MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 12 квітня 2023

142 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 12 квітня.

Глава Пентагону оцінив шанси України на успішний контрнаступ 

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін вважає, що наразі в України є достатньо можливостей для досягнення успіху під час контрнаступу.

Попри нещодавний витік інформації США у мережу, військове керівництво України залишається зосередженим на своїй цілі, додав очільник Пентагону під час виступу у Державному департаменті. "І я повною мірою впевнений, що вони досягнуть того, чого досягають хороші лідери, великі лідери", - цитує його Укрінформ, інформує UAINFO.org.

За словами Остіна, Україна має чудовий план активних операцій, однак його деталі відомі лише президенту та його найближчому оточенню. "Вони мають багато можливостей, необхідних для досягнення успіху. Ми провели тренування для величезної кількості військ, ми надали значну кількість платформ", - сказав він. 

Крім того, українці самі відчувають, що перебувають у достатньо гарному стані. Остін пообіцяв, що Штати продовжать підтримувати Україну. "Щоб вони могли й надалі досягати успіху, незалежно від того, коли приймуть рішення розпочати наступальні операції", - резюмував він.

У березні президент Володимир Зеленський заявив, що Україна потребує більше боєприпасів для здійснення весняного контрнаступу.

ЦРУ про контрнаступ: "На карту поставлено дуже багато" 

Директор ЦРУ Вільям Бернс заявив, що російський президент Путін несерйозно ставиться до переговорів щодо війни в Україні.

Він підкреслив важливість запланованого контрнаступу України, сказавши, що в найближчі місяці на карту поставлено дуже багато, пише CNN. Бернс вважає, що саме прогрес України на полі бою зможе сформувати "перспективи дипломатії", інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Замість того, щоб відступити, він подвоїв свої зусилля", - сказав директор ЦРУ про Путіна, додавши, що той вірить, що може розтрощити Україну і захід.  

Бернс згадав, що Україна продовжує захищати Донбас, тому кампанія РФ з його виснаження, згідно з одним з просочилися в мережу розвіддокументів, швидше за все, зайде в глухий кут.

"Путін глибоко помилявся у своїх припущеннях про Україну до війни. Справжні країни дають відсіч", - сказав він, зазначивши, що Україна і її президент зробили саме це.

Також директор ЦРУ підкреслив важливість подальшої підтримки США України, в тому числі за допомогою обміну розвідувальними даними.

Військовий експерт Defense Express розповів, чи може українська ППО збивати російські плануючі авіабомби. ВІДЕО

Експерт Defense Express Іван Киричевський в ефірі Radio NV розповів, чи може Україна збивати російські плануючі авіабомби.

"Можна, звісно, припустити, що раптом хтось знайшовся дуже майстерний на наших комплексах Тор. Тому що радянський комплекс Тор малої дальності, він штатно взагалі призначався для знищення таких малорозмірних цілей. Можливо, хтось знайшовся майстерний. Але тут варто бути обережним з тим, щоб не вийшло як в історії з начебто збиттям ракет Х-22", – сказав Киричевський Radio NV, коментуючи повідомлення про те, що українським військовим вдалося збити кілька російських плануючих авіабомб, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

Він нагадав, що минулого року українські військові звітували, що збивали ці ракети, але після трагедії у Дніпрі «виявилось, що за збиту ракету прийняли ту, яка просто збилася з курсу і впала десь у полі».

"Відповідно з цими плануючими авіабомбами поки що теж варто бути обережними чисто тому, що, повторюсь, в теорії радянський ЗРК Тор, яких декілька одиниць у нас мали би бути, чи вони проти таких цілей були призначені працювати, але я б особисто не взявся би стверджувати, що це зараз технічно можливо", – сказав військовий експерт.

4 квітня речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат повідомив, що Росія скидає до 20 плануючих авіабомб по всій лінії фронту щодня. За його словами, керовані бомби вражають цілі на відстані до 70 км.

Пентагон різко звузив коло осіб, які мають доступ до секретної інформації, – CBS  

У Пентагоні після "зливу" документів вирішили звузити коло осіб, які мають доступ до секретної інформації. Кількість людей, які мають таку можливість, була значно зменшена.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CBS News, інформує UAINFO.org.

"Списки співробітників, які отримують регулярні оновлення, що містять таємну інформацію, з 7 квітня значно скоротилися. До витоку доступ до інформації подібного характеру мали близько тисячі людей", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що CBS News переглянув низку документів, що "просочилися", і всі вони являють собою кольорові роздруківки з текстом, графікою або картами. Вони, імовірно, були складені, розгорнуті, а потім сфотографовані та поширені в соціальних мережах, включаючи 4Chan і Discord. 

Як інформує телеканал, посилаючись на чиновника, знайомого із ситуацією, не всі принтери в офісах державних органів США мають доступ до друку секретних документів.

Журналіст: Кошмарне відео з відрізанням голови українському солдату не випадково з'явилося саме зараз 

Всі ж розуміють, що кошмарне відео з відрізанням голови українському солдату, яке нині масово розповсюджують рашистські телеграм-сміттярки, з'явилося зараз не випадково? Тим більше, що знято воно явно влітку. Тобто, приберегли для потрібного моменту.

Як і відео за липень минулого року - з не менш кошмарним відрізанням тестикул нашого тероборонівця. Як і відео з розстрілом Олександра Мацієвського - яке виклали саме в момент, коли наступ рашистів став захлинатися.

Таку думку на власній сторінці у  Facebook висловив журналіст Богдан Буткевич, інформує UAINFO.org.

Це лайно з'являється тоді, коли рашисти хочуть налякати і нас, і своїх. Типу деморалізувати. Перед нашим контрнаступом.

Щоб наші боялися наступати і потрапити в полон.

А з іншого боку - спровокувати жорстокість у відповідь. Щоб такі відео з нашого боку з'явилися. 

Як і будь-яка гебнява "спецоперація", ця має на меті кілька цілей. Щоб окрім типу "деморалізації" ЗСУ, одночасно ще й впливати і на самих рашистів. Типу щоб билися до кінця і не здавалися в полон, бо наші будуть мститися.

Це і є класична КДБшна тактичка. Так вони ще в часи УПА діяли - коли "стрибки", під виглядом бандерівців, винищували цілі села.

Я не буду тут писати все, що думаю про те, що треба робити з усіма рашистами. Бо просто улечу в бан - нема сенсу. Ви самі все розумієте.

Скажу так. Як завжди, рашисти не досягнуть своєї мети. Якщо вони думають демотивувати наших бійців - ну, як, сильно їм попередні такі відео допомогли?

"Голови відрізали не тільки чоловікам, але і жінкам": в InformNapalm розкрили нові деталі звірств окупантів в Україні 

У Мережі з'явилося ще одне відео зі стратою українського військовополоненого російськими окупантами. Тож у Міжнародній розвідувальній спільноті InformNapalm нагадали, що починаючи з 2014 року ворог влаштовував геноцид українського народу на окупованих територіях, інформує UAINFO.org.

"Це відео зі стратою з відрізанням голови полоненому українському воїну нагадало нам про свідчення, які ми чули від вимушених переселенців з окупованих територій Луганщини та Донеччини ще влітку 2014 року. Від людей, знайомих чи родичів знайомих нам людей, яким ми довіряємо і знаємо, що вони не стануть викривляти інформацію, ми отримували усні свідчення, що російські військові (здебільшого кадирівці, але не тільки) практикували відрізання голів полоненим українцям, не тільки військовим, а й цивільним, яких вони до цього грабували та катували. Голови відрізали не тільки чоловікам, але і жінкам, яких перед цим гвалтували. Наприклад, подібна ситуація сталась у смт.Новосвітлівка, Луганської області в 2014 році (точну дату вже важко згадати, бо цю історію чули 8 років тому). За свідченням місцевих, кадирівці зґвалтували та жорстоко вбили декількох дівчат-мед.працівниць місцевої лікарні. Одна з жінок, якій вдалося втекти і бачити все на власні очі, невдовзі померла, кажуть, що "від емоційного вигорання та психологічного шоку".

Вже від іншої людини, офіцера, також в 2014 році чули, що він на власні очі в оптичний приціл бачив, що росіяни відрізали голови полоненим.

Звісно, фотодоказів чи відео цих свідчень у нас не було, тому ми не афішували такі теми і не фокусували на цьому свої дослідження. Бо такі воєнні злочини досить складно довести шляхом OSINT, якщо ніхто зі свідків чи учасників події не зафіксував це на відео.

Олександр Левченко: У московського патріарха Кирила Бог має погони підполковника КДБ

Російська Федерація використовує релігію як зброю. Російська влада на тимчасово окупованих українських територіях систематично переслідує практично всі релігійні організації, які не належать до Московського патріархату. З початку військового вторгнення РФ в Україну російська окупаційна влада закрила, націоналізувала або приєднала до Московського патріархату 26 храмів чи молитовних закладів. Відомо щонайменше про 76 актів релігійних переслідувань. Було вбито або схоплено 29 священиків різних конфесій, ще 20 було пограбовано, пише у своєму блозі Олександр Левченко, інформує UAINFO.org.

У самій Російській Федерації за так званим законом Ярової були притягнуті до відповідальності всі місіонери баптистів та багатьох інших протестантських сповідань. Мормони взагалі були повністю заборонені. Стосовно цих віросповідань російська влада також цинічно діє на тимчасово окупованих територіях України. У серпні 2022 року російські власті у тимчасово окупованому українському місті Мелітополь затримали українського євангельського пастора та висунули йому звинувачення згідно з російським законодавством. Що стосується окупованих російською армією ще навесні 2014 року Кримського півострова та частин Донецької та Луганської областей, то останні дев'ять років ситуація зі свободою віросповідання там була дуже складною. Православна церква України (ПЦУ), Українська греко-католицька церква, усі євангельські церковні громади були визнані сектантськими в так званій "Донецькій народній республіці".

Найбільше зазнає утисків Православна Церква України. Багато церковних будівель ПЦУ було конфісковано на користь Московського патріархату, там, де цього не трапилося, було заборонено відправляти богослужіння українською мовою. Парафії ПЦУ та греко-католицької церкви практично не мають можливості функціонувати в Криму. Церковні переслідування йдуть поруч із культурними, які здійснює російська окупаційна влада. Практично не працюють україномовні школи, Москва відправляє для навчального процесу на окуповані українські території своїх вчителів з РФ. Усі книжки українською мовою знищуються. Відбуваються масові депортації українських дітей у далекі російські регіони, де їх сліди губляться.

Три види садових рослин, які потрібно обрізати в квітні для сильного нового росту влітку

Весна – одна з найактивніших пір року для садівників, оскільки довші дні та тепла погода підштовхують садові рослини до цвітіння. Окрім посіву та посадки насіння, потрібно ще багато обрізати.

Є багато рослин, які потребують обрізки протягом весняних місяців, і це може допомогти звільнити місце для більшого росту та заохотити більше квітів у майбутньому вегетаційному періоді. Якщо деякі рослини не обрізати протягом усієї весни, вони можуть хаотично рости, що може вплинути як на рослину, так і на вигляд вашого саду, пише NV.ua, інформує UAINFO.org.

Нагадування про війну в Україні: креативний директор Balenciaga Демна Гвасалія показав ефектні образи у кольорах українського прапора. ФОТО 

Креативний директор Balenciaga Демна Гвасалія показав ефектні образи зі своєї весняної колекції в кольорах українського прапора, щоб нагадати світові про війну Росії проти України.

Знімок, на якому моделі позують у яскраво-жовтому та синьому аутфітах від Balenciaga, був зроблений для The New Yorker турецьким фотографом Парі Дуковичем, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

У розмові з виданням Гвасалія пояснив, чому війна в Україні стала для нього серйозним емоційним випробуванням та вплинула на його творчість.

«Я читаю новини. Я не можу відключитись від реальності і просто, знаєте, жити у своєму офісі. Ми живемо у жахливому світі, і мода є його відображенням», — каже він.

Нагадаємо, у березні 2022 року на Паризькому тижні моди відбувся показ Balenciaga, який Гвасалія присвятив Україні. Дизайнер хотів скасувати шоу через війну в Україні, адже спочатку воно замислювалося як протест проти кліматичних змін, але в результаті передумав. На стільцях на гостей чекали футболки у кольорах українського прапора. Шоу розпочалося з похмурого прочитання Демною вірша українського письменника Олександра Олеся.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини