MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 16 серпня 2023

96 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 16 серпня.

Експерти пояснили важливість звільнення Урожайного 

Звільнення Урожайного тактично важливе з точки зору того, щоб забезпечити просування українських військ далі на південь. Однак після цього населеного пункту є ще кілька ліній оборони, які треба подолати.

Про це РБК-Україна розповіли військові експерти Олександр Мусієнко та Владислав Селезньов, інформує UAINFO.org.

На думку Олександра Мусієнка, у районі Урожайного важливо стабілізувати ситуацію та зачистити селище. Адже саме звідти росіяни раніше вели вогонь по наших позиціях, не даючи остаточно взяти під контроль Старомайорське.

"Звільнення Урожайного тактично важливе з точки зору того, щоб забезпечити просування далі на південь - на Завітне Бажання та Старомлинівку. Щоб у ворога не було можливості утримувати плацдарм на лівому березі річки Мокрі Яли, звідки нам постійно загрожували", - зазначив експерт.

Однак Владислав Селезньов сумнівається, що ЗСУ найближчим часом матимуть змогу рушити на Азовське узбережжя.

"Після Урожайного є ще кілька ліній оборони, які треба подолати. Говорити про те, що ситуація докорінно зміниться, не варто. Коли кажуть про 5 мін на квадратний метр, можна лише уявити, скільки часу потрібно на розмінування", - зазначив експерт.

Вторгнення РФ в Україну – стратегічний провал. Продовжувати агресію марно, – Блінкен

Вторгнення Росії в Україну вже обернулося для диктатора Володимира Путіна стратегічним провалом. Він повинен чітко розуміти, що продовжувати агресію марно.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву держсекретаря США Ентоні Блінкена, інформує UAINFO.org.

"Наступного тижня ми відзначатимемо півтора року повномасштабного вторгнення Росії - півтора року бомбардувань українських шкіл і лікарень, використання як зброї продовольства і палива, вбивств і поранень тисяч українців і навіть викрадення українських дітей. Стільки ж часу народ України демонстрував видатну мужність і стійкість", – сказав Блінкен.

Він наголосив, що Сполучені Штати та десятки інших країн продовжуватимуть підтримувати Україну доти, доки в ній не буде встановлено справедливий та міцний мир. 

Держсекретар США зазначив, що українці, за допомогою зусиль та ресурсів союзників і партнерів в усьому світі, змогли відстояти основні принципи - суверенітет, територіальну цілісність, незалежність.

"Вони досягли того, що вторгнення Росії залишиться стратегічним провалом", - наголосив Блінкен.

За його словами, Держдеп працює з українськими партнерами над довгостроковими зобов'язаннями у сфері безпеки, щоб допомогти Україні стримувати та, за необхідності, захищатися від майбутньої російської агресії.

Жданов пояснив, чому ракети "Кинджал" перехвалені: "З’ясувалася ще одна особливість"

Військовий експерт Олег Жданов розповів, що російська ракета "Кинджал" значно перехвалена. Виявилося, що вона втрачає точність після 900 кілометрів.

Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.ua, інформує UAINFO.org

Жданов наголосив, за 900 кілометрів точність "Кинджалів" падає.

"Після передостанньої атаки по Україні з використанням "Кинджалів" з’ясувалася ще одна особливість цих ракет – вони мають мінімальну дальність, і за 900 кілометрів їхня точність падає. Вони кілометр не долетіли до місця, куди, найімовірніше, були спрямовані. Тому тут багато залежить від особливості зброї – точності наведення та її ефективності. А другий момент, ми ж дорослі люди і розуміємо, що не все можна оприлюднювати", – каже військовий експерт.

Аналітик Олександр Коваленко додав, що після останнього ракетного удару окупанти могли повторно вдарити по аеродрому на Прикарпатті.

"Відомо, що на цьому аеродромі перебували пілоти, які готувалися до від’їзду на навчання на літаках F-16. Тоді ворог ударив по Коломийському району "Кинджалом" на упередження, щоб влучити по пілотах. Я так розумію, що після цього росіяни провели дорозвідку і вдарили повторно", – розповідає сайту ТСН.ua Олександр Коваленко.

Путін ухвалив рішення підірвати Запорізьку АЕС: ЗМІ дізналися дату 

Російський диктатор Володимир Путін ухвалив рішення підірвати окуповану Запорізьку АЕС. Росіяни планують теракт наприкінці серпня-початку вересня.

Про це йдеться у телеграм-каналі "Генерал СВР", посилаючись на свої джерела у Кремлі. Він ведеться від імені колишнього генерала Служби зовнішньої розвідки Росії, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

Окрім того, очільник Кремля планує майже одночасно техногенну катастрофу на Курській АЕС, аби звинуватити у цьому Україну. 

"Володимир Путін активував процес підготовки техногенної катастрофи на Курській АЕС. Днями Путін дав розпорядження відновити підготовку, а реалізація планується на кінець серпня початок вересня. Декілька спроб "ворожих" безпілотних літальних апаратів, нібито атакувати Курчатов, це не що інше, як провокації, узгоджені у військовим керівництвом, керівництвом ФСБ і особисто з президентом, з метою показати "готовність" української сторони до ядерного терору", - йдеться у повідомленні. 

Таким чином Путін хоче вийти "зі стратегічного глухого кута", у якому опинився через розв'язану війну в Україні.

"Російським керівництвом подвійну катастрофу буде оголошено "терористичною атакою" на ядерні об'єкти, в чому звинуватить Україну. Путін готовий піти на колосальні жертви серед мирного населення, забруднивши радіацією величезні частини території Росії, України, Республіки Білорусь та інших країн, заради виходу зі стратегічного глухого кута", - зазначають інсайдерські джерела. 

"Доведеться відмовитися від Києва": Медведєв видав чергову порцію маячні, коментуючи "пропозицію" НАТО 

Напередодні у НАТО заявили, що Україна може вступити до Альянсу, якщо відмовиться від спірних територій. Медведєв вважає цю пропозицію цікавою. 

Про це заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв написав у своєму телеграм-каналі, передає ТСН, інформує UAINFO.org

"А що? Ідея цікава. Питання лише в тому, що всі нібито їхні території – дуже спірні. І для заходу до блоку київській владі треба буде відмовитися навіть від самого Києва, столиці Стародавньої Русі. Ну а столицю їм доведеться перенести до Львова. Якщо, звичайно, пшеки погодяться залишити Лемберг любителям сала з коксом", – пофантазував поплічник Путіна.

Вибух на АЗС у Махачкалі був не випадковим: в РФ набирає популярності версія про невдалий пуск ракети з Каспійського моря

Увечері в понеділок, 14 серпня, у Махачкалі (Дагестан, Росія) пролунав вибух на АЗС, який забрав життя 35 людей. У республіці було оголошено жалобу, а місцеві жителі продовжили говорити про причини вибуху. У Дагестані вважають, що він був не випадковим, і все більшої популярності набирає версія з падінням російської ракети.

В першу чергу, на це вказує велика вирва від вибуху на місці трагедії. Вона схожа на вирву від ракети і знаходиться трохи далі від самої АЗС. Про це пише Telegram-канал "Утро Дагестан", передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Також у мережі поширилися кадри перших хвилин після вибуху. На них очевидець говорить із рятувальниками та стверджує, що причиною була саме ракета.

Підтвердженням цього може бути шум, який чули жителі Каспійська (місто, що знаходиться поряд з Махачкалою) близько 21:00 того вечора. Саме над цим районом російські бомбардувальники запускають ракети у бік України. Шум, який чули місцеві, був схожим на звук пуску ракет.

"Нацистська сволота": Соловйов влаштував істерику через рішення Mercedes-Benz і розмріявся розорити концерн 

Німецька компанія Mercedes-Benz, яка вийшла з російського ринку, також прийняла рішення повністю відключити російських дилерів від свого програмного забезпечення. З цього приводу російський пропагандист Володимир Соловйов влаштував істерику та пригрозив "розорити" концерн.

З відповідними заявами він виступив у ефірі своєї програми на російському ТБ. Зокрема, німецька компанія обмежила росіянам доступ до онлайн-систем, які використовуються для здійснення технічного обслуговування та виявлення проблем, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org

Так, ключовою проблемою для росіян після рішення концерну Mercedes-Benz відключити програмне забезпечення в Росії, а також через нестачу комплектуючих, стане те, що тепер терміни ремонту автомобілів значно зростуть.

З цього приводу пропагандист Соловйов влаштував справжню істерику. Він обізвав компанію "нацистською сволотою" та погрожував розорити концерн. Також він заявив, що нібито Mercedes-Benz "знищив свою репутацію" такими діями.

Топ-розвідник РФ закликав не їхати в Європу: там "збоченці" та "біомеханоїди" 

Голова Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Наришкін відзначився абсурдними заявами. Чиновник закликав росіян не їздити в Європу через "біомеханоїди" і "збочення, що розплодилися".

Як повідомляє The Moscow Times, під час виступу на московській конференції з міжнародної безпеки Наришкін переконував, що сучасна Європа "не може бути привабливою для здорової людини". Росіянам там загрожує небезпека, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Людина створена за образом і подобою божою, а західники прагнуть підмінити її всілякими трансгендерами та біомеханоїдами", - зазначив Наришкін.

Цікаво, що члени сім'ї директора СЗР вважають за краще відпочивати саме в Європі. У квітні цього року його дружину Тетяну Наришкіну помітили у Парижі. Дружину головного російського розвідника сфотографували в автомобілі Mercedes S-класу вартістю $100 тисяч, що належить посольству РФ.

Квітнутимуть і восени: що треба зробити з трояндами у вересні 

Троянди – це красиві квіти, які прикрашають наш сад все літо. Більшість кущів починають цвісти у червні та ще раз можуть з'явитись нові бутони у серпні. За квітами потрібно регулярно доглядати, тому що вчасне видалення відмерлих голів гарантує появу нового цвітіння.

Якщо господарі забезпечать рослині правильний догляд, то зможуть насолоджуватися їхнім цвітінням і восени. OBOZREVATEL знайшов дієві поради, які допоможуть впоратись з цим, інформує UAINFO.org.

На початку осені не варто обрізати кущі троянд, тому що вони можуть ще утворювати нові бутони. Важливо обережно обривати пелюстки на квітці, які вже зів’яли та видаляти все хворе листя. Це потрібно для того, щоб рослина не направляла свої сили та поживні речовини на зіпсоване листя, яке вже не можна відновити.

Читайте також: Секрет ідеального газону: 4 помилки, які допускає кожен

У вересні необхідно внести добрива. Для цього вам знадобиться 50-100 грамів золи (суміш із недогорілого вугілля та попелу) та перепрілий гній (це гній, що сильно розклався, тобто однорідна маса, де вже не розрізнити ні соломи, ні тирси). Золу необхідно внести під кущ, а компост можна вносити прямо в ґрунт біля троянди – по 300 грамів органіки на кущ.

Читайте також: 10 рослин, які необхідно обрізати одразу після цвітіння. ФОТО

Якщо пагони та листя були уражені хворобою або зіпсовані шкідниками, то їх обов’язково потрібно видалити. Але не використовуйте це для компосту, краще спаліть, тому що це може тільки нашкодити рослині.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини