MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 14 листопада 2023

110 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 14 листопада.

Україна не отримає обіцяний мільйон боєприпасів до весни, – Кулеба

Європейський Союз дійсно може не встигнути передати Україні до березня 2024 року 1 мільйон артилерійських снарядів.

Дані ЗМІ підтвердив Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі інформаційного телемарафону, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.  

 "На жаль, агентство Bloomberg говорить правду. Є питання, і багато ми, скажімо так, багато і гучно б'ємо у дзвони", – сказав він.

За його словами, Євросоюз має політичну волю продовжувати підтримувати Україну, а справжньою перепоною для виконання обіцянки є жалюгідний стан оборонної промисловості та складів, бюрократія та велика кількість "несинхронізованих речей".

"Європейський Союз працює над усуненням цих проблем, і саме тому, перебуваючи в Берліні, я закликав Європейський Союз розробити цілісну політику у сфері оборонних індустрій", - додав він.

"Пора знайти в собі рішучість". Генерал Годжес розповів, яке озброєння Захід має відправити Україні для її перемоги у війні

Президенту США Джо Байдену слід домагатися припинення війни в Україні, озброюючи Київ для перемоги, а не просто для продовження боротьби, заявив екскомандувач армії США в Європі Бен Годжес. За його словами, для цього потрібно відправити низку озброєнь, передає NV , інформує UAINFO.org.

На думку генерала, США мають відправити Україні ракету ATACMS з унітарною боєголовкою дальністю 300 км, необхідну для знищення російських військово-морських, авіаційних і логістичних об'єктів у Криму, що зробить півострів непридатним для російських військ.

Ходжес каже, що це має стати доповненням до менш далекобійної ракети М39 ATACMS з касетними боєприпасами.

«Це, сподіваюся, надихне Німеччину на постачання дуже ефективної ракети Taurus дальністю 500 км, яка додасть вирішального потенціалу українським зусиллям зі знищення російських штабів, артилерії та логістики», — написав він у колонці для The Telegraph.

"РФ ще довго не піде на переговори": Буданов дав новий прогноз щодо війни 

Очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов поділився новим прогнозом щодо розвитку війни. На його переконання, Росія ще довго не піде на переговори з Україною та Заходом.

Як заявив Буданов у коментарі NV, війна може тривати ще довго, оскільки росіяни не підписуватимуть жодних договорів з Україною і продовжуватимуть хаотичні обстріли, проте без інтенсивних бойових дій, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

Головний український розвідник також зазначив, що історія знає приклади, коли війни не закінчувалися юридично, наприклад - Японія та Росія, які формально перебувають у стані війни з 1945 року, оскільки мирного договору про статус Курильських островів підписано не було. 

"Цій територіальній проблемі вже понад 70 років. Тому цей сценарій дуже вірогідний і тут, тому що у РФ значні територіальні апетити щодо України, що стосуються не лише Криму. Звичайно, ці апетити ніхто не збирається задовольняти", – сказав Буданов.

Чому у Києві балістику ППО збиває, а в інших містах не завжди вдається: пояснення Ігната 

Наразі в Україні недостатньо систем протиповітряної оборони, щоб повністю покрити територію країни та захистити всі міста від ворожих ракет. До того ж навіть така система, як Patriot, не може збивати абсолютно всі балістичні цілі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону, інформує UAINFO.org.

Відповідаючи на питання, чому у Києві балістичні цілі збиваються, а у Харкові, наприклад, не завжди вдається, речник зазначив, що кількості систем ППО в Україні не вистачає, щоб покрити всю територію.

"Скільки у нас дивізіонів Patriot ми знаємо. Два дивізіони, які були офіційно озвучені. Очікуємо, що буде більше. Patriot, який здатний працювати по балістиці теж не безмежні можливості має", - сказав Ігнат.

"Нема підстав": у "Львівській політехніці" зробили заяву про звільнення Фаріон 

Ірина Фаріон лишається на посаді викладача кафедри української мови Національного університету "Львівська політехніка" принаймні до 23 листопада.

Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на рішення університетської комісії, яка була скликана ректоратом ВНЗ, інформує UAINFO.org.

За словами представника протестуючих студентів, який озвучив позицію керівництва "Львівської політехніки", наразі для звільнення Фаріон "немає правових і законних підстав".

СБУ обезголовлює верхівку мережі, яка готувала підґрунтя для російського вторгнення, – політолог 

Затримання народного депутата Дубінського стало результатом викриття Службою мережі, яка готувала підґрунтя для російського вторгнення.

Про це пише політолог Тарас Загородній, інформує UAINFO.org.

Експерт наголошує, що Дубінський є черговим топфігурантом проросійської мережі, розгромленої СБУ Малюка.

"Шуфрич, Богуслаєв, Паша "Мерседес" та багато інших персонажів "кремлівського театру маріонеток" вже сидять. Тепер дійшла черга до Буратіно – агента на 10 мільйонів доларів (саме стільки виділили на проєкт у Кремлі, за даними слідства). Дубінський входив до мережі агентів разом з біглим екснардепом Деркачем та експрокурором Куликом", – підкреслив політолог.

"СБУ обезголовлює верхівку мережі, яка готувала підґрунтя для російського вторгнення. Завдання Дубінського, Деркача та інших полягало у підриві взаємин України з ключовим партнером – США. Група відпрацьовувала меседжі росіян у медіаполі. Мета – зробити тему України максимально токсичною для американського істеблішменту. Очевидно, Вашингтон не мав допомагати токсичній країні після повномасштабного вторгнення. Агенти Деркач і Буратіно місію провалили", – акцентує Загородній.

Читайте також: Коваленко: Російська пропаганда активізує свою агентуру в американському політикумі 

 За його словами, СБУ стала силою, яка ефективно нейтралізує вплив агентів ворога. А також закриває тих, про кого "всі все знали", але не могли нічого зробити. Тепер підозри мають цілком осяжний юридичний вимір, резюмував експерт.

"Розберися з проблемами, плішивий": "вагнерівець" жорстко звернувся до Путіна

У "вагнерівців" все більше претензій до президента РФ Володимира Путіна. Так один з них записав відео, в якому розкритикував російського диктатора.

Відео поширили у Мережі, інформує UAINFO.org. з посиланням на ТСН

Чоловік скаржиться, що Путін залишив покалічених у боях з Україною "вагнерівців" напризволяще: у них немає ні роботи, ні пенсії. Сам "вагнерівець" зізнався, що пішов воювати за інтереси диктатора з в'язниці і втратив на війні одне око.

"З в'язниці пішов за вас воювати, за вашу країну, яка мені нічого не надала і нічого не надає. У мене важке поранення. У мене немає одного ока, друге проопероване. Мені не видають пенсію і не беруть нікуди на роботу. Ви, будьте ласкаві, поставтеся до людей, до мужиків, до справжніх воїнів ПВК "Вагнер" так, як ми поставилися до вас", - заявив окупант.

"Вагнерівець" висунув претензії Путіну 

Він звинуватив Путіна, що той, мовляв, не може навести лад в країні.

"Розберися з цими проблемами! З медичними, міліцією, з усіма взагалі... Ми захистили свою країну, спокутали провину. Хоч ми і зеки, але ми не зеки! Ми найсправедливіший народ. Ми будь-кому доведемо, навіть тобі, плішивий, доведемо, що ми - респект і уважуха, "Вагнер" - сила", - налякав бойовик Путіна. 

Симоньян заявила, що росіяни залишилися б без води, їжі і електрики, якби не "СВО", і подякувала Путіну

Кремлівська пропагандистка Маргарита Симоньян цинічно виправдала повномасштабне вторгнення Росії у Україну. За її словами, якби РФ не напала, то громадяни держави-терориста залишилися б без води, їжі та електрики.

Ба більше, вона подякувала диктатору Володимиру Путіну за "стриманість і людяність". Фрагмент пропагандистського шоу опубліковано в Telegram, передає OBOZ.UA, інформує UAINFO.org.

Симоньян заявила, що Росія напала на Україну, бо "сильна". Пропагандистка розповіла, що якби РФ не розв'язала війну, то у російських лікарнях не було б електрики, медикаментів, а немовлята гинули б тисячами.

У її хворій уяві, напавши на Україну, Росія не допустила руйнування своєї економіки. При цьому Симоньян додала, що через півтора року війни, коли російські окупанти зазнали втрат у сотні тисяч осіб і тисячі одиниць техніки, армія РФ нібито стала ще сильнішою.

Також вона не забула згадати улюблений наратив кремлівської пропаганди про те, що Росія воює не з Україною, а нібито з НАТО та всім світом.

Незважаючи на цілеспрямовані вбивства мирних жителів, бомбардування шкіл, лікарень та іншої цивільної інфраструктури, пропагандистка подякувала головному воєнному злочинцю Росії Путіну за "людяність".

"Це круто насправді, спостерігаючи як увесь світ скочується у звіринець і ці клітини звіринця, а ми залишається такими ж, таким самим був Трифон Лук'янович у 1945 році. Вони при цьому прагнуть нас розлюднити", – заявила Симоньян.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини