепло". Там розхвалили професійні та управлінські таланти зрадника і нагадали, що він давно і щільно працював на окупантів та окупаційну російську "владу", зокрема, встиг "засвітитися" у зруйнованому російськими військами Сєвєродонецьку. У місті, де після приходу "визволителів" забули, що таке опалення, він "відновлював тепловий комплекс".

Підозрювана у вбивстві пропагандиста Татарського Дар’я Трепова на допиті заявила, що її завербували через Telegram і пообіцяли посаду "редактора у Києві" — ЗМІ  

Підозрювана та затримана у справі про вбивство пропагандиста Владлена Татарського Дар’я Трепова на допиті заявила, що її завербували через Telegram та "пообіцяли" зробити "редактором у Києві", повідомляє Фонтанка у Telegram у вівторок, 4 квітня, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

Під час допиту Трепова заявила, що "жила звичайним життям", "читала українські телеграм-канали", а потім зійшлася з "якимось активістом".

Видання пише, що Треповій "запропонували переїхати до Києва на позицію редактора в одному з медіаресурсів", проте спочатку їй "треба було пройти стажування, довести, що вона вміє боротися з російською пропагандою тут і зараз". 

"Першим завданням було прийти до книгарні "Листья" та познайомитися там із Владленом Татарським. Після надати фотозвіт", — пише видання.

За словами Требової, після цього їй вказали вирушити до Москви, де через таксиста передали "таємну річ".

За даними Фонтанки, цей таксист "поняття не мав, що робить".

"Щодо саморобного вибухового пристрою, то його також замовили через "телегу", розплатилися, а майстер уже анонімно переправляв у потрібний час, у потрібні руки посередника", — пише видання.

Трепова заявила, що повернувшись до Петербурга, віддалено отримала нове завдання — зустріч із Татарським на Університетській набережній.

За її словами, щодо посилки, їй вказали: передати бюст, "загнути" щось про "героїв" ПВК "Вагнер", а далі діятимуть інші люди. Їй за все це купили авіаквиток Пулково — Узбекистан, пообіцявши, що з Азії її вже «спокійно переправлять до України". "Про бомбу вона, за її словами, не знала, здогадувалась лише, що це „щось погане“. Згідно з керівництвом, Трепова сигналізувала повідомленнями свої дії, аж до передачі бюста. Весь цей час вона, як відомо, була у безпосередній близькості від упаковки, куди було вмонтовано вибуховий пристрій. Це своєрідне її міцне алібі", — пише видання.

Медведєв хоче знищити російську опозицію як "шалених псів" після ліквідації пропагандиста Татарського

Заступник секретаря Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв назвав російську опозицію терористами і запропонував її знищити після ліквідації воєнкора Владлена Татарського.

Медведєв звинуватив опозицію у вбивстві Татарського. Не називаючи конкретних осіб, він заявив, що "ці мерзотники" не тільки відкрито бажають поразки Росії та її загибелі, а й "страчують співвітчизників", зокрема, нібито саме опозиція вбила "беззбройного журналіста", інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

Медведєв не соромиться у висловлюваннях щодо опозиціонерів, називає їх «виродками» та «терористами». «Усі ці смердючі ФБК та МБХ-медіа, навальні, вовкові, пономарьові та інші ходорківські стали просто рядовими терористами та вбивцями», — переконує він.  

Відповідно, заступник секретаря Ради безпеки Росії хоче, щоб влада знищила опозиціонерів. "як шалених собак", щойно з'являється можливість. При цьому він додає, що жодного співчуття до опозиціонерів не має бути.

2 квітня пропагандист Владлен Татарський загинув внаслідок вибуху у Санкт-Петербурзі.

За даними російських ЗМІ, вибух стався у кафе, пов'язаному з господарем ПВК Вагнера Євгеном Пригожиним. 

"Кадировці" пригрозили жителям Москви війною через мечеть: Кадиров теж не промовчав. ВІДЕО

У мережі з'явилося відео, на якому озброєні люди погрожують жителям Москви війною. Нібито причиною такого радикалізму "кадировців" стали протести проти будівництва мечеті, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Ми попереджаємо вас! Якщо ви проти волі Всевишнього, ми будемо воювати і з вами. Нам без різниці проти кого воювати", - каже один з чоловіків.

За його словами, незгодні з будівництвом мечеті москвичі розпалюють міжнаціональну ворожнечу в Росії, а тому їх треба або посадити під арешт, або "знищити".

У Бурятії відкрили "зал бойової слави" в дитячому садку 

У Бурятії у дитячому садку "Кульбаба" відкрили "зал бойової слави" з фотографіями російських окупантів. 

Газета "Прибайкалець" повідомляє, що колектив дитячого садка в селі Зирянськ "урочисто відкрив куточок пам'яті воїнам-землякам, загиблим в ході проведення СВО". На знімках окупанти Антон Колмаков і Владислав Вишняков, загиблі на війні в Україні. Судячи з повідомлень в російських ЗМІ, вони загинули на фронті цієї зими, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

На відео можна побачити, як маленькі діти марширують з російськими прапорами під пісню Олега Газманова, а потім покладають квіти. В кінці вихованці дитячого садка перехрестилися.

"Паша Мерседес" збудував особняк на кістках сім'ї, у якої "віджав" землю у центрі Києва: як це сталося. ФОТО

Скандально відомий колишній настоятель Києво-Печерської лаври митрополит Павло (Лебідь) виявився власником особняка на Печерських пагорбах завдяки "віджиму" землі у спадкоємця. "Хатинка" виросла на кістках загиблих унаслідок фашистського бомбардування киянок, пише Obozrevatel, інформує UAINFO.org

Смертний гріх – не завада

Сьогодні митрополит Павло перебуває під домашнім арештом за підозрою у розпалюванні міжрелігійної ворожнечі та виправданні збройної агресії РФ. Абсолютно законні дії СБУ в Росії було сприйнято як "гоніння на церкву" та "полювання на відьом". Однак, як стверджують люди, "на "Паші Мерседесі" тавра ніде ставити".

Священнослужитель, здавалося б, має бути взірцем для вірян, що вже говорити про вчинення ним смертних гріхів, а жадібність (корисливість) – один із них.

"Корисливість – ненаситне бажання мати, або шукання і набуття речей під виглядом користі, потім тільки щоб сказати про них: мої. Предметів цієї пристрасті безліч: будинок з усіма його частинами, поля, слуги, а головне – гроші, тому що ними можна все діставати", – визначив святитель Феофан Затворник.

Олег Верняєв офіційно повернувся до складу збірної України після скорочення терміну дискваліфікації

Олімпійський чемпіон зі спортивної гімнастики Олег Верняєв офіційно повернувся до складу національної збірної України після скорочення терміну дискваліфікації.

Про своє повернення спортсмен повідомив уFacebook, інформує UAINFO.org

"Тепер офіційно. В основному складі національної збірної України зі спортивної гімнастики", – написав Верняєв.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини