MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 22 серпня 2023

123 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 22 серпня.

Резніков розповів, коли Україна зможе отримати перші F-16 

Україна зможе отримати перші винищувачі F-16 не раніше, ніж через 6-7 місяців. Передача літаків буде залежати від терміну навчання українських спеціалістів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міністра оборони Олексія Резнікова, інформує UAINFO.org.

За його словами, сам літак є лише платформою. Слід говорити й про передачу озброєння - ракет, снарядів та бомб, які будуть нести літаки F-16. Також не варто забувати про підготовку інфраструктури для того, аби Україна могла обслуговувати літаки та виконувати бойові завдання.

Окрім того, міністр зазначив, що навчання на літаках мають пройти не лише пілоти, а й інженери, техніки та інші люди, які планують операції.

"На днях побачите": Буданов анонсував "сюрпризи" для окупантів у Криму. ВІДЕО 

Кирило Буданов анонсував "сюрпризи" для росіян у тимчасово окупованому Криму. Заходи, спрямовані на їх знищення, українці побачать уже днями.

Таку заяву Буданов зробив під час спілкування з журналістами на центральній площі деокупованого Ірпеня на Київщині, де напередодні Кримської платформи перед мерією підняли кримськотатарський прапор, пише Obozrevatel, інформує UAINFO.org.

Очільник ГУР визнав, що на території захопленого півострова є люди, які бояться його повернення під контроль України/

"Але є і багато людей, які чекають. І потрібно дати їм впевненість у тому, що їхні надії не марні. Ось для того ми маємо проводити такі заходи, як Кримська платформа, заходи, скажімо так, з рухом опору на тимчасово окупованих територіях, і просто знищувати окупантів у нашому Криму. Що, в принципі, робиться, і ви це бачите, і на днях ще побачите", – зазначив Буданов.

 

Політичний сепаратизм Донбасу: етапи становлення і розвитку 

Проросійськість Донбасу – стереотип. Тяжіння до РФ у жителів Донбасу ніколи не було. Проросійськими були лише люмпенізовані населені пункти і близькі до кордону. В регіоні проживало більше десятка національностей. Був великий рівень толерантності.

Про це , пише у своєму блозі  військовий експерт, співголова громадської ініціативи Права справа Дмитро Снєгирьов, інформує UAINFO.org.

Історія організованого донбаського політичного сепаратизму починається на початках 1990-х
У жовтні 1991-го в Донецьку проходить перший з’їзд представників депутатського корпусу південно-східних областей. Основні вимоги учасників – надання економічних і політичних преференцій для Луганської і Донецької областей.

Водночас починають з’являтися і організаційно оформлюватися проросійські політичні партії та рухи, які у своїх програмових документах закликають до федералізації країни і навіть відокремлення Донбасу від України.

18 листопада 1990 року відбулася установча конференція новоствореної організації – Інтернаціональний Рух Донбасу (ІРД). Саме тоді було затверджено червоно-синьо-чорний партійний триколор, який наразі є прапором так званої «ДНР». Тоді ж була обрана Центральна Рада ІРД, до якої увійшли Дмитро Корнілов, Віталій Заблоцький, Віталій Хомутов, Ольга Маринцова, Володимир Корнілов, Євген Маслов та Ігор Сичов. Лідером ІРД стає Дмитро Корнілов. За інформацією з відкритих джерел, на початку 1990-х років одним із лідерів цієї організації був Юрій Гримчак. Значно пізніше Гримчак буде позиціюватися як перший заступник голови партії «Народна самооборона» Юрія Луценка. А згодом Гримчак отримає посаду заступника міністра з тимчасово окупованих територій України.

 

Король Чарльз відповів на запитання, чи хотів би він, щоб його син принц Гаррі повернувся до родини 

Члени британської королівської родини дотримуються одного простого правила – ніколи не скаржся, ніколи не пояснюй.

Ось і король Чарльз III ніколи не скаржився, що в нього погані стосунки з молодшим сином принцом Гаррі. Остаточно вони зіпсувалися після того, як герцог Сассекскій зробив низку заяв і розповів подробиці їхніх стосунків у своїх мемуарах, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

Букінгемський палац публічно не коментував ситуацію, а королівські шанувальники за будь-якої нагоди ставлять Чарльзу запитання, а чи не хоче він, щоб Гаррі повернувся?

Так було і під час відвідування Чарльзом кампуса Університету Східного Лондона в Стратфорді з нагоди його знаменного 125-річчя, де він відкрив меморіальну дошку, яка сповіщає про відкриття нової лікарні та навчального центру первинної медико-санітарної допомоги, пише express.

Того дня монарх, як завжди, вітав студентів та інших доброзичливців. І, коли Чарльз тиснув руку одній людині з натовпу, чоловік закричав: "Поверніть Гаррі, будь ласка, не могли б ви повернути його, будь ласка, сер?" Чарльз спитав його: "Кого?", ніби не почувши спочатку, про кого його запитував чоловік. "Гаррі, вашого сина", на що Чарльз несамовито відповів: "Було б непогано".

"Чоловік в Україні – безправна істота": Мухарський викликав скандал гучною заявою про фемінізм і нарвався на шквал критики

Колишній чоловік пропутінської української ведучої Сніжани Єгорової, актор та співак Антін Мухарський оскандалився своїми гучними заявами про фемінізм. Він вважає, що цей рух для України є "смішним", оскільки жінки нібито не стикаються з гендерною нерівністю в нашій країні, на відміну від чоловіків, на захист яких і став артист. Він назвав жінок "гучними, галасливими і скандальними", а чоловіків – "розхідним матеріалом, сировинним придатком до самки, героїчною, але безправною, мовчазною істотою".

На думку Мухарського, Захід, зокрема грантові фонди, нав'язують українському суспільству "міфи про фемінізм". Так, музикант категорично не вірить у сексуальні домагання до жінок на робочому місці та нерівність у зарплатах. Ба більше, він вважає, що з подібними утисками стикаються саме чоловіки. Скандальний допис шоумен розмістив на особистій сторінці у Facebook, пише Obozrevatel, інформує UAINFO.org.

Мухарський написав довгу передісторію про те, що Україна є матріархальною країною, де жінка завжди була головною, а тому, на його думку, від гендерної нерівності треба захищати чоловіків, а не представниць прекрасної статі. Фізичному та психологічному насильству з боку чоловіків, з яким стикається величезна кількість українок, музикант також знайшов виправдання – "це від безпорадності, несправедливості та агресії з боку матріархального суспільства".

Читайте також: "Бурхливе життя": Антін Мухарський розповів про секс з молодшою на 19 років дружиною

"Українські чоловіки в основному самітники-мовчуни. Справжні козаки-характерники. Ну буває, що переї*уть когось із безпорадної люті через знецінення та фізичну агресію з боку матріархальної більшості. Але жити таким недовго. Середня тривалість життя чоловіків в Україні на 15 років менше жіночої. А у військові часи й уявити страшно... Немає в світі більш фемінізованої країни, ніж наша. Пересічний чоловік в Україні – розхідний матеріал. Сировинний придаток до самки. Героїчна, але безправна, мовчазна істота, приречена на моральне та фізичне знищення. Ось чому я відверто сміюся і надсміхаюся над західними зразками фемінізму, що паразитують на грантовій підтримці лівацьких фондів, підживлюючи інформаційне тло, ніби Україна – дикунська, варварська теріторія зачуханих патріархалів. Створюють міфи списані з феміністичних методичок про якісь там сексуальні домагання на робочому місці і нерівність у зарплатах", – видав Мухарський.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

 

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини