MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 2 листопада 2023

72 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 2 листопада.

"Затягування війни вигідне противнику": Залужний розповів, що потрібно для перемоги над Росією

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що війна в Україні зараз стає позиційною – і такий розвиток подій є вигідним для країни-агресора РФ. Для того, аби перемогти ворога, нашій країні потрібні не лише зброя, ракети й снаряди, які надають партнери, а й військові технології.

Про це йдеться у статті Залужного, опублікованій у журналі The Economist, інформує UAINFO.org з посиланням на OBOZ.UA

"Збройні сили України потребують ключових військових можливостей і технологій, щоб вийти з такої війни", – наголосив він.

Перш за все йдеться про авіацію – саме контроль над небом необхідний Україні для проведення наземних операцій великого масштабу. Попри те, що ЗСУ вже знищили чимало літаків, вертольотів та систем ППО агресора, Росія все ще зберігає значну перевагу та продовжує створювати нові ударні ескадрильї. 

"Ця перевага ускладнила нам просування вперед. Російські системи протиповітряної оборони все більше заважають нашим літакам літати. Наша оборона робить те саме з Росією. Тож російські безпілотники взяли на себе значну частину ролі пілотованої авіації щодо розвідки та завдання авіаударів", – пише головком.

Якщо ви живете у дорослому світі, то не варто переживати через статтю Залужного, – Сергій Фурса 

"Щось народ почав тужити від статті Залужного. Але Залужний просто описав факти. Які всі й так бачили. І якщо ви сподівались на диво, а Залужний лишень написав, що див не буває, то вся справа у ваших очікувань. До того ж це постійний стиль Залужного. У кожному своєму дописі він воліє бути консерватором. Фокусуватися на проблемах. Говорити про ризики. Ну і не обіцяти перемогу за 2-3 тижні", - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише Сергій Фурса, інформує UAINFO.org.

"Залужний знов став тим самим дорослим у кімнаті. Причому він не тільки описав ситуацію максимально чесно і детально, професійною мовою, але і вказав, що треба робити. Тобто він не скиглить. Він каже, що є проблема. А у цієї проблеми є рішення. І вказує напрямок. Причому ця стаття писалася не для внутрішнього споживача. Це адресувалось нашим західним партнерам. Вказуючи напрямок тієї допомоги, на яку ми розраховуємо. І яка потрібна, щоб західний світ переміг. І щоб не настало вічної втоми від війни.

Тому якщо ви живете у дорослому світі, то не варто переживати через статтю Залужного. Він виходить в публічний простір дуже не часто. І робить це не для того, щоб вказати на очевидні речі. А для того, щоб комунікувати задля розв'язання проблеми. Інше питання, чи здатен Захід дати нам те, що потрібно. Але поки ми не попросимо, ми не дізнаємось. І якщо не просити, то ми точно не отримаємо того, що нас може наблизити до перемоги. А там республіканці якраз у Конгресі питали, що треба для перемоги. Хотіли почути це, щоб голосувати за допомогу для України. От вам і відповідь. От вам і стратегія. 

А ще він визнав помилки. Це прям схоже на диво для українських дописувачів. Залужний чесно визнав, що його оцінка адекватності Росії виявилась занадто адекватною. Знов таки, ми всі так плюс-мінус помилялися.

Тому див не буває. Є важка робота. Без гарантованого результату. Бо супротивник також сильний. І треба мати реалістичні очікування. Бо та туга, та втома, яка зараз є в Україні, стала результатом втому числі нереалістичних очікувань, які були весною

БТРи, дрони і радари для ППО. Німеччина передала Україні новий військовий пакет 

Німеччина надала Україні новий пакет військової допомоги. Він включає складові для систем ППО IRIS-T, броньовану техніку і різні дрони.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на уряд Німеччини, інформує UAINFO.org.

До нового військового пакету увійшли:

  • 12 бронетранспортерів (назва невідома);
  • 7 розвіддронів Primoco ONE;
  • 2 захисні системи AMPS для гелікоптерів;
  • 5 надводних дронів;
  • 10 тисяч безпекових окулярів;
  • 32 термінали для супутникового зв’язку;
  • PCB-принтер (3D);
  • 5 великовантажних тягачів та 4 напівпричепи;
  • 12 вантажівок типу MAN TGS.

Уряд Німеччини також виділив 30 тисяч комплектів зимового одягу для українських військових.

"Усі цілі будуть досягнуті": у Кремлі відреагували на статтю Залужного і розмріялися про "врегулювання" 

У Кремлі відреагували на статтю головнокомандувача Збройних сил України, у якому Валерій Залужний заявив, що війна стає позиційною, що вигідно для Росії. Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков укотре пообіцяв росіянам, що "всі цілі спецоперації будуть досягнуті".

Відповідну заяву Пєсков видав під час брифінгу 2 листопада. Слова спікера Кремля наводять російські пропагандистські ЗМІ, передає OBOZ.UA, інформує UAINFO.org.

Зокрема, коментуючи слова Залужного про позиційну війну, Пєсков заявив, що це не так.

"СВО послідовно продовжується, всі цілі будуть досягнуті", – пообіцяв він. 

За словами спікера Кремля, Києву нібито "потрібно зрозуміти", що в нього нібито "немає перспектив перемоги на полі бою".

"Чим швидше вони це зрозуміють, тим швидше можна вирішити ситуацію", – сказав Пєсков.

СБУ викрила на антиукраїнській діяльності лідерів псевдорелігійної секти АллатРа

Служба безпеки спільно з Національною поліцією нейтралізувала міжнародну злочинну організацію АллатРа. У результаті багатоетапної спецоперації у Києві та інших регіонах України заблоковано підривну діяльність понад 20 осередків цього угруповання, які діяли на користь спецслужб рф, інформує UAINFO.org.

Під виглядом «місіонерства» учасники релігійної секти виправдовували збройну агресію рф та публічно просували кремлівську ідею про створення «союзу слов’янських народів» під керівництвом москви.

Фігуранти організували чітку ієрархічну структуру та власні «представництва» в кожному обласному центрі нашої держави.

Ці осередки АллатРа масово закликали місцевих жителів приєднуватися до секти та розповсюджувати ідеї кремля.

Для пошуку однодумців та поширення проросійських поглядів фігуранти створили власний ютуб-канал, який налічує майже пів мільйона користувачів.

Також організатори АллатРа запустили мережу власних медіа та інтернет-ресурсів, телеграм-каналів та сторінок у соцмережі «ТікТок». Там вони публікували пропагандистські «дописи» та відео, просуваючи прокремлівські наративи через ідеї так званого «благотворчого суспільства».

Стала відома доля фільму "Демони", де свою останню роль зіграла Руслана Писанка

Телеведуча та акторка Руслана Писанка, яка раптово пішла з життя в липні 2022 року, незадовго до своєї смерті зіграла головну роль у фільмі Наталки Ворожбит "Демони".

Те, що артистка знімається в цьому кіно, трималося в секреті – хотіли зробити сюрприз глядачам. За словами Ворожбит, у її фільмі Писанка неперевершена, глядачі її такою не бачили, інформує UAINFO.org з посиланням на OBOZ.UA.

Ігор Ісаков, чоловік Руслани Писанки, в розмові з OBOZ.UA згадав, як Руслана, перебуваючи на лікуванні в Німеччині, рвалася на зйомки в Полтаву. А також розповів, на якій стадії перебуває ця картина.

Російські пропагандисти повідомили про загибель Віталія Козловського: співак відреагував 

Український співак Віталій Козловський, що зараз служить у лавах ЗСУ, відповів на чутки про свою смерть. Неправдиву інформацію щодо артиста радісно поширювали російські Telegram-канали.

Про це стало відомо з Instagram-сторінки зірки. Віталій прокоментував фейк та припустив, що такі маніпуляції – це знак, що у росіян все кепсько, інформує UAINFO.org з посиланням на OBOZ.UA.

Співак записав відеозвернення до підписників. "Мені люди показали новину, де наші кінчені сусіди мене вже встигли поховати, – почав він. – Але я живий, я в порядку і вдячний всім, хто хвилювався".

Артист наголосив на тому, що будь-яку інформацію з неофіційних джерел треба ретельно перевіряти. Віталій Козловський також закликав не впадати у паніку, якщо ви почули страшну звістку про своїх рідних, бо це може виявитися неправдою.

"Якщо вороги вже маніпулюють життями живих і в хід ідуть такі дешеві методи, значить справи напевно в них дуже кепські", – підсумував він, додавши, що ми повинні бути зосередженими на допомозі нашим воїнам.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини