MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 27 листопада 2023

175 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 27 листопада.

У Конгресі США сумніваються, що зможуть схвалити нову допомогу Україні та Ізраїлю до кінця року – Bloomberg

Голова комітету з розвідки Палати представників від Республіканської партії США Майк Тернер висловив сумнів, що до кінця 2023 року Вашингтон зможе узгодити та ухвалити допомогу для Ізраїлю та України. При цьому його опонент від демократів сенатор Чак Шумер зазначив, що пакети військової допомоги для обох країн у стані війни – ключове завдання, яке потребує вирішення до початку 2024 року.

Про це повідомляє агентство Bloomberg, посилаючись на слова двох конгресменів. Тернер вважає за необхідне обмежити надання притулку для тих, хто просить його в умовах воєнізованого конфлікту на Близькому Сході, передає OBOZ.UA, інформує UAINFO.org.

"Конгрес збирається вимагати, щоб було змінено закони для гарантії, що кордон повернеться в колишній стан, без потоку біженців з боку Мексиканської затоки", – зазначив республіканець.

А ось Шумер підготував колегам офіційний лист, наголосивши на важливості необхідного військового потенціалу для протистояння та стримування противників тих союзників, які шукають допомоги Вашингтона. Також сенатор від Демократичної партії вважає "критично важливим" для Конгресу надати гуманітарну допомогу палестинським громадянам.

Безугла видала нові звинувачення на адресу Залужного: нібито "сперечався з Міллі" та "заявляв, що дрони не потрібні" 

Народна депутатка від Слуги народу Мар’яна Безугла видала чергову порцію звинувачень щодо головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Попри шквал критики на свою адресу, у понеділок, 27 листопада, вона опублікувала у Facebook новий допис, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua

Безугла стверджує, що у 2021 році колишній голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі нібито попросив українське командування звернути увагу на мінування кордонів. За її версією, Залужний «настільки сперечався, що певний час відмовлявся спілкуватися з американськими партнерами».

Також нардепка звинуватила головкома в тому, що перед повномасштабним вторгненням Росії під час засідання комітету щодо погодження закупівель він нібито «заявив усім присутнім, що дрони не потрібні». За її словами, в оборонні закупівлі заклали «буквально кілька дронів» як пропозицію військовому керівництву.

Безугла каже, що є документи, водночас не наводячи більше жодних доказів своїм висловлюванням.

Також депутатка нарікнула на відсутність незалежної системи оцінювання ефективності проведених операцій ЗСУ та «не покараних» генералів.

"Вдала операція". ГУР атакувало Смоленський авіаційний завод, – джерела

Бійці Головного управління розвідки Міноборони цієї ночі атакували дронами Смоленський авіаційний завод у Росії. Операція була вдалою, цілі вдалося вразити.

Про це РБК-Україна повідомили джерела в спецслужбах, інформує UAINFO.org.

Як розповіло джерело, в ніч на 27 листопада у Смоленській області пролунали вибухи. Це була атака дронів.

"Це була вдала операція, цілі уражено", - розповів співрозмовник.

За даними РБК-Україна, цю операцію здійснювало ГУР, а ціллю був Смоленський авіаційний завод.

За останні тижні Росія зазнала найбільших втрат від початку війни, – британська розвідка 

За останній місяць втрати російських окупаційних військ є найвищими від початку повномасштабного вторгнення до України.

Про це повідомляє розвідка Великої Британії, передає ТСН, інформує UAINFO.org 

За даними відомства, ці втрати російських окупантів є результатом наступу на Авдіївку Донецької області. Британська розвідка наводить дані українського Генштабу, згідно з якими, у листопаді середньодобові втрати військ РФ становлять 931 особу за добу. 

Перед цим російська окупаційна армія зазнавала найбільших втрат у березні 2023 року із середнім показником 776 загиблих окупантів на добу – у розпал боїв за Бахмут Донецької області.

"У Соледарі залишився лише один житель": роспропагандист Сладков визнав, що Росія насправді не звільняє, а руйнує Донбас

Так званий воєнкор Олександр Сладков, "аналізуючи" ситуацію на Бахмутському напрямку, розповів про стан Соледара. Нині у місті проживає лише один місцевий мешканець – виною тому тимчасова окупація від "визволителів".

З такими словами пропагандист вийшов у ефір перед своїми слухачами. До того, як російська армія не вторглася в Україну, населення Соледара налічувало понад 10 тисяч осіб, передає OBOZ.UA, інформує UAINFO.org.

"У Соледарі одна людина залишилася, одна. Хоча коли "Вагнера" брали її штурмом, я бачив там цивільних", – згадує псевдожурналіст події річної давності.

Сладков намагався невдало виправдати цей факт тим, що війна спалює все довкола себе. При цьому він не спромігся пояснити, хто саме привів у процвітаюче місто Донецької області та найбагатшу криницю української солі війну, розруху, смерть.

У Київській області викрили схему розкрадання коштів на закупівлях харчів для військових 

Працівники Державного бюро розслідувань спільно зі Службою безпеки викрили посадовців однієї з військових частин у Київській області на оборудках з харчами для їх особового складу на мільйони гривень.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу ДБР, інформує UAINFO.org.

За даними слідства, до організованої групи входили військовослужбовці та працівники військової частини, які вступили у змову з приватними підприємцями та продавали у магазинах, ресторанах та базарах частину продуктів, призначених для бійців.

Вони забирали щонайменше 30% продуктів зі складу, зменшуючи відповідно добові норми харчового забезпечення для військових.

"Залишок" продуктів використовувався й в іншій схемі. Представник військової частини у змові з приватним підприємством виписував "порожні" накладні на постачання продукції на мільйони гривень, яка фактично не поставлялась. А на папері обліковувались продукти, які не були видані солдатам перед їх продажем.

Через підробку зловмисником фінансових документів Міністерство оборони України було введено в оману та здійснювало повну оплату продуктів харчування. При цьому готівку зловмисники привласнювали.

Як зазначають слідчі, наразі отримано докази щодо привласнення щонайменше 5 млн гривень.

Кримський міст Україні "допомогла" вразити росіянка, яка відпочивала на яхті

Українські військові, отримавши конструкторські документи Кримського мосту, вже розуміли, яким чином потрібно завдати по ньому удару. Однак ще одним джерелом інформації став відеозапис росіянки, яка відпочивала на яхті в районі мосту і зазняла внутрішні конструкції арки.

Про це в ексклюзивному документальному фільмі "СБУ. Спецоперації перемоги" розповів підполковник військової контррозвідки СБУ “Єнот”, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

Ця інформація дала розуміння, в якій точці треба атакувати міст, щоб нанести йому максимальне пошкодження. 

“За тими документами, які ми читали, ми вже розуміли, як воно має виглядати. Але одне діло, коли воно на кресленнях, а інша справа, як воно вживу зроблено. Під час підготовки до операції більшість інформації, яка використовувалася для розвідки, отримувалася з відкритих джерел”, — розповів “Єнот”.

Військовослужбовець військової контррозвідки СБУ “Хром” каже, що кожен росіянин зі смартфоном — це їхній ліпший друг, товариш і клієнт.  

"Найсильніший за останні 100 років". Окупований Крим накрив потужний шторм: що відомо

Тимчасово окупований Крим від учора накрила потужна негода. В ЗМІ вже охрестили шторм у Чорному морі найсильнішим за останні 100 років, загарбники повідомляють про першу жертву, а півмільйона абонентів залишилися без світла.

Що відомо про наслідки потужного шторму в Криму - читайте в матеріалі РБК-Україна, інформує UAINFO.org.

Під час підготовки матеріалу використовувалися такі джерела: "Кримський вітер", Крим. Реалії", "Суспільне. Крим", місцеві Телеграм-канали.

"Скифське золото" повернулося в Україну

Після майже 10 років судів артефакти з чотирьох музеїв Криму, які були представлені на виставці «Крим: золото й таємниці Чорного моря» в Амстердамі, повернулися до України. Музей Алларда Пірсона передав їх до Національного музею історії України. Саме там вони зберігатимуться до деокупації Криму.

Про це повідомляє прес-служби Міністерства культури, інформує UAINFO.org 

Нагадаємо, з лютого по серпень 2014 року в Музеї Алларда Пірсона тривала виставка «Крим: золото й таємниці Чорного моря» (De Krim. Goud en geheimen van de Zwarte Zee). На ній демонструвалися предмети з колекцій Національного музею історії України та чотирьох музеїв Криму: Національного заповідника «Херсонес Таврійський» (Севастополь), Центрального музею Тавриди (Сімферополь), Бахчисарайського історико-культурного заповідника та Керченського історико-археологічного заповідника. В лютому 2014 року росія почала окупацію Криму. Предмети з колекції Національного музею історії України повернулися до Києва після завершення виставки. Водночас повертати цінності з кримських музеїв на територію, не підконтрольну українській владі, стало неможливим. Проте музеї Криму, які де-факто контролює влада росії, наполягали саме на цьому. У Нідерландах розпочався судовий процес.

У грудні 2016 року суд в Амстердамі постановив передати кримські скарби державі Україна відповідно до Закону про спадщину. Апеляційний суд Амстердама також вирішив задовольнити позов про передачу кримських артефактів державі Україна, але вже на підставі Закону України «Про музеї» та наказу Міністерства культури України від березня 2014 року. Цей наказ надає міністру культури повноваження ухвалювати рішення про передачу музейних експонатів на відповідальне зберігання, якщо є ризик їх знищення, втрати або пошкодження. Музеї Криму подали касаційну скаргу до Верховного Суду Нідерландів з проханням скасувати рішення Апеляційного суду. 9 червня 2023 року Верховний Суд Нідерландів відхилив касаційну скаргу кримських музеїв, а апеляційне рішення залишив без змін. Тому артефакти передали державі Україна, а не музеям Криму, які нині перебувають в окупації. Згідно з указом Міністерства культури та інформаційної політики України колекції кримських музеїв мають бути передані на зберігання у Національний музей історії України.

За остаточним рішенням, винесеним Верховним Судом Нідерландів, Україна мала виплатити Музею Алларда Пірсона 111,689 євро з нарахуванням відсотків за весь час збереження колекцій кримських музеїв.

Було чутно скрип і вмикалася музика: 5 знаменитостей, які "жили у будинках із привидами" 

Чи вірите ви у паранормальні явища? А чи стикалися з ними? Якщо ні, то, мабуть, вважаєте диваками тих, хто емоційно розповідає про містику. Це може бути "успішне" гадання на картах, спілкування із духами, загадкове переміщення предметів чи, наприклад, зустріч із померлими.

Знаменитості – теж люди, тож серед них зустрічаються такі, що мали справу з надприродним. Так, деякі із них стверджують, нібито у їхньому домі проживають привиди. Детальніше – в матеріалі OBOZ.UA, інформує UAINFO.org 

1. Джоан Ріверз

Американська гумористка, акторка, сценаристка й продюсер Джоан Ріверз, якої не стало у 2014-му році, жила на Мангеттені у розкішному трирівневому пентхаусі. Зірка стверджувала, що вдома її певний час переслідував дух на ім'я місіс Спенсер, яка була племінницею фінансиста Джона Пірпонта Моргана, та колишньою мешканкою дому. Аби "втихомирити" привида, Джоан навіть скористалася лялькою вуду, повісила портрет цієї пані й поклала біля нього квіти.

2. Октавія Спенсер

Американська акторка Октавія Спенсер, відома за роллю у фільмі "Прислуга" (2011), у "Шоу Еллен Дедженерес" поділилася вражаючою історією. За словами зірки, у її резиденції в Толука-Лейк (Каліфорнія) живе привид. "Я люблю його, тому що він начебто виганяє поганих людей, яких там не повинно бути", – сказала Октавія. Далі додала, що духа розчаровує, коли її тривалий час немає вдома: "Коли я йду надовго, він трохи стає сумним. Двері зачиняються, а світло гасне, коли я його вмикаю".

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини