MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 7 квітня 2023

135 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 7 квітня.

Ігнат вказав на важливий нюанс, від якого може залежати успіх контрнаступу ЗСУ  

Для того, аби українські військові могли здійснити вдалий контрнаступ, необхідно завоювати перевагу у повітрі над російськими окупантами.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната на брифінгу,  інформує UAINFO.org.

"Щоб наступ був успішний потрібно завоювати перш за все перевагу у повітрі. Без переваги у повітрі здійснювати наступальні дії під вогнем ворожої авіації - це доволі складне питання, м'яко кажучи", - сказав він. 

Ігнат зазначив, що наразі росіяни продовжують атакувальні дії на суходолі. Атаки з повітря здебільшого здійснюються з кораблів. Так, окупанти використовують керовані авіаційні бомби та інше ракетне озброєння.

"Ми ведемо протиповітряний бій, вражаємо засоби ураження, а інколи і ворожу авіацію, коли вони наближаються близько до наших кордонів. Тому казати, що зараз вже має відбутись контрнаступ без того, щоб дійсно посилити наше панування в повітрі, нашу перевагу навряд чи можливо", - додав речник.

Американський генерал розповів, що може змінити ситуацію на полі бою

Стратегічну ситуацію на полі бою може змінити розрив коридору між Росією та окупованим нею Кримом.

Таку думку висловив екскомандувач військами США в Європі Бен Ходжес в інтерв'ю "Німецькій хвилі", передає ТСН, інформує UAINFO.org.

За його словами, майбутній контрнаступ України буде на дуже вузькій ділянці фронту.

"Крим - вирішальна територія. Можна вбити кожного російського солдата в радіусі 200 км навколо Бахмута, але це не змінить стратегічну ситуацію. Але якщо звільнити Крим, це змінить все. Тож контрнаступ буде націлений на звільнення Криму. А решта Донбасу буде пізніше", - поділився Ходжес. 

Він каже, що навіть якщо вбити усіх російських солдатів у радіусі 200 км навколо Бахмута, то це все одно не змінить стратегічну ситуацію. Утім, повернення Криму - змінить усе.

"ЗСУ активно готуються до наступу, але росіяни намагатимуться діяти на випередження. Але я думаю, що українці оберуть правильні момент та місце, коли погода, стан доріг - усі умови будуть сприятливим для того, аби можна було залучити більше зброї великої дальності ураження. А це дасть їм змогу зробити Крим вразливим", - пояснює він.

Путіна відмовляли вводити війська в Україну: розкрито початковий план війни. ВІДЕО

Повномасштабне сухопутне вторгнення в Україну зі штурмом Києва не було початковим планом російського Генштабу. На такому форматі агресії наполіг особисто Володимир Путін. Про це заявив російський опозиціонер, історик Валерій Соловей, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Російські військові не пропонували вводити війська на територію України. Вони пропонували завдавати ракетно-бомбових ударів по українській військовій і критичній цивільній інфраструктурі протягом декількох тижнів", - заявив він.

Соловей вважає, що російські військові хотіли повторити кампанію повітряних ударів НАТО по Югославії 1999 року, а вже після "подивитися далі". Однак в голові у Путіна народилася ідея, що українці зустрічатимуть російську армію. якщо не квітами, то "мовчазним непротивленням", каже експерт.

Також Соловей упевнений, що план з бомбардуваннями без введення військ Путін визнав "занадто дрібним" рішенням, оскільки Україна є ключовою країною для регіону і потрібно йти ва-банк. 

"Перетворення України в частину певної конфедерації з Росією - це рішучий вихід на західні рубежі. І звідти можна було б вже інакше дивитися взагалі на все", – каже Соловей.

Експерт вважає, що відразу ж після захоплення Одеси Путін планував окупувати Молдову. Потім, через деякий час, в планах російського диктатора були Грузія, Вірменія і Казахстан.

"Якщо з Україною все пішло б дуже добре, а Захід просто б підібгав лапки, тоді повернути – з Білорусі піти на Балтику", – вважає Соловей. 

Росія формує з новообраних резервістів спецпідрозділи "Шторм Z" – ISW 

Росія формує з новообраних резервістів спецпідрозділи "Шторм Z" для ведення бойових дій у містах. Їх створюють поза структурою звичайних армійських підрозділів й потім "комбінують" зі вже існуючими полками та бригадами. 

Йдеться про нові загони, які планують задіяти у складі 8-ї загальновійськової армії (Південний військовий округ),1-го армійського корпусу (формувань "ДНР"). Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW), інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

У звіті відомство посилається на захоплений документ армії РФ, який оприлюднив український офіцер запасу 6 квітня. В ньому детально описується набір особового складу таких загонів та їх основна діяльність.

Так, кожна рота складається зі 100 чоловік особового складу, розбитих на чотири штурмові загони (по 10 осіб), чотири загони вогневої підтримки (по 10 осіб), командний підрозділ роти з 2 осіб, саперну групу з 5 осіб, розвідку з 8 осіб, групу медичної евакуації з трьох осіб та екіпажем БПЛА з 2 осіб.  

В ISW підкреслюють, що створенням таких спецпідрозділів поза армійським корпусом Міноборони РФ фактично руйнує військову структуру власної армії.

"Роти "Шторм Z" призначені для ведення бойових дій у містах або у складних географічних районах з метою захоплення важливих і стратегічних об’єктів, таких як опорні пункти, командні пункти та вузли зв’язку", - йдеться у звіті.

"Ім’я наступника Путіна назвуть в бункері": Піонтковський розповів про сценарії зміни влади в РФ 

Російський публіцист і соціолог Андрій Піонтковський вважає, що президент-диктатор РФ сам не готує свого наступника. Що більше - Володимир Путін триматиметься за владу до останнього.

Про це публіцист розповів в ефірі телеканалу FREEDOM, передає ТСН, інформує UAINFO.org

"Сам Путін не готує ніякого наступника. Всі ці міфи про наступника ми чули від 2016 року. Людина, яка розшукується Міжнародним кримінальним судом як злочинець, буде триматися за владу до останньої секунди. Наступника будуть готувати численні групи. Все вирішиться на полі бою", - вважає експерт.

За його словами, у наступу може бути два результати: або переконлива перемога української армії, або зіткнення сторін "на якісь лінії". За першим сценарієм, наголосив Піонтковський, все відбуватиметься так, як "накидав генерал Залужний" ще в інтерв’ю журналу The Economist в грудні 2022-го. 

"Коли він казав, що "я стою за 84 км від Мелітополя, я готовий взяти це місто, але мені потрібне така зброя". Зброя ця в нього вже є, навіть більше. Коли він його візьме, вийде на узбережжя, все російське угруповання в Криму перетвориться у величезний котел і армія буде вимушена звідти бігти, тоді і з’являться люди, які увійдуть до бункера Путіна та назвуть наступника. Це перший сценарій", - висловився російський публіцист.

В Авдіївці повісили "Путіна". ВІДЕО 

Відбувся невдалий штурм Авдіївки, російські війська вже вкотре намагалися оточити місто, але це у них не вийшло. Тому вони його й далі нещадно обстрілюють, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

Неймовірно, але в Авдіївці й досі живуть десятки мирних мешканців, серед них четверо дітей, батьки яких категорично відмовляються від евакуації. 

Кореспонденти ТСН заїхали у фронтову Авдіївку з підрозділом "Білий янгол" й показали там таку бажану для багатьох українців картину - повішеного "Путіна". 

"Це в'їзд в Авдіївку, зупинятися надовго поліцейські тут не радять, але не показати цього ми вам не можемо. Ось: Авдіївка - це Україна й повішений Путін. На жаль, поки що манекен", - показує Олександр Загородний, кореспондент ТСН.

Професорка Податкового університету Ірпеня вляпалася у мовний скандал: як відреагували у виші 

Професорка Податкового університету Ірпеня вляпалася у мовний скандал: як відреагували у виші (uainfo.org)

В Ірпені викладачка Державного податкового університету під час онлайн лекцій з філософії демонстративно викладала матеріал російською мовою та ігнорувала прохання студентів перейти на українську. Також педагогиня заявила, що іспити у них прийматиме лише мовою країни-агресора, і відправила першокурсників вивчати предмет самостійно.

Відповідні кадри студенти оприлюднили у мережі, і незабаром спалахнув скандал, на який в університеті вже відреагували, пише РБК-Україна, інформує UAINFO.org.

Відео обурливого спілкування професорки ДПУ та чим обернувся інцидент у виші - у матеріалі нижче.

Що сталося

На ролику показано епізод спілкування студентів та викладачки, професорки Любові Воробйової під час лекції 4 квітня.

Коли одна зі студенток звернулася до педагогині із закликом читати лекцію українською мовою, бо "у нас рік повномасштабної війни та неприємно слухати російську", та у відповідь почала конфліктувати з першокурсниками.

Воробйова заявила, що вона 35 років викладає російською мовою, не бажає нічого змінювати, і має намір "приймати іспит російською мовою".

Далі викладачка дала завдання своїм студентам самостійно опрацьовувати тему.

Статуя Діви Марії в Італії плаче кривавими сльозами: пояснення цього випадку приголомшило 

Оприлюднено перші результати досліджень статуї Діви Марії, яка щомісяця плаче “кривавими сльозами” на березі озера Браччано за кілька кілометрів від Рима. Рідину, яка з’являється на обличчі статуї, визнали “сумісною зі свинячою кров'ю”.

Про це повідомляє італійське видання La Repubblica, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

Протягом останніх п’яти років третього числа кожного місяця до статуї Діви Марії, яку привезла і встановила 53-річна підприємниця сицилійського походження Марія Джузеппа Скарпулла, відома як Гізелла Кардія, відбуваються багатолюдні паломництва.

Жінка проголосила себе провидицею, стверджуючи, що відколи привезена з Меджугор’я в Боснії та Герцоговині статуя Діви Марії почала плакати кривавими сльозами, вона отримує від Богородиці одкровення.

Ті, хто хоче побачити статую, повинні сплатити за вхід на територію, де вона встановлена, 50 євро. Але таке “служіння” з очевидною економічною вигодою стало підставою для розслідування, яке розпочала як єпархія Чівіта-Кастеллана, до якої належить місто Тревіньяно, в якому встановлено статую, так і місцева прокуратура. Для дослідження було вилучено деякі артефакти, а саме рідину, що з’являється на дерев’яній скульптурі.

Попередні результати аналізів крові, проведених слідчими на зразках, взятих у статуї, вказують, що за “консистенцією, кольором і щільністю” - це свиняча кров.

Юрій Великий у новій пародії показав, що сталося з Владленом Татарським після смерті

Актор Студії "Квартал 95" Юрій Великий на розсуд глядачів представив нову актуальну пародію.

Цього разу в полі зору гумориста опинився кремлівський пропагандист Владлен Татарський, якого вбили під час зустрічі з шанувальниками у Санкт-Петербурзі 2 квітня, передає ТСН,  інформує UAINFO.org.

Великий уявив, як розвивалися події далі після вбивства пропагандиста. Тож Татарський, якого у відео втілив Великий, опинився після смерті у "підземній канцелярії", де на нього чекала "ад міністраторка підземної канцелярії" Упирьова Ельвіра Тваріонівна, яку також зіграв гуморист.

"Татарський" просить "амдіністраторку" повернути його назад, бо "він там обіцяв всіх перемогти, всіх, кого треба, пограбувати, зробити все, як ми любимо". 

"Обіцяв він. Захарченко з Моторолою теж багато чого обіцяли і що тепер. Оно, обєщальніки свої завалили і сидять мовчки", - відповіла "Упирьова".

Також "адміністраторка" відправила "Татарського" на концерт Кобзона, а перед цим – на екскурсію слідом за руським воєнним кораблем.

Позашлюбний син Шварценеггера зніметься у новому фільмі 

З усіх п'яти дітей голлівудського актора і колишнього губернатора Каліфорнії Арнольда Шварценеггера його 25-річний позашлюбний син Джозеф Баена виявився найактивнішим і найпублічнішим. Хлопець, як і його знаменитий батько, мріє стати "Містером Олімпія", качаючи м'язи у спортзалі, знімається як модель, а також підкорює кінематограф.

Нещодавно стало відомо, що він отримав роль у бойовику "Стрілок", де його партнерами будуть такі легенди як Люк Хемсворт і Морган Фрімен, пише Deadline, інформує UAINFO.org з посиланням на Фокус.

Сценарій до фільму написав Дмитро Логотеті, який буде і режисером.

Відомо, що Джозеф зіграє персонажа на ім'я Воллі, молодого помічника шерифа. У центрі картини – ветеран спецназу Лі Ганнер (Хемсворт), який бере двох своїх синів у похід, де вони натикаються на лабораторію з виробництва фентанілу та викрадаються наркоторговцями. Головний герой має намір будь-що-будь повернути синів, стикаючись по ходу не тільки зі злочинним картелем, але також з ФБР і місцевою поліцією.

У вільний від зйомок час Баена працює агентом з нерухомості, але сподівається незабаром повністю перейти на акторську діяльність. Минулого року він отримав свою першу головну роль у майбутньому науково-фантастичному фільмі Джона Малковича "Колісниця", грав у картині "Реінкарнація: Збій системи" та низці інших проектів.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини