MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 25 жовтня 2023

117 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 25 жовтня. 

У ГУР заявили, що Росія не зможе повторити минулорічні ракетні обстріли під час зими 

Росія поновлює свої запаси ракет, але у неї не вдасться повернутись до запасів, які були на початку 2022 року.

Про це в етері телемарафону заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

"Встигають поновлювати (запаси ракет, - ред.) дивлячись із чим порівнювати. Якщо стосовно тих запасів, які у них були до повномасштабного вторгнення, то не встигають. І навіть близько не наближаються. Але в цілому якась певна кількість ракет виробляється загарбниками. "Калібрів" більше, "Кинджалів" менше, але виробляють", - пояснив Юсов.

Він зазначив, що якщо Росія довгий час не проводить ракетних обстрілів, то вона накопичує ракетний потенціал для майбутніх атак.

"І так, ми на порозі нового опалювального сезону. І оскільки держава-терорист нікуди не ділась, то очевидно, що ті удари, які ми бачили минулої зими, можуть бути повторені", - додав він.

Разом з тим, Юсов заявив, що у Росії не вийде накопичити велику кількість ракет.

"Тих запасів ракет, які в них були до 24 лютого 2022 року, у них немає. І ми бачили, коли вони могли випускати по 100 і більше ракет за один удар. Зараз давно такого не спостерігається. Разом з тим, те що ми проговорюємо, що ризики залишаються, це означає, що країна готується", - підкреслив він.

Британська розвідка назвала вирішальний фактор у боях на лівобережжі Херсонської області

Вирішальним факторам у боях за лівий берег Херсонської області є здатність військових до інтенсивного використання артилерії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Британії, інформує UAINFO.org.

У відомстві зазначили, що протягом останнього тижня активізувалися бої навколо берегів нижньої течії Дніпра.

"Україна надала більшого пріоритету операціям у цьому секторі, створюючи невеликі плацдарми на східному березі, який вона контролює з літа. Росія, ймовірно, була попереджена про можливість атак через річку, оскільки вона вивела свої війська із західного берега 12 місяців тому", - додають у розвідці. 

Там зауважують, що територія знаходиться під контролем новоствореної 18-ї загальновійськової армії, після того, як деякі з підрозділів, що раніше перебували в цьому районі, були перекинуті на Оріхівський напрямок на схід.

"Як і в більшості секторів, вирішальним фактором майже напевно є здатність військових вести точний, інтенсивний артилерійський вогонь. Перші ознаки вказують на те, що Росія зберегла значний артилерійський потенціал в межах досяжності річки", - зазначають у Міноборони Британії.

Довелося спалити. В Івано-Франківську чоловік розгулював з прапором РФ, стверджуючи, що він "французький"

В Івано-Франківську випадковим перехожим довелося провести географічний лікнеп для чоловіка, який ходив містом у куртці з російським прапорцем.

Відповідне відео було опубліковано у Telegram-каналі Еспресо Захід, передає NV, інформує UAINFO.org.

Обурені люди вирішили пояснити провокатору, що ходити вулицями з символікою країни-агресора, яка влаштувала геноцид українців і окупувала частину їхніх територій — не найкраща ідея.

У відповідь на це він спробував усіх переконати, ніби думав, що це прапор Франції.

Як би там не було, російський триколор з куртки все ж довелося зняти, після чого його спалили просто на місці.

В кортежі президента Польщі Дуди виявили "жучок-геолокатор" – TVN24

В одному з лімузинів, які належать канцелярії президента Польщі Анджея Дуди, виявили "жучок-геолокатор". З цим датчиком автомобіль міг їздити кілька місяців.

Про це повідомив польський телеканал TVN24. "Жучок" знайшли під час огляду автівки на випадок закладення в ній вибухового заряду, передає OBOZ.UA, інформує UAINFO.org.

Зазначається, що за допомогою цього пристрою можна було відстежити місцеперебування автомобіля в режимі реального часу.

"Виявилося, що цей автомобіль міг їздити з датчиком кілька місяців, він неодноразово включався до складу президентської автоколони, зокрема під час його поїздок до України", – сказав співробітник президентської служби охорони.

За даними TVN24, сам Дуда не скористався цим автомобілем. До автоколони польського президента зазвичай входять три автомобілі. В одному перебуває глава держави, у двох інших - охорона.

Розслідуванням інциденту мало зайнятись Агентство внутрішньої безпеки Польщі. Чи мало воно місце, і якими є результати – наразі не відомо.

"Насолоджується життям у США": їзраїльські солдати засудили сина Нетаньягу, який не воює проти ХАМАСу

Солдати ЦАХАЛу засудили сина прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу Яїра за те, що він залишився в Маямі, поки резервісти повернулися додому, щоб воювати проти бойовиків ХАМАС.

Про це пише Daily Mail, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

За даними ЗМІ, 32-річний Яїр перебуває у Флориді з квітня. Батько наказав йому припинити публікувати провокаційні пости в соціальних мережах, через що на нього неодноразово подавалися до суду за наклеп.

Тим часом до армії оборони Ізраїлю було призвано безпрецедентну кількість резервістів - 360 000 осіб. Журналісти пишуть, що "багато з них кидають усе, щоб полетіти назад до Ізраїлю, навіть відмовляються від медового місяця". 

"Яїр насолоджується своїм життям у Маямі-Біч, поки я на передовій. Це ми залишаємо свою роботу, наші сім’ї, наших дітей, щоб захистити наші сім’ї вдома та країну, а не люди, які відповідальні за цю ситуацію. Наші брати, наші батьки, сини, всі йдуть на передову, а Яїра досі немає. Це не сприяє формуванню довіри до керівництва країни", - сказав The Times один солдат, доброволець, який служить на північному фронті Ізраїлю.

У Росії знайшли мертвим "ключового свідка" вибуху на Чорнобильській АЕС: кажуть про самогубство

У Росії вранці 23 жовтня виявили тіло колишнього начальника зміни 4 енергоблоку Чорнобильської АЕС, 75-річного Віктора Смагіна. Один із ключових свідків катастрофи нібито наклав на себе руки, викинувшись з вікна своєї квартири у багатоповерхівці в Москві.

Про це пишуть російські пропагандисти. Вони запевняють, що Смагін залишив передсмертну записку, де пояснив своє бажання звести рахунки з життям виявленими у нього вже вчетверте пухлинами, передає OBOZ.UA, інформує UAINFO.org.

"Ключовий свідок трагедії на Чорнобильській АЕС покінчив життя самогубством на фоні загострення важкої хвороби. Тіло 75-річного Віктора Смагіна виявили рано-вранці 23 жовтня біля багатоповерхівки на Хорошівському шосе в Москві. Незадовго до цього він повідомив рідним, що в нього вчетверте знайшли онкологію, і що він більше не може боротися із хворобою", – пише один із популярних російських пабліків.

Інше пропагандистське видання Росії згадує про нібито залишену Смагіним на лоджії в квартирі передсмертну записку, де йдеться про те, що він втомився боротися з онкологією.

"Сьогодні підтвердилася нова пухлина, таким чином, у мені сидять ще мінімум чотири пухлини. Лікувати їх нереально, та й сил у мене не вистачить на їх лікування. Прошу мене вибачити за мій догляд. Велике дякую за спільно прожиті роки. Це було щастям. Прошу вибачення!" – цитують пропагандисти текст, написаний нібито самим Смагіним.

Японські вчені заявили про створення "штучного сонця" 

Науковці з японського Національного інституту квантових наук і технологій заявили, що їм вдалося сформувати "плазму", яка відіграє ключову роль у реакціях ядерного синтезу.

Про це повідомляє NHK, передає UAINFO.org з посиланням на Укрінформ.

За словами науковців, їм вдалося сформувати «плазму» на великомасштабній установці з ядерного синтезу JT-60SA у префектурі Ібаракі. Вартість технологічного комплексу, що був побудований спільно Японією та Європейським Союзом, становить близько 435 мільйонів доларів.

Щоб досягти ядерного синтезу, «плазма» має досягти температури понад 100 мільйонів градусів за Цельсієм, а ядра стикаються зі швидкістю 1000 кілометрів за секунду. Японські науковці зазначають, що наразі вони можуть створити температуру «плазми» у 10 мільйонів градусів.

Інститут має на меті протягом п'яти років отримати технологію, необхідну для підтримання «плазми» за температури 100 мільйонів градусів за Цельсієм упродовж 100 секунд.

В Україні вперше трансплантували комплекс серце-легені. ВІДЕО

Команда київських і львівських лікарів вперше в Україні провела операцію з трансплантації комплексу серце-легені.

Про це повідомив директор Інституту серця МОЗ України, професор Борис Тодуров, інформує UAINFO.org.

"Першу трансплантацію комплексу серце-легені в Україні зроблено! Пацієнтка стабільна. Дякую всім, хто взяв участь у цій нелегкій операції. Співпраця із нашими Львівськими колегами дає чудові результати", - зазначив він.

Продюсер Полякової заявив, що торт за 100 тис. грн на скандальному весіллі у Львові був пластиковий

Продюсер співачки Олі Полякової Михайло Ясинський прокоментував скандал з весіллям колишніх прокурора та працівниці Державного бюро розслідувань (ДБР), що відбувся за участі його протеже. Зокрема, чоловік сказав, що двометровий торт на святі був пластиковим, а їстівною зробили лише вершину.

Про це стало відомо з інтерв'ю продюсера на YouTube-каналі українського ведучого та шоумена Слави Дьоміна, яке пройшло у прямому ефірі. За оцінками кондитерів, величезний весільний торт коштував молодятам 100 тисяч гривень, передає OBOZ.UA, інформує UAINFO.org.

Михайло Ясинський стверджує, що насправді кондитерський виріб був зроблений з пластику. За його словами, про це він дізнався від одного з артистів, що виступали на скандальному весіллі. "Торт цей був пластиковий, і справжній торт там був тільки на вершині", – сказав продюсер.

Нагадаємо, на початку жовтня спалахнув гучний скандал: експрокурор Ростислав Ільницький та колишня працівниця ДБР Роксолана Москва зіграли пишне весілля, яке в медіа охрестили "бенкетом у чуму". Місцем проведення став елітний 5-зірковий комплекс під Львовом Emily Resort. Наречені гуляли свято дві доби: у перший день було запрошено 300 гостей, у другий – 500.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини