MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 3 серпня 2023

72 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 4 серпня. 

Україна почала перший раунд перемовин із США щодо гарантій безпеки

У четвер, 3 серпня, Україна та Сполучені Штати Америки офіційно розпочали перший раунд перемовин про двосторонню угоду щодо гарантій безпеки для України.

Як в інтерв’ю УНІАН повідомив заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква, наразі до гарантій безпеки для України, які ухвалили країни G7, приєдналися вже 12 країн, окрім вищезгаданих семи. Відтак, загалом йдеться про 19 країн, інформує UAINFO.org.

"Буквально одразу ми бачили спільну заяву нордичних країн, партнерів з Нідерландів, Бельгії. І сьогодні є підстави говорити, що кількість таких країн буде ще більшою: зараз ще десь п’ять країн розглядають можливість приєднання до декларації", - сказав він.

Жовква уточнив, що наступним етапом має стати початок переговорів із тими країнами, які вже приєдналися до декларації, про укладання двосторонніх або багатосторонніх угод про надання Україні гарантій безпеки. 

У Байдена заявили, що не планують постачати зброю Тайваню в рамках бюджету для України

Уряд Сполучених Штатів Америки (США) не має наміру через Конгрес лобіювати ініціативу щодо надання Тайваню озброєння в рамках додаткового бюджетного запиту для допомоги Україні. Раніше про подібне твердження писала газета Financial Times.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на заяву координатора Ради нацбезпеки Білого дому Джона Кірбі, інформує UAINFO.org.

В американській адміністрації спростували повідомлення журналістів про плани працювати з Конгресом над тим, щоб у рамках зусиль щодо прискорення постачання зброї Тайваню закласти коштом у запит на новий пакет фінансової допомоги для України.

Великий десантний корабель РФ "Оленегорский горняк" у Новоросійську атакувала СБУ, – джерела

СБУ провела спецоперацію в бухті Новоросійська. Внаслідок якої було пошкоджено великий десантний корабель РФ "Оленегорский горняк".

Про це РБК-Україна повідомили джерела в СБУ, інформує UAINFO.org.

Як розповіли джерела видання в Службі безпеки, спецоперацію проводили разом з ВМС.

"В результаті атаки "Оленегорский горняк" отримав серйозну пробоїну і наразі не може виконувати свої бойові завдання. Тож усі заяви росіян про "відбиту атаку" - фейк", - йдеться в повідомленні.

Також джерела у спецслужбах поділилися кадрами нічної атаки. На відео видно, як надводний дрон СБУ, насичений 450 кілограмами тротилу, атакує ворожий корабель, де перебуває близько 100 чоловік екіпажу.

Управління ФСБ у Ростові дистанційно підірвали бійці "Карпатської Січі"

Управління ФСБ в Ростові у березні ц.р. підірвали хлопці з підрозділу "Карпатська Січ" за допомогою замінованого тубуса від використаного "джавеліна".

Про це в інтерв'ю кореспонденту Укрінформу розповів лідер військового підрозділу Карпатська Січ» Тарас Деяк, інформує UAINFO.org.

"Це така типова воєнна історія про удачу. Словом, ми якось узяли тубус від "джавеліна", красиво його замінували, дуже так технічно правильно, класно, звели і завезли в Бахмут. Це було 24 лютого, північ — йшла якраз окупація Ягідного, ми втрачали вулиці, командири говорили по спецзв'язку, що сьогодні ми відійдемо з цих позицій. Ми завезли туди тубус, бухло й харчі для "ваньок" із сюрпризами і там залишили. Ну й згодом, у березні цей тубус успішно спрацював аж в управлінні ФСБ в Ростові", - розповів спецпризначенець.

Деяк припускає, що, очевидно, хтось із російських військових або найманців "Вагнера" знайшов цей тубус, передав командиру як трофей.

"А ті у свою чергу — начальству. Так замінований тубус дійшов до Ростова, де його відкрили, і вже там спрацював механізм. Ми весь цей шлях відслідкували потім по трекеру, який нам підігнали колеги з "Альфи", - каже Деяк.

За його словами, вони "закидували й інші такі штуки, рації мінували, але спрацював тільки цей тубус". 

На Одещині військкома, який став доларовим мільйонером під час війни, відправили на фронт

На Одещині військкома Єгора Смирнова, який став доларовим мільйонером і влаштував до ТЦК двох своїх соратників, переведено для подальшої служби в одну з бригад, що виконує завдання на передньому рубежі.

Про це заявив Одеський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки у Facebook, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

У повідомленні сказано, що таке рішення є реакцією на суспільний резонанс і ухвалене «в межах загальних заходів із вирівнювання бойового навантаження на особовий склад». 

Раніше у соцмережах поширили інформацію про те, що «депутат і воєнком з міста Южне — Смирнов — став доларовим мільйонером під час війни, ще й „пригрів“ у ТЦК двох своїх соратників».

Повідомлялося, начебто у нього з’явилося кілька гектарів землі на березі Чорного моря, 500 кв. метрів комерційної нерухомості та паркування на 938 кв. метрів.

Одеський ТЦК заявив, що командування однозначно засуджує будь-які способи незаконного збагачення, зловживання посадовими повноваженнями та не дозволить прикривати подібні оборудки військовою службою. 

СБУ: Росіяни готуються до масштабної провокації "під чужим прапором" на Мозирському нафтопереробному заводі  

СБУ встановила, що росія хоче використати «вагнерівців» для втягнення білорусі у повномасштабну війну проти України.

Про це повідомляє пресцентр СБУ, інформує UAINFO.org.

Служба безпеки України здобула розвіддані, які свідчать про підготовку росіянами масштабної провокації «під чужим прапором» на стратегічному об’єкті білорусі – Мозирському нафтопереробному заводі.

За наявними даними, підготовкою теракту займається диверсійно-розвідувальна група із кадрових військових зс рф та співробітників російських спецслужб, яких відправили на територію білорусі під виглядом «вагнерівців».

Ця російська ДРГ має вчинити провокацію на НПЗ, вдаючи із себе «українських диверсантів». У скоєному рф планує звинуватити Україну, щоб таким чином вкотре спробувати втягнути мінськ у повномасштабну війну проти нашої держави.

Інформацію про запланований у білорусі теракт співробітники Служби безпеки отримали з кількох джерел. Зокрема, зі свідчень військовослужбовця зс рф, якого українські захисники взяли у полон на Запорізькому напрямку.

Також кіберфахівці СБУ відновили та проаналізували інформацію на мобільному телефоні полоненого рашиста.

Путін у липні підписав рекордну кількість секретних указів – "Медіазона" 

У липні 2023 року президент Росії Володимир Путін підписав рекордну кількість секретних указів, 62% документів не були опубліковані.

Про це йдеться у дослідженні "Медіазони", передає UAINFO.org з посиланням на Укрінформ.

Як зазначає видання, 12 секретних указів були підписані у період з 27 по 31 липня, це максимальний показник за весь час повномасштабної війни Росії проти України. Липневий показник поступається лише показнику в січні 1999 року, коли в Росії засекречено було 64% указів президента.

За підсумками перших семи місяців цього року 48% усіх указів було засекречено. 

Найчастіше, зазначає «Медіазона», секретні укази стосуються нагородження учасників війни проти України, зокрема посмертно. Так, на початку російської повномасштабної агресії у березні 2022 року частка секретних указів досягала 54%, тепер вона піднялася ще вище на тлі українського контрнаступу, вважають автори дослідження.

Процесом війни в Україні у РФ керує вже не Путін: Жданов зробив несподівану заяву

Процесом війни проти України в Росії керує вже не кремлівський диктатор Володимир Путін, а чекістська мафія. Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов, відповідаючи на питання, чи зупиниться війна, якщо Путін "зникне", інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Сьогодні чекістська мафія управляє процесом, вже не Путін. Путін, може бути, якісь розпорядження дає, але навряд чи вони доводяться до повного виконання. Наприклад, я більше, ніж упевнений, що Путін віддав наказ розправитися і з Пригожиним, і з "Вагнером" (після заколоту - УНІАН)", - зазначив Жданов.

На його думку, швидше за все, чекістська мафія зараз максимально нагнітає обстановку для того, щоб примусити Захід до переговорів про завершення або розрулювання збройного конфлікту. 

"Захід це прекрасно розуміє", - сказав експерт.

На Закарпатті три мешканки Київщини впали з мосту: одна жінка загинула, ще дві постраждали. ФОТО 

На Закарпатті у селі Кваси одна жінка загинула та дві постраждали внаслідок падіння з мосту.

Як повідомили у ДСНС, 3 серпня о 22:00 до Служби порятунку надійшло повідомлення, що у річку Чорна Тиса з пішохідного навісного мосту впали три жінки, інформує UAINFO.org.

"Рятувальники прибули на місце та з’ясували, що внаслідок часткового руйнування дерев’яного покриття мосту з висоти 20 метрів у річку впали три жінки, мешканки Київської області, котрі перебували там на відпочинку", - розповіли деталі у ДСНС.

Фахівці ДСНС спустились до жінок та ношами винесли їх наверх. Там на них вже чекали лікарі. На жаль, попри старання медиків 54-річна постраждала померла у автомобілі "швидкої".

Ще двох жінок, 1986 років народження, госпіталізовано до лікарні. Після надання допомоги одну з постраждалих медики відпустили до місця тимчасового проживання для амбулаторного лікування.

Даша Астаф'єва відповіла, чому більше не повернеться на сцену: "Зробили невдалу операцію" 

Українська співачка і модель Даша Астаф'єва вже більше двох років не з'являлася на сцені в якості артистки. Вона зізнається, що це наслідок невдалої операції на голосових зв'язках.

Раніше вона говорила, що більше не виступає, бо під час операції лікар пошкодив їй нерв, що знаходиться біля зв'язок. Крім того, співачка зазначає, що зараз не час для того, щоб виступати в тому образі, в якому вона це робила, і не час для таких пісень як "Авокадо" або "Веревки", передає УНІАН, інформує UAINFO.org

Також знаменитість зізналася, що відмовилася від усіх своїх пісень. І повертатися на сцену не планує.

"Я зараз дуже уважно ставлюся до української творчості. Я відмовилася від своїх пісень. Я не вважаю, що зараз час для розваг. Сьогодні у мене просто не повертається язик і немає бажання. Я постійно уявляю, як там військовим... Їм точно зараз не до "Авокадо" і не до "на цепки веревки привяжу твое тело". Ну, і самій мені... Я переосмислила все. У всього є початок і у всього є кінець", – сказала Даша в програмі "ЖВЛ".

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини