MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 6 червня 2023

75 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 6 червня.

Окупанти підірвали дамбу Каховської ГЕС, почався неконтрольований спуск води. ВІДЕО 

Цієї ночі російські окупанти підірвали дамбу Каховської ГЕС , що разташована від Херсона вище за течією Дніпра. Факт підриву підтверджують в оперативному командуванні "Південь", інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Російськими окупаційними військами здійснено підрив Каховської ГЕС. Наразі уточнюється масштаб руйнування, швидкість і обсяги води, ймовірні райони підтоплення. Всі служби працюють. Ситуація відстежується", - йдеться у повідомленні.

Судячи з тих кадрів, що вже з'явилися в мережі, дамба отримала критичні ушкодження і більше не здатна стримувати потік води. Як добре видно на відео, почалося неконтрольоване скидання води з Каховського водосховища, що загрожує серйозними підтопленнями нижче за течією Дніпра.

"Злочин прирівнюється до вибуху атомної бомби": експерт про наслідки підриву Каховської ГЕС 

"Окупанти підірвали Каховську ГЕС. В кращих традиціях дєдивоєвалі. Зібрав трохи інформації, чим це загрожує і що буде далі", - про це у Фейсбуці пише голова ради з урбаністики Києва Віталій Селик, інформує UAINFO.org.

"Це призведе до страшних екологічних, економічних, та техногенних наслідків. А сам воєнний злочин прирівнюється до підриву атомної бомби, чи АЕС.

Ну хоч цього разу підірвали пустою, а не зі своїми солдатами на автодорожній частині, як тоді у 1941 на ДніпроГЕС. Нагадаю, це не сильно вплинуло на темп наступу нацистів.

Чим же загрожує нічний вибух? (Частково цитую Дарса Вільдеранга - посилання в коментарях)

Моделювання найгіршого випадку руйнування росією дамби показує (якщо підірвані всі шлюзи на ширині 200 метрів), що найбільше затоплення відбудеться на лівому (південно-східному) березі річки... 

Хвиля висотою 4 - 5 м вдарить по Антонівському мосту на схід від Херсона після 19 годин. Після цього почнеться підйом води вгору по річці Інгулець, а через 4 - 5 днів - підйом води вгору по річці Буг до Миколаєва.

Декілька менших міст і сіл по обидва боки Дніпра будуть затоплені, і коли хвиля дійде до них, це може бути дуже небезпечно і призвести до людських жертв.

Ніщо не зупинить визволення України. Перші деталі термінового засідання РНБО з ГЕС

Президент України Володимир Зеленський провів термінове засідання РНБО з приводу підриву росіянами Каховської ГЕС. На ньому підкреслили, що ніщо не зможе зупинити звільнення України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на секретаря РНБО Олексія Данілова та Зеленського, інформує UAINFO.org.

"Коротко про результати засідання РНБО - ніщо і ніхто, жоден росіянин не зупинить звільнення України, час якого настав", - зауважив Данілов.

Окрім цього Зеленський доручив провести евакуацію з районів ризику та забезпечити питною водою всі міста й села, які забезпечувалися водою з Каховського водосховища.

На засіданні було погоджено комплекс міжнародних і безпекових заходів, щоб притягти РФ до жорсткої відповідальності за цей теракт.

Тим часом до порятунку людей задіяні всі служби, військові, Кабмін та Офіс президента.

Секретар РНБО також зазначив, що підрив окупантами дамби - це принципово новий етап російської агресії. Адже відбувся повний та остаточний демонтаж усієї фальшивої ідеологічної кремлівської конструкції, як "звільнення України", "боротьба з нацистами", "ураження виключно військових об’єктів" та решти маячні, які є суто пропагандистськими та брехливими тезами.

Данілов додав, що країна-агресор увійшла в етап повного відкидання будь-яких пропагандистських солов’їно-симоньянівських "фігових листків" і відкритого декларування своєї справжньої мети, якою є знищення України, вбивства українців, руйнація економіки та структур життєзабезпечення населення.

Як підрив Каховської ГЕС змінить ситуацію на лінії фронту: відповідь Жданова

Військовий експерт Олег Жданов розповів, що підривом Каховської ГЕС росіяни фактично “втопили” усі окопи, укріплення та мінні поля, які готували на Херсонщині протягом близько пів року.

Про це Жданов повідомив у коментарі сайту ТСН.ua, інформує UAINFO.org.

“Вони сьогодні втопили все, що вони набудували. Всі ті окопи, мінні поля, які вони там розставляли, склади, які позавозили. Я не впевнений, що вони їх вивезли, тому що наша розвідка про це нічого не казала”, - сказав військовий експерт.

Він додав, що взагалі не бачить логіки у діях російських окупантів. Жданов підкреслив, що ворог сам себе підтопив і зруйнував свою систему оборони.

Поліцейський урятував песика, який опинився у пастці після підриву РФ Каховської ГЕС. ВІДЕО

Унаслідок російського теракту з підривом Каховської гідроелектростанції чимало тварин на підтоплених територіях по обидва береги Дніпра опинилися у пастці, і потребують допомоги.

Про це у вівторок, 6 червня, повідомили українські правоохоронці, які оприлюднили у соцмережах відео порятунку пса, що потрапив у біду, передає NV, інформує UAINFO.org.

На ньому видно, що через розлив річки тварина опинилася у воді відрізаною від суходолу, проте поліцейські, які помітили це, одразу ж прийшли їй на допомогу і евакуювали у безпечніше місце.

На тлі цього правоохоронці просять жителів постраждалих районів подбати про безпеку тварин, і не залишати їх напризволяще, особливо на прив’язі.

У Новій Каховці затопило зоопарк "Казкова Діброва": загинули майже всі тварини. ФОТО, ВІДЕО 

Зоопарк "Казкова Діброва" у Новій Каховці повністю затопило внаслідок підриву росіянами Каховської дамби. Врятуватися змогли лише лебеді і качки, розповіла у коментарі UA Animals власниця парку Олена Навроцька.

На опублікованих у мережі відео видно наслідки потопу для зоопарку - уся територія у "високій воді".

У коментарі "УП.Життя" Навроцька зауважила, що усі тварини залишалися в парку з першого дня вторгнення, їх було неможливо вивезти. Тварини були заблоковані в парку, сам парк замінований, завалений деревами і переритий окопами, інформує UAINFO.org.

За її словами, загинуло 300 тварин. До трагедії тут мешкали мавпи, єноти, віслюк, поні, нутрії, різноманітні птахи, дикобрази, бабаки, черепахи та багато інших видів.

"Евакуація була неможлива. Ми всіма силами намагалися зберегти тварин. Скільки зусиль було докладено, скільки людей допомагали рятувати тварин в таких жахливих умовах, практично ризикували життям. І ось тепер Діброви немає! Загинули 300 невинних тварин, наших улюблених вихованців. Анфісочка, Чарлік, поні Малиш, віслючок Ося, єнот Міша і всі…", - поділилась Навроцька.

Вказується, що росіяни обстрілювали "Казкову Діброву", влаштували блокпост і допитували працівників зоопарку. Їжу для тварин привозили небайдужі місцеві мешканці.

У тюремній камері знайдено мертвим колишнього агента ФБР, який багато років шпигував в інтересах СРСР і Росії 

Американські ЗМІ повідомили про смерть Роберта Ганссена, скандально відомого подвійного агента, який майже 20 років працював на Москву. Колишній агент ФБР відбував довічне ув'язнення у в'язниці в місті Флоренс, штат Колорадо.

Його знайшли в камері без ознак життя. 79-річного Ганссена намагалися привести до тями, але ці зусилля виявилися марними. Тюремний лікар констатував смерть ув'язненого, пишуть Факти, Інформує UAINFO.org.

Роберт Ганссен став співробітником ФБР 12 січня 1976 року. Він був на хорошому рахунку у начальства. Агенту було доручено контррозвідувальні операції. Це відкрило йому доступ до величезного масиву секретної документації.

У 1985 році Ганссен почав співпрацювати з радянськими спецслужбами. Москва, як з'ясувалося пізніше, заплатила Роберту за інформацію близько 600 тисяч доларів. Частину грошей було поміщено на його ім'я в радянських банках. Решту він отримав готівкою або дорогоцінним камінням у США. Також відомо, що йому презентували дві пари дорогих годинників.

Після розпаду СРСР Ганссен продовжив співпрацю з московськими кураторами. Йому навіть злегка підвищили винагороду. Російські спецслужби заплатили подвійному агенту понад 800 тисяч доларів.

Легіон "Свобода Росії" опублікував відео з тілом убитого під Бєлгородом полковника Стесєва 

Легіон "Свобода Росії" опублікував відео, яке, за їхніми словами, підтверджує ліквідацію в Бєлгородській області російського полковника Андрія Стесєва.

«Відео підтвердження ліквідації полковника ВДВ Андрія Стесєва. Таких злочинців, як він, які по лікоть забруднили руки в крові мирних жителів, завжди наздоганяє справедлива розплата», — ідеться в підписі до відео, опублікованого в Telegram Легіону, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

Бійці наголосили, що кожен військовий злочинець отримає гідне покарання у суді.

«Якщо доживе, звичайно ж, у тій м’ясорубці війни, яку самі почали. Росія буде звільнена!» — додали в пресслужбі Легіону.

Напередодні українська розвідка повідомляла, що в російському населеному пункті Нова Таволжанка Бєлгородської області в ніч із 4 до 5 червня ліквідували російського полковника Андрія Стесєва — старшого оперативного угруповання Бєлгород. Раніше він обіймав посаду командира 104 десантно-штурмового полку ВДВ РФ.

"Яка Росія, така і місіс": у мережі висміяли новообрану "Місіс Росія – 2023". Фото "красуні" без фотошопу

У столиці терористичної Росії обрали головну заміжню "красуню" всієї країни. Титул "Місіс Росія – 2023" здобула модель і співачка Наталія Оскар, чиї фото без фотошопу шокували навіть росіян.

Зірку активно цькують у пропагандистських пабліках та Twitter, звинувачуючи в купленій перемозі. Українці тільки насміхаються, порівнюючи "вроду" переможниці зі справжнім обличчям держави-терористки, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Оскар була однією з 83 претенденток на корону. Вона народилася на Далекому Сході, але популярність приїхала здобувати в Москву. В фіналі конкурсу вона виконала свою пісню "Я – твоя місіс Росія", що тільки підігріло чутки про те, що перемога була профінансована.

Хейт серед росіян почався після публікації фотографій переможниці з конкурсу. Без фотошопу та фільтрів вона здалася глядачам непривабливою.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини