MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 6 листопада 2023

35 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 6 листопада.

ЗСУ просунулись на лівому березі Херсонщини, продовжуються бої, – ISW

Збройні сили України минулої доби продовжили свою активність на лівому березі Херсонської області та навіть досягли підтверджених успіхів.

Як повідомляють аналітики ISW з посиланням на відео з геолокацією, українські війська незначно просунулися на південно-західному куті ферми з виробництва сонячних панелей поблизу Підстеповогоінформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН

Водночас інші відео підтверджують, що Сили оборони утримують позиції у будинках у Кринках. Російський військовий блогер також підтвердив, що позиційні бої продовжуються в Кринках і вздовж лінії Піщанівка - Пойма.

Читайте також: Генштаб: Сили оборони продовжують штурмові дії південніше Бахмута 

Ворог же продовжив лютувати і атакувати правий берег Херсонської області. Південне оперативне командування України заявило, що окупаційні війська завдали дев'ять авіаударів 50 бомбами по населених пунктах минулої доби.

Російський блогер навіть похизувався відеозаписом, на якому, нібито, показано авіабомбовий удар загарбників по Одрадокам'янці. Інший блогер стверджує, що росіяни випустили понад 40 "плануючих бомб" ФАБ-500 за українськими цілями в Херсонській області за останні 24 години.

"Загинули кращі". В 128-й бригаді зробили першу заяву після удару РФ

У командуванні 128 окремої гірсько-штурмової бригади внаслідок ракетного удару повідомили про 19 загиблих внаслідок удару росіян у прифронтовому селі Запорізької області, інформує UAINFO.org.  

"Ракетний удар підступного ворога забрав життя 19 бійців 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади. Зараз проводиться ретельна перевірка всіх обставин трагедії, до її закінчення просимо не поширювати неперевірену, часто фейкову інформацію. 

Загинули кращі наші бійці... Висловлюємо щирі співчуття їхнім рідним і обіцяємо відомстити за побратимів у 100-кратному розмірі. 

Вічна пам'ять воїнам, що віддали за Україну життя!", - сказано в повідомленні.

"Поясню за 24 хвилини": Зеленський запросив Трампа до України

Президент України Володимир Зеленський вважає, що за 24 хвилини зможе пояснити ексглаві США Дональдові Трампу, що той не зможе припинити війну між Росією та Україною за 24 години у разі свого переобрання.

Про це Зеленський сказав в інтерв’ю NBC News, передає ТСН, інформує UAINFO.org.  

Журналістка запитала Зеленського, що б він відповів Дональду Трампу, який заявляв, що міг би завершити російсько-українську війну за 24 години у разі свого переобрання на посаду президента США.

"Що я можу сказати? Ми його також будемо раді вітати. Президент Байден вже був тут, і він, думаю, зрозумів деякі речі, які на мою думку, можна зрозуміти, лише перебуваючи тут (в Україні – Ред.)... Мені треба буде не більше 24 хвилин, щоби пояснити президенту Трампу, що він не може щось зробити з цією війною, забезпечити мир – через Путіна", – відповів Зеленський. 

За словами глави держави, Трамп не зможе домовитися про мир з Путіним, лише якщо він налаштований віддавати українські території та незалежність.

"Якщо він звісно не пробуватиме і не буде готовий здати її жахливому чоловіку Путіну. Якщо він не готовий віддати нашу незалежність, він не зможе це зробити. Тож ми будемо дуже раді вітати його тут (в Україні. – Ред.)", – додав Зеленський.

Аналог "Шахеда": Україна запустила в серійне виробництво дрон з дальністю 1000 км 

В Україні запустили у серійне виробництво новий дрон-камікадзе з дальністю польоту до 1000 км, який є аналогом безпілотника Shahed-136.

Про це гендиректор "Укроборонпрому" Герман Сметанін розповів у інтерв’ю "Економічна правда", передає ТСН, інформує UAINFO.org.  

Сметанін підтвердив інформацію про те, що в Україні відбувається серійне виробництво дрона з дальністю польоту до 1000 км.

"Виробляється. Зокрема, у кооперації з іноземними партнерами. Де саме – я розповідати не буду з міркувань безпеки. Головне, що вони літають і вибухають, а Сили оборони їх замовляють. Це ж чудово!" – розповів гендиректор "Укроборонпрому".

Він також відповів, чи є цей новий український дрон аналогом іранських Shahed-136.

ЗСУ за тиждень ліквідували близько 10 батальйонів росіян

Російські окупаційні війська продовжують зазнавати в Україні значних втрат у живій силі та техніці. За минулий тиждень Сили оборони ліквідували близько десяти батальйонів загарбників, тобто на один більше, ніж тижнем раніше.

Про це передає РБК-Україна з посиланням на Military Media Center.

За даними статистики від Генерального штабу Збройних сил України про втрати російських інтервентів, за тиждень - з 30 жовтня по 5 листопада - українські воїни ліквідували:

  • 5160 солдатів ЗС РФ (умовно 10 батальйонів, оскільки 1 батальйон становить близько 500 осіб особового складу);
  • 77 танків (умовно 3 танкові батальйони, позаяк 1 танковий батальйон налічує близько 31 одиниці);
  • 154 бойові броньовані машини (умовно 5 мотострілкових батальйонів, оскільки 1 мотострілковий батальйон - це близько 34 одиниць);
  • 162 артилерійську установку (умовно 9 артилерійських дивізіонів, адже 1 артдивізіон включає приблизно 18 гармат);
  • 10 ракет;
  • 1 літак.

Платежі прийдуть, навіть якщо квартира порожня. "Нафтогаз" звернувся до українців за кордоном 

Платіжки за газ будуть приходити, навіть, якщо в помешканні ніхто не живе, тому важливо передавати показники кожного місяця. Абоненти, що зараз знаходяться за кордоном, можуть передати покази, використавши міжнародний номер, або це може зробити родич чи квартирант.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Нафтогаз України", інформує UAINFO.org.

"Важливо! Передавати показання лічильника необхідно навіть, якщо ви тимчасово не проживаєте у помешканні та не користувалися газом", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають в компанії, якщо цього не зробити, оператор ГРМ (міськ- або облгаз) може нарахувати обсяг спожитого газу на основі "планового щомісячного об’єму споживання".

"Щоб уникнути цього, передавайте щомісяця фактичні, незмінні показання лічильника", - додають спеціалісти.

Нові можливості

Наразі передати покази може не тільки сам власник, а і наприклад, його родич, квартирант.

"Додали у процес верифікації можливість підтвердження по міжнародному номеру", - зазначають у "Нафтогазі".

Тяжкохворий Брюс Вілліс не впізнав свою колишню дружину Демі Мур: вони були разом 13 років 

Американський актор Брюс Вілліс, що бореться з лобно-скроневою деменцією, не впізнав свою колишню дружину Демі Мур та їхніх спільних дітей. Акторка навідала колишнього чоловіка після літньої відпустки в Італії, однак він не зрозумів, хто вона.

Про це повідомляє Closer, передає OBOZ.UA, інформує UAINFO.org.  

Брюс Вілліс та Демі Мур перебували у шлюбі 13 років та мають трьох доньок: 35-річну Румер, 32-річну Скаут та 29-річну Талулу.

Акторка підтримує тісний зв’язок з дружиною Брюса, але вона навіть не могла уявити, що хвороба зайшла настільки далеко. Деменція може стати причиною серйозних когнітивних порушень, зміни особистості та перепадів настрою. За час відсутності Демі Мур, спогади Вілліса про неї просто зникли у пам’яті.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини