MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 23 листопада 2023

61 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 23 листопада.

ГУР провело кібероперацію проти "Росавіації": у мережу потрапили секретні дані

Українські розвідники провели кібероперацію проти "Росавіації". Вдалося отримати секретні документи, які свідчать про авіаколапс РФ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Головне управління розвідки Міноборони у Facebook, інформує UAINFO.org

Внаслідок кібератаки вдалося отримати великий обсяг закритих службових документів структурного підрозділу Міністерства транспорту РФ - Федерального агентства повітряного транспорту ("Росавіація").

Це відомство відповідає за безпеку польотів та фіксує всі надзвичайні випадки під час використання російської авіації. Серед отриманих даних - перелік щодобових звітів "Росавіації" у масштабах всієї РФ за понад півторарічний період.

ГУР проаналізувало російські документи та дійшло висновку, що цивільна авіація Росії перебуває на межі колапсу. Головні факти:

  • Упродовж січня 2023 року було зафіксовано 185 авіапригод. Лідером тут став російський ближньомагістральний літак "сухой superjet" - 34 проблемні випадки.
  • За перших 9 місяців 2023 року у Росії виявили 150 випадків технічних несправностей літаків. У 2022 році за цей же період зафіксували всього 50 випадків. Тобто небезпека польотів зросла втричі.
  • Найбільш проблемними місцями російської авіації залишаються двигуни та шасі, а також інші важливі елементи: гідросистеми, закрилки та програмне забезпечення.
  • Росія має серйозні труднощі з обслуговуванням бортів із великим нальотом. Тому літаки намагаються обслуговувати в Ірані без відповідної сертифікації.
  • Станом на березень 2022 року, росіяни мали близько 820 цивільних бортів. Через "кустарний сервіс" Ірану пройшло майже 70% авіапарку.
  • Гострий дефіцит запчастин призвів до так званого "авіаканібалізму". На "донорство" пустили понад 35% літаків.
  • Впродовж січня 2023 року серед 220 суден Airbus зафіксовано 19 різних відмов. Зокрема, у дев'яти літаках зафіксовано 17 випадків задимлення.
  • З 230 літаків Boeing, які використовує РФ зафіксовано 33 технічні відмови тих чи інших систем літака.
  • Не витримав умов російської експлуатації кожен сьомий бразильський Embraer, а їх в РФ налічується 21.

Розвідка наголошує, що стан російської авіації є наслідком санкцій. Найбільш болючими для росіян виявилися: заборона на постачання літаків та запчастин, відмова у технічному обслуговуванні, затримання російських суден закордоном, обмеження доступу до метеорологічної інформації для аеронавігації.

Росіяни готують в Мелітополі агентуру для "роботи" після деокупації, – Федоров

Російські загарбники готують агентуру у тимчасово окупованому Мелітополі. Таким чином окупанти готуються до післяокупаційного періоду.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міського главу Мелітополя Івана Федорова, інформує UAINFO.org

За його словами, мешканці повідомляють, що росіяни вербують агентів та навчають їх ставити мітки на об’єкти інфраструктури, щоб загарбникам було легше влучити по них ракетами.

"Впевнений, серед справжніх мелітопольців таких зрадників не знайдеться. А всім любителям русні краще вже пакувати валізи - вам місця в українському Мелітополі не буде", – підкреслив Федоров.

Життя на окупованих територіях

Центр національного спротиву повідомляв, що російські загарбники продовжують депортувати українських підлітків з тимчасово окупованих територій України до Росії. Вони вивезли дітей з психоневрологічного будинку-інтернату у тимчасово окупованій Херсонської області до Пензи, а саме до пансіону "Дім Вероніки".

Також Росія продовжує красти українське зерно. Аграріїв на тимчасово окупованих територіях змушують здавати врожаї, після чого їх вивозять до портів.

Майно нардепа Дубінського, його матері та екс-дружини заарештували

Печерський суд Києва заарештував майно нардепа Олександра Дубінського. Також під арешт потрапило майно матері депутата та колишньої дружини.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ухвалу, опубліковану в Єдиному реєстрі судових рішень 22 листопада, та "Суспільне", інформує UAINFO.org

Рішення про арешт ухвалили ще 10 листопада. У реєстрі не вказуються імена та прізвища фігурантів. Про те, що мова йде саме про Олександра Дубінського вказує уточнення, що фігурант є засновником ГО "Ліга фінансового розвитку".

Серед співзасновників "Ліга фінансового розвитку" - п'ятеро осіб, Дубінський - єдиний нардеп.

Арешт наклали у рамках справи щодо відмивання грошей та ухилення від податків. Досудовим розслідуванням займається Державне бюро розслідувань.

Справу відкрили на підставі заяви виконавчої директорки "Центр протидії корупції" про те, що мати та дружина Дубінського за останні роки придбали 24 квартири, 17 авто, два будинки і 70 соток землі вартістю близько 2,5 млн доларів.

Помер російський пропагандист, який потрапив під атаку дрона на Запоріжжі: раніше він випадково скоригував вогонь ЗСУ

Пропагандист федерального телеканалу "Росія 24" Борис Максудов помер після атаки безпілотника у Запорізькій області. Напередодні смерті він встиг відзначитись корисною справою – став коригувальником вогню, знявши сюжет із тимчасово окупованого РФ Шахтарська Донецької області.

Внаслідок атаки БПЛА пропагандист отримав уламкові поранення. Про це пишуть російські ЗМІ, передає OBOZ.UA, інформує UAINFO.org

Варто зазначити, що напередодні міноборони РФ розповіло, що пропагандиста Максудова оперативно евакуювали до медичного закладу. Також у відомстві заявили, що "загрози його життю немає".

Читайте також: Після прильоту HIMARS російська співачка разом з окупантами вирушила до Кобзона. ВІДЕО

Однак пізніше інший пропагнадист РФ Володимир Соловйов заявив, що Максудов помер. За словами рупора Кремля, смерть настала вранці 23 листопада через отримані поранення.

Напередодні смерті Максудов став коригувальником вогню, знявши сюжет із тимчасово окупованого Шахтарська Донецької області. Він показав місцевість, де вціліли кілька цистерн із паливом після масштабної пожежі напередодні.

Путін заявив про готовність до "мирних" переговорів із Україною: в ISW попередили про пастку

Заява російського диктатора Володимира Путіна про готовність до "мирних" переговорів у війні є неправдивою. Таким чином очільник Кремля хоче мусить Захід передчасно підштовхнути Україну до фальшивих перемовин.

Про це йдеться у свіжому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передає ТСН, інформує UAINFO.org

Американські аналітики попереджають, що Путін подібними заявами фальшиво сигналізує про готовність брати участь у так званих змістовних "мирних" переговорах в Україні. 

"Путін та інші російські офіційні особи регулярно неправдиво стверджували, що Кремль готовий вести переговори, щоб припинити війну, сигналізуючи, що Кремль підтримує свої максималістські цілі, включаючи територіальні претензії та зміну режиму. Офіційні особи Кремля проштовхували цей наратив, стверджуючи, що Україна не бажає вести переговори з Росією, імовірно, щоб змусити західних чиновників передчасно пропонувати вигідні для Росії поступки, а не брати участь у змістовних, добросовісних переговорах", - пояснили в ISW. 

Аналітики наголосили, що українські офіційні особи постійно висловлювали свою готовність вести переговори з Росією, але тільки тоді, як Путін виведе свої війська з території України, включаючи Донбас і Крим. 

В Сумах чоловік намагається через суд скасувати назву держави Україна і заборонити їсти сало 

У Сумах суд розглянув дивний позов місцевого мешканця – він подав до суду на владу України та її силові структури з вимогою затвердити на території нашої країни "нову державу" під назвою "Священна Русь". Крім того, у списку його вимог – заборонити вживання "свинячого м'яса та сала", а також замінити українські гривні на гроші зі срібла.

Постанова Сумського апеляційного суду опублікована на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень, передає ТСН. Загалом у позові мешканця Сум 29 вимог, передає OBOZ.UA, інформує UAINFO.org

Як йдеться у повідомленні, спочатку він звернувся до одного з районних судів, але там нічого не задовольнили. І тоді чоловік вирішив оскаржити рішення про відмову в апеляційному суді.

Позов був поданий до Сумського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, Сумського національного аграрного університету, президента України Володимира Зеленського, Православної церкви України, Української Греко-Католицької Церкви, українських силових структур, а також до телевізійного проєкту "Слідство ведуть екстрасенси".

Зокрема мешканець Сум вимагає:

– на території нашої країни заснувати державу під назвою "Священна Русь";

– заборонити жінці після пологів та під час місячних жити поряд із рідними; карати жінок, які мають статеве життя без шлюбу; заборонити аборти; зобов'язати чоловіка і жінку, які мали статеві стосунки, укладати шлюб без права його розірвання до самої смерті;

– зобов'язати співробітників Сумського національного аграрного університету "дотримуватись Статутів Бога" при здійсненні службових обов'язків і протягом свого життя;

– заборонити "нащадкам роду Ноя" купувати землю в Україні через те, що "спрацює прокляття";

– заборонити всі релігійні організації, заборонити вживання "свинячого м'яса та свинячого сала", спалити "часослови, молитвослови", тому що через це нібито війна;

– об'єднати церкву та державу та жити за "законами Мойсея";

– запровадити сонячно-місячний календар із відповідними назвами місяців, який відповідав би принципам функціонування та підрахунку давньоєврейському (Єрусалимському) календарю;

– усіх священиків, які молилися "Отче наш" українською мовою відправляти на відновлення України;

– зобов'язати проєкт "Слідство ведуть екстрасенси" розслідувати причини аварії на Чорнобильській АЕС;

– замінити гривні на гроші зі срібла.

У рішенні суду йдеться про те, що доводи апеляційної скарги не знайшли свого підтвердження, у зв'язку з чим апеляційна скарга задоволенню не підлягає.

Настя Приходько рознесла Фаріон і Бенюка, які засудили російськомовних українців

Українська співачка Анастасія Приходько висловила свою думку стосовно мовного скандалу з Іриною Фаріон, яку підтримав український актор Богдан Бенюк.

Так, позицію мовознавиці Настя вважає ганебною. Артистка розповіла, що для неї мовне питання це "відкрита рана, в яку кожен починає штрикати пальцями". На думку Приходько, у нашій країні зараз є важливіші справи.

"Мені здається, якщо ти хочеш привернути до себе увагу ти повинен підійняти мовне питання. Ці сварки зараз не на часі. Нам треба країну втримати, хлопців зберегти, а вони починають зі своїм мовним питанням", – заявила артистка в інтерв'ю Славі Дьоміну, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

До того ж зірка наголосила, що цей скандал спонукає бійців робити наперекір. Мовляв, захисникам і захисницям тепер не захочеться переходити на українську мову в знак протесту. У розпалюванні ще більшої ненависті Настя й звинуватила Фаріон з Бенюком.

Таємничий Бенксі сам назвав своє справжнє ім'я ще 20 років тому в інтерв’ю, запис якого виявили тільки зараз

Несподівано з'ясувалося, що таємничий культовий художник Бенксі, роботи якого на Київщині взяли під цілодобову охорону і навіть створили їм особливий мікроклімат, ще 20 років тому назвав в інтерв'ю своє справжнє ім'я.

Зробив він це в бесіді з журналістом BBC Найджелом Ренчем. Однак тоді в ефір вийшов лише невеликий фрагмент, а повний запис опинився на полиці. І про нього скоро забули, інформує UAINFO.org з посиланням на Факти

Зрозуміти це можна. Влітку 2003 року, коли Бенксі давав інтерв'ю Ренчу, художнику було 20 з невеликим. І молодий представник стріт-арту ще не був всесвітньо відомим.

Відтоді уродженець Брістоля створив безліч культових графіті і по праву вважається одним із найвпливовіших художників XXI століття. При цьому він оточив себе ореолом таємничості. Соцмережі, ЗМІ та просто шанувальники Бенксі сперечаються, намагаючись зрозуміти, хто саме ховається за цим творчим псевдонімом.

Нещодавно Найджел Ренч згадав про те старе інтерв'ю. Журналіст розшукав міні-диск із записом і уважно прослухав його.

Під час бесіди він запитав Бенксі, чи правда, що його звуть Роберт Бенкс. На що художник коротко відповів: «Роббі».

Важко сказати, говорив Бенксі щиро чи вирішив так пожартувати. Але тепер у тих, хто намагається розгадати секрет особистості майстра стріт-арту, з'явилася серйозна зачіпка.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини